Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
onko siis wotkins-tuotemerkillä pakattua babyback-ribsiä ? vai saako tilaamalla lihatiskiltä. Ei jummarra!
No siellä on baby back ribsejä lihatiskissä (en tiedä minkä teurastamon) kun menee ja pyytää niin paljon kuin tahtoo. Oli ainakin viikko sitten. Ne Pilkon omat marinaaditkin on herkullisia, muuta toista kuin teolliset oranssit. Kannattaa kokeilla esim. Pilkon valkosipulihärkää suikaleina. Om nom nom!
 
tiskistä mie olen aina ne ottanut, liekkö sitten olleet beibibäksejä. Noh pitää vielä kysellä kunhan seuraavan kerran käyn. Ja onhan se tuo karelian lihajalostekkin, siellä on varmaan kanssa jotain.
 
tiskistä mie olen aina ne ottanut, liekkö sitten olleet beibibäksejä. Noh pitää vielä kysellä kunhan seuraavan kerran käyn. Ja onhan se tuo karelian lihajalostekkin, siellä on varmaan kanssa jotain.

No kun et pyydä siltä nätiltä nuorelta tytöltä mitään muuta kuin lihamestarin paikalle ja keskustelette miesten kesken oikeista ruuista. Eiköhän sitten tule oikeet eväät eteen.
 
Keksin eilen illalla uuden herkun kun kaivelin jääkaappia... Olen viime aikoina innostunut valkohomejuustosta, kaapista löytyikin castello paketti, siitä sitten leikkasin pieniä siivuja/paloja ja päälle sokeroimatonta mustaherukka hilloa/marmelaadia. :kuola: Hyvää pientä naposteltavaa, helppoa ja yksinkertaista, eikä ainakaan hirveästi hiilareita! Muutenkin on tullut osteltua erilaisia marmelaadeja viime aikoina, ehdoton suosikkini on inkiväärimarmelaadi, siinä kyllä taitaa olla ihan sokeria, mutta on vaan niin ihanan kirpeää... :D Sopii hyvin rahkan sekaan tai maustamattoman jogurtin kanssa, seuraavaksi taidan kokeilla sitäkin jonkun juuston kera.
 
No nyt se leipäkin jaksoi nousta kun en pahoinpidellyt sitä + jaksoin tehdä vaivaukset (taitot) oikein. Oli kyllä niin iso leipä, että se taisi vielä vähän rajoittaa tota uunissa nousemista.

Leipä:

_small.jpg


Päälle oman maan kesäkurpitsaa, chiliä, valkosipulia ja persiljaa:

_small.jpg
 
Pistä reseptiä kehiin.:dance:

Resepti Peter Reinhartin Artisan breads every day -kirjasta hieman lyhennettynä/muokattuna. Veden tai taikinan määrää voi joutua säätämään riippuen jauhotyypistä. Grahamjauhot eivät kuulu alkuperäiseen reseptiin, vaan käytin niitä, koska normijauhot loppuivat. Grahamjauhot eivät kuitenkaan missään nimessä olleet huono veto, vaan ehkä jopa parempi kuin 100 % kuoritut jauhot.

Esitaikina:

71 g hapanjuurta
142 g vehnäjauhoja
85 g täysjyvävehnäjauhoja
151.5 g vettä (kädenlämpöinen)

Taikina:

Esitaikina kokonaan
312 g vettä (kädenlämpöinen)
350 g vehnäjauhoja
100 g grahamjauhoja
17 g suolaa

Valmistus

1. Sekoita esitaikinan ainekset ja vatkaa hiljalleen esim lusikalla minuutti, jonka jälkeen kasvata hieman nopeutta ja jatka 2 minuuttia.
2. Jätä taikina kohoamaan kulhoon huoneenlämpöön 6-8 tunniksi kunnes taikina on kohonnut noin 1,5-kertaiseksi
3. Sekoita kohonneeseen esitaikinaan vesi ja sekoita niin, että esitaikina "liukenee" veteen
4. Lisää suola ja jauhot
5. Vatkaa esim lusikalla 3 minuuttia
6. Anna taikinan levätä 5 minuuttia
7. Vatkaa esim lusikalla 3 minuuttia
8. Anna taikinan levätä 10 minuuttia
9. Tee venytys ja taitto (esim. youtube stretch and fold) ja anna levätä 10 minuuttia peitettynä
10. Toista 9. kolme kertaa
11. Anna taikinan levätä peitettynä huoneenlämmössä 2 tuntia.
12. Laita taikina jääkaappiin yön yli tai 4 päivään saakka
13. Ota taikina jääkaapista ja anna levätä huoneenlämmössä 2 tuntia
14. Muotoile taikinasta hellin ottein pallo, ja anna sen kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia.
15. 45 min ennen paistoa laita pizzakivi keskelle uunia lämpenemään 260 asteeseen ja uunin pohjalle syvä uunipelti
16. Tee halutessasi viillot leipään ja työnnä leipä uuniin ja laita noin 1,5 desiä kuumaa vettä pellille.
17. Laske uunin lämpötila 232 asteeseen ja kuumenna/viilennä mikäli kuori tummuu liian nopeasti/hitaasti
18. Paistoaika noin 25 - 40 min riippuen leivän koosta.
19. Anna valmiin leivän levätä vielä ainakin tunti ennen viipalointia
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tomaattikauden huippua odotellessa tein uunipaahdettuja kirsikkatomaatteja ja puhvelinmaitomozarellaa:

_small.jpg


Oli sen verran nälkä, että en ehtinyt annosta hirveästi asettelemaan. Tomaatit halkaisin, jonka jälkeen päälle basilikaa, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Tomaatit uuniin 45 min - 60 min 150 asteeseen. Päälle mozzarellan kaveriksi basilika-persilja-öljyä sekä hieman balsamicosiirappia. Toimi. Varsinkin tomaatit oli erittäin hyviä! Ensi kerralla pitää kuitenkin muistaa puristetlla mozzarellasta ylimääräiset nesteet ennen tarjoilua. Tätä voi esimerkiksi nautiskella edellä postaamani hapanjuurileivän kanssa (tämän salaatin kanssa taikina kannattanee tehdä kokonaan vehnäjauhoista). Nyt vaan odottelemaan halpoja luomukirsikkatomaatteja, ja loppukuun voikin syödä pelkkiä tomaatteja.
 
Suositelkaa jotain naiselle laitettavaa ruokaa lauantaiksi? Osaan kyllä hyvien ohjeitten kanssa tehdä haastaviakin juttuja, aikaa käytettävänä ehkä noin 3-4h sisältäen siivouksen. Kolme ruokalajia olisi tarkoitus kokata ja odotukset on aika korkealla, joten nyt ideoita miten päästä yllättämään. :)

Vehnäjauhoa tulisi välttää isoissa määrissä eli kaikki pasta yms. ovat poissuljettuja, mutta muuten aika kaikkiruokaista.
 
Plil: -Juuri eilen tuli tehtyä grillatuille jauhelihapiffeille (kana+nautajauhelihaa, sinihomejuustoa, paprikaa) lisukkeeksi Quinoasalaattia. Syynä juurikin tuo viljojen välttämäinen, erityisesti vehnän. Muutoin siis olisin tehnyt samaisen setin cuscussista.

Eli keitetään tuo Quinoa ripauksella suolaa maustetussa vedessä kypsäksi ja annetaan jäähtyä. Sitten kulhoon pilkotaan punaista suippopaprikaa suikalaiksi, purkillinen chilisuolakurkkuja pieniksi palasiksi, yksi iso kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi, purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja palasiksi pilkottuna ja nipullinen villiruocolaa silputtuna. Lisätään tuo jäähtynyt quinoa ja perään öljyä sen verta, että salaatista tulee ns. tarttumatonta. Itse käytin öljyksi osan aurinkokuivattujen tomaattien seassa ollutta öljyä.

Ensi kertaa tuli tuota quinoaa testattua ja satavarmasti teen toistenkin. Oli loistavaa ja samaa mieltä oli kaikki jotka tuota söivät! Uskon että myös valkosipuli ois sopinut sekaan varsin hyvin, mutta se jäi itseltä laittamatta kun kaikki eilisestä porukasta ei sen ystäviä olleet.


On muuten käsittämättömän hyvät ravintoarvotkin tuossa quinoassa (vaikkei sillä tässä ketjussa mitään merkitystä olekaan), 100gr sisältää 21gr rotesiisniä ja 16gr kuituakin.
 
Muistaako kukaan ulkoa citymarketissä myytävien, paketissa olevien, raakamakkaroiden valmistajaa? Meidän cittarissa oli ainakin kolmea sorttia, chorizoa oli ainakin. Onko kukaan muuten valmistanut raaka chorizoa pannulla punaviinin kanssa? Senhän pitää kypsyä tietyn lämpöseksi ja yhden ohjeen luin missä sitä paistettiin/keitettiin pannulla punaviinissä muutamia minuutteja vain.
 
Plil: -Juuri eilen tuli tehtyä grillatuille jauhelihapiffeille (kana+nautajauhelihaa, sinihomejuustoa, paprikaa) lisukkeeksi Quinoasalaattia. Syynä juurikin tuo viljojen välttämäinen, erityisesti vehnän. Muutoin siis olisin tehnyt samaisen setin cuscussista.

Eli keitetään tuo Quinoa ripauksella suolaa maustetussa vedessä kypsäksi ja annetaan jäähtyä. Sitten kulhoon pilkotaan punaista suippopaprikaa suikalaiksi, purkillinen chilisuolakurkkuja pieniksi palasiksi, yksi iso kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi, purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja palasiksi pilkottuna ja nipullinen villiruocolaa silputtuna. Lisätään tuo jäähtynyt quinoa ja perään öljyä sen verta, että salaatista tulee ns. tarttumatonta. Itse käytin öljyksi osan aurinkokuivattujen tomaattien seassa ollutta öljyä.

Ensi kertaa tuli tuota quinoaa testattua ja satavarmasti teen toistenkin. Oli loistavaa ja samaa mieltä oli kaikki jotka tuota söivät! Uskon että myös valkosipuli ois sopinut sekaan varsin hyvin, mutta se jäi itseltä laittamatta kun kaikki eilisestä porukasta ei sen ystäviä olleet.


On muuten käsittämättömän hyvät ravintoarvotkin tuossa quinoassa (vaikkei sillä tässä ketjussa mitään merkitystä olekaan), 100gr sisältää 21gr rotesiisniä ja 16gr kuituakin.

Kiitos vinkistä, tuli muuten testattuakin eilen. Chilisuolakurkkuja ei löytynyt niin käytin tavallisia ja laitoin vähän chilimaustetta. Omaan makuun olisi pitänyt laittaa vähemmän noita suolakurkkuja mitä itse käytin, mutta muuten oli kyllä erinomainen lisuke tuoreilla yrteillä maustetuille kanankoiville. Quinoaa tulee varmasti myöhemminkin käytettyä kun tuosta pussista kyllä riittää aika moneen käyttökertaan jos yhdelle tai kahdelle tekee ruokaa.

Alkuruoan jätin tällä kertaa lähinnä ajan puutteen ja laiskuuden vuoksi pois, mutta jälkiruoaksi olikin myös hyvin onnistuneita (ja yksinkertaisia) uuniomenoita vaniljajäätelöllä. Kuvia voisin laittaa, mutta olen ollut liian laiska uusimaan vippejä niin ei pysty liittään tähän suoraan koneelta. :)
 
Mango-juustokakkua ja tortilloja

Heippa!

Pitkään päässä pyörinyt ajatus tehdä jotakuinkin kunnon juustokakku ja eilen tuli sellainen väännettyä. Totta puhuen ensimmäistä kertaa moista tekemässä ja vähän jännitti (etenkin kun päätin kuvata koko prosessin samalla), että meneekö täysin harakoille.

Ohjeen otin täältä http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/94377/juustokakku/

Ainoat muutokset reseptiin tein seuraavasti:

-käytin 4 dl kuohukermaa (alunperin piti olla vain 2-3 dl)
-ja mulla oli vain 1 purkki (125g) mangososetta suositellun 2 dl sijaan

Nämä ei kuitenkaan vaikuttanut lopputulokseen pahemmin, vaan sisuksesta tuli entistä kuohkeampi ja kuorrute jäi hippasen ohuenlaiseksi, mutta ei pahasti. :)

1. Murskaa keksit ja sekoita murska voin kanssa
Caking and cooking 002 (640x480).webp
2. Painele seos irtopohjalliseen kakkuvuokaan
Caking and cooking 004 (640x480).webp
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi
Caking and cooking 008 (640x480).webp
4. Sillä välin sekoita sokerit tuorejuuston ja sitruunamehun kanssa sekaisin ja vatkaa kuohukerma löysähköksi vaahdoksi
Caking and cooking 009 (640x480).webp
5. Kiehauta vedenkeittimellä tms. 2 rkl vettä, puristele liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kiehuvan veden kanssa
Caking and cooking 010 (640x480).webp
6. Lisää kuuma liivateseos hitaasti norona valuttaen tuorejuustosekoitukseen koko ajan sekoittaen ja lisää vaahdotettu kerma varovasti käännellen, käytä vaikka nuolijaa tai isoa lusikkaa
Caking and cooking 011 (640x480).webp
7. Kaada seos pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin asettumaan muutamaksi tunniksi
Caking and cooking 012 (640x480).webp
8. Valmista mangokuorrute käyttäen sama ohjetta liivatelehtien kanssa kuin aikaisemmin (huomaa tietysti eri määrä ohjeessa), lisää mangoseos (käytin Pilttiä) ja levitä kakun päälle
Caking and cooking 018 (640x480).webp
9. Koristelin kakun samalla, koska marjat tarttuvat ja jähmettyvät paremmin
Caking and cooking 022 (640x480).webp
10. Annoin olla yön yli jääkaapissa kaikessa rauhassa ja tänään sitten leikkasin varovaisesti reunoista irti veitsellä ja lisäsin kermavaahtokoristukset
Caking and cooking 002 (640x480) (2).webpCaking and cooking 003 (640x480).webp
Caking and cooking 005 (640x480).webp

Tää voi vaikka olla isän synttärin kunniaksi tehty kakku, onnea iskälle! :)

Tortillas

Ostin täysjyvä-tortillapohjia ja täytin ne naudan j/liha ja valkoinen papu-seoksella, päälle vielä tomaattia, salaattia, tuoretta avocadoa, salsaa (sori Huppe, en tehnyt sitä itse) ja juustoraastetta. Kaksi tuollaista söin ja sain itseni niin pahaan ähkyyn (hiilarit!), että oksat pois. Ne oli tosi isoja...:nolo:, mutta pirun hyviä.

Caking and cooking 014 (640x480).webpCaking and cooking 015 (640x480).webp
 

Suositut

Back
Ylös Bottom