Ketoosidieetti

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itseäni mietityttää se että mitä JOS olet saanut jo verisuoniin vahinkoa aikaiseksi liian korkeilla hiilihydraatti ja roskaruokamäärillä. Sanotaan että sinulla on jo pieni plakkimuodostuma verisuonessa ja sen jälkeen alat syömään niin että ldl nousee radikaalisti vaikka tuonne 5 hujakoille. Tarttuuko ldl tähän jo alkaneeseen vaurioon vai ei. Ymmärrän hyvin sen että jos syöt niin että ldl ei hapetu ja kehon tulehdusarvot matalat että riksi on erittäin pieni, mutta mitä jos aikaisempi elämäntyyli tai hetkellinen repsahdus saakin jonkin pienen vaurion aikaan ja saa plakin kerrostumisessa lumipalloeffektin aikaan.
Terve LDL ei aiheuta valtimokovettumia tai plakkeja, vaan päin vastoin se korjaa niitä. LDL on terve jos se ei ole hapetusstressin alaisena pilaantunut. Näin ei käy jos insuliini ja verensokeri on asiallisella mallilla. Insuliini ja verensokeri nousee mm. kortisolin vuoksi, eli aina ei edes ruokavalio ole ensisijainen syy LDL pilaantumiselle. Yhdessä huono ravinto ja korkea kortisoli on todella surkea yhdistelmä.

Lp (a) arvo saattaa kertoa hapettuneen LDL määrän. Se miksi saattaa kertoa, on se että Lp (a) on itsessään kriittisen tärkeä terveydelle, mutta se arvo saattaa nousta vääränlaisesti jos on liikaa pilaantunutta LDL. Eli luontaisesti korkea Lp (a) on hyvä, mutta hapettuneen LDL ansiosta noussut arvo taas on huono.

Vastoin yleistä luuloa, Lp (a) arvoon pystyy vaikuttamaan todella hyvin ruokavaliolla, eikä se ole sidottu ainoastaan geeniperimään, kuten aiemmin on ajateltu.

Varmaan ihan tuskastuttavan tylsää asiaa taas, mutta jos stressitasot on maltilliset, lepo on laadukasta, ollaan laadukkaalla vhh/keto ruokavaliolla ja harrastetaan sopivasti liikuntaa, on vaikea pilata verisuoniaan ennenaikaisesti.
 
Itseäni mietityttää se että mitä JOS olet saanut jo verisuoniin vahinkoa aikaiseksi liian korkeilla hiilihydraatti ja roskaruokamäärillä. Sanotaan että sinulla on jo pieni plakkimuodostuma verisuonessa ja sen jälkeen alat syömään niin että ldl nousee radikaalisti vaikka tuonne 5 hujakoille. Tarttuuko ldl tähän jo alkaneeseen vaurioon vai ei. Ymmärrän hyvin sen että jos syöt niin että ldl ei hapetu ja kehon tulehdusarvot matalat että riksi on erittäin pieni, mutta mitä jos aikaisempi elämäntyyli tai hetkellinen repsahdus saakin jonkin pienen vaurion aikaan ja saa plakin kerrostumisessa lumipalloeffektin aikaan.
Sellainen herra kuin Patrick Theut on aika pahasta verisuonitilanteesta päässyt lähes "kuiville". Tubesta löytyy herran nimellä useampi haastattelu, jossa kertoo tuosta.
 
😳

Vaikka mainittiin ”laadukkaat” rasvat niin ei edes ryspiä tms ehdotettu.

Pikku hiljaa aletaan hiffaamaan miten kropan kuuluu toimia.
Oho, oho. Odotin itsekin milloin rypsiöljy ja margariini vedetään esille mutta ei tullut kertaakaan :D. Kerrankin paskalehdet kirjoittaa asiaa.
 
Onkos muilla hh vähentäneillä kokemuksia siitä, että närästys on jäänyt samalla pois? Itsellä ei ole 10v enää närästänyt sen jälkeen, kun vähensin hh ja muutenkin aloin elämään sellaista ruokarytmiä kuin ihmisen on tarkoitettu.

Jatkuvasti tulee näitä juttuja missä syytetään rasvaista ruokaa närästyksestä.


View: https://twitter.com/nutrifil/status/1728741395127546138
 
Onkos muilla hh vähentäneillä kokemuksia siitä, että närästys on jäänyt samalla pois? Itsellä ei ole 10v enää närästänyt sen jälkeen, kun vähensin hh ja muutenkin aloin elämään sellaista ruokarytmiä kuin ihmisen on tarkoitettu.
Itsellä närästys, ummetus ja turvottava vatsa on enää muisto vain. Aiemmin ne olivat pieni riesa, etenkin ummetus, vaikka kuinka koitin "optimoida" kasvisten ja kuitujen kanssa.

Käytännössä mun hiilarit ja kuidut tulee enää marjoista joita kuluu päivässä 100-200g, sekä yhdestä avokadosta.

Rasvaa kuluu kokonaisuudessaan 350-450g. Syön 1-2 kertaa päivässä ja paaston osuus riippuu päivästä, mutta käytännössä 15-24h.
 
Itsellä närästys, ummetus ja turvottava vatsa on enää muisto vain. Aiemmin ne olivat pieni riesa, etenkin ummetus, vaikka kuinka koitin "optimoida" kasvisten ja kuitujen kanssa.

Käytännössä mun hiilarit ja kuidut tulee enää marjoista joita kuluu päivässä 100-200g, sekä yhdestä avokadosta.

Rasvaa kuluu kokonaisuudessaan 350-450g. Syön 1-2 kertaa päivässä ja paaston osuus riippuu päivästä, mutta käytännössä 15-24h.
Voisitko laittaa esimerkin millainen on tyypillinen ateria, kun syöt yhden kerran päivässä?
 
Onkos muilla hh vähentäneillä kokemuksia siitä, että närästys on jäänyt samalla pois? Itsellä ei ole 10v enää närästänyt sen jälkeen, kun vähensin hh ja muutenkin aloin elämään sellaista ruokarytmiä kuin ihmisen on tarkoitettu.
Mä en ees syö täysin ketoosimeiningillä(vaikkakin suht vähän hiilareita), vaan pari isoa ateriaa päivässä silleen että niiden välillä on 5-6h, sekä syön 95% tosi puhtaasti. Lihaa ja kananmunia paljon. En muista milloin viimeksi olisi närästänyt.
 
Mä en ees syö täysin ketoosimeiningillä(vaikkakin suht vähän hiilareita), vaan pari isoa ateriaa päivässä silleen että niiden välillä on 5-6h, sekä syön 95% tosi puhtaasti. Lihaa ja kananmunia paljon. En muista milloin viimeksi olisi närästänyt.
👌 Knuutikin sen jo tietää millä pysyy terveenä.
1701087448404.png
 
Voisitko laittaa esimerkin millainen on tyypillinen ateria, kun syöt yhden kerran päivässä?
Toki.

Kun syön vain kerran päivässä, yleensä proteiinia ei tule niin paljon kuin kahdella aterialla yhteensä. Vastaavasti lisään rasvan määrää, mutta sekin vaihtelee mielentilasta riippuen.

Tässä alla yksi kestosuosikkini. En enää punnitse mitään, on jo melko hyvä käsitys määristä kun ruokaa punnittu joskus paljonkin. Eikä enää ole edes tarvetta siihen. Fiilispohjalta mennään. Aterian jälkeen otan yleensä kahvini kermalla, muuten juon mustana. Paistamiseen käytän kookosöljyä ja voita.

- lihaa n. 600-700g, entrecote, kasler tai jotain muuta rasvaista osaa
- raakoja munan keltuaisia 6-10 kpl
- munakas jossa 6-10 kpl valkuaisia, pari keltuaista, pekonia muutama siivu ja joskus myös herkkusieniä
- omatekemä maustevoi (ghee, voi, oliiviöljy, merisuola, mausteet) n. 200g
- raakamaitojuusto n. 100g
- puolukoita n. 100g
- venäläisiä suolakurkkuja 1-2 kpl
- avokado 1 kpl

Olen niin putkiaivo että tykkään syömisestä ihan hitosti, mutta vastaavasti nautin olla myös paastossa. Siihen 24h pätkäpaasto sopii hyvin.
 
Mä en ees syö täysin ketoosimeiningillä(vaikkakin suht vähän hiilareita), vaan pari isoa ateriaa päivässä silleen että niiden välillä on 5-6h, sekä syön 95% tosi puhtaasti. Lihaa ja kananmunia paljon. En muista milloin viimeksi olisi närästänyt.
Minä syön runsaasti hiilihydraatteja, ja jonkin verran rasvaa ja proteiineja, eikä närästä, paitsi jos syön samalta istumalta lounaan ja päivällisen. 250g pastaa kerralla on liikaa. 125g menee ilman ongelmia.
 
Nimenomaan tietyt ruoka-aineet voi aiheuttaa närästystä eri yksilöillä, ei siihen tietääkseni hiilarit vaikuta mitenkään.

Itse taas käytän viljatuotteita joka päivä, eikä närästä yhtään.
 
Hiilarit liittyy närästykseen sillä lailla että ne saattaa vatsassa ja ohutsuolessa aiheuttaa epätoivottua bakteerikasvustoa. Tästä taas seuraa kaasuuntumista jo vatsassa, mikä pyrkii molempiin suuntiin ulos.

Tosi usein närästys on vatsahappojen vähyyttä. Ei siis liikahappoisuutta, vaan juuri toisin päin. Tämä edesauttaa juuri edellämainittua bakteerijutskaa.

Hiilarit kun jättää pois, niin ruonsulatuselimistöön alkaa muodostua hiljalleen sopusuhtaisempi mikrobikanta. Sokerit on mikrobeille herkkua, ja ikävä kyllä, niin hyville kuin pahoillekin.

Ravinnon lisäksi paljon riippuu kokonaisuudesta. Myös suoliston, rauhasten ja sisäelinten kunto ratkaisee paljonko bakteerikantamme voi olla pielessä. Siksi suurin osa saa hyötyä kun hiilarit jätetään pois.

Riittämätön sappihapon eritys voi myös saada aikaan polttavan tunteen rasvaisen ruoan syönnin jälkeen. Tämä in kyllä paljon harvinaisempaa kuin sokerien aiheuttamat suolisto ja vatsaongelmat.
 
Ainakin refluksitautia helpottavaan ruokavalioon suositellaan mm. kauraa, täysjyväleipää, riisiä yms. Ei ainakaan ihan mene yks yhteen teidän juttujen kanssa taas.

Sori vaan, mutta kun ketoilijoiden jutuista saa aika monesti sen kuvan, että kaikki elämän vaikeudet ja murheet häviävät kunhan vaan jättää hiilarit veke 😄
 
Ainakin refluksitautia helpottavaan ruokavalioon suositellaan mm. kauraa, täysjyväleipää, riisiä yms. Ei ainakaan ihan mene yks yhteen teidän juttujen kanssa taas.

Sori vaan, mutta kun ketoilijoiden jutuista saa aika monesti sen kuvan, että kaikki elämän vaikeudet ja murheet häviävät kunhan vaan jättää hiilarit veke 😄
Mutta kun nämä suosittelijat kuuluu kaikki puskamafiaan. Saadaan hiilareilla lihotettua porukkaa jotta voidaan myydä lääkkeitä.
 
Ainakin refluksitautia helpottavaan ruokavalioon suositellaan mm. kauraa, täysjyväleipää, riisiä yms. Ei ainakaan ihan mene yks yhteen teidän juttujen kanssa taas.

Sori vaan, mutta kun ketoilijoiden jutuista saa aika monesti sen kuvan, että kaikki elämän vaikeudet ja murheet häviävät kunhan vaan jättää hiilarit veke 😄
Eihän tuo ketoilu tietenkään kaikkeen auta, eikä ole tarkoitustaan, mutta kasvisten ja viljan pois jättäminen on ihan perusteltua jos kärsii suolisto- tai ruoansulatusongelmista. Tähän löytyy ihan perusteet, toisin kuin kuitujen lisäämiselle, mikä on täysin vastoin ihmisen ruoansulatusjärjestelmän hyvää toimintaa.

Se jos virallissuositukset ovat jotain, ei tarkoita että ne olisivat välttämättä parhaat, tai edes toimivat ratkaisut. Diabetes on hyvä esimerkki siitä miten päin mäntyä voi suositukset olla. Tämäkin on helppo käytännössä todeta.

Ja kyllähän sen näkee minkälaiset ihmiset niitä refluksilääkkeitä pääasiassa käyttää. Vanhukset, huonokuntoiset, alkoholia paljon nauttivat tai valtavia määriä sekaruokaa syövät. Aika harvoin on terveellistä eläinvoittoista ruokavaliota noudattavalla närästystä tai ruoansulatusongelmia, vaikka ruokavalio herättääkin tunteita monella.

Tässä astuu jälleen esille se käytäntö vs. suositukset.
 
Back
Ylös Bottom