Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Semmosella niskan harjoittamiseen tarkoitetulla "kypärällä", josta lähtee ketju alaspäin ja sinne levypaino yms. (toivon että joku ymmärtää :D ). Ajattelin että nostoja pitää tehdä tietenki etu- ja takapuolelta päätä. Mutta montako toistoa kannattaisi tehdä? Pyrin vahvistamaan niskaa kamppailu-urheilua silmälläpitäen. Tähän asti olen tehnyt painijan siltaa ja sen variaatioita...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
weak: en missään nimessä. jos sulla on heikko keskivartalo, sitä ei vahvisteta ylipainosilla kyykyillä. ne vaan rasittaa selkäRANKAA. ei niinkää lihoja. keskity tekeen erilaisia keskivartalojuttuja kunnon romuilla. siis:
- suorat vatsat
- kiertovatsat
- kyljet
- monenlaiset staattiset

Vatsoista puheenollen, käykö voimapyörä mielestäsi pätevästä liikkeestä sekä suorille- että syville vatsoille? Treenaan tällä hetkellä vatsaa voimapyörällä, salkkunostoilla smithissä ja taljarutistuksilla vinovatsoille, mietin vain että antaako voimapyörä riittävän treenin noille kahdelle lihasryhmälle?

E: Ja istumaannousut vrt. rutistukset, onko vatsojen työskentelyn kannalta oleellista eroa? Olen tuossa taljassa yrittänyt tehdä pelkkiä rutistuksia, mutta olisi jotenkin helpompaa tehdä ihan lonkkaakin koukistamalla. Kannattaako?

E2: Niin joo, aerobinen selvä (näennäisesti... :rolleyes:)
 
siltavariaatiot on hyviä ja lajinomaisia ja siten parhaita. ei se pelkästä niskasta kii oo, vaan liikkumisesta, tasapainosta jne. tolla salirenkutteella pitäsin toistot suht korkeella eli yli kympissä. nättejä ja rauhallisia. stoppeja jne.
 
weak: en missään nimessä. jos sulla on heikko keskivartalo, sitä ei vahvisteta ylipainosilla kyykyillä. ne vaan rasittaa selkäRANKAA. ei niinkää lihoja. keskity tekeen erilaisia keskivartalojuttuja kunnon romuilla. siis:
- suorat vatsat
- kiertovatsat
- kyljet
- monenlaiset staattiset

Nykyiseltään teen liikkeinä:

-Istumaannousut ilman tukea, jandarutistukset, rutistukset jalat penkillä, jalkojennostot roikkuen tangosta
-Vartalonkierrot tanko niskassa
-
-Voimapyörä, etunojapidot

Kyljiltä puuttuu käytännössä täysin suora treeni. Suositteletko tuohon jotain muuta lisäksi liikekokoelmaan? Sarjapituudet ovat jotain 8-20 toistoa, ja sarjamäärät 2-4 vatsalle per treeni lähes jokaisessa treenissä(4krt/vko).
 
- sit upit voi tehdä tuenkin kanssa, painot mieluiten niskassa, mutta käsillä pidetään vaan kii, ei nosteta. tavoite 10*omapaino*0.5
- jandat on liika kohdennettua, vaikka ihan ok.
- rutistukset on liika kevyttä, ellei oo paljo romua.
- jalkojen ja polvien nostot lisäpainoilla on ok. tavoite: 10*10kg, stop ylhäällä.
- vartalonkierrot on hyvin riippuvaisia tekotavasta. en suosittele kauheesti. mieluiten noista suorien liikkeistä kiertoversioita. parempia rangalle.
- voimapyörä ok, lisäpainoja peliin vaan jos menee 10 nättiä.
- erilaisia staattisia kannattaa tehdä, eli ei pelkästään etunojassa.
- kyljille voi tehdä taivutuksia ja pitoja. hyvä tavoite kylkipuolen kontrolliin ja voimaan: kylkinojassa käsi ja jalka pallojen päällä ja 15 sekkaa kontrollissa :)
 
Jto tietäisitkö mikä liike ottaa erityisesti alavatsaan? Jalkojennostot ei ota kovin paljoa, mutta jokin muu liike?
 
suorat vatsalihakset on yks lihas ja kaikki vatsaliikkeet nappaa kaikkialle. jos kuitenkin haluut erityisesti jostain syystä kohdentaa sitä rasitusta alavatsaan, kiinnitä polvien nostoissa ja jalkojen nostoissa (ja kaikissa vatsaliikkeissä!!) huomiota erityisesti siihen, että alaselkä köyristyy kunnolla, eikä vaan jalat nouse. tää merkkaa huomattavasti siihen, että liike kohdistuu paremmin vatsaan. lonkan koukistajiin liikkeet saa ottaa myös, turha niitä on vältellä, eli jalat saa olla tuettuinakin.

toinen helppo harjotus: makaa selälläsi, kädet lantion vierellä. nosta reidet kohtisuoraan ylös polvet koukussa. nosta rauhallisesti alaselkä irti maasta, mutta älä päästä polvia kohti päätä. reidet siis pysyy koko ajan pystysuorassa. liikelaajuus ei ole suuri, mutta tuntuma alavatsaan on hyvä.
 
Jatketaanpas vielä tuosta aerobisen ja voimailun kausittelusta. Eli olen treenaillut jo pidemmän aikaa mutta vasta viime aikoina olen saanut syömiset kuntoon. Nyt kehitystä tuntuukin tulevan hyvään tahtiin, toisin kuin ennen, ja haluan siis jatkaa bodaamista kun olen kerrankin päässyt progression makuun. Kuitenkin kun kesä tulee niin haluan myös pyöräillä, tykkään siitä niin kovasti. Eli noiden kahden erilaisen aktiviteetin sovittamisesta yhteen on kysymys. Bodaaminen on meikäläiselle enemmän tavoitteellista kuin tuo pyöräileminen, että voisiko nuo yhdistää siten että yksinkertaisesti nostaa puntteja tosissaan ja heittää sivussa semmoisia suht iisejä pyörälenkkejä? Aerobinen kunto saa kyllä kehittyä mutta se ei ole prioriteetti number one, ja varmaan jonkin verran se kehittyykin kun lähtötaso ei ole mikään erityisen hyvä, vaan aika normaali (Cooper 2750). Kysymys kuuluukin, jos tekee sitä punttia jotain 3-4 kertaa viikossa tosissaan ja progressiivisesti, niin

a) häiritsevätkö 2-4 30-60 minuutin kevyehköä viikottaista pyörälenkkiä kehitystä body- ja voimapuolella merkittävästi ja

b) onko edes pieni kehitys (esim. Cooper 2750>2900/3kk) mahdollista noin iisillä treenillä?

Kiitos!
 
a) eipä juuri. riippuu tietenkin, mitä kevyellä tarkotetaan, mutta ite käsitän sen sinne aerobisen kynnyksen tienoille eli 60% maksimisykkeestä noin karkeena esimerkkinä.
b) pyöräily ei kehitä juoksukestävyyttä samoin kuin, yllätys yllätys, juoksu.
 
a) eipä juuri. riippuu tietenkin, mitä kevyellä tarkotetaan, mutta ite käsitän sen sinne aerobisen kynnyksen tienoille eli 60% maksimisykkeestä noin karkeena esimerkkinä.
b) pyöräily ei kehitä juoksukestävyyttä samoin kuin, yllätys yllätys, juoksu.

a) ok

b) Cooper oli vain esimerkki, en edes juokse sitä. Ihan vain sitä yleistä aerobista kuntoa olisi tarkoitus nostaa pikkuisen, eihän se niin lajinomaista ole etteikö pyöräilyllä saavutettu aerobinen kunto toimisi myös muussa hengästyttävässä toiminnassa?
 
kyllä se melko lajinomaista on. juoksussa iskukestävyys on tärkee ominaisuus myös. tokihan fillarointi yleiskunnolle hyväksi on, mutta jos haluaa hyvän kestävyyden moneen lajiin, tulee myös treenata monia lajeja. noin laskennallisesti lihaksistosta on hiihdossa ja uinnissa käytössä 80%, juoksussa 60%, pyöräilyssä 40%.
 
sormiinotevoimaa.olen tehnyt leuanvetoa nyrkit rinnakkain pyyhkeestä myös lisäpainoilla. tuntuu ainakin sormien nivelissä seur. päivänä.pidätkö parempana toistoja vai toistoja lisäpainoilla (17kglla menee 10sarjoja) vai pitoja? onko kotioloissa muita pitoa parantavia harjoituksia mahd. tehdä?

onko muuten niin että tuo pyyhkeestä kiinni pitäminen ottaisi vähemmän selkään ja hauiksiin, siltä se ainakin tuntuu, vai onko vain niin että lyhemmillä sarjoilla ei saa pumppiin niitä.
 
jos tuntuu nivelissä, ei oikein hyvä. sormien lihakset kun sijaitsee kyynärvarressa. tee toistoja kuten muissakin liikkeissä 4-12 per sarja, mut pidä toistopituus 5-10 sekan mittasena ja toistopaussi 5 sekkaa tai vähemmän. esim. 10*10"*20kg/ 5".

sarjoja hieman fiiliksen mukaan jos käyttää eri grippityyppejä (suosittelen, sillä gripit on staattisia ja siten hyvin nivelkulmariippuvaisia). jos liike on sama tangolla tai pyyhkeellä, lihastyö on sama. voi kyl olla, et pyyhkeellä et vedä selällä vaan käsillä. kato siis, että hartiat ei nouse korviin kun nouset tankoon.

sit tietenkin herää kysymys, miksi haluut grippiä? sekin painaa treenien suunnittelussa...
 
Nyt kaipais ammattimieheltä apuja kyykkytreeniin. Eli nyt on menty varmaankin pari kolme viikkoa lähes samoilla painoilla ja jokainen kyykkytreeni on ollut yhtä tuskaa painojen kanssa.
Eli progressioo ei tunnu tulevan ei sitten millään. Sarjoja olen tehnyt 3-5 ja toistomäärät liikkunu siinä 5-10 maastossa. Silloin tällöin mukana on erikoistekniikoita.
3 jakoisella teen eli jalat on omana päivänä ja reisille takakyykky, prässi, reidenojennus.

Oikeastaan kyykyssä tapahtui kehitystä ihan ok:sti siihen asti kunnes aloin tekeen syväkyykkyjä ja sarjapainoja piti tiputtaa 10-15kg. Siitä edespäin kehitys on ollut lähes olemantonta.
Eli millä tavalla kannattaisi tota kyykkyä lähtee kehittämään, kun tavoitteena on voiman lisäys niin kiloissa kuin toistomäärissäkin. Sitten kysymys koskien kaikkia lihasryhmiä jalkojen ohella. Miten sarjoja ja toistoja kannattaisi viikon välein kierrättää, kun tällä hetkellä en käytä oikeastaan mitään syklitystä eli joka viikko käytän erikoisliikkeitä sekä lyhyempää että pitempää sarjaa liikkeissä. Volyymi on myös tärkeä tekijä koska tapaan pitää palautumiset aika minimaalisina.

Treenityylistä sen verran (jos se helpottaa vinkkien antamista) niin aika "piippuun" tulee vedettyä joka ikinen sarja. Eli toistoja ei kylläkään jää 1 enempää. Ja loppuun yleensä pudotuksilla muutamat toistot vielä.
Sen takia näin, että tulee sellainen olo että treenillä ei olisi mitään kehittävää vaikutusta jos ei saa kunnon tuntumaa jalkoihin.
 
muutos liikkeessä = kyykyn syvyydessä on vaan ajanu sut hieman ylikuntoon. ellet myöskään käytä kevennettyjä viikkoja tms jaksoja, vastausta ei tarvitse edes antaa. vastasit itelles jo. lisäksi toi "tuntuma jalkoihin" on hyvin kyseenalainen ja yksilöllinen käsite kehityksen mittariksi. muutenkaan voimaa hankkiessa tollanen treeni ei oo se paras tie jatkaa pitkään kehitystä.
 
Moro jto, kyselin jo tuolla aloittelijoiden osiolla treeniohjelmastani, mutta siellä ei huomattu / viitsitty vastata. Elikkä haluisin saada mave + kyykky tulokset nousuun, ne kun ovat nyt laahanneet paikallaan jo jonkin aikaa.
Ohjelma olis seuraava:

Ma/To
kyykky / Prässi 3-4 x 8-12
Penkki / Vino penkki 3-4 x 5-8
pystypunnerrus 3-4 x 8-10
Ranskalainen / kapea penkki 3 x 8-10
Viparit sivuille / taakse 3 x 8-10
vatsat 4 x 12

Ti/Pe
mave 3-5 x 6-10
Pohkeet 3 x 12
Leauat 3 x 8-10
Kulmasoutu / alatalja 3 x 8-12
hauiskääntö scotissa KP 3-4 x 8-12

Jos jokin tuntuu olevan pahasti pielessä, niin olis mucho bueno kuulla etten ihan mahdottoman kauaa hukkaa aikaa huonoon treeniin. Kiitos.
 
Dear Mr.jto..

Olisiko heittää jotain vinkkiä miten treenata kun päämäärä on kehittää käsilläseisontaa, ja sitäkautta jonain päivänä yhden käden käsilläseisontaan? Eli miten edetä mahdollisimman fiksusti kun focus on tossa käsilläseisonnassa. Treenaan kehonpainolla, ja myös planchea sekä levereitä tulee treenattua pari kertaa viikossa.

Parikertaa viikkoon olen tehnyt HS wall runeja, ja muina päivinä pitkin päivää käsilläseisontaa. Muun treenin lisäksi siis.
 
juntta: en kommentoi ohjelmia sen kummemmin, koska ne vaatis aina syvempää analyysiä. en tänne väännä tarkempaa kamaa. sanotaan nyt vaikka, ettei toi kovin lujaa mettähän mee...

merkkari: kyllähän se ehdoton ykkönen treenissä on lajitreeni! seinää vasten, kaveri auttaa jne. eka helpotettuja variaatioita ja pikkuhiljaa vaikeemmiksi. pyri tekeen määrää paljon äläkä tee liika tiukkoina noita. kroppa oppii paremmin.
 
juntta: en kommentoi ohjelmia sen kummemmin, koska ne vaatis aina syvempää analyysiä. en tänne väännä tarkempaa kamaa. sanotaan nyt vaikka, ettei toi kovin lujaa mettähän mee...

merkkari: kyllähän se ehdoton ykkönen treenissä on lajitreeni! seinää vasten, kaveri auttaa jne. eka helpotettuja variaatioita ja pikkuhiljaa vaikeemmiksi. pyri tekeen määrää paljon äläkä tee liika tiukkoina noita. kroppa oppii paremmin.

ilman tukea ennätys nyt käsilläseisonnassa puolisen minuuttia, ja suht helposti (ei kuitenkaan joka yrityksellä) riittää tasapaino yhteen tai kahteen nokka maahan -punnerrukseen siitä. Kuitenkin aika haparointia tuo vielä on kun välillä en pysy sekuntia pidempää ylhäällä. Nuo seinäävasten tehdyt punnerrukset olen jättänyt kokonaan pois, koska ne kirjaimellisesti tappavat vasemman olkapään, koska asento menee ainakin mulla jotenkin luonnottomaksi. Enkä koskaan väkisin puserra sitä viimestä punnerrusta, eli ei koskaan loppuun.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom