Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Puhuttiinko tässä nyt saman pääliikkeen nopeus ja maksimi reenistä saman päivänä vai kahden eri pääliikkeen ? Taisin nopeasti lukaista väärin.
 
Kiitokset vilpittömästi jto avuliaisuudestasi!

Laji on niinkin harvinainen kuin parkour, joskin fudista tulee vielä pelailtua alhaisella sarjatasolla.

Eilen kun kokeilin niin kyllähän se mavekin sieltä nousi ihan mallikkaasti kunhan vain tiputti reippaammin painoja ja tekee kuolletuksin. Takakyykyssäkin kokeilin tekniikkaa ja kyllähän sekin jollain tapaa paremmin luonnistu kuin aikasemmin, rautaa ei vaan uskalla lyödä kovinkaan paljoa.

Semmonen kysymys muuten vielä, että onko mitään haittaa pitää lankkua kantapäiden alla noissa etu- ja takakyykyissä? Jalkojen huonon liikkuvuuden yhdistän ainakin jollain tasolla synnynnäiseen jalkaterien rakenne vikaan, minkä vuoksi nilkat liikkuvat huonosti ja junnumpana ne olivat jatkuvasti kipeänä juoksemisen vuoksi. Vai pitäisikö vain väkisin opetella kyykkäämään ilman lankkua? Eikös kuitenkin moni kokeneempikin voimailija käytä kyykkykenkiä jotka ajavat jokseenkin saman asian?
 
matsku: maksimi- ja nopeusvoima on kummatkin hermostollista treeniä, joten niitä voi kyllä käyttää samalle liikkeellekin samassa treenissä. kontrastitreenit esimerkiksi on erinomanen tapa hyödyntää kumpaakin.

ricardo: parkour- pomppuja kannattaa hyvin runsaasti kyllä harjotella ihan itsenään. ne on hyvin taitoriippuvaisia ja sen takia suurin menestys niissä tulee keskittymällä siihen lajiin mahdollisimman paljon. kyllä siellä kantapään alla voi ohutta lankkua käyttää, mutta ei se nilkkojen liikkuvuus yleensä ole ongelma. ota hieman hartioita leveempi asento, jalkaterät pikkusen ulospäin ja "istu siihen jalkaterien väliin".
 
Joskus oli puhetta siitä että joku tuttusi tai valmennettavasi treenasi penkkiä useamman kerran päivässä. Leuanvedon toisomaksimia parannettaessa tämähän on jopa se käytetyin ja kenties tuloksekkain vaihtoehto. Itselläni on kotona treenipaikka, aikaa muille jakaa ja treeni junnaa vähän paikallaan niin ajattelin kokeilla tätä useamman kerran saman päivän aikana treenaamaista. Jotain vinkkejä/ideaa olisi tähän kiva kuulla.
 
Häiritsen vielä hieman sinua jto. Vilpittömät kiitokset avuliaisuudestasi!

Eli tein ensimmäistä kertaa oikeestaan kunnolla takakyykkyä eilen. Etukyykyssä rautoina on ollut viimeaikoina 100kg X 6 ja tekniikka ihan ok. Kevyillä painoilla tehdessä takakyykky pysyi varsin hyvin kasassa, mutta lisätessäni painoja alkoi keskivartalo pettämään vaikka jaloissa olisi ollu vielä reippaasti poweria. Kyykky meni hyvin etupainoiseksi. Selkä pysyi hyvin suorana mutta tätä julle-ilmiötä esiintyi enemmän kanssa. Tein lopulta sarjaa vain 90kg X 6. Eli miten minun kannattaisi jatkossa edetä jos sitä ponnistusvoimaa tukevaa harjoittelua haluaisin harrastaa? Jatkaa takakyykkyä pienemmillä raudoilla vai etukyykätä isommilla raudoilla? Lienee harvinaista että tulokset ovat noinpäin, siis etuk. ennen takak.. Vaikka vyö oli käytössä niin silti se keskivartalo pettää ja etenkin alaselkään tuntui tulevan melkoinen rasitus. Etukyykky tuntuu näinkin pitkälle kaverille paljon luontevammalta. Savutetaanko siis takakyykyn liikeradalla jotain etua ponnistuksen kehittämisessä suhteessa etukyykkyyn? Tuo takakyykky lienee kuitenkin vain harjottelukysymys ja sitä myötä keskivartalo (alaselkä) varmastikin vahvistuisi ja homma lähtisi pelittämään. Tai onko siitä ylipäänsä mitään haittaa että takakyykky on hyvin etupainoinen?

Sitten vielä toinen kysymys. Nykyään tulee jonkin verran harrastettua myös kamppailulajena ja entisen body-tyylisen reenin sijaan on nykyään tarkoituksena funktionaalinen ja käytännöllinen keho. Kädet olivat aina heikoin lenkkini ja niitä reenasin huomattavasti enemmän kuin vahvuuksiani eli rintaa ja selkää. Tämän vuoksi käsissä tuntuu olevan huomattavasti enemmän voimaa kuin rinnassa ja selässä. Esim kapeassa penkissä ja kapeassa leuanvedossa pystyn käyttämään huomattavasti suurempia rautoja kuin leveimmissä asennoissa. Onko tästä haittaa jos tarkoituksena on kehittää vahva ja käytännöllinen keho edellä mainittuja lajeja varten? Eli tulisiko minun treenata enemmän rintaa ja selkää leveillä otteilla ja pienemmillä painoilla vai vaan kehittää maksimivoimaa kapeilla otteilla?

Molemmat kysymykseni sivuavat jokseenkin toisiaan. Eli kannattaako minun kehittää niitä heikoimpia ja vähemmän voimaa omaavia liikkeitä vaiko takoa vain menemään tietyillä liikkeillä, joissa pystyn käyttämään kovempia rautoja? Vai onko vastaus kenties kompromissi, eli vaihdella liikkeitä?

Nyyppä kiittä ja kumartaa!
 
Terve jto, olen miettinyt voimaohjelmaa ja olen saanut tälläisen aikaiseksi..... onko mitään järkeä?

1. päivä: selkä, hauis ja grippi

2. päivä: jalat (kyykky)

3. päivä: lepo

4. päivä: vähän kaikkea (maastaveto, penkkipunnerrus, grippi ja traktorinrenkaan pyöritys jne, vain pari liikettä)

5. päivä: lepo

6. päivä: hartiat,grippi (mm. rive ja pystypunnerrus)

7. päivä lepo

ja ensimmäisenä, neljäntenä ja kuudentena päivä: twenty pullups ohjelma ja 100 pushups ohjelmat alkuun ja 1 ja 6 päivinä vatsa


hyvä jos ymmärsit :D
 
metallica: homma lähtee varmaan parhaiten käyntiin sillä, että alat tekemään suht helppoja sarjoja 2-3 krt/päivä. tää tarkottaa mitä tahansa toistoaluetta välillä 5-15. jätä selkeesti varaa. 2-3 toistoa ainakin. huomaat kyllä ite kehityksen ja koska voit lisätä toistoja/sarjoja/rautaa. ekalla viikolla vaikkapas 4-5 treenipäivää, 1-2 treeniä päivässä. sitten pikkuhiljaa lisäät kolmen viikon ajan. neljäs tosi iisisti, alkuun 3-4 lepopäivää. sitten kevyt herättely tyyliin 3*6*65%, välipäivä ja testi. älä testaa ykkösiä, vaan sitä toistoaluetta, millä oot treenannut. vaihtele toistoja päivien sisällä. esim. (prossat erittäin hypoteettisia, älä kiinnitä niihin huomiota. tää on fiilissysteemi.)
ma 5*5*75% ja 5*10*60
ti 10*4*77 ja 4*12*57
ke -
to 4*6*75 ja 6*4*77 ja 3*15*50
pe 5*10*67 ja 6*8*70
la 10*4*77 ja 4*10*70 ja 6*6*75
su -

panosta 8-12 toiston perusvoimaan ekat pari kiertoa, seuraavat hieman suuremmilla romuilla ja toistot 4-6 painotukselle. sitten pitäskin alkaa herätteleen maksimeja. niitä ei kannata joka päivä rykiä, mutta 2-3 krt/vko on jengi tehnyt. muu treeni on aikalailla nopeustreeniä.

pelkkää samaa oteleveyttä ei kannata tehdä. myös muu tekeva treeni pitää olla mukana.

ricardo: kato ettei se paino siirry päkiälle. sen myötä homma alkaa yleensä pissimään. kyllä mä tekisin takakyykkyä ihan monipuolisuudenkin takia. se on yks tie siihen paljon mainostettuun funktionaalisuuteen. ei joku kahvakuula tms oo yhtään sen funktionaalisempaa kuin punttitreenikään. jos haluaa olla monipuolisesti hyvä, tulee harjoitella erilaisia asioita. sun lajissa ehdottomasti tärkeintä on järjetön määrä lajiharjoittelua. punttitreenin osuus on antaa paremmat yleisvoimatasot ja ehkäistä vammoja.

trnaja: en mä pysty tollaseen ylimalkaseen juttuun kommentoimaan mitään muuta kuin "ihan kiva". en muutenkaan ohjelmaehdotuksia jaksa kommentoida. ne on oikeesti niin työläitä tehdä kunnolla, ettei aika riitä, enkä ilmaseks semmoseen ala. huonosti taas en viitti tehdä.
 
Kiitoksia paljon vastauksesta. Viellä sen verran kysyisin että sanoit 4-5kertaa viikossa treenataan, mutta haluan pitää (lähes) normi treenin muutenkin päällä. Mielestäni kuullostaisi täysin mahdolliselta vetää nämä penkit vaikka vaikka aamupäivästä(9-12) ja ehkä iltapäivällä(13-16) ja illalla (17-20) sitten normi treeni tieysti rinta/ojentaja liikkeitä välttäen. Ja iltapäivän treeni sitten pois kun otetaan vähän tiukempaa, tai ennen perustreeniä se toinen kerta.

Ja jotain säätämistä voisi varmaan tehdä: tiivistää muun treenin kolmeen päivään ja siihen päälle kaksi 2-3:n treenikerran penkki päivää ja yhtenä normitreeni päivän aamupäivänä (vaikka jalkapäivänä) heittää penkkisetit.

Ei tyhmä idea?
 
Okei, sen verran vielä häiritsen että kumpia suosittelisit tilanteessani ja näin vähäisellä ko liikkeiden harjoittelulla, eli niskakyykkyä (tanko niskassa) vai painonnostokyykkyä (tanko lapojen tuntumassa)? Entä rinnalleveto raakana vai rinnalleveto kyykkyyn?

Kiitos ja anteeksi, nyt poistun takavasemmalle :)
 
metallica: ei. menoks vaan. tuut kyl huomaan, miten homma etenee seuraavan 2 kk aikana.

ricardo: painonnosto- ja niskakyykky on käytännössä sama asia. tankoa ei pidetä lavoilla missään kyykyssä. VOIMANOSTOkyykyssä tanko on alempana takahartioilla, mutta siihenkin on olemassa sääntörajoitus. tee semmosta yleiskyykkyä: tanko suht niskassa, jalat hieman hartioita leveemmällä, jalkaterät hieman ulospäin. rinnalleveto raakana alintaan puolikyykkyyn.
 
kuulostaisko tuo järkevältä jos tekisin tuota 3 kertaa viikossa ohjelmaa kyykyssä ja penkissä

1a 6*4*75
1b 3*4*65, 3*3*70
1c 4*5*80

2a 4*6*70
2b 8*2*75
2c 6*5*80

3a 6*4*75
3b 3*4*65, 3*3*70
3c 8*5*80

4a 4*6*70
4b 8*2*75
4c 3*6*60

5a 6*4*80
5b 3*4*65, 3*3*70
5c 4*5*85

6a 4*6*75
6b 8*2*80
6c 6*5*85

7a 6*4*80
7b 3*4*65, 3*3*70
7c 8*5*85

8a 4*6*75
8b 8*2*80
8c 3*6*60

eli yksi treeni olisi aina

kyykky
penkkipunnerrus
pystypunnerrus?
kulmasoutu?

kulmasoudun ja pystypunnerruksen ajattelin treenata hst tyylisesti eli pari viikkoa 2x12-15, 2x8-12 ja 2x6-8? onko tuossa ohjelmassa kevyt viikko tarkoitettu joka kolmannelle vai joka neljännelle viikolle?
 
Moros! Elikkäs nyt alkaa vaikuttamaan siltä että edessä on monen kuukauden kokonaisvaltainen ylä/keskivartalo treenikausi koska tuo polvi ei taida levolla toipua ja kolmen viikon päästä päästään vikaa kunnolla tutkimaan+lantion virhe asento-ongelmiin otetaan samalla kiinni..

Tämän voisi käyttää hyväksi ja ekaa kertaa elämässään reenata kuin RHP eli penkkitulos nousuun ja yläkroppaan lihasta.

Penkki 3krt/vko? Edellisessä postissa mainittu ohjelma on toiminut ainakin kyykyssä mulla tosi hyvin, sitä voisi käyttää, mutta pitäisikö prossat laskea hieman alle tod. maksimin jos ottaisi samalla myös leuanveto reeniä 3krt/vko? Lisäksi vielä keskivartalo reeniä sen 4krt/vko.. (selänojennukset lisäpainoilla 2krt/vko)
Olisiko vinkkejä? Etenkin tuo keskivartalo reeni on vähän hakusessa, mutta monipuolisuutta pitäisi tietysti siihen keksiä+syviä vatsoja tuskin on tullut reenattua liikaa.. :rolleyes:
 
cvieri: ei ne kauheen pahoilta näytä. allemenot on ehkä hieman löysät, eli ois varaa vetää se kroppa sinne räväkämmin.

mikki: kuulostaa. joka 4. tossa näkyy kevyt olevan...

mäccäri: anna mennä vaan .no eiköhän noita muita keskivartaloliikkeitä tuu mieleen sulle itellekin. älkää nyt ihmiset olko niin avuttomia aina...
 
Moi jto,

Onkohan mitään järkeä voimaohjelmassa tehdä kyykky ja penkki yhtäaikaisesti eli vuorotellen sarja penkkiä ja sarja kyykkyä vai mieluummin ensin kaikki kyykkysarjat alta pois ja sitten penkkiin? Olen nyt tehnyt näin lähinnä ajan säästämiseksi, puhtaan levon määrähän näin ei ole kovin suuri ja sykekin pysyy korkeammalla. Onkos tällä vaikutusta voimien kehittymisen kannalta?
 
kyllähän se homma voimaharjoittelumielsssä parhaiten sujuu paikkaharjoitteluna. kestohommiin toimii erilaiset parisarjat ja kuntopiirinkaltaset jutut paremmin. jos kuitenkin pidät paussit hyvinä, esim. 3 minuuttia, on sillon tietenkin paremmat mahikset saada voimasarjoistakin jotain irti. tosin sillon nyt sitten vois tehdä lajin kerrallaan...
 
Moron

Onko hyvä tehdä sillain gripperillä että tekee maanantain ja perjantain ykkösiä ja keskiviikon pitoa ja sitten kun alkaa toinen viikko niin osat vaihtuvat eli maanantaina ja perjantaina pito ja keskiviikkona maximi? Vai pitäisikö tehdä niin että esim. pari viikkoa maximia ja sitten pari viikkoa pitoa?
 
pitoa? siis gripperin pitämistä eri asennoissa? jos oot alottamassa gripperijuttuja, kehitys tulee joka tapauksessa hermostovaikutuksen kautta. tee usein, mutta jätä varaa sarjoihin. eli puristelua vaan ja mieluiten pidempiä kuin 5 toiston juttuja. jos teet staattisia pitoja, pidä toistot niissä 5-15 sekunnin välillä. toistoja sarjassa 3-8. kolme kovaa nousujohteista viikkoa määrissä varsinkin ja sit kevyttä. testaa kevyen viikon lopulla miten on edistynyt.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom