Kokkausketju, reseptit

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Parasta tuossa mössössä oli, että tuli tutustuttua marttojen nikseihin. Lasillinen etikkaa todellakin poistaa öksettavatkin hajut vain seisomalla kupissa yön yli.
 
Onko kalkkunan jauheliha kenellekään tuttua ja minkälaisia kokemuksia? Törmäsin netissä chili con carne -reseptiin, joka tehtäisiin kalkkunasta. En vain osaa kuvitellakaan miltä se saattaisi maistua.
 
En tiedä onko tää kovin informatiivinen vastaus, mutta ihan mielellään sitä pupeltaa niin kuin vaikka broilerin jauhelihaakin. Toimii varmasti jonkun tommosen soosinkin seassa ihan kelvollisesti.
 
Onko kalkkunan jauheliha kenellekään tuttua ja minkälaisia kokemuksia? Törmäsin netissä chili con carne -reseptiin, joka tehtäisiin kalkkunasta. En vain osaa kuvitellakaan miltä se saattaisi maistua.

Se on tavallaan miedomman makusta kun perusjauheliha, mutta just jossain tomaattikastikkeessa uppoaa oikein hyvin. Lihapullista ei tuu ihan niin hyviä, mutta sekin lienee makuasia.
 
Tollasest kanan/kalkkunan jauhelihast saa hiton hyvii pihvii ja helpost. Ottaa 400gr kanan/kalkkunanjauhelihaa näppeihin ja muovailee pallon jonka sit litistää ja viskaa pannulle. Sit ku on pannul ni paistaa pinnat kii ja viskaa broilerimaustetta pintaa (paljon). Sit paistelee kypsäks ja kylkee raejuustoo + salaattii :)
 
Suosittelen muuten tommosiin pihveihin tai lihapulliin vanhaa kunnon korppujauho, maito ja muna -taikinaa. Ei voi ryssiä. 400g jauhelihaa, 1dl maitoa, 0,5dl korppujauhoja, 1 muna, sipulia ja mausteita. Itseltäni jää sipulit aina liian isoksi ja töröttää sitten pullista, niin jää usein laittamatta, mutta tuohan ne makua. Ne varmaan voi kuullottaa myös alkuun, niin pehmenevät. Mausteita oman maun mukaan, mutta minusta enempi parempi, koska jauheliha ei oikein muuten maistu millekään.

Taikinassa toi nesteen määrä on aavistuksen liian iso 400 grammalle lihaa, ehkä joku 500g olis optimi, mutta noita voi säätää kokeilemalla. Valmistaessa vaan ainekset sekaisin, ja lusikalla sekoittelee taikinan tasaiseksi. Lusikalla on myös hyvä ottaa taikinaköntsä käteen, josta pyörittelee pullan tai taputtelee pihvin. Käsiä kun vähän kastelee, niin pääsee helpommalla. Sit vaan uunia kahteensataan ja paistelemaan. Oon vetänyt aika fiiliksellä ton paistoajan, mutta jossain 20-30min nurkilla se varmaan on.
 
Niin voisin tosiaan vähän puhaltaa elämää tähän keskusteluun kertomalla kokemuksestani kalkkunan jauhelihasta. Eli eipä se maistunut odotetusti juuri miltään. Soveltunee vahvasti maustettuihin liharuokiin, joissa mausteet ja lisukkeet ovat pääosassa.
 
Ihan vain koska voin:

madness03.jpg
 
Jauheliha vaivataan käsin. Samalla, jos lihana on nautaa, niin herkkuperseenä vetelen taikinaa jo raakana, säätelen samalla mausteet kohdilleen.

Oih, ribsit kyllä maistus. Teen kyllä heti, kun aamunen vaa'alla käynti päättyy.
 
Rahkaletut

250g rahkaa
3 munaa
1dl vehnäjauho
0.5dl sokeri

Nuo sekasin ja pannulle, ihan käsittämättömän hyviä. Aikaa menee alle 5min kun lettu on lautasella. Säilyy toi taikina jääkaapissa parikin päivää helposti. Voi vetää esim marjojen tai jenkkityyliin siirapin kanssa. Ei varmaan tarvi sanoo että protskuu saa hyvin. Voi toki lisätä normiproteiini jauhoja joukkoon jos on tarvis :D
 
Netissä on pyörinyt muutamissakin paikoissa simppelin kuuloinen vegaanisten marenkien ohje. Käytännössä resepti on sama kuin tavallisissa marengeissa, mutta kananmunanvalkuaiset korvataan tölkkikikherneiden liemellä. Itse kikherneitä ei siis käytetä. Tänään laitoin testaukseen vegaanisen pavlovan. Homma ei mennyt ihan putkeen rakenteen osalta, mutta maku on hyvin lähellä autenttista. Tekemäni pavlovan pohjasta tuli liian murea (pohjaa ei saanut hajoamatta siirrettyä leivinpaperilta pois) ja lisäks pavlova lässähti uunissa aika paljon. Kun päälle laittoi vispattua soijakermaa, kerma lisäksi painoi pohjaa vielä entisestään. Kakun sijaan tuli enemmänkin marenkijälkkäri. :D

Tässä pohja menossa uuniin ja uunista ottamisen jälkeen:
20150325_111719edit.jpg20150325_151333edit.jpg

Ja (soija)kerman, mustikoiden ja agavesiirapin kera:
20150325_163002edit.jpg

Ja tässä vielä resepti:

-1 kikhernepurkin liemi (hieman reilu desi) (käytin tässä melko pientä Gogreenin purkkia, muilla merkeillä liemen määrä voi olla isompi)
-150 grammaa sokeria
-1tl sitruunamehua
-2tl maissitärkkelystä

Näistä tehdään ihan perinteisesti vatkaamalla marenkimassa. Hieman enemmän sai mun mielestä tätä vatkata kuin perinteistä marenkimassaa, mutta ei huomattavaa eroa. Paistoin noin 120 asteessa puolisentoista tuntia ja annoin jäähtyä vielä lämpimässä uunissa. Jos tekee sellaisia perinteisiä pieniä marenkeja, voi käyttää samaa reseptiä, mutta maissitärkkelystä ei välttämättä tarvita.

Päällä on soijavispiä (vaniljasokerilla maustettuna), sulatettuja pakastemustikoita ja vähän agavesiirappia.
 
Päätin testata bataattiburgeria. Alkuperäisessä reseptissä on käytetty karitsanlihasta tehtyä pihviä ja jugurttikastiketta: Alkuperäinen bataattiburgeri - Emmi-Liia. Kasvissyöjänä tietysti improvisoin väliin kasvispihvin, jonka pohjana käytin kikherneitä ja hampunsiemeniä. Jugurttikastikkeeseen ei myöskään ollut aineksia, mut joku kastike olis ollut kyl ihan bueno. Oli kyl hyvää muutenkin. :)

20150326_134641edit.jpg
 
Marketissa oli suht edulliseen (?) hintaan karitsan paahtopaistia ja lampaan ulkofilettä (4€/400g).

Tuli vaan mieleen, että minkäpituiset valmistusajat noissa karitsassa/lampaassa tuppaa olemaan, meneekö ihan pannulla 10-15min vai pitääkö tunkea uuniin 30+ min?

nimim. ei aikaisempaa kokemusta villaeläimistä :david:
 
Ei missään tapauksessa noin pitkään. file ja paahtopaisti ovat parhaimmillaan noin 55 asteen sisälämmöllä eli pannulla pinnat rapeipeiksi ja folioon ja/tai uuniin. Käytä mittaria jos ei aika hanskassa.
 
Vihdoinkin koittaneen täydellisen rauhan kunniaksi lihamureke:

meatloaf04.jpg
 
Näyttääpä tutulta. Sisällä silputtua ja paistettua pekonia ja BBQ-kastiketta käärittynä naudan jauhelihaan. Uunissa pysyy mehevänä kun laittaa vuokaan, paras tulos tulee ulkona kun pääsee grillaamaan ja vähän savustamaan.

Ainekset:

- 2x 340g pekonia
- 1,1kg paistijauhelihaa
- kastike oman maun mukaan, rullaan sisään ja loppuvaiheessa sivellen myös pintaan. Valmiit BBQ-kastikkeet toimii jos ei halua hifistellä.

Uunissa n. tunti, grillissä matalalla lämmöllä savustaen pari tuntia.

rullat.jpg
 
Antti Rinteen Pekonispagetti

2 x 400 g pekonia
1,5 kpl punaista paprikaa
6 isoa valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua mustapippuria
2 x 400 g mustaleimajuustoraastetta
500 g spagettia
6 dl vispikermaa
5 rkl oliiviöljyä

Leikkaa pekoniniput puolen sentin suikaleiksi, irrottele ja paista pannulla kypsiksi. Lisää kuutioitu paprika ja mausteet (murskatut valkosipulit ja mustapippuri). Sekoita, kunnes paprikat ovat pehmeitä. Lisää kerma.

Kiehauta seos jatkuvasti hämmentäen noin 10 min. Lisää toinen pussi juustoraastetta jatkuvasti sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Siirrä pannu pois levyltä.

Keitä pari litraa vettä, lisää oliiviöljy ja spagetti. Keitä spagetti kypsäksi ohjeen mukaan ja kaada keitinvesi pois.

Lisää kastike spagetin sekaan ja sekoita kunnolla. Lisää toinen pussi juustoraastetta sekoittaen se kunnolla joka puolelle.

Jätä vetäytymään 10 minuutiksi, ja ruoka on valmis tarjottavaksi.

:rock::wtf:
 
Vihdoinkin koittaneen täydellisen rauhan kunniaksi lihamureke:

No omani oli terveysversio. Resepti:

- 1dl korppujauhoa ja neljä kananmunaa vatkataan sekaisin
- suolaa, pippuria ja 1rkl poppamiehen burgers & ribs mausteseosta sekaan
- annetaan kohota 10 minuuttia
- 1,4kg jauhelihaa sekaan ja veivataan sekaisin
- 2 isoa sipulia pieneksi ja sekaan
- kaadetaan pellille ja painellaan levyksi
- päälle pussillinen Tex-Mex juustoraastetta, valkosipulimurskaa ja kapriksia
- pyöritellään kääretortuksi
- sidotaan pekoneilla
- päälle Hunt´s orginal
- uuniin 150 astetta kunnes sisälämpötila 80 astetta
- folion alle puoleksi tunniksi vetäytymään
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom