Ketoosidieetti

Kuka on väittänyt että LDL ei ole haitallista ketoosissa tai muille kuin kiinalaisille?
Tuollaiselta vihjaukselta kommenttisi haiskahti, mutta ehkä tulkitsin sitten väärin.
Mutta onko se haitallisempaa kuin ylipaino tai sokeritauti?
Irrelevanttia.
Tai miten yleensä tuollainen linkki liittyy ketoosiin? (ketjun aihe on ketoosidieetti)
Turhauttaa availla tuollaisia aiheeseen liittymättömiä linkkejä.

Keskustelen mielelläni tutkimuksista tai ihan kokemuksista liittyen ketoosiin tai carnivoreen on ne sitten positiivisia tai negatiivisia.

Kolesterolista on ihan oma ketju johon voi linkittää siihen liittyviä tutkimuksia ja keskustella niistä siellä.
Kyllä tämä LDL aiheena liittyy aika vahvasti ketoon, halusit sitä tai et.

Aika paljon ovat ketoilijatkin postailleet omia videoitaan, joissa selitellään, että korkea LDL ei ole ongelma. Valitatko heillekin?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tulkitsit väärin, vihjaus oli täysin ketoruokavalion kannalta irrelevanttiin tutkimukseen.

Kaikilla ketoilijoilla ei ole korkea LDL tai kaikilla ei ketoilijoilla matala.
Joten aihe ei yksinään liity ketoiluun millään tavalla vaan kuuluu kolesteroli ketjuun.
Jos joku kehuu että ketoosissa LDL ei ole haitallista, niin se kuuluu ketjun aiheeseen ja siitä ei ole minulla valittamista.
Toki väärää tietoa saa ja pitää oikaista, mutta pitää olla esittää jokin perustelu että näin miksi.

En ole löytänyt vielä riippumatonta tutkimusta jossa olisi todistettu LDL/keto haitallisuuden puolesta tai vastaan.
Siihen asti asiaa saa vapaasti spekuloida.
 
En ole löytänyt vielä riippumatonta tutkimusta jossa olisi todistettu LDL/keto haitallisuuden puolesta tai vastaan.
Siihen asti asiaa saa vapaasti spekuloida.
Toki aina spekuloida saa, mutta todistustaakka on väitteen esittäjällä.

Homman nimi on se, että tutkimuksia korkean LDL:n haitallisuudesta on vaikka kuinka paljon. Siitä taas ei ole näyttöä, että keto jotenkin kumoaisi tämän olettaman.
 
Tulkitsit väärin, vihjaus oli täysin ketoruokavalion kannalta irrelevanttiin tutkimukseen.

Kaikilla ketoilijoilla ei ole korkea LDL tai kaikilla ei ketoilijoilla matala.
Joten aihe ei yksinään liity ketoiluun millään tavalla vaan kuuluu kolesteroli ketjuun.
Jos joku kehuu että ketoosissa LDL ei ole haitallista, niin se kuuluu ketjun aiheeseen ja siitä ei ole minulla valittamista.
Toki väärää tietoa saa ja pitää oikaista, mutta pitää olla esittää jokin perustelu että näin miksi.

En ole löytänyt vielä riippumatonta tutkimusta jossa olisi todistettu LDL/keto haitallisuuden puolesta tai vastaan.
Siihen asti asiaa saa vapaasti spekuloida.
Tuossa ajattelussa on hieman ongelmaa. Keto ruokavalion voi koostaa niin monella tapaa, että siihen mahtuu äärimmäisen epäterveellisiä ja varmasti myös terveellisiä ruokavalioita. Sama koskee myös vegaanista ruokavaliota. Voithan syödä myös vaikka vegaanisesti ja olla ketolla.
Paleosta ja aika monesta muustakin ruokavaliosta saa myös koostetta terveellisen tai epäterveellisen mallin.
Ravitsemuksellisesti ja terveydellisesti se kalori ei ole kalori. Niille hiilari pelkoisille lähinnä, että sillä hiilari laadulla on ihan huikea ero. Ja myös rasvan. Esim on eroja siinä syötkö karkkia vaiko perunaa ja siinä on eroja otatko rasvan oliiviöljystä vaiko rasvakeittimestä....

Mikäli kykenee tuollaiseen ajatusmalliin niin saattaa lieventyä ne ajatukset hieman niistä ääripäitä kohti rationaalisempaa ajattelua :)
 
Toki aina spekuloida saa, mutta todistustaakka on väitteen esittäjällä.
Toki, mutta jos joku todistaa asian elämällä pitempään ketoosissa ja korkeammalla LDL arvolla kuin naapurin Pera joka heitti veivinsä sydäriin vaikka söi mitä sattuu, on hän tehnyt tutkimuksen joka 100% todistaa että
ketoosissa korkealla LDL arvolla elää pitempään kuin vertailuryhmä.
Usein videoiden tekijä perustaa väitteensä johonkin vastaavaan omakohtaiseen kokemukseen tai teoriaan ja sitten asiasta voi väitellä loputtomiin, mutta sitä voi kumota tutkimuksella jossa tutkitaan jotain muuta.
Ja henk. koht minulla ei ole mielipidettä siitä että onko LDL+ketoosi positiivinen tai negatiivinen vaikutus, koska en ole lukenut luotettavaa tutkimusta asiasta, mutta en usko että korkeasta LDL arvosta on mitään hyötyäkään
vaan pyrin pitämään ne alhaalla valitsemalla sopivaa rasvaa.
Itse syön ketoosissa paljon kotimaista lohikalaa ja kolesterolit on pysyneet viiteissä, itse asiassa ovat laskeneet ajasta jolloin olin söin mitä sattui.
Nyt kun olen carnivorella on tarkoitus mennä labroihin kun kuukausi on takana.

Tuossa ajattelussa on hieman ongelmaa. Keto ruokavalion voi koostaa niin monella tapaa, että siihen mahtuu äärimmäisen epäterveellisiä ja varmasti myös terveellisiä ruokavalioita. Sama koskee myös vegaanista ruokavaliota. Voithan syödä myös vaikka vegaanisesti ja olla ketolla.
Paleosta ja aika monesta muustakin ruokavaliosta saa myös koostetta terveellisen tai epäterveellisen mallin.
Ravitsemuksellisesti ja terveydellisesti se kalori ei ole kalori. Niille hiilari pelkoisille lähinnä, että sillä hiilari laadulla on ihan huikea ero. Ja myös rasvan. Esim on eroja siinä syötkö karkkia vaiko perunaa ja siinä on eroja otatko rasvan oliiviöljystä vaiko rasvakeittimestä....
(y)
Vähän niinkuin nyt kun punainen liha on demonisoitu niin sa jatkuvasti lukea lehdistä juttuja jossa kerrotaan tutkitusti lihan aiheuttavan ties mitä sairauksia.
Sitten kun kaivaa sen alkuperäisen tutkimuksen jostain esille siinä kerrotaan että tutkimuksessa oli verrattu jotain laktovegaaneita
ja perinteistä rekkakuski/american dieettiä vetäviä keskenään, syyksi siihen että rekkakuskit heitti veivinsä nopeammin oli keksitty punainen liha, eikä se että suurin osa heidän sapuskoistaan tuli rasvakeittimestä, kun taas
verrokkiryhmä keskittyi ruuan laatuun.
 
Vähän niinkuin nyt kun punainen liha on demonisoitu niin sa jatkuvasti lukea lehdistä juttuja jossa kerrotaan tutkitusti lihan aiheuttavan ties mitä sairauksia.
Sitten kun kaivaa sen alkuperäisen tutkimuksen jostain esille siinä kerrotaan että tutkimuksessa oli verrattu jotain laktovegaaneita
ja perinteistä rekkakuski/american dieettiä vetäviä keskenään, syyksi siihen että rekkakuskit heitti veivinsä nopeammin oli keksitty punainen liha, eikä se että suurin osa heidän sapuskoistaan tuli rasvakeittimestä, kun taas
verrokkiryhmä keskittyi ruuan laatuun.
Punanen liha lisää riskiä. Eikä se kaikille aiheuta. Kuten ei tupakkakaan. Ei sitä oo demonisoitu(pun.liha). Ja ne tutkimukset on pystytty toistamaan. Ne tutkimukset ei ole ''outliers''. Siinä oot oikeessa että se katzin ja harwardin proffien mahdolliset jopa uhkailut vähentää luottamusta. Tässä ei ole kyse siitä mitä me halutaan tai miltä se tuntuu. ilomielin lihaa söisin enemmänkin maun perusteella. :)
 
Proteiinia ei kuitenkaan tarvi ihan mahdottoman isoja määriä. Jos on suht tiukassa kunnossa, treenaa riittävästi ja syö 1.5g/painokilo päivässä protskua laadukkaasta punaisesta lihasta oikein valmistettuna niin kuin iso riski tuossa on? Entä jos vetää laadukkaita kasviksia lihan kaverina? Entä jos korvaa osan punaisesta lihasta kalalla, kananmunilla ja kasviksista tulevilla proteiineilla?

Päästään healthy user biakseen. Onko se oikeesti määräävä tekijä, että sairaat sairastaa ja terveet terveestää? Pitäisikö ensin satsata siihen, että ei ole liian läski, treenaa tarpeeksi ja nukkuu hyvin samalla kun pitää makrot ruuasta järkevinä? Noi kolme asiaa on oleellisempia kuin se että syökö punaista lihaa vai jotain muuta makrojen täyttämiseen?
 
Proteiinia ei kuitenkaan tarvi ihan mahdottoman isoja määriä. Jos on suht tiukassa kunnossa, treenaa riittävästi ja syö 1.5g/painokilo päivässä protskua laadukkaasta punaisesta lihasta oikein valmistettuna niin kuin iso riski tuossa on? Entä jos vetää laadukkaita kasviksia lihan kaverina? Entä jos korvaa osan punaisesta lihasta kalalla, kananmunilla ja kasviksista tulevilla proteiineilla?

Päästään healthy user biakseen. Onko se oikeesti määräävä tekijä, että sairaat sairastaa ja terveet terveestää? Pitäisikö ensin satsata siihen, että ei ole liian läski, treenaa tarpeeksi ja nukkuu hyvin samalla kun pitää makrot ruuasta järkevinä? Noi kolme asiaa on oleellisempia kuin se että syökö punaista lihaa vai jotain muuta makrojen täyttämiseen?
Totta kai on. 3,5KILOA sä saat ihan virallistensuositustenkin perusteella syyä punastalihaa viikossa. Oot ihan oikeessa.

Joku on sanonu-vtu kun en muista kuka, niin ton voi sanoo myös niin päin, että suolistosyövän riski on kasvisten ja kuidun puute sairaus yhdistettynä korkeeseen punasen lihan kulutukseen.
 
Mulle on syntynyt jostain mielikuva, että lihan valmistustapa olisi erittäin merkittävä tekijä. Jos sen lihan pinnan käristää kovassa lämmössä niin syntyy syöpää aiheuttavia yhdisteitä? Liha pitäisi valmistaa matalassa lämmössä, hauduttaminen, sous vide?
 
Mulle on syntynyt jostain mielikuva, että lihan valmistustapa olisi erittäin merkittävä tekijä. Jos sen lihan pinnan käristää kovassa lämmössä niin syntyy syöpää aiheuttavia yhdisteitä? Liha pitäisi valmistaa matalassa lämmössä, hauduttaminen, sous vide?
Jossain jenkeissähän ne grillaa sen kuoren mustaks. Siihen mustaan kertyy mm. PAH yhdisteitä jotka todistettavasti aiheuttaa syöpää.
 
Eiks ole ihan naurettava määrä, 71g/päivä.
Saattaa olla.

Kai tuossa ympäristövaikutukset on otettu mukaan, jota ei missään nimessä MUN mielestä pitäis tehdä. Ei tuo mullakaa 500grammassa pysy viikossa mut en missään nimessä oikein voi neuvoa muita olla noudattamatta kun puhutaan yleisellä tasolla.
 
Taisi olla 14g päivässä kun sai syödä ilmastodieetissä lihaa.
Ite vedän lihaa, kalaa tai kanaa sen kilon päivässä ilman edes pientä vihlasua omassa tunnossa.
Varsinkin kun tänään sain tietooni kertoimet todennäköisydestä kuolla lihansyöntiin.
IS julkaisi jutun jossa siteerattiin juttua Jama lehdessä olleesta tutkimuksesta ja siinä tutkimuksessa oli seurattu 30.000 ihmistä lähes 30v ajan ja saatiin selville että riski kuolla syömällä prosessoimatonta lihaa on 1,03 kertainen siihen että ei söisi lihaa lainkaan.
Tuon riskin olen valmis ottamaan jos vaihtoehtona on syödä vähemmän hyvän makuista ruokaa loppu ikä.
 
Taisi olla 14g päivässä kun sai syödä ilmastodieetissä lihaa.
Ite vedän lihaa, kalaa tai kanaa sen kilon päivässä ilman edes pientä vihlasua omassa tunnossa.
Varsinkin kun tänään sain tietooni kertoimet todennäköisydestä kuolla lihansyöntiin.
IS julkaisi jutun jossa siteerattiin juttua Jama lehdessä olleesta tutkimuksesta ja siinä tutkimuksessa oli seurattu 30.000 ihmistä lähes 30v ajan ja saatiin selville että riski kuolla syömällä prosessoimatonta lihaa on 1,03 kertainen siihen että ei söisi lihaa lainkaan.
Tuon riskin olen valmis ottamaan jos vaihtoehtona on syödä vähemmän hyvän makuista ruokaa loppu ikä.
Siis 100 g viikossa. Vaikka vetäisi kerralla, niin tuosta ei tule kuin paha mieli. Tuosta määrästä pelkää lihaa ei saisi miehen kokoinen mies edes proteiinisynteesiä käyntiin. Onneksi ei tarvitse potea ilmastoahdistusta.

Tuosta prosessoidusta lihasta kun on ollut puhetta, niin muistetaan nyt taas, että Suomesta ei varmaan edes saa sellaisia lihatuotteita mitkä täyttää tuon haitallisen prosessoidun lihan määritelmän. Nakitkin on lihaa ja mausteita mihin ei ole lisätty muovikassillista myrkkyjä. Lihan jauhaminen pelkästään ei tee siitä haitallista.
 
Oon joskus atkinsilla/vhh:lla pudottanut 30kiloa, ja tämä oli ennen saliaikaa, eli tiedän että kroppani vastaa siihen tehokkaasti, ja tässä kun kesäkuntoa haaveilee niin tekisi taas mieli lähteä tälle tielle. Mutta kuten tuossa eräässä toisessa threadissa sanoin, niin mulla on jostain erikoisesta syystä ihan äärimmäisen huono aineenvaihdunta. En tietenkään juokse 50km lenkkejä tai ui työmatkaani järvessä vastatuuleen, mutta käyn kuitenkin joka päivä salilla kolisuttelemassa painoja, ja teen vaihtelevan fyysistä työtä teollisuudessa, ja viimeksi kun pitkään trackasin macroja niin 1700kcal jälkeen alkoi kroppa kerää jo hissuksiin painoa.

Itse mietin että voisiko tämä edelleen olla "oire" tuosta uskomattomasta VHH rykäisystä jonka joskus tein? Siitä on jo 7 vuotta aikaa, mutta en oikeen keksi mitään muuta elintavoistani joka selittää sammuneen metabolismini. EN väitä että näin olisi, mutta ajattelin täällä kysellä muilta VHH / Ketoilijoilta että onko kukaan muu huomannut vastaavaa?
 
Siis 100 g viikossa. Vaikka vetäisi kerralla, niin tuosta ei tule kuin paha mieli. Tuosta määrästä pelkää lihaa ei saisi miehen kokoinen mies edes proteiinisynteesiä käyntiin. Onneksi ei tarvitse potea ilmastoahdistusta.

Tuosta prosessoidusta lihasta kun on ollut puhetta, niin muistetaan nyt taas, että Suomesta ei varmaan edes saa sellaisia lihatuotteita mitkä täyttää tuon haitallisen prosessoidun lihan määritelmän. Nakitkin on lihaa ja mausteita mihin ei ole lisätty muovikassillista myrkkyjä. Lihan jauhaminen pelkästään ei tee siitä haitallista.
Kai sä nyt muutakin syöt siihen annokseen, kun sen lihan? Liha ei ole ainoa proteiinin lähde siinä lautasella, joten kyllä saa.

Ja Suomessa saa kyllä prosessoidun lihan täyttämä lihavalmisteita joiksi niitä kutsutaan. Kaikki liha joka on jotenkin muuten käsitelty, kuin leikattu on lihavalmiste. Kanaan lisättävä suola, marinadi, leikkeet, makkarat ym ym.
 
Kai sä nyt muutakin syöt siihen annokseen, kun sen lihan? Liha ei ole ainoa proteiinin lähde siinä lautasella, joten kyllä saa.

Ja Suomessa saa kyllä prosessoidun lihan täyttämä lihavalmisteita joiksi niitä kutsutaan. Kaikki liha joka on jotenkin muuten käsitelty, kuin leikattu on lihavalmiste. Kanaan lisättävä suola, marinadi, leikkeet, makkarat ym ym.
Huomasitko, että kirjoitin "Tuosta määrästä pelkkää lihaa ei saisi miehen kokoinen mies edes proteiinisynteesiä käyntiin"? Siis ihan vain esimerkkinä miten vähän se on.

Huomasitko myös, että kirjoitin "Suomesta ei varmaan edes saa sellaisia lihatuotteita mitkä täyttää tuon haitallisen prosessoidun lihan määritelmän"? Prosessoitu liha ja se prosessoitu liha mihin kaikissa tutkimuksissa viitataan haitallisena, eivät ole välttämättä samoja asioita. Jos mennään ääripäihin, niin jauhelihakin on prosessoitua ja niin on myös joku savustettu nitriitillä ja väriaineilla kyllästetty lihanpala. Ne ei ole missään nimessä samalla viivalla, vaikka kuuluvat molemmat ryhmään prosessoitu liha.
 
Huomasitko, että kirjoitin "Tuosta määrästä pelkkää lihaa ei saisi miehen kokoinen mies edes proteiinisynteesiä käyntiin"? Siis ihan vain esimerkkinä miten vähän se on.

Huomasitko myös, että kirjoitin "Suomesta ei varmaan edes saa sellaisia lihatuotteita mitkä täyttää tuon haitallisen prosessoidun lihan määritelmän"? Prosessoitu liha ja se prosessoitu liha mihin kaikissa tutkimuksissa viitataan haitallisena, eivät ole välttämättä samoja asioita. Jos mennään ääripäihin, niin jauhelihakin on prosessoitua ja niin on myös joku savustettu nitriitillä ja väriaineilla kyllästetty lihanpala. Ne ei ole missään nimessä samalla viivalla, vaikka kuuluvat molemmat ryhmään prosessoitu liha.
No enpä kyllä huomannut asiaa, mutta onko se sitten oikeasti realistinen lähtökohta lähteä ajatteluun, että jos joku nyt söisin pelkästään tuon 100g lihaa niin sitten ei tulisi proteiinisynteesiä? Väitän, että näin ei tapahdu. Ei edes carnivore ruokavaliota harjoittavan kohdalla.

Lihavalmisteet ja punainen liha yli tuon suosituksen yhdistetään terveyshaittoihin. Nuo suositukset kyllä tehdään ihan tutkimusten valossa.
Se, että mikä noista on milläkin tapaa haitallinen niin vaatisi aikalailla enempi asiantuntemusta kuin mitä meillä kahdella löytyy. Lihavalmisteisiin nyt vaan kuuluu kaikki ne lihat joita on muuten käsitelty kuin leikkaamalla ja ne yhdistetään terveyshaittoihin. Oli se miten epämiellyttävä asia hyvänsä niin tällä hetkellä tiede kertoo näin ja suositukset annetaan sen pohjalta. Kuka tietää vaikka jatkossa käsitys siitä muuttuu.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom