HUOM! !!!!! Ukrainan sota 2022 !!!!!

Ukrainan itsenäistymisestä 1991 ei ole vielä kulunut loppujen lopuksi kovinkaan paljon aikaa. Kaikki toiminta on Neuvostoliiton peruja, joten yllättääkö, että korruptio, turha byrokratia, epäluottamus päättäjiin, hierarkia on yhteiskunnassa jotain muuta kuin sitä, mihin ollaan totuttu. Maaseudulla on samanlaisia persjönstereitä kuin Venäjällä ja Kiova kukoistaa. Eivät tuommoiset asiat nopeasti muutu. 2014 ukrainalaiset kuitenkin olivat sitä mieltä, että neukkumeininki riittää. Eikä onnistunut nytkään paraatimarssi pääkaupunkiin, vaikka se näytti alussa olevan selvä lopputulos. Ukrainan kritisoimisessa on hyvä muistaa, mistä ja milloin on lähdetty liikkeelle. Jälkiviisaus on sitäpaitsi se helpoin ja samalla turhin viisauden muoto, ja se taito, millä netissä moni asiantuntevasti johtaa Ukrainan puolustustaistelua, rapistuisi tositilanteessa olemattomiin.
Sota on iso takaisku Ukrainan yhteiskunnan kehitykselle. Toivottavasti jälleenrakennuskaudella nähdään todellista muiden maiden osallistumista eikä vaan tsemppipuheita ja jaxuhaleja, kuten joissakin asioissa näyttää nyt toteutuvan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nyt onkin oltava tarkkana, kun Venäläiset ovat suomen vihollisia!

462110284_898990065463906_5473751643090183432_n.jpg
 
YLE:n sensuurin on vaivihkaa päässyt läpäisemään hyvä mielipidekirjoitus.
Näitä "lastensatumoralisteja" löytyy täältäkin monia, vaikka eivät sitä tunnustakaan...

Timo R. Stewartin kolumni: Lastensatumoralismi ei kuulu kansainväliseen politiikkaan​

Valtioiden tai kansojen näkeminen hyviksinä tai pahiksina saattaa tuntua tyydyttävältä, mutta maailma ei yksinkertaisesti ole sellainen, Stewart kirjoittaa.


 
"Joulukuun lopussa 2021 Venäjän ortodoksinen kirkko levittäytyi Afrikan mantereelle, koska Aleksandrian patriarkaatti oli osoittanut myötämielisyyttä Ukrainan ortodoksisen kirkon itsenäistymiselle. Moskovan patriarkaatin virallisena perusteluna olivat Aleksandrian patriarkaatin alueelta tulleet ortodoksien pyynnöt siirtyä Moskovan alaisuuteen." Aamun Koitto

Pieni uutinen ortodoksisesta maailmasta. Patriarkaatit ovat Kirkon hallinnollisia alueita. Toisen patriarkaatin alueelle ei mennä ilman lupaa. Paitsi Moskova. Koska apua on kuulemma pyydetty. Ja Moskova rientää apuun. Moskova myös syytää rahaa ja lukuisa määrä ortodoksipappeja on sitä rahaa seurannut. Mitään hengellistähän tässä ei ole, vaan Moskova haluaa lisätä valta-aluettaan. Suomen ortodoksikirkko on autonominen osa Konstantinopolin patriarkaattia. Myös Suomessa toimii pieniä Moskovan alaisia seurakuntia, vaikka tämä on vastoin Kirkon perinnettä. Moskovallahan on taipumusta tehdä toisin kuin mitä on aiemmin yhdessä sovittu 😏
 
Täällä juurikin väitettiin, että Venäjä yllätti täysin Ukrainan hyökkäyksellään ja se ei ollut siihen yhtään valmistautunut, aika huonosti tuokaan väite pitää vettä ja lyhyt on ihmismuisti, tai ainakin hyvin valikoiva.

Juuri ennen sodan alkua uutisoitua:

"Ukraina on nyt paremmin varustautunut kuin 2014 kun Venäjä miehitti Krimin ja kapinalliset Itä-Ukrainan. Osa Ukrainan sotilasvoimien kasvusta selittyy 14 miljardin dollarin sotilasavulla Natolta."

"Yhdysvallat on ollut pääasiallisin tukija. Se on toimittanut Ukrainan armeijalle muun muassa radiolaitteistoa, kuljetusajoneuvoja ja yli 200 kannettavaa Javelin-panssarintorjuntaohjusta. Viime vuonna Yhdysvalloista vietiin Ukrainaan aseita 600 miljoonan dollarin arvosta, josta yksin joulukuun osuus oli 200 miljoonaa."


"Britannia lähetti tammikuussa Ukrainaan 2 000 lyhyen kantaman panssarintorjuntaohjusta sekä kouluttajia niiden käyttämiseen. Viro on luvannut lähettää Javelin-ohjuksia sekä Latvia ja Liettua Stinger-ilmatorjuntaohjuksia."


"Ukrainan puolustusbudjetti on yli kaksinkertaistunut. Vuonna 2014 se oli 1,5 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 2020 yli 4 prosenttia."


"Ukrainan armeijan miesvahvuus on kasvanut vielä enemmän, jopa 25-kertaiseksi. Vuonna 2014 Ukrainalla oli laittaa Venäjää vastaan vain 6 000 taisteluvalmista sotilasta kun nyt armeijan taisteluvahvuus on jo noin 150 000 sotilasta, arvioi Yhdysvaltain kongressin tietojenkeruulaitos. Lisäksi Ukrainalla on vapaaehtoisia alueellisia joukkoja sekä noin 900 000 reserviläistä."


On täysin täysin selvää, että Ukraina valmistautui sotaan Venäjää vastaan (8 vuoden ajan) lännen tuella ja yllytyksestä, ainoa ehkä yllättävä asia on, että Venäjältä kesti 8 vuotta tehdä se, minkä sen tiedettiin ja odotettiin (ja lännessä haluttiin) tekevän.

 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom