Onko täällä yhtään kokin koulutuksen saanutta tai muuten asiasta tietävää...?
Olen tekemässä lasagnea, jonka aion pakastaa raakana. Mies (ei mikään ruoanlaittaja) sulattaa sen ja paistaa sen uunissa. Mitä tulee huomioida? Pitääkö kastikkeita laittaa normaalia enemmän/vähemmän. Muuttuuko rakenne jotenkin pakastamisen jälkeen?
Oma ajatukseni on, ettei mitään erityistä tarvitse välttämättä huomioida, jos raa'an lasagnen laittaa heti pakastimeen ilman, että kastike ehtii ihan kauhesti imeytymään lasagnelevyyn. Ja varsinkin, jos lasagneen laitettavat kastikkeet ovat tässä vaiheessa kylmiä. Lidlissäkin muistaakseni myydään paistovalmista lasagnea.
Teen tomaatti- ja valkokastikkeen itse enkä ehdi pakastamaan ja paistamaan lasagnea koe-eränä. Osaan tehdä hyvän lasagnen, mutta en ole aikaisemmin raakapakastanut sitä.
En myöskään halua, että se paistetaan valmiiksi ja että lasagne uudelleen lämmitetään mkrossa/uunissa/liedellä. Mies tarjoaa tuota isommalle porukalla kavereitaan ja olisi kiva,että lasagne on uunituoretta.