Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
mistä vois johtua kun olen alkanut tehdä etukyykkyä penkille stopeilla niin sarjan jälkeen tuntuu yläselässä melko kovaa kipua?
 
pistävä vai pumppikipu? kyllähän etukyykyssä yläselkä töissä on, mutta ei siellä pitäs mitään kummaa kipua olla. penkille ei tietenkään saa jysäytellä, vaan laskeutua hyvin jarruttaen.
 
pistävä vai pumppikipu? kyllähän etukyykyssä yläselkä töissä on, mutta ei siellä pitäs mitään kummaa kipua olla. penkille ei tietenkään saa jysäytellä, vaan laskeutua hyvin jarruttaen.
semmonen pistävä ja tuntus että se kipu tuntus selkärankassa eikä lihaksissa tai sitten olen väärässä joskus tullu sumo maven jälkeen samanlaista kipua ja se kipu tuntuu ihan keskellä selkää suunnilleen latsien välissä.rauhassa olen kyllä laskenu penkille ja paineet pitäny koko ajan.
 
Kaikki lähti hienosti liikkeelle tolla monta kertaa päivässä treenillä, mutta ei ole jälkeenpäin vaikea arvata mitä seurasi kun veti edellisellä viikolla +300 toistoa penkkiä, sarjaennätykset edellisenä päivänä, ja sitten ilman lämmittelyitä ennen mökille lähtöä viellä kovat sarjat: kiertäjäkalvosin tulehtu :/

Omaa syytäni, mutta lämmittely kolme kertaa päivässä penkki varten on turhauttavaa mutta pakko ilmeisesti tehdä. Myöskin kiertäjäkalvosin treeni on jäänyt välistä viime kuukausina kun ei ole ollut enää vuoteen ongelmia niiden kanssa (joskus jo 70kg sarjapainoissa tulehdutin toisen).

Viikko on tapahtumasta aikaa, ja kapeata penkkiä tein tänään jo ilman sarjan aikaista kipua. Suuren treeni määrän aikana pääsin kokeilemaan hyvin kaikki oteleveydet läpi ja vaihdoin paljon leveämpään otteeseen. Tämäkään ei varmaan hyvää tehnyt kiertäjäkalvosimille ja nyt ei voi ainakaan viikkoon pariin tehdä noin leveällä otteella... Mutta kyllä se siitä kun jumpaa paranee...

Mutta varsinainen kysymys on juuri se että kun kapeata penkkiä voin tehdä täysipainoisesti, niin miten pelkän sen tekeminen korreloi normaaliinpenkiin tai toisin sanoen voinko jos olkapää paranee siirtyä suoraan 3-6 toistoalueelle normileveyden kanssa?
 
qua: pistävät kivut ei oikein oo hyviä varsinkin, jos rangassa tuntus olevan... lekurille menisin ite.

metallica: uloskiertäjiä tulee kyl treenata säännöllisesti. kapee ei suoraan korreloi, mutta paras apuliike se tuppaa normaalipenkille oleen. varsinainen lämmittely tällasessa treenissä on yleensä vaan tyyliin yks lämppäsarja ja yks ylösmenosarja, koska semmonen peruslämpö pysyy aika hyvin. toki jos 200 kiloo on tangossa, vois olla hyvä tehdä parikin nousua :) hyvä et kulkee. anna mennä vaan, mut älä innostu liikaa ja pidä niitä kevyitä viikkoja myös.
 
Mitä mieltä olet reidenojennuslaitteella tehtävästä treenistä kun polven leikannut ortopedi sanoi, ettei reidenojennusta kannata tehdä ollenkaan vaikka polvi on jo täysin kunnossa. Jäi vähän epäselväksi miksi sitä ei kannata tehdä?
Muita jalkatreeni harjoituksia saa taas aivan normaalisti tehdä hänen mukaansa.
Ja näin tv:ssä ohjelman missä Ronaldo kuntoutti polvea juuri tuossa reidenojennuslaitteessa tehden vajaata liikettä painottaen loppuojennusta tosin pienillä painoilla.
 
no se on väärin tehtynä (pomppu alhaalla ja hallitsematon potku ylhäällä) erinomanen polvenrikkoja. eli siihen tarkotukseen toimii vallan hyvin. jos taas haluaa ihan treenailla, kannattaa tehdä nätisti. se mitä joku ronaldo tekee telkkarissa ei kerro mitään sen oikeesta kuntoutusohjelmasta. mutta polvenojennuksen loppuvaihe on kyllä hyvä liike stabiloimaan polvea, koska sillon se main target on vastus medialis. pienillä painoilla ja kestovoimahommilla ei kyllä lihasta saa, mutta kuntoutus on eri kuin treeni. nyt sitten herää kysymys, miksi pitäs reisipenkissä istuskella, kun vois senkin ajan käyttää paljon hyödyllisemmin vaikka silmäripsiään nyppien. sen verran sekundääri masiina on kyseessä. eli jos sä kuntoutella meinaat sitä polvees (mikä sun laji on?), suuntaa mielenkiintos ihan muualle. metsään käeveleen, tasapainon haastaminen on kuntoutushommissa pirun tärkeetä. jos voimaa saa treenailla muilla liikkeillä, ei ole ongelmaa. hanki voimaa monipuolisesti ja laita ittes kuntoon.
 
Taidan sitten jatkossakin jättää reidenojennukset tekemättä.
Polvi on jo siis täysin kuntoutettu. Laji on Thaiboxing mutta viime aikoina olen treenannut vaan kuntosalilla tarkoituksena hankkia lisää lihasmassaa ja voimaa etenkin reisiin tukemaan polvia. En tiedä alotanko edes Thaiboxingia enää sillä suht vamma-altis laji kun tosissaan treenataan etenkin sparria ja ei kiinnostaisi ottaa yhtään loukkaantumista lisää.
 
tossa(kin) lajissa tulee iskuja semmosista suunnista, ettei siinä oikein voima ees auta.
 
On varmaan monesti kysytty, mutta onko voimantuoton ja maksimisuorituksen kannalta suuresti merkitystä, piikkaako maksimit kaikille pääliikkeille samalla aikaa? Tokihan kisaajat piikkaa maksimit kaikkiin liikkeisiin kisoja varten samaan aikaan mutta onko tuolla väliä "peruspunttaajalle", jos vaikka piikkaa maven samalla kun kyykkää perusvoimakautta?
 
kyykyssä ja vedossa käytetään pitkälti samoja lihaksia, joten rankka perusvoimatreeni kyykyssä ei oo ihan se paras idea vetoa piikkaillessa. ainakin sitä kannattaa hieman keventää, että saa vedosta kaikki irti. peruspunttaajalle kyllä melkein suosittelisin tollasta sekapiikkailua. jää se kokonaisrasitus ehkä hieman paremmin hallittavaksi. tosin tääkin on aika tyyppikohtaista ja joillekin sopii vallan hyvin kaikkien lajien piikkailu yhtä aikaa.
 
jto, my man. varmaan miljoona kertaa tahkottu tämäkin läpi, mutta mitään konkreettista/järkevää vastausta en löydä.

alaselän lihakset eivät tunnu palautuvan useammankaan päivän levolla. lihassärkyä esiintyy selän yliojentuesssa, ja lievästi ensimmäisissä kyykky- ja vetosarjoissa, työsarjoissa ei ongelmaa niinkään ole. reenipainoihin ongelma ei ole vaikuttanut, ainakaan vedon osalta, vaan PR:t paukkuu lähes poikkeuksetta joka viikko. ongelma lähinnä on, että viikkokausiin ei selkä ole tuntunut täysin palautuneelta, edes kevyillä viikoilla.

ohjelmana on wendlerin 5/3/1, eli kyykky ja veto kerran viikkoon eri päivinä. joka 4. viikko kevyt, hyvin kevyt. liikkuvuus on jokseenkin parantunut venyttelyllä, ja vedossa ei selän pyöristymistä ole havaittavissa. kyykyssä jonkinverran jullemaisuutta, mutta en usko että tämä on ainakaan yksin syynä. olisko mitään taikatemppua tai ässää hihassa? reversehyperiä olen tehnyt vedon apuliikkeenä, ja siitä ei ainakaan haittaa ole ollut.
 
jos kehitystä tulee, ongelmaa ei käytännössä ole. am i right or am i right? mä tarjoisin avuksi autojen vahaamiseen käytettävää konetta nimenomaan rentoutusvaikutuksen parantamiseen. paras kone maailmassa on se. lisäksi lantion alueen liikkuvuuden symmetriaan kannattaa kiinnittää huomiota. venyttelyjenkin tulis olla keskivartalon ja jalkojen alueella monipuolista, ei vain selän ojentajiin kohdistuvaa.
 
Mites ns. flag liikettä, missä ollaan sillee vaakatasossa vertikaali kepissä jäkittäen, kannattais alkaa reenata? Oisko sulla jotai kätevää tapaa keventää tota liikettä?
 
flägiä voi keventää kaveri tai sitten jos itekseen teet, älä alota pystysuoralla pinnalla, vaan ittees päin kaltevalla. lisäks voit pitää polvia koukussa aluksi. tee usein, mutta ei kauheen pitkiä ja tiukkoja pitoja.

kiertäjäkalvosimia kannattaa treenata 1-3 krt/vkossa. useammin ei oo juuri tarvetta, sillä kyseessä on hyvin pieni lihasryhmä. eri asia on sitten leikkauksesta tai vammasta toipuvan lihaksen kuntouttava jumppailu.
 
Millasta tankkausta suosittelisit tälläsille helteillä, tuntuu raskaalta painaa kyykkyä pidempää sarjaa kun hikoilee litran verran vettä jo pelkästään lämppä sarjoissa.

Sitten toinen mikä on mietityttäny niin kannattaako bodauksessa keskittyä volyymin kasvatukseen vai molempien eli lisää sarjoja,toistoja ja painoja?
 
Mihin lihaksiin kannattaa keskittyä venyttelyssä, kun tavoitteena on päästä kyykyssä syvemmälle, eli tässä tapauksessa eliminoida takapuolen dippaaminen. Tuntuu, että jo vähän ennen voimanostosyvyyteen pääsyä alkaa dipata.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom