- Liittynyt
- 13.2.2011
- Viestejä
- 189
Kohtuu tehot, tosin varaajakin on iso eli pikkuvehkeillä ei saa mitään hyötyä. Suorasähkö 1 on varmaankin se kaikkein vaivattomin peli eli nyt kun se on kytketty niin sen voi "unohtaa". Putki/nestevirityksestä täytyy pitää huolta ja ilmatkin täytyy saada pois kierrosta. Hommasitko kuumankestäviä ilmakelloja? Tavalliset hajoaa jos tulee sähkökatkos (ainakin siihen saakka kunnes saat varavoiman käyttöön). Systeemi 2. tehosta/tuostosta kannattaa ottaa tarkempaa dataa eli jos sulla ei ole virtaus- ja lämpöantureita putkissa niin ohjauksen yksinkertainen laskuoppi tuottaa reilusti liikaa. Mulla on nyt kasassa oikeasti joku 1800kWh, ohjauksen laskuri väittää että yli 3000kWh. Helpoin tapa päästä kartalle on verrata useampana päivänä varaajan veden lämpötilan muutosta vs. käyntitunnit, varsinkin jos sillä välin kulutus on 0.
Kyllä tasokeräimetkin antaa tuottoa pilvisellä päivällä. Usein käy niin, että kun näyttää että ei tule mitään niin tulee sittenkin ja toisinpäin. Ihmisilmä ei välttämättä havaitse sitä josko auringon lämpösäteily pääsee pilviverhon lävitse vai ei.
Ohjain oli tuollainen: http://www.stecasolar.com/index.php?Steca_TR_0603mc_en
Mokomassa oli 6 anturipaikkaa ja kaikki nyt täynnä. Saa lisää laajennusyksiköitä onneksi jos haluaa tarkempaa seurantaa vielä.
Itsellä on lämpöanturi ennen/jälkeen kierukan ja virtausmittari lisäksi. Tuon stecan pitäisi laskea noilla tehot ihan oikein kun glygolin pitoisuus vaan on oikein syötettynä systeemiin.
Paikallinen putkiliike vaan ei näistä oikein mitään tiennyt ja ilmakello on viel ihan normi eli 120C. Tämä on kyllä vaihdettava jos/kun sattuu kiehuminen niin tuo korkkaa.