Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
kyllä sitä nyt semmosen nätin sormilaudan saa vaikka jonnekin varastonnurkkaan. missäspäin asut, niin tietää vähän mitä siinä lähellä on. voihan sitä nyt käydä vaikka bouldereilla pari kertaa viikossa. salilla sen grippitreenin tosiaan tulis olla lajinomaista, vaikka noilla normaaleilla otetreeneillä jotain pohjaa saakin. ite tein aikanaan roikutuksia leokon levyillä yhdellä ja kahdella sormella ja niihinhän voi sitten lisätä romua mielin määrin. muistaakseni 30 sekkaa meni 50 kilolla keskisormen ekalla nivelellä. penkin päähänkin voi kasata levyjä ja nostaa sieltä alta. krimppeinä ja openhandeinä tietenkin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
kyllä sitä nyt semmosen nätin sormilaudan saa vaikka jonnekin varastonnurkkaan. missäspäin asut, niin tietää vähän mitä siinä lähellä on. voihan sitä nyt käydä vaikka bouldereilla pari kertaa viikossa. salilla sen grippitreenin tosiaan tulis olla lajinomaista, vaikka noilla normaaleilla otetreeneillä jotain pohjaa saakin. ite tein aikanaan roikutuksia leokon levyillä yhdellä ja kahdella sormella ja niihinhän voi sitten lisätä romua mielin määrin. muistaakseni 30 sekkaa meni 50 kilolla keskisormen ekalla nivelellä. penkin päähänkin voi kasata levyjä ja nostaa sieltä alta. krimppeinä ja openhandeinä tietenkin.

Tällä hetkellä pääpaino ei ole ollenkaan kiipeilyssä vaan kestävyyslajeissa.
Satunnainen kiipeily fiilistelyn vuoksi esim. kerran kahdessa viikossa/kuussa ei oikein
innosta, koska näpit ovat silloin pihalla kuin lumiukot. Sopivaa salitreeniä halusin
siis hakea, jotta moinen kiipeily olisi mahdollista. Kiipeilyyn varsinaisesta panostaminen
koittaa sitten myöhemmin tulevaisuudessa. Espoossa asustelen, joten onhan täällä noita
sisäseiniä näköpiirissä esim. Tapanilassa.
 
Kysyntään vielä perään, että minkälaista perus-/maksimi-/nopeusvoimaharjoittelua
suosittelet kestävyyslajien harrastajille (juoksu, pyöräily, hiihto, uinti, etc.)?
Voimaharjoittelua (perus,maksimi) on vuosien saatossa tullut tehtyä,
mutta tällä hetkellä kestävyyslajit monessa eri muodossa ovat kiinnostuksen kohteena.
En haluaisi kuitenkaan jättää kokonaan raskaampia punttitouhuja, joten olisiko n.
1 - 1,5 kertaa/vko tapahtuvassa treenissä järkeä? Tuon lisäksi tulisi
tehtyä vielä kestovoimaa n. 2 kertaa viikossa keskittyen ala- ja keskivartaloon.

Liikkeinä voisi tehdä kai esim. valitsemalla seuraavista
5-6 liikettä/kerta
- penkki
- leuanveto
- kyykky/prässi
- joku punnerrusversio olkapäille
- kapea penkki
- vatsalauta/voimapyörä
- maastaveto/julle
- joku liike kehittämään otevoimaa

Onko kannattavaa tehdä matalavolyymistä treeniä tekemällä kutakin liikettä n. kaksi
kovempaa sarjaa? Tämä sen takia, että pääpaino on kuitenkin kestävyyslajeissa.
Voimakauden voi tehdä sitten myöhemmin erikseen.

Minkälaisia progressioita kannattaisi tehdä? (normaaleja volyymiä esim. 2*4 -> 3*6 tai piikkauksia vaihdellen?) Ilmeisesti kannattaa suosia lyhyempiä sarjoja (esim. 2-5 toistoa),
jotta oma paino pysyisi sopivan matalana.

Miten hyvin muuten onnistuu toistomaksimin treenaaminen leuanvedossa samaan aikaan kun
treenaa paljon kestävyyslajeja? Oman painon alhaisuus ainakin on tällöin apuna.
 
kyllä sitä nyt kerran viikossakin voi romuttamatta kiivetä. turha jättää kokonaan, vaikkei pysty täysillä panostamaan. kiipeily on hyvää koordinaatio- ja tasapainotreeniä samalla, ei pelkkää grippitreeniä. ite kiipeen nyt ulkokaudella sen 4-9 krt/vko ja silti romuna ne sormenpäät :D

no... kestävyyslajien harrastajien ei kannata kauheesti voimaan panostaa, mutta jos sellasta hybriditouhua tykkää tehdä, panostasin lyhyissä esim. kuukauden pätkissä voimaan ja kestävyyteen vuorotellen. toista kehitetään ja toista ylläpidetään. volyymi kannattaa pitää juurikin aika alhaalla ja valita ne liikkeet hyvin yleisluontoisina, että saa mahdollisimman suuren hyödyn vähistä treeneistä. jos kestävyyslajit on kovinkin jalkapainotteisia, on hyvinkin helppoa treenailla jotain leukoja ja penkkejä suurilla määrillä. kyllä mulla on semmosia tuttuja, jotka vetelee leukoja joka päivä tukevan voimatreenin ohella ja juoksee päivässä sen 1-2 lenkkiä.
 
Annas joku hyvä kikka vauhtipunnerruksen jalkapotkun terävöittämiseks tai parantamiseks? mitä mieltä oot tasapainolaudasta, ja erinäkösestä kikkailusta sillä?
 
kaikki tasapainoilu on kivaa ja hyödyllistä. itellä on 4m pvc-putki, slackline, lauta ja muutakin sälää kaikkeen pelleilyyn. omaan lajiin ihan hyödyllisiä.

vauhtipunnerruksen jalkapotkuun saa hyvin voimaa, kun ei laske liian syvälle. sitä dynaamista suunnanvaihtoo pitää myös treenata ja kevyemmällä romulla alkuun. et siis laske sinne korkeeseen kyykkyyn vaan pudotat ja otat hyödyt venytysrefleksistä. liike ei siis oo todellakaan kovin pitkä.
 
Tasapainolaudasta tuli mieleen, että osaisitko antaa vinkkejä suunnistajien voimaharjoittelusta estämään erityisesti nilkan seudun vammoja? Jukola olisi jälleen tänä kesänä edessä. Ennen Jukolaa metsässä juoksentelua ei kuitenkaan tule harrastettua kovin paljon (ts. alle kerta/viikko), joten jalat voivat olla kovilla, jos käy huono tuuri. Voisiko salitreenillä estää nilkan seudun venähdyksiä? Itselläni tulee lähinnä pitkät sarjat tasapainolaudalla mieleen, mutta varmasti muitakin tapoja on?
 
nuljahtaessa nilkkaan tulee vamma joka tapauksessa, ellei sitä ole lukittu. ja sillon tulee vamma polveen tai lonkkaan. lähinnä on kyse vamman minimoimisesta ja paranemisen nopeudesta. eli: paljon tasapainojumppia, nilkan vääntelyjä ja kääntelyjä eri suuntiin, epätasaisessa kävelyä, juoksua jne jne. paljon auttaa se juoksutekniikka ja ennakointi metsässä. venyttely auttaa myös eli ettei oo tiukkuuksia nilkassa. teipata sitä kannattaa, muttei treeneihin, sillä teipattu ei vahvistu.
 
Tuolla nitkuttelu ketjussa aloittelijoiden osastolla mentiin keskuistelussa normityyliin hieman ohi aiheen ja siellä tuli tällaisia tuloksia esille penkkipunnerruksessa. Osaatko arvailla miten helvetissä moisiin tuloksiin voi päästä, vaikka kyseessä olisikin se "jalaton kääpiö kaikki myrkyt kierrossa vatsalta pomputtaen" ja vielä treenikaverien avustamana?

Eli jos tuollaiset tulokset ovat oikeasti totta (tuo kuuluisa ennätyskirja noin kertoo siis), minkä moisilla sarjoilla nuihin toistomääriin voi päästä? Tuohan olisi esim. tuolla 67kg jäppisellä toisto aina 2.5sekuntiin koko tunnin ajan ilman taukoja.

"Eniten penkkipunnerruksia-omapainolla
Michael Williams [Iso-Britannia] nosti oman 67 kilon painonsa yhdessä tunnissa 1438 kertaa peräkkäin Don Stylerin kuntosalilla Gosportissa Isossa-Britanniassa 17.5.1989."

"The most accumulative weight bench pressed in one hour is 305,300 lb (138,480 kg). The record was set by Eamonn Keane (Ireland) at World Gym, Marina del Ray, California, USA on July 22, 2003. He did 1,280 reps with 200 lbs and 493 reps with 100 lbs."

Sillä tätä täältä kyselen, kun kehtasin sitä tuolla toisaalla jo epäillä, mutta vain epäillä, koska mahtuuhan nuita ihmeellisyyksiä voimailunkin pariin jos jonkin moista. Oletko siis kuullut vastaavanlaisista tarinoista tai ollut jopa jotain samana suuntaista todistamassa? Tiettävästihän olet nähnyt tai ainakin kuullut kaiken sen mitä nähdä tai kuulla on voimailun parissa tapahtunut :)
 
Tässä kysymykseni toisesta threadistä.
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=2001901&postcount=365

Sitten toinen kysymys silkasta uteliaisuudesta. Entäs sitten oletko seurannut tuota Ninja Warrioria Jimiltä ja olisiko mielenkiintoa lähteä kisaamaan jos vastaava olis Suomessa. Kolmosrata vois olla sun heiniä.

Tässä linkki sarjasta vielä josta näkee kaikki esteet. Linkki voi sisältää spoilerin.
Ninja Warrior - Win

Toinen samantyylinen kisa jossa kanssa voisi olla kiipeilijäukollekin haastetta. =)
Viking
 
Mieltäni on askarruttanut, että minkälaista on maantiepyörilijöiden voimaharjoittelu lajiharjoittelun ulkopuolella. Miten harjoittelu jakaantuu eri voimaominaisuuksien suhteen?
Millä menetelmillä voimaharjoittelu tapahtuu? Mitkä liikeet salilla ovat hyödyllisiä? Onko
kyykky tässäkin tapauksessa ykkösliike?
 
Hello JTO. Kysymys penkin piikkauksesta... Eli koitin tällä kertaa tälläistä piikkausta:
1. 3*80, 3*85, 3*90, 3*85
2. 2*80, 2*85, 2*90, 2*95, 2*90
3. 2*3*75, 3*2*80 eli kevennys
4. maksimitesti

Maxtestissä tuli 150 kg ja koitin myös 152,5 kg, joka kolahti telineisiin eikä siis noussut. Jäi kuitenkin tuntuma, että 155 kg olisi tällä kunnolla nostettavissa.

Eli kysymys kuuluu, kuinka tuota piikkausta kannattaisi jatkaa, että saisin nuo maksimit parhaiten otettua? (jä välttäisin jumit! ;) )
 
risumies: en mä nyt sen kummemmin mitään nähny ole. uskomattomiahan noi tulokset on, mutta jos solttupenkissä teet toiston pari joka sekunti, se ylimääränen lepo antaa uskomattoman paljon enemmän toistoja.

dnr: ninja warriors tulee suomeen omana versionaan. enempää en vielä sano :)
kolmosradan "kalliokiipeily" on aika perussettiä kyllä ja lista on on muhkee levee eli ainakin 3 cm. perussettiä löytyy kyllä täältäkin niihin ohjelmiin mm. voimaohjelmat-osasta. lisäksi 5*5, 3*4 -> 6*6 on oikein hyviä settejä.

gtrebonius: se on niin peruskestävyyslaji, että aika vähän siellä salilla ollaan. enemmän huoltavaa puuhaa. ratapyöräilijät on vahvoja kyllä. prässi, veto ja kyykkyhän ne kovimmat.

aku: jumin huomaa jos tulokset alkaa putoomaan pitkällä aikavälillä dramaattisesti. eli ens viikolla uuteen ykköseen taas ja tee perään vaikka 2-3*4-6 pitään pohjia yllä. sit taas kevyt vkoa ja pari ykkösviikkoa lisää.
 
Kiitokset jälleen kerran! Kannattaisiko tuohon perään ottaa lisäksi lattiapenkkiä? vai vetäiseekö ojentajat jumiin?

BTW tuli mitattua eilen syliväli ja lukema oli 203 cm -> Ei ihme että penkki tuntuu kovin vaikealta! ;)
 
en tekis kauheesti apuja piikkailuvaiheessa, ellei niitä oo tehnyt aiemminkin. saattaa olla liikaa. aika komee syliväli, mikä on oma pituus? oma ape index on hieman plussalla, 4cm 193cm pitkänä, eli kiipeilemään vaan ;)
 
Sehän tässä hauskinta onkin, että pituutta ei ole kuin 187 cm! Mulla on todelliset apinan kädet!! ;) (Tosin on kai noi hartiatkin jo luonnostaan aika leveät?! )
 
heh. se oli vaan vitsi ja tarkotettukin pudottamaan liian hyviä voima-arvoja...

no ei. yleensä tolla systeemillä on raportoitu hyvinkin päinvastasia vaikutuksia. eli alotit stressijaksolla ja ton tokan palautusjakson jälkeen testasit? jos sait ton vakautusjakson tehtyä, kyllähän sen pitäs aikalailla jo kertoa, että tulostaso on saatu vakautettua ja pohjaa uusille enkoille on olemassa. toi on tollasenaan tarkotettu enemmän ympärivuotiseen perustreeniin, sillä stressijakso ei oo kauheen hyvä piikkailuun liian rankkana. tekisin vakautusjakson ja sitä seuraavan kevennyksen jälkeen 4-6 viikon maksimivoimapiikkauksen. uskosin, että kyseessä on vaan aika kova rasitus kropalle ja se on hieman ylivireessä edelleen. eli missä vaiheessa treeniä nyt oot?
 
Tein ton 13 viikkoa niin kuin ohjeissa sanottiin, ja tänään oli se ns. 14viikon reeni. Eli uuden ykkösen kokeilu. Ja vituikshanse meni.. Rauta painoi käsillä kohtuuttomasti eikä liikkunut mihinkään. Noi kevyet viikot tuntuvat itsellä tuhoavan koko meiningin, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Jos ei pääse koskemaan isoihin romuihin, koko tatsi häviää :(
 
Back
Ylös Bottom