Kokkausketju, reseptit

Kiitos linkistä. Noita en edes ole kokeillut. Menee testiin, kun tekee lasagnea mieli.

Nooh ei se toki aina maksa vaivaa. Mutta harrastusmielellä sitten. Ja noissa valmislasagneissa se kastikepuoli on aivan onneton. Käytännössä kastikkeen tekee jauhoista, joka sotii omia lasagneajatuksia vastaan :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Huomenna olisi tarkoitus tehdä linssi, mustapapu ja kikherne muhennosta kanan ja pastan kylkeen. Hyviä hiilareita ja lisää proteiinia ettei kanaa kulu niin paljoa. Ja kyykkyjä perään.
 
Nyt sattu hyvä resepti Lidlin kananpojan jauhelihalle. Broilerilihapullat Marokon tyyliin.

400g kananpojan jauhelihaa
1 kananmuna
2rkl Ras el Hanout maustetta
3rkl kuivattua minttua
1rkl Sriracha-kastiketta (tai muuta chilikastiketta tai kuivattua chiliä)
100g fetajuustoa
suolaa

Lisäsin tuohon sekaan vielä vähän sitruunan mehua ja kuorta. Ehkä appelsiinikin vois toimia.

Vielä ois yks paketillinen tuota jauhelihaa. Muita ideoita?
 
En jaksa lukea koko ketjua läpi eli pahoittelut jos on jo keskusteltu aiheesta, mutta pakko tulla tänne hehkuttamaan. Ostin tuossa hiljattain Swiss Diamondin Pro-sarjan paistinpannun ja täytyy kyllä ihmetellä mitenkä pystyy ruoan valmistaminen muuttumaan erilaiseksi. On suorastaan nautinnollista valmistaa sillä ruokaa. Pinta todellakin on tarttumaton, ja kaikesta aina materiaalivalinnoista ulkonäköön huokuu se Sveitsiläinen laatu. Ja mikä herätti eniten kummastusta oli se, kuinka ruoan MAKU muuttui. Lihasta tulee paljon mehukkaampaa. Kalliista hinnasta huolimatta ei voi muuta kuin suositella.
 
Juupajuu. Kaikkea kokeilleena voin pyytää, kerro kommentit pannusta vuoden päästä :D

Ikean 365 pannu. Massaa helvetisti ja toimii ja kestää. Kiitos hupelle suosituksista. Maksaa 15 e ja TOIMII. Ostan yhden pannun vuodessa sillä sveitsin laatupannun hinnalla kymmenen vuoden ajan.

No ei vaan, on se varmasti hyvä. Mutta ikean 365 pannua ei haittaam heittää meneen, kun uus maksaa sen 15 e :)
 
Mistäs löytyisi se Hupen alkuperäisen Moskovan padan resepti? Hupenherkut blogia kun ei enää ole ja uudesta löytyy vain se Moskovan pata vol.2

Ja onko joku tehnyt molempia, jos on, niin onko vol2 yhtä hyvää tai parempaa kuin se alkuperäinen? :)

Se alkuperäinen ainakin vei kielen mennessään
 
Pakko tännekkin tuulettaa ku onnistu nii hyvin :) Tein ihan perus tonnikalapastaa. Täs resepti jos jotakuta kiinostaa.

Ainekset
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä, vedessä, chililssä iha mistä ite tykkään. Itse käyän öljyssä)
1-2 valkosipulin kynttä
1 purkki paseerattua tomaattia
1-2dl ruokakermaa (itse heitän n.1,5-2 mutta ihan oman maun mukaan)
Mausteiksi oregaanoa, suolaa, aromisuolaa, chiliä basilikaa (ja tottakai oman maun mukaan voi lisäillä)

Alotetaan! :)

Pilko valkosipuli (ja normi sipuli jos tykkäät) hakkelukseksi ja laita levylle korkeareunainen paistinpannu tai kattila. Pohjalle tietysti vähän öljyä. Kannattaa levitellä vähän öljyä jos sipulia tulee paljon (ei pirulaiset krvenny reunoille). Kun öljy alkaa lämmetä vooit vähän tiputtaa lämpöä (itselläni lämpöasteet on 1-6. Aloitin tasolla 6, kun lisän sipulin tiputan tasolle 4).
Kaada pannulle valkosipuli (ja sipuli) ja anna niiden ruskistua hetkinen (Yritä olla kuitenkaan polttamatta niitä :D). Tällä välin voit availla tonnikalapurkit. Kun mielestäsi sipuli on ruskistunut kaada sekaan tonnikalat ja sekoittele sipuleita ja tonnikalaa sekaisin. Anna tässävaiheessa tonnikalalle myös hitusen suolaa (oman mun mukaan mutta muutama teelusikallinen varmasti riittää). Foodcorner faneille voisi Mikaa laiatakseni todeta "tässä valmistuu safkan sydän ja sielu" :D

Kun olet muutaman minuutin pyöritellyt kalojaj ja sipulia, avaa paseerattu tomaattipurkki ja kaada se pannulle tonnikalan ja sipulin sekaan. Kun olet kaatanut purkin tyhjäksi, kaada vettä vilä tähän samaan purkkiin (n. puolilleen) ja kaada sekin pannulle. Tämä tekee pastakastikeestasi juoksevampaa. Tottakai jos tykkäät enemmän löysästä kastikkeesta voit lisätä vettä vähän vähemmän. Oman maun mukaan tietysti.
Nyt on hyvä vaihe sekoitella tekelettäsi keskenään. Lisää vielä sekaan ruokakerma. Tämä antaa pastalle pehmeämmän maun, mutta sen voi jättää pois jos dietti ei anna myöten tai laktoosi ei sovi.

Nyt alkaa kriittinen maustamisvaihe. Kannattaa chiliä ja suolaa lisätä maltillisesti, ettei niiden maut peittoa likaa muita. Voit myös laskeä lämpöä entisestään (itse pidän asteella 2-3). Anna ruuan aina hetken tekeytyä ja lisäilemällä mausteita ja hämmentämällä kastiksetta.
Tässä vaiheesa voit laittaa pastan kiehumaan. Itse käytin ihan perus rainbow pastaa. Kannattaa sydämmettömästi laittaa vaan koko pussi, koska kastiksetta tulee suhteellisen paljon. Ruokaa riittää varmasti muutamaksi päiväksi.
Kun odotat pastan valmistumista, voit myös tiputtaa kastikkeen lämmön tasolle 1, jotta kaikki maut imeytyvät ja sekoittuvat.
Kun pasta on valmista levyt vaan pois päältä ja herkuttelemaan! :)

Semmosen suosituksen voin antaa, vaaleleipä tämän kanssa toimii hyivn, dippaat leipää välillä kastikkeeseen. Kyllä toimii!

Toivottavasti tykkäätte :)

Ainekset tähän safkaan maksaa n.12e joten jos tätä syö muutaman päivän annoksen hinnaksi tulee n.4e joten ei paha.

Tässä kuva mun tän päivän tekeleestä!
 

Liitteet

  • IMG_2702.JPG
    IMG_2702.JPG
    45,3 KB · Katsottu: 272
Ei ole sulla mtn vatsavaivoja tullut, jos vedät 3d kaapissa ollutta kalaa? Muuten kyllä asiallinen respa, kalan säilyvyys bulkkisatsissa vaan huolettaa.
 
Just vetelin eilen viikon kaapissa ollutta lohta.

Jos haju, maku ja ulkonäkö on ok, niin ei se maha huomaa myöskään eroa onko kala juuri perattua vai vanhempaa.
 
Ei kyl oo ollu mitää ongelmaa vatsan kans. Voihan tohon käydä hakemassa tuoreeltaankin fisun jos haluaa.
Ote vaa koen ton helpommaksi
 
Juupajuu. Kaikkea kokeilleena voin pyytää, kerro kommentit pannusta vuoden päästä :D

Ikean 365 pannu. Massaa helvetisti ja toimii ja kestää. Kiitos hupelle suosituksista. Maksaa 15 e ja TOIMII. Ostan yhden pannun vuodessa sillä sveitsin laatupannun hinnalla kymmenen vuoden ajan.

No ei vaan, on se varmasti hyvä. Mutta ikean 365 pannua ei haittaam heittää meneen, kun uus maksaa sen 15 e :)
Ootko Swiss Diamondia kokeillut? ;) Vittu miten hyvä!
 
Ootko Swiss Diamondia kokeillut? ;) Vittu miten hyvä!
En oo kokeillut. Mutta hyvä tuo ikean 365 on myös. Kaikki ne uutena pelaa, kun pinta on uudenkarhea. Pointsi oli siinä, että ikean pannun raskii heittää vuoden päästä meneen ja hakee uuden 15 eurolla ja taas pannu on terässä. Eli kun hakee kerran vuoteen 10 vuoden ajan ikean pannuja, on hinta 150 e. Saman mitä moinen Swiss Diamondi maksaa. Ja se mitä pakkiksella kokkausketjua ja keittiövälineketjua lukenut. Niin tulos on ollut se, että ei se Swiss Diamondi vaan kestä sen enempiä.

Joka kalliimpikin pannu mitä itsellä ollut, niin aina siitä on pinta vuodessa-kahdessa kadonnut ja ruoka jää kiinni.
 
Moikka taas! Eilinen pasta meni aika onnellisesti joten tänää taas safkantekoon! Aiheena kanaa juustokastikkeessa (liian helppoa, mutta hyvää)

Ainekset
1 paketti kanan minuuttipihvejä (voi tokia käyttää ihan kunnon rintapaloja tai kalkkunaa yms)
1 purkki 3 juuston ruokakermaa (toinen mitä voin suositella on sinihomejuusto ruokakerma)
mausteita esim: suola, chili, kaneli, kurkuma, kumina, tikkamasala, aromisuola, curry
Perus riisiä tai basmatiriisiä (n.125g per taistelija/ruokailija)

Alotetaa!

Aluksi tietysti levy päälle ja pannun pohjalle hieman oliiviöljyä tai rasvaa (riippuu kummasta tykkää ja antaako dietti myöten). Tässä vaiheessa kun pannu lämpenee suosittelen tekemään kanan paloihin veitsellä tai haarukalla pieniä pistoja ympäri palaa. Tämä myöhemmin mahdollistaa että kana on varmasti kypsää.
Nyt olet valmis laittamaan kanat pannulle (Itse pidän lieden lämpötilaa tasolla 5-4) Paistele kanoja niin että ne kypsyvät hyvin ja väri alkaa olemaan suhteellisen vaalea. Nyt olet valmis maustamaan. Tarkkaa määrää en viitsi laittaa mausteille, koska kaikilla on niin oma makunsa, mutta suosittele curryä ja chiliä reippaasti. Mausta kana molemmiltapuolin.
Kun olet saanut tämän valmiiksi laske liedenlämpöä hieman lisää (vaikka tasolle 2-3). Kaada kanojen päälle valitsemasi ruokakerma. Voit hyvin kaataa koko purkin. Onko purkki nyt tyhjä? Hyvä! Kääntele kanoja vähän, että ne ovat yltäpäältä kastikkeessa. Nyt voin vielä tiputtaa lämpöä ja antaa kanojen tekeytyä hetken (lämpötila 1-2)
Nyt voit laittaa riisin keittymään (riisin voi tottakai jättää pois ja tehdä vaikka salaatti tai pastaa, oman mielen mukaan tottakai :) )
Kääntele kanoja välillä ja anna safkan tekeytyä sen aikaa kun valmistat liskkeet. Saatuasi kaiken valmiiksi nautiskelu voi alkaa!

Safka on semi proteiinipitoista kanan ansiosta ja itelläni tämmöinen safka kestää n.1-2 päivää päivällisenä.
Hintaa ateria kohtaisesti tulee n.5-7e riipuu mitä kanaa käytät yms.
Toivottvasti maistuu!
 

Liitteet

  • IMG_2720.JPG
    IMG_2720.JPG
    43,4 KB · Katsottu: 484
Moikka taas! Eilinen pasta meni aika onnellisesti joten tänää taas safkantekoon! Aiheena kanaa juustokastikkeessa (liian helppoa, mutta hyvää)

...
Tässä vaiheessa kun pannu lämpenee suosittelen tekemään kanan paloihin veitsellä tai haarukalla pieniä pistoja ympäri palaa. Tämä myöhemmin mahdollistaa että kana on varmasti kypsää.
...

Ihan hyvää mättöä, mutta tällä vaiheella ei kyllä saavuteta ainakaan mitään positiivista. Pistot tai viillot voivat olla hyvä idea, jos kypsentää esimerkiksi broilerin koipireisiä, mutta ei näissä pienissä fileissä.

Itse teen melkein samoin, mut kuitenki vähän eri tavalla..
1. Levy täysille. Pannulle tilkka oliivöljyä. Broilerit pannulle. Paista broilereihin hyvä pinta kauttaaltaan. Tiedät, että pannu on sopivan kuuma, kun broilerin pinta ruskistuu. Maustamaton broileri ei nimittäin ota väriä, jos lämpöä ei riitä.
2. Mausteet sekaan, kerma sekaan. Myös tilkka vettä tai esim ananasmehua, koska kastike sakenee sitä mukaa, mitä pidempään sitä keittää. Levy pienelle. Kypsentele loppuun.

Idea siis, että broilereihin paistetaan aluksi vain väri ja maku pintaan, loppukypsennys hoidetaan kastikkeessa. Tällöin niistä tulee mehevämpiä. Broilereitakaan ei kannata tuupata pannulle paljoa yli 300g kerrallaan, koska sillon ei riitä enää lämpöä.
 
Olen aika paska kokki mutta tämä kanakeitto on hyvää: kypsennetään vedessä haluttu määrä bataattikuitioita, parsakaalia palasina ja tuoretta fenkolia silppuna. Paistetaan pannulla kookosöljyssä ja voissa broilerisuikaleita tms. Ja valkosipulia pieneksi pilkottuna. Pannulle sekaan mausteet: kurkumaa, cajun-maustetta, inkivääriä, suolaa ja mustapippuria. Kun kasvikset kypsät, maustetut kanapalat sekaan ja paketti voimakasta Koskenlaskijaa. Kypsennetään vielä hetki niin että juusto sulaa.
 
Todella helppo ja nopea ja gluteiiniton ja maidoton ja avokaadoton pastakastike syntyy näin:

600-800g naudan jauhelihaa, mitä rasvattomampaa, sen parempaa
1prk tomaatti/basilika tomaattipyreetä
1rkl punaviinietikkaa pyöristämään tomaatin makua
loraus ketsuppia
chiliä, suolaa, pippuria

Tän kanssa nauhapastaa tai spagettia. Huikeeta!

1. Paista jauhelihat
2. Lisää kaikki muu ja sekoita keskenään
3. Anna porista hetki
4. Keitä pasta
 
Kanaviillokki, tuo kouluista tuttu, mielipiteitä jakava herkku. Kaikkein parashan siitä tulee kun keittää kokonaisesta kanasta alusta loppuun itse tuoreista raaka-aineista, mutta aina siihen ei ole aikaan, joten kehitin siitä helpon version. Ja tästä onkin tullut yksi lasten suosikeista.

~600g paistileikettä (löytyy ainakin Kariniemen valmistamana)
Kanaliemikuutio
~0,5l vettä
Sitruunaa
Currya
3rkl maizena maissitärkkelystä
~1dl ruokakermaa

Paista paistileikkeitä muutama minuutti per puoli, pinnat kiinni. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna hautua kannen alla n. 30-45 min, kunhan kana hajoaa helposti.
Hajoita kana, tiedätte varmasti millaista se viillokissa on. Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja suurusta kastike sillä. Mausta oman maun mukaan sitruunalla ja curryllä, lisää ruokakerma. Lisää tarvittaessa suolaa jos liemikuution suola ei riitä.
Ja ei muutaku nauttimaan riisin ja mustaherukkahillon kans.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom