- Liittynyt
- 6.2.2003
- Viestejä
- 13 631
- Ikä
- 42
Niin, kuten sanoin, niin se oli vain vahvistamassa esimerkkiä siitä miten vähän 100 g lihaa oikeasti on. Ei sitä tarvitse ottaa kirjaimellisesti.No enpä kyllä huomannut asiaa, mutta onko se sitten oikeasti realistinen lähtökohta lähteä ajatteluun, että jos joku nyt söisin pelkästään tuon 100g lihaa niin sitten ei tulisi proteiinisynteesiä? Väitän, että näin ei tapahdu. Ei edes carnivore ruokavaliota harjoittavan kohdalla.
Lihavalmisteet ja punainen liha yli tuon suosituksen yhdistetään terveyshaittoihin. Nuo suositukset kyllä tehdään ihan tutkimusten valossa.
Se, että mikä noista on milläkin tapaa haitallinen niin vaatisi aikalailla enempi asiantuntemusta kuin mitä meillä kahdella löytyy. Lihavalmisteisiin nyt vaan kuuluu kaikki ne lihat joita on muuten käsitelty kuin leikkaamalla ja ne yhdistetään terveyshaittoihin. Oli se miten epämiellyttävä asia hyvänsä niin tällä hetkellä tiede kertoo näin ja suositukset annetaan sen pohjalta. Kuka tietää vaikka jatkossa käsitys siitä muuttuu.
Ja puhuin todellakin prosessoidusta lihasta. En punaisesta lihasta yleensä. Esimerkiksi Jenkeistä löytyy sitä ihan oikeasti prosessoitua lihaa mitä saa Suomessa kaupan hyllyistä vähän jo etsiä. Kyllä siihen riittää ihan maalaisjärki, että onko lihatuote yhtään haitallisempi kuin se prosessoimaton pala mistä se on lähtenyt, jos se on jauhettu, lisätty mausteita ja tungettu lampaansuoleen. Nakkeja usein haukutaan siitä, että ne on näitä haitallisia prosessoituja lihatuotteita. Suomesta on kuitenkin hyvin helppo valita nakki mikä ei hyvällä mielikuvituksellakaan ole yhtään sen haitallisempi kuin prosessoimaton possunliha minkä itse kypsennät pannulla.