Kysy luontaistuotteista

Minkähän takia spirulinaa ei saa ottaa kuin sen max 1tl päivässä? Siinä purkissa oikein erikseen mainitaan, että ei saa ottaa enempää. Sehän on vain merilevää, en ymmärrä mikä vaara? Ja on vielä makeassa vedessä viljeltyä, että ei kai pitäisi olla hirveästi mitään myrkkyjäkään mitä jotkut villit merilevät kerää meristä? Vai?

Yritin etsiä spirulinasta ja sen sisältävistä ravintoaineista luotettavaa dataa, mutta en montaa lähdettä löytänyt. Kaikki blogit ja "health and love universityt" nakkasin heti roskiin. Uskoisin, että tossa varoitellaan jodin takia. Jonkun lähteen mukaan siinä on jodia 0 mcg, mutta Finelin mukaan 36000 mcg. Finelin arvoa on tosin arvosteltu, että se pitäisi paikkaansa. Spirulinaa ei ole turvallista käyttää, jos se on saastuneesta lähteestä. Vissiin nämä ovat yleensä jossain puhtaasti viljeltyjä, mutta koskaan ei voi olla varma. Hirveästi tätä annosta ei nähtävästi ole tutkittu.

Ihan kuriositeettina, löysin yhden viitteen (The Review of Natural Products by Facts and Comparisons. St. Louis, MO: Wolters Kluwer Co., 1999.), jonka mukaan spirulinan paljon kehuttu proteiinipitoisuus/laatu ei ole maitoa kummempaa, mutta sen hinta on yli 30-kertainen jos vertaa naudanlihan proteiinipitoisuuteen (per gramma).

On myös - ainakin teoriassa - olemassa mahdollisuus, että tuo levä boostaa autoimmuunitautien kehittymistä, jos sellainen on jo päällä (reuma, MS-tauti...). Siitäpä vielä siis varoituksen sana.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
- Serrapeptaasi? Törmäsin tähän ensimmäistä kertaa eilen, kun kuulin sukulaisen tätä syövän ja näemmä vuoden 2012 terveystuotteeksi valittu jonkun tahon toimesta.
 
On myös - ainakin teoriassa - olemassa mahdollisuus, että tuo levä boostaa autoimmuunitautien kehittymistä, jos sellainen on jo päällä (reuma, MS-tauti...). Siitäpä vielä siis varoituksen sana.

ok. kiitos vastauksesta, mutta osaatko sanoa mistä tämä johtuu? :wtf: Aasiassahan ihmiset syö levää lähes päivittäin. Tai lähinnä Japanissa..
 
ok. kiitos vastauksesta, mutta osaatko sanoa mistä tämä johtuu? :wtf: Aasiassahan ihmiset syö levää lähes päivittäin. Tai lähinnä Japanissa..

Sitä on tutkittu aika vähän, mutta näyttää siltä, että levä saattaa aktivoida samoja mekanismeja joita autoimmuunitaudeissakin tapahtuu. Joidenkin tutkimusten mukaan Japanissa käsittääkseni on ainakin joitain autoimmuunitauteja (ja kilpirauhasongelmia) enemmän.
 
- Serrapeptaasi? Törmäsin tähän ensimmäistä kertaa eilen, kun kuulin sukulaisen tätä syövän ja näemmä vuoden 2012 terveystuotteeksi valittu jonkun tahon toimesta.

Jotkut käyttäjät väittävät, että tämä toimii. Joillakin on tullut hieman sivuvaikutuksia, mutta ne eivät ole olleet vakavia. Tällä(kään) ei ole vissiin useita tutkimuksia, ainakaan pitkäkestoisia tehty. Japanissa ja euroopassa tätä vedellään kuitenkin aika huolella. Jos kukkaro kestää, niin melko vaarattomalta tuotteelta tämä vaikuttaa. Tosin tällä saattaa olla fibrinolyyttisiä ominaisuuksia (voi esim. sitoa verihiutaleita yhteen), joten sitä ei suositella jos on hyytymisongelmaa.

Mutta siis mun käsityksen mukaan vaikutus on placebon luokkaa. Toimii jos toimii.
 
Siis mun näkemys synteettisestä matskusta on sellainen että molekyyli = molekyyli. Synteettinen beetakaroteeni on molekyylinä täsmälleen samanlainen kuin luonnollinen beetakaroteeni, tai muuten sitä pitää kutsua eri nimellä. Se, että joissain tutkimuksessa synteettiset molekyylit vaikuttaisivat olevan haitallisia, johtuu mun käsityksen mukaan muiden, normaalisti luonnollisessa ympäristössä olevien molekyylien puutteesta, eikä varsinaisesti tutkimuksen alla olevasta molekyylistä. En näe haittaa beetakaroteenilisän syönnissä, varsinkin jos siitä on apua.

Tästä on käsittääkseni tutkimustietoa Suomesta ja jenkeistä, jonka mukaan beetakaroteeni lisäravinteena lisää tupakoitsijoilla syöpäriskiä. Tästä oli parisen vuotta sitten Turun Sanomissa hirveen isot jutut, kun tuo tutkimus tehtiin täällä. Se lopetettiin kesken, kun alkoi tulla viitteitä tuosta syöpäriskin suurenemisesta (samoihin aikoihin tehdyt jenkkitutkimukset tuki kans näitä toteamuksia). Joskus vuonna kivi ja miekka mä postasin johonkin toiseen Pakkiksen ketjuun linkin Turun Sanomien juttuun tätä koskien, mut se linkki ei enää ole toimiva.

e. Ja niin, ite syön kans noita tabletteja keväisin, ja ne vähentää aurinkoihottuman oireita ihan selvästi. Ja en siis tupakoi. :)
e2. Googlettelin, ja löysin jotain tietoakin aiheesta: http://www.cancer.gov/newscenter/qa/2003/atbcfollowupqa
 
No suun kautta nautittuna suolalla ei taida paljon terveysvaikutuksia olla, ellei sen poisjättämistä lasketa sellaiseksi. Vai tarkoititko suolan ulkoista käyttöä? Ruokasuolan?

Sinkki auttaa ripuliin ja todennäköisesti ainakin flunssaan (oireisiin imeskelytabletteina parin tunnin välein), erilaisiin iän tuomaan muutoksiin, palovammoihin, ADHD:n, ientulehdukseen, yskänrokkoon ja lihaskramppeihin. Nämä joko combona jonkun kanssa, tai itsestään. On myös paljon sairauksia mihin sinkkiä markkinoidaan, mutta se ei luultavasti auta: tinnitus, reuma, psori, eturauhassyöpä, influenssa ja IBD. Vain muutamia mainitakseni.

VÄÄRIN.....KUNNON SUOLASSA on 84 eri alkuainetta eli täydellinen koostumus kehomme tarpeita varten.
 
Tästä on käsittääkseni tutkimustietoa Suomesta ja jenkeistä, jonka mukaan beetakaroteeni lisäravinteena lisää tupakoitsijoilla syöpäriskiä. Tästä oli parisen vuotta sitten Turun Sanomissa hirveen isot jutut, kun tuo tutkimus tehtiin täällä. Se lopetettiin kesken, kun alkoi tulla viitteitä tuosta syöpäriskin suurenemisesta (samoihin aikoihin tehdyt jenkkitutkimukset tuki kans näitä toteamuksia). Joskus vuonna kivi ja miekka mä postasin johonkin toiseen Pakkiksen ketjuun linkin Turun Sanomien juttuun tätä koskien, mut se linkki ei enää ole toimiva.

e. Ja niin, ite syön kans noita tabletteja keväisin, ja ne vähentää aurinkoihottuman oireita ihan selvästi. Ja en siis tupakoi. :)
e2. Googlettelin, ja löysin jotain tietoakin aiheesta: http://www.cancer.gov/newscenter/qa/2003/atbcfollowupqa

Mun mielestä on jotenkin absurdia edes tutkia, että joku muu kuin tupakka suurentaa tupakoitsijoilla syöpäriskiä :)
 
En tiedä miten suhtaudut sellasiin tuotteisiin mitkä ovat Suomessa lääkeainelistalla, mutta kysäsen silti, että mikä on sun mielipide gaba:sta ja dhea:sta , kun oon Yhdysvalloissa ja täällä molempia saa suoraan kaupasta, niin aattelin että kandeeko niihin laittaa rahaa, että onko niillä oikeasti hyötykäyttöä vai onko niistä enemmin haittaa, koska eikai ne nyt huvikseen Suomessa listalla ole. Gabaa on tullut tässä muutama kuukaus otettua joka ilta, auttaa kyllä kummasti unensaamiseen, mutta mutta.
 
KIVA KUN KERROIT, mutta laita nyt jotain lähteitä. Ja mä puhuin ruokasuolasta. Ja sisäisestä käytöstä.

tiedän että puhuit ja ihmettelen että sitä kukaan edes syö......hommahan menee ruokailun osalta niin etteivät suomalaiset muutenkaan piittaa mitä syövät vaan myrkyttävät kehoaan,omapa on tietysti asiansa......jos suola menee suusta sisään ja massuun niin eikös se ole sisäistä käyttöä vai enkö ymmärrä jotain http://koti.phnet.fi/petripaavola/suolat.html
 
Mun mielestä on jotenkin absurdia edes tutkia, että joku muu kuin tupakka suurentaa tupakoitsijoilla syöpäriskiä :)

Näin ajatellen se kuulostaa absurdilta. :D Muistaakseni perusolettamus oli kuitenkin päinvastainen eli lähtökohtana oli tutkia pieneneekö se syöpäriski. Tutkimus keikahtikin sit päälaelleen, kun olettamukset osoittautui täysin vääriksi. Tän tapauksen osalta oli tosiaan Turun Sanomien lukijapalstat täynnä vihaisten syöpään kuolleitten koekaniinien omaisten kirjoituksia... Siin oli vissiin usean kymmenen henkilön ero noissa kuolleisuuksissa, mutta eihän sitä kukaan pysty selvittämään, et kuka nyt kuoli siks, kun se veti beetakaroteenia ja kuka siks, kun oli polttanut röökiä vuosikymmeniä.
 
Tuohon jttuun: hiljattain julkaistiin tutkimus, jonka mukaan lihansyönti tappaa ennenaikaisesti. Samaan kappaleeseen todettiin kuitenkin, että lihansyöjät myöskin polttavat tavallista enemmän tupakkaa ja käyttävät alkoholia sekä omaavat muutoin epäterveelliset elämäntavat. Tällainen tutkimus on käytännössä arvoton, koska tuossa todettiin lähes yksioikoisesti, että elintavoiltaan huonot ihmiset kuolevat aikaisin, ja sen lisäksi he syövät päivittäin lihaa. Asiayhteys on vähän samankaltainen kuin todeta, että jäätelön syöminen lisää hukkumiskuolemia.
 
Tuohon jttuun: hiljattain julkaistiin tutkimus, jonka mukaan lihansyönti tappaa ennenaikaisesti. Samaan kappaleeseen todettiin kuitenkin, että lihansyöjät myöskin polttavat tavallista enemmän tupakkaa ja käyttävät alkoholia sekä omaavat muutoin epäterveelliset elämäntavat. Tällainen tutkimus on käytännössä arvoton, koska tuossa todettiin lähes yksioikoisesti, että elintavoiltaan huonot ihmiset kuolevat aikaisin, ja sen lisäksi he syövät päivittäin lihaa. Asiayhteys on vähän samankaltainen kuin todeta, että jäätelön syöminen lisää hukkumiskuolemia.

Höpsistä pussiin.

Jos nyt puhutaan samasta äskettäin ilmestyneestä Harvardin tutkimuksesta, se oli kyllä vakioitu monimuuttuja-analyysillä elämäntapojen ja muiden tekijöiden mukaan:

In multivariate analysis, we simultaneously controlled for intakes of total energy, whole grains, fruits, and vegetables (all in quintiles) and for other potential nondietary confounding variables with updated information at each 2- or 4-year questionnaire cycle. These variables included age; body mass index (calculated as weight in kilograms divided by height in meters squared) (<23.0, 23.0-24.9, 25.0-29.9, 30.0-34.9, or ≥35.0); race (white or nonwhite); smoking status (never, past, or current [1-14, 15-24, or ≥25 cigarettes per day]); alcohol intake (0, 0.1-4.9, 5.0-14.9, or ≥15.0 g/d in women; 0, 0.1-4.9, 5.0-29.9, or ≥30.0 g/d in men); physical activity level (<3.0, 3.0-8.9, 9.0-17.9, 18.0-26.9, or ≥27.0 hours of metabolic equivalent tasks per week); multivitamin use (yes or no); aspirin use (yes or no); family history of diabetes mellitus, myocardial infarction, or cancer; and baseline history of diabetes mellitus, hypertension, or hypercholesterolemia. In women, we also adjusted for postmenopausal status and menopausal hormone use.

Puhutko jostain toisesta äskettäin ilmestyneestä lihatutkimuksesta? Vai nojaatko pelkästään uutisointiin?
 
Saisko näistä ketjuista sarkasmia pois kun ei aina tiiä millon kukakin on tosissaan :D

On meinaan meinannu välillä tulla jauhettua paskaa ja viime hetkellä tajunnu että ei hitto ei tainnukkaan olla ihan tosissaan :D
 
Todella hieno ketju. Kiitos Timo.
Mainitsit tuolla alussa että lähinnä itse käytät glukosamiinia ja entsyymejä. Millaisia ja mihin tarkoitukseen entsyymejä? Luontaistuotekaupasta vai Apteekista?
 
Saisko näistä ketjuista sarkasmia pois kun ei aina tiiä millon kukakin on tosissaan :D

Vaikea sanoa, mutta kyllä ainakin tuo "84 alkuainetta" -juttu voi hyvin olla ihan tosissaan kirjoitettu. Googlaa noilla, löytyy paljon juttua, jo ainakin vuodelta 2006.

Tässä olisi selvityksen paikka jollekulle data-arkeologille; ehkä sellainen selvitys paljastaisi jotain yleisempääkin lainalaisuutta. Maaginen luku 84 voi olla vain sattumaa. Mutta alkaen alkuaineesta 84 (polonium) ovat kaikki radioaktiivisia (lasken vismutin tässä stabiiliksi, wikipedia-tarkistuksen mukaan se teknisesti ottaen ei ole millään isotoopillaan pysyvä). Tässä olisi siis alkuaan yksi virhe, koska välillä 1-83 on tietysti 83 alkuainetta. Toinen virhe tulee siitä, että 43 (teknetium) on myös radioaktiivinen. Tietysti se olennaisin virhe on se, että stabiileista alkuaineista kaikki eivät ole tarpeellisia ja esim. beryllium myrkyllinenkin. Ja sitten jalokaasuyhdisteitä suolassa tuskin on jne, mutta se on jo pikkujuttuja.
 
Vaikea sanoa, mutta kyllä ainakin tuo "84 alkuainetta" -juttu voi hyvin olla ihan tosissaan kirjoitettu. Googlaa noilla, löytyy paljon juttua, jo ainakin vuodelta 2006.

Tässä olisi selvityksen paikka jollekulle data-arkeologille; ehkä sellainen selvitys paljastaisi jotain yleisempääkin lainalaisuutta. Maaginen luku 84 voi olla vain sattumaa. Mutta alkaen alkuaineesta 84 (polonium) ovat kaikki radioaktiivisia (lasken vismutin tässä stabiiliksi, wikipedia-tarkistuksen mukaan se teknisesti ottaen ei ole millään isotoopillaan pysyvä). Tässä olisi siis alkuaan yksi virhe, koska välillä 1-83 on tietysti 83 alkuainetta. Toinen virhe tulee siitä, että 43 (teknetium) on myös radioaktiivinen. Tietysti se olennaisin virhe on se, että stabiileista alkuaineista kaikki eivät ole tarpeellisia ja esim. beryllium myrkyllinenkin. Ja sitten jalokaasuyhdisteitä suolassa tuskin on jne, mutta se on jo pikkujuttuja.


On kyllä kemiantieto hukassa jos luullaan että on 84 alkuainetta suolassa. Taisi olla läppä :D
 
En tiedä miten suhtaudut sellasiin tuotteisiin mitkä ovat Suomessa lääkeainelistalla, mutta kysäsen silti, että mikä on sun mielipide gaba:sta ja dhea:sta , kun oon Yhdysvalloissa ja täällä molempia saa suoraan kaupasta, niin aattelin että kandeeko niihin laittaa rahaa, että onko niillä oikeasti hyötykäyttöä vai onko niistä enemmin haittaa, koska eikai ne nyt huvikseen Suomessa listalla ole. Gabaa on tullut tässä muutama kuukaus otettua joka ilta, auttaa kyllä kummasti unensaamiseen, mutta mutta.

GABA. Tutkimuksia siitä päätyykö suun kautta nautittu GABA aivoihin, en löytänyt. Jos se päätyy, se voi auttaa unettomuuteen. Toisaalta jos se päätyy, aivot voivat myös kehittää toleranssin ainetta kohtaan. Vaikutus voi olla puhdasta placeboa. Toisaalta aine on melko vaaratonta, ja nautitut annokset ovat pieniä. Eräässä tutkimuksessa 5 gramman kerta-annokset nostivat GH-pitoisuuksia, mutta 18 grammaa päivässä neljän päivän ajan laskivat.

DHEA. Tällä saattaa olla positiivisia vaikutuksia muun muassa ihon kuntoon, erektiohäiriöihin ja osteoporoosiin. Lyhytaikainen, oraalinen käyttö on melko varmasti turvallista. Pitkäaikainen käyttö voi suurentaa erilaisten syöpien riskiä. DHEA voi muuttua sekä mies-, että naishormoniksi (riippuen tasapainosta). DHEA saattaa laskea HDL-kolesterolia.

Itse en laittaisi rahaa, koska en näe mitään syytä sille.

tiedän että puhuit ja ihmettelen että sitä kukaan edes syö......hommahan menee ruokailun osalta niin etteivät suomalaiset muutenkaan piittaa mitä syövät vaan myrkyttävät kehoaan,omapa on tietysti asiansa......jos suola menee suusta sisään ja massuun niin eikös se ole sisäistä käyttöä vai enkö ymmärrä jotain http://koti.phnet.fi/petripaavola/suolat.html

Suolaa käytetään ulkoisesti (suolahuone) ja sitä myös hengitetään (suolapiippu). Tästä löytyy niin paljon kamaa netistä, että en ala kirjoittelemaan tähän siitä. Terveysvaikutuksia sillä on.

Saisko näistä ketjuista sarkasmia pois kun ei aina tiiä millon kukakin on tosissaan :D

On meinaan meinannu välillä tulla jauhettua paskaa ja viime hetkellä tajunnu että ei hitto ei tainnukkaan olla ihan tosissaan :D

Mitä, sarkasmihan on elämän suola :) Ei me sitä mihinkään laiteta.

Todella hieno ketju. Kiitos Timo.
Mainitsit tuolla alussa että lähinnä itse käytät glukosamiinia ja entsyymejä. Millaisia ja mihin tarkoitukseen entsyymejä? Luontaistuotekaupasta vai Apteekista?

Kiitos vaan.

Erilaisia ruoansulatusentsyymejä tilanteen mukaan. Lähinnä mä käytän apteekin valmisteita, mutta luontaistuotekaupasta löytää varmasti yhä hyviä. Mulla on ongelma oikeastaan se. Että joudun käyttämään PPI-lääkitystä päivittäin, joten mahahapot vajuu. Hiilarit eivät pilkkoudu kunnolla, joten jos mulla on hiilarikausi, niin vetelen tota alfagalaktosidaasia sitten. Tossa toisessa ketjussa jotain lisää: http://www.pakkotoisto.com/ravinto/105887-turvotus-ja-ravinnon-pilkkoutuminen/

On kyllä kemiantieto hukassa jos luullaan että on 84 alkuainetta suolassa. Taisi olla läppä :D

Läppä tai ei, juttua kyllä netistä löytyy, muun muassa tossa brainuserin linkissä mainitaan toi 84 alkuainetta…
 

Suositut

Back
Ylös Bottom