Ketoosidieetti

No enpä kyllä huomannut asiaa, mutta onko se sitten oikeasti realistinen lähtökohta lähteä ajatteluun, että jos joku nyt söisin pelkästään tuon 100g lihaa niin sitten ei tulisi proteiinisynteesiä? Väitän, että näin ei tapahdu. Ei edes carnivore ruokavaliota harjoittavan kohdalla.

Lihavalmisteet ja punainen liha yli tuon suosituksen yhdistetään terveyshaittoihin. Nuo suositukset kyllä tehdään ihan tutkimusten valossa.
Se, että mikä noista on milläkin tapaa haitallinen niin vaatisi aikalailla enempi asiantuntemusta kuin mitä meillä kahdella löytyy. Lihavalmisteisiin nyt vaan kuuluu kaikki ne lihat joita on muuten käsitelty kuin leikkaamalla ja ne yhdistetään terveyshaittoihin. Oli se miten epämiellyttävä asia hyvänsä niin tällä hetkellä tiede kertoo näin ja suositukset annetaan sen pohjalta. Kuka tietää vaikka jatkossa käsitys siitä muuttuu.
Niin, kuten sanoin, niin se oli vain vahvistamassa esimerkkiä siitä miten vähän 100 g lihaa oikeasti on. Ei sitä tarvitse ottaa kirjaimellisesti.

Ja puhuin todellakin prosessoidusta lihasta. En punaisesta lihasta yleensä. Esimerkiksi Jenkeistä löytyy sitä ihan oikeasti prosessoitua lihaa mitä saa Suomessa kaupan hyllyistä vähän jo etsiä. Kyllä siihen riittää ihan maalaisjärki, että onko lihatuote yhtään haitallisempi kuin se prosessoimaton pala mistä se on lähtenyt, jos se on jauhettu, lisätty mausteita ja tungettu lampaansuoleen. Nakkeja usein haukutaan siitä, että ne on näitä haitallisia prosessoituja lihatuotteita. Suomesta on kuitenkin hyvin helppo valita nakki mikä ei hyvällä mielikuvituksellakaan ole yhtään sen haitallisempi kuin prosessoimaton possunliha minkä itse kypsennät pannulla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Oon joskus atkinsilla/vhh:lla pudottanut 30kiloa, ja tämä oli ennen saliaikaa, eli tiedän että kroppani vastaa siihen tehokkaasti, ja tässä kun kesäkuntoa haaveilee niin tekisi taas mieli lähteä tälle tielle. Mutta kuten tuossa eräässä toisessa threadissa sanoin, niin mulla on jostain erikoisesta syystä ihan äärimmäisen huono aineenvaihdunta. En tietenkään juokse 50km lenkkejä tai ui työmatkaani järvessä vastatuuleen, mutta käyn kuitenkin joka päivä salilla kolisuttelemassa painoja, ja teen vaihtelevan fyysistä työtä teollisuudessa, ja viimeksi kun pitkään trackasin macroja niin 1700kcal jälkeen alkoi kroppa kerää jo hissuksiin painoa.

Itse mietin että voisiko tämä edelleen olla "oire" tuosta uskomattomasta VHH rykäisystä jonka joskus tein? Siitä on jo 7 vuotta aikaa, mutta en oikeen keksi mitään muuta elintavoistani joka selittää sammuneen metabolismini. EN väitä että näin olisi, mutta ajattelin täällä kysellä muilta VHH / Ketoilijoilta että onko kukaan muu huomannut vastaavaa?

Oletko mittauttanut hormonitasoja? Uni ja stressi kunnossa? Muistatko pitää kevennyksiä ja lepopäiviä, ihminen ei ole kone?

Jos ei ole mitään selkeää syytä mitä korjata niin mä treenaisin salilla 3x viikko lihaksenkasvatusmielellä. Ruokavalio, uni, stressi samalla kuntoon. Kun kroppa alkaa toimimaan niin sen jälkeen järkevästi dieettiä päälle. Kasvanut lihasmassa ja normalisoitu ruokavalio/kalorimäärä antaisi toivottavasti paremmat eväät dieetille. Ei mitään extreme rykäisyjä vaan järkevä setti, jota voi ylläpitää pitkään/loppuelämän. Dieetti/plussat sama ruokavalio mutta vain vähemmän/enemmän ruokaa.
 
Niin, kuten sanoin, niin se oli vain vahvistamassa esimerkkiä siitä miten vähän 100 g lihaa oikeasti on. Ei sitä tarvitse ottaa kirjaimellisesti.

Ja puhuin todellakin prosessoidusta lihasta. En punaisesta lihasta yleensä. Esimerkiksi Jenkeistä löytyy sitä ihan oikeasti prosessoitua lihaa mitä saa Suomessa kaupan hyllyistä vähän jo etsiä. Kyllä siihen riittää ihan maalaisjärki, että onko lihatuote yhtään haitallisempi kuin se prosessoimaton pala mistä se on lähtenyt, jos se on jauhettu, lisätty mausteita ja tungettu lampaansuoleen. Nakkeja usein haukutaan siitä, että ne on näitä haitallisia prosessoituja lihatuotteita. Suomesta on kuitenkin hyvin helppo valita nakki mikä ei hyvällä mielikuvituksellakaan ole yhtään sen haitallisempi kuin prosessoimaton possunliha minkä itse kypsennät pannulla.
Toi 100g lienee tullut siitä, että jaetaan se suositus määrä viikossa 7:llä eli että syötäisiin joka päivä punaista lihaa. Urheilijalle suositus on muistini mukaan 3-4 annosta viikossa joten kerta annoksena tuo on isompi kuin sen 100g.

Voin tarkistaa tuon suosituksen liikuntaravitsemuskirjasta joka on kirjahyllyssä mikäli se jää nyt vaivaamaan.

Mitä tulee tuohon prosessoituun lihaan niin ei nuo määritelmät olleet minun keksimiäni vaan yleinen määritelmä lihavalmisteelle eli prosessoidulle lihalle. Saivartelu prosessoidun asteesta ei juurikaan minua kiinnosta. Etenkään kun tutkimuksissa on käytetty tuota prosessoitu liha eli lihavalmiste termiä jonka alle menee kaikki jolle on tehty muuta kuin leikattu.

Sitten, kun alkaa tulemaan tutkimusta eri valmisteista ja mahdollisesti vielä valmistus tavasta voin alkaa asiasta enempi kiinnostua. Toistaiseksi se tutkimus sanoo että lihavalmisteen iso määrää yhdistyy eri näköisiä terveysongelmien.
 
Oletko mittauttanut hormonitasoja? Uni ja stressi kunnossa? Muistatko pitää kevennyksiä ja lepopäiviä, ihminen ei ole kone?

Jos ei ole mitään selkeää syytä mitä korjata niin mä treenaisin salilla 3x viikko lihaksenkasvatusmielellä. Ruokavalio, uni, stressi samalla kuntoon.

Uni kieltämättä hiukan vaihtelee, saatan nukkua 3 viikkoa hyvin ja sitten tulee taas uneton viikko. Stressiä ei ole, ja hmm... lepopäivät on jäänyt tyyliin 1-2 päivää viikko, mutta moni salijanne olis sitä mieltä että otan kevennyksiä aina =D teen 3 jakoista niin tuntuu että palaudun kyllä ihan hyvin, enkä treenaa mitään hulluja giant settejä pakkotoistoilla tai muilla erikoistekniikoilla. Kesällä kyllä tulee käveltyä useammin ja salit sitten vähän vähenee, näin paskoilla ilmoilla ei oikein ole muutakaan tekemistä kuin treenata. Mutta kiitos vinkeistä, tutkailen hiukan toimintaani tässä valossa myös.
 
Lihavalmisteet ja punainen liha yli tuon suosituksen yhdistetään terveyshaittoihin. Nuo suositukset kyllä tehdään ihan tutkimusten valossa.
Se, että mikä noista on milläkin tapaa haitallinen niin vaatisi aikalailla enempi asiantuntemusta kuin mitä meillä kahdella löytyy. Lihavalmisteisiin nyt vaan kuuluu kaikki ne lihat joita on muuten käsitelty kuin leikkaamalla ja ne yhdistetään terveyshaittoihin. Oli se miten epämiellyttävä asia hyvänsä niin tällä hetkellä tiede kertoo näin ja suositukset annetaan sen pohjalta. Kuka tietää vaikka jatkossa käsitys siitä muuttuu.
Kyllähän tiede tutkii ja sanoo ja viisaat tekee suosituksia, mutta kun nuo tutkimukset käy läpi ja laskee paljonko lihan syönti kasvattaa sairastumisen riskiä voi todeta sen olemassa olevaksi mutta melko pieneksi ja kuoleman riskin todella pieneksi.
Kotimainen liha on lisäksi niin puhdasta ja ilmastoystävällistä että sitä voin vedellä ihan hyvillä mielin, varsinkin kun elämän laatu laskisi rankasti jos ei voisi syödä hyvää ruokaa.

Jos joku silti haluaa pienentää riskiä sairastua eikä halua luopua lihasta ja niin hankkii koiran, se tutkitusti vähentää riskiä sairastua sydän tai verisuonitauteihini enemmän kuin mitä lihan syönti sitä nostaa.
 
Kyllähän tiede tutkii ja sanoo ja viisaat tekee suosituksia, mutta kun nuo tutkimukset käy läpi ja laskee paljonko lihan syönti kasvattaa sairastumisen riskiä voi todeta sen olemassa olevaksi mutta melko pieneksi ja kuoleman riskin todella pieneksi.
Kotimainen liha on lisäksi niin puhdasta ja ilmastoystävällistä että sitä voin vedellä ihan hyvillä mielin, varsinkin kun elämän laatu laskisi rankasti jos ei voisi syödä hyvää ruokaa.

Jos joku silti haluaa pienentää riskiä sairastua eikä halua luopua lihasta ja niin hankkii koiran, se tutkitusti vähentää riskiä sairastua sydän tai verisuonitauteihini enemmän kuin mitä lihan syönti sitä nostaa.
Niin... Ei se minulta ole pois teki kuka sitten mitä hyvänsä koskien omaa terveyttään. Siitä saa kukin itse päättää ja se on hyvä niin :) Tuskin kauhean metsään mennään suosituksia kuuntelemalla.

Ihan muuten mielenkiintoisena lisänä esim liikuntaravitsemus kirjassa mainitaan, että myös keto voi olla ihan hyvä työkalu lyhyillä ja keskipitkällä miinuskalorisilla dieetillä. Toki riippuen sitten siitä, että mikä se harrastus on. Teho ja kestävyyslajeissa hieman huonommin keskiverto urheilija pärjää ketolla, kuin esim voima ja fitness lajeissa.

Sitten on aina niitä yksilöitä joille joku ratkaisu sopii paremmin. Esim oma isäni oli Aki Loikkanen harras seuraaja ja vietti yli vuosikymmenen keto/vhh ruokavaliolla 80-luvulla ja sinä aikana juoksi lukuisia maratoneja ja ultrajuoksuja. Mm hieman yli 9h 100km.

Nuo yksilöt sitten ovat yksilöitä. Suositukset annetaan aina sille suurimmalle osalle ihmisiä eli keskiverrolle johon suurella todennäköisyydellä me kaikki kuulutaan.

Kotimaisen lihan ilmasto ystävällisyydestä ja terveydellisyydestä voidaan sitten puhua jonkun toisen topikin alla hyvinkin mikäli sellainen sitten tulee vastaan, mutta saatan olla asiasta hieman eri mieltä :)
 
Eri mieltä saat toki olla mutta totuus on että vaikka jokainen suomalainen ostaisi 100kg kotimaista naudanlihaa vuodessa
Se nostaisi suomalaisten co2 päästöt maksimissaan tasolle 0,15% kaikista maailman päästöistä. Muutos olisi niin pieni että sitä ei voi edes mitata. Tämäkin vain sillä edellytyksellä että kukaan ei vähentäisi muuta syömistä. Suomessa lisäksi riittää maata ja puhdasta vettä joten muut globaalit lihantuotanto ongelmat ei päde täällä.
Porsaan lihan tuotannon co2 päästö per kg on lähes sama kuin riisillä.
Vedestä on maailmalla niin kova pula että esim. avocadoa pitäisi kuluttaa huomattavasti vähemmän.
 
katso liitettä 216075
1581657268433.jpeg
 
Onko täällä kukaan fyysistä duunia tehnyt kokeillut ketoilla? Miten jaksaa painaa duunissa ja palautuuko tuossa duuneista ja treeneistä?
 
Dr. Dominic D’Agostino is the “King of Keto”. As the world’s leading expert on the Ketogenic diet, nutritional and supplemental ketosis, Dr. D'Agostino has worked with the United States military and NASA to help enhance the performance of war fighters and astronauts, is a professor at the University of South Florida and the Morsani College of Medicine, as well as a certified aquanaut. On top of that, he deadlifted 500lbs after fasting for 7-days straight.


View: https://www.youtube.com/watch?v=VDCsbkm4ks0
 
D'Agostino pätkässään kertoi syövänsä käytännössä päivittäin Lihaa, parsakaalia, suklaata, munia, sieniä?, mustikoita, oliko muuta?

Mietin tuossa itse että onko kellään tiedossa linkkiä jonkun huippu-urheilijan keto ruokavalioon? Minkälaisella valikoimalla eri ruokia voi sanoa syövänsä riittävän monipuolisesti sekä minkälaisia makrojakaumia urheilijat käyttää
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom