Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Just tuli tekaistua kasa piskusia kevätkääryleitä. Thaikaupasta saa tuollaisia n. 10*10cm taikinalevysiä (50 kpl:n pkt), joista tulevat kääryleet on n. pikkurillin mittaisia, hitusen paksumpia kuiten. Eli just sopivia yhden tai kahden haukun suupaloja!

Sisuksiin nuihin meni ohueksi suikaloitua voissa paistettua naudanpaistia, joka maustettiin ihan vain vuorisuolalla ja valkopippurilla. Kasviksina mukana oli samoiten voissa kuulotettua ohueksi suikaloitua keräkaalta, punaista suippopaprikaa ja valkosipulia. Kun kaikki oli paisteltu ja sekoitettu keskenään maustettiin koko setti lorauksella soijaa ja reilulla lorauksella chipotle soossia.

Ei tarvitse käyttää rasvakeittimessäkään nuita, kun suihkuttelee leivinpaperin pintaan öljyä ja latoo nuo valmiiksi käärityt kääryleet siihen vierekkäin (mahtu kaikki 50 yhdelle pellille) ja suihkuttaa öljyä reilusti vielä pintaankin. Sitten vain kuumassa +250 asettta uunissa ylatasolla 6min ja setti oli valmis!

Hyviä on ja toimii olusten seurana paremmin kuin hyvin!
 
Tässä nachoista tykkääville queso-kastike.

-2dl ruokakermaa
-Paketti (200g) cheddaria - itse käytin niitä post-itin kokoisia valmisviipaleita (mahtaako nämä edes olla cheddaria? hyvin toimivat kuitenkin)
-Mausteita (suolaa on itse juustossa jo tarpeeksi)

Puolet ruokakermasta kattilaan, ja pieni lämpö päälle. Heitetään vähän juustoa sekaan ja sekoitellaan kunnes alkaa sulaa. Pikkuhiljaa heitetään siivut revittyinä sekaan niin että sulaa tasaiseksi kastikkeeksi. Loppupäässä voi vähän katsoa paksuutta ja lisäillä ruokakermaa jos haluaa ohuempaa kastiketta. Kastike paksuuntuu kylmetessä, mikä kannattaa ottaa huomioon jos sen aikoo syödä kylmänä.

Itse heitin sekaan ainoastaan chilijauhetta. Yksi frendi olisi kaipanut vielä lisää mausteita, esimerkiksi valkosipulia, mutta kastike sellaisenaan muistutti todella paljon joissakin ravintoloissa saatua juustokastiketta. Ihan törkeän hyvää! Salsaa vielä kylkiäisenä niin tsaijai, perjantai on pelastettu.
 
Tein tommosia lohinachoja:

IMG_5247.jpg


Lime-korianteri -marinoitua lohta, paistettu 10sek pannulla pieninä kuutioina, maustettu lopuksi makealla soijakastikkeella. Tarjoiltuna chilikastikkeen kanssa maissilastun päällä. Koristeena tuoretta korianteria ja balsamicokastiketta (wasabikastikkeen puutteessa).

Resepti lime-korianteri-marinadiin:
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Lohi-ceviche+kolmella+tapaa/1135248832308

Pari tusinaa olis noita nyt tuossa tuhottavana. Kai noi menee :D
 
Luuydin

Tänään sain viimein tehtyä luuydintä uunissa. Ajatus oli kytenyt jo puoli vuotta kun olin Careliassa syönyt luuydinannoksen, mutta en ollut saanut aikaiseksi tehdä ko ruokaa kotona. Ydinluita saa ainakin Hakaniemen hallista Reinin lihasta ja Liha-Hakasta. Tällä kertaa ostin valmiiksi sahattuja luunpaloja Reinin lihasta muistaakseni 2,80/kg (tuntui hieman kalliilta, mutta enpä ole juuri hintavertailuja aiheesta tehnyt).

Ainekset:

Ydinluuta sahattuna (mulla oli kai kuusi noin kahden sentin korkuista palaa)
suolaa
mustapippuria
hieman oliiviöljyä (ei taida olla kovinkaan tarpeellinen ottaen huomioon luuytimen rasvaisuuden)

Valmistus:

Sulje luiden alaspäin oleva pää foliolla
Päälle suolaa ja pippuria (öljyä jos koet tarpeelliseksi)
Uuniin (muistaakseni) 220 astetta 15-20 min.
Kaiva ydin luusta ja syö esim paahtoleivän päällä.

Ja on HYVÄÄ! Valitettavasti ei ole kuvia, koska lievässä kiiressä ei kamera ehtinyt edes käymään mielessä. Onko jollain jotain muuta luuydinreseptiä? Jossain punaviinikastikeohjeessa taidettiin ainakin käyttää luuydintä.
 
Suomessa ei taida olla vastinetta Double Creamille? Rasvapitoisuudeltaan vispikerma on lähinnä, korvatako sillä vai kuohukermalla?

Voikohan kuohukermaa valuttaa samalla tavalla kuin jugurttia tai kermaviiliä?

(Vastausta kysymykseen en tiedä)
 
Tuli duunattua Pulled Porkia kuvat on Canonissa ja oon duunissa mutta pakko hehkuttaa oli aivan saatanan hyvää, jo pelkästään sellasena vedin valkosipulipatongin välissä itse sekotetun majon, salaatin lehtien ja sipulin kanssa ai vittu ku oli taivaallista.
Tällä ohjeella pystyy tekee perus kerrostalo yksiössäkin jos vaan jaksaa duunata:

* noin 1 kg possunlapaa tai etuselkää eli kassleria (itse käytin kassleria 800g)
* vettä
* 2 sipulia
* 4 valkosipulinkynttä
* muutama neilikka



Barbeque-kastike:

* 1 sipuli
* 2 valkosipulin kynttä
* 2 rkl öljyä
* 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
* 1 pieni kuivattu peperonchino-chili
* 2 rkl soijakastiketta
* 2 rkl punaviinietikkaa
* 3/4 dl sokeriruokosiirappia
* 1 limetin mehu
* 1 tl suolaa
* mustapippuria myllystä

Pane liha kiehuvaan veteen. Veden tulee peittää liha kokonaan. Kerää vaahto pinnalta ja lisää kuoritut lohkotut sipulit ja kokonaiset valkosipulin kynnet sekä neilikat.

Keitä lihaa 3–4 tuntia, kunnes se on ylikypsää. Jos käytät luullista lapaa, luun pitää irrota lihasta.

Valmista lihan kypsyessä barbeque-kastike. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, murskattu chili ja muut ainekset. Anna kiehua tunnin ajan välillä sekoittaen.

Nosta liha liemestä ja anna jäähtyä vähän aikaa. Revi liha sitten suikaleiksi haarukalla. Pane revitty liha uunivuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Kaada kastike lihan joukkoon ja sekoita hyvin. Pane alumiinifolio takaisin vuoan peitoksi.

Kuumenna lihaa 200-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Mikäs olisi tonnikalapastaan tomaattimurskalle sopiva korvike? Tykkään kyllä siitäkin mutta haluaisin jotain muuta tilalle.

Paseerattu tomaatti muuttaa jo jonkin verran, mutta yksi mitä kannattaa kokeilla on Barillan Pesto Rosso -kastike. Itse en siitä niin hirveästi välitä, mutta lähipiiriin uppoaa ainakin.
 
Olisko teillä kokkiguruilla heittää jotain mukavia fiilistelybiisejä, joita soitella ruoanlaiton yhteydessä ja toisia biisejä sitten ruokailun yhteydessä, kun kyseessä on tyttöystävä, eikä se pölöttävä perhe tai kovaääninen kaveriporukka?
 
Olisko teillä kokkiguruilla heittää jotain mukavia fiilistelybiisejä, joita soitella ruoanlaiton yhteydessä ja toisia biisejä sitten ruokailun yhteydessä, kun kyseessä on tyttöystävä, eikä se pölöttävä perhe tai kovaääninen kaveriporukka?

Meillä toimii ruokailumusana semmonen rauhallinen, vaikkapa Enigma:

http://www.youtube.com/watch?v=KG7Bs_BCC5w

Tai Patricia Kaas:
http://www.youtube.com/watch?v=ceLstlHixmI

Paul Anka on myös aika nasta kynttilänvalossa:
http://www.youtube.com/watch?v=G8oyIXNBZss

Michael Bublé heruttaa myös aika hyvin:
http://www.youtube.com/watch?v=aiMAh2cLczY
 
Kannattaa todellakin testata noita risottoreseptejä. "Oikeaoppinen" risotto tehdään nimenomaan noin lisäämällä kasvislientä kauhallinen kerrallaan, annetaan imeytyä, taas kauhallinen jne.. Muutaman kauhallisen jälkeen aletaan pikkuhiljaa maistelemaan josko alkaisi olla kypsää. Valmis risotto pitäisi olla sellaista irtonaista, ei möykkymäistä. Lisäksi riisissä saisi olla pikkasen puruvastusta. Valmiiseen risottoon, kun lisää vähän voita+raastettua parmesania, niin :kuola:. Valmiiseen annokseen voi vielä lisätä päälle parmesanraastetta.

Ja kaupasta siis mukaan: Parmigiano reggiano.:rock:

jepp näillä opeilla tule hyyyyyyväää risottoa :P ai että...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom