Ketoosidieetti

Mä alan kyselee floristilta ohjeita laivan rakennukseen ja hammashygienistilta kalastamiseen ohjeita.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jos nyt tehdään pieni ajatusleikki vaikka näin, että ihminen syö ketogeenistä ruokavaliota joka sisältää laadukasta lihaa, kalaa, pähkinöitä, kananmunia, kasviksia monipuolisesti, oliiviöljyä, kookosöljyä, voita, juustoja ja mitä nyt järkevään ketogeeniseen ruokavalioon kuuluu. Ja vaikkapa vielä plant base -tyyppisesti, että eläinkunnan tuotteet on vähemmistö. Henkilön elimistön ravitsemustila/terveydentila on siis tuolla kyseisellä ruokavaliolla X. Sitten jos henkilö ottaakin vaikka rasvoja jonkun verran pois ja lisää tilalle vaikka kauraa, riisiä ja bataattia niin, että kalorit on samat molemmilla ruokavaliolla. Niin onko tällä kauraa, riisiä ja bataattia syövällä siis automaattisesti parempi terveys?

Suurin ongelmahan on varmasti ihmisillä ruokavaliossa liiallinen rasvan ja hiilihydraatin samanaikainen syöminen vuosikausia putkeen säännönmukaisesti. Mutta jos tuo yhtälö rikotaan ja pidetään ihminen ns. metabolisesti terveenä, niin onko nyt sitten merkitystä syödäänkö enemmän proteiini+hiilari-kombolla ja rasvat maltilliset vai toisinpäin. Rasvan ja hiilihydraatin syöminen samaan aikaan suurina määrinähän vaikuttaa käsittääkseni ainakin lipopolysakkareiden muodostumiseen, joka on yksi tekijä tässä nykyisessä terveyssopassa. Mielenkiintostahan tätä hommaa on seurata, kun alkaa vääntöä olla melkosesti :D
 
Jos nyt tehdään pieni ajatusleikki vaikka näin, että ihminen syö ketogeenistä ruokavaliota joka sisältää laadukasta lihaa, kalaa, pähkinöitä, kananmunia, kasviksia monipuolisesti, oliiviöljyä, kookosöljyä, voita, juustoja ja mitä nyt järkevään ketogeeniseen ruokavalioon kuuluu. Ja vaikkapa vielä plant base -tyyppisesti, että eläinkunnan tuotteet on vähemmistö. Henkilön elimistön ravitsemustila/terveydentila on siis tuolla kyseisellä ruokavaliolla X. Sitten jos henkilö ottaakin vaikka rasvoja jonkun verran pois ja lisää tilalle vaikka kauraa, riisiä ja bataattia niin, että kalorit on samat molemmilla ruokavaliolla. Niin onko tällä kauraa, riisiä ja bataattia syövällä siis automaattisesti parempi terveys?
Tää on se lähes fiksuin tapa mielestäni toteuttaa ketoilu. +muutama marja.
 
Mitäs jos leikitään ajatuksella että sitä plakkia alkaakin kertyä syystä x ja ldl on katossa, kuinka äkkiä paska osuu tuulettimeen?
 
Mitäs jos leikitään ajatuksella että sitä plakkia alkaakin kertyä syystä x ja ldl on katossa, kuinka äkkiä paska osuu tuulettimeen?
Hyvä kysymys. Varmasti aika vaikea ennustaa kuinka nopeasti, kun joka tapauksessa puhutaan useista vuosista. Sais kyllä Suomessa tulla vähän kohtuuhintaisemmaks tuo sepelvaltimoiden TT-tutkimus niin vois käydä kuvauttamassa.
 
Keto ja jossain määrin low carb on ruokamaailman absolutismia? Voinee selittää yhden, jos toisen asian?

Tutkijat päättelevät havaintojen perusteella, että runsaasti sokeria sisältävät ruuat vaikuttavat aivojen palkitsemisjärjestelmiin samalla tavalla kuin riippuvuutta aiheuttavat päihteet.

Winterdahl sanoo yllättyneensä tuloksista. Siitä, onko sokeririippuvuutta todella olemassa, on keskusteltu tutkijoiden keskuudessa pitkään.

– Olen ollut epävarma siitä, miten sokeri vaikuttaa aivoihimme, mutta ei ole epäilystäkään siitä, etteikö sokerilla ole useita fysiologisia vaikutuksia. Me kaikki etsimme dopamiini-potkua, ja jos jokin antaa sen meille noin helposti, valitsemme sen.

 
Keto ja jossain määrin low carb on ruokamaailman absolutismia? Voinee selittää yhden, jos toisen asian?



Ei taas tätä sokerin demonisointia (ja vielä jonkun sikatutkimuksen perusteella). Suurelle osalle ihmisistä näitä ns. "hyperpalatable" ruokia eivät ole puhtaat sokeripommit, vaan ruoat, joissa yhdistyy sokeri ja rasva (ja muutakin).

Muutama lainaus asiantuntija Stephan Guyenet'n artikkelista.
Furthermore, if insulin is responsible for spiking dopamine and ultimately food reinforcement, then dietary fat shouldn’t have the same effect because it causes less insulin release. Yet fat is highly reinforcing– a key fact that Taubes neglects to share with readers (12, 13, 14).

...

Foods that are skillful combinations of fat, sugar, starch, salt, and delightful flavors likely cause your brain to release high levels of dopamine, sometimes provoking addiction in susceptible people. And when a person excludes a problem food for a long time, then suddenly has it in front of them at the dinner table, those latent craving pathways are reactivated– just as they are for drugs. No insulin required.

Taubes’s story breaks down further when we consider that many of the most common food cravings aren’t for sweet foods. Rob Markus and colleagues recently published a paper in which they identified the food types that are most commonly associated with addiction-like behavior (15). Here’s what they found:

The majority of respondents experienced these problems for combined high-fat savoury (30%) and high-fat sweet (25%) foods, whereas only a minority experienced such problems for low-fat/savoury (2%) and mainly sugar-containing foods (5%). Overweight correlated only with addictive-like problems for high-fat savoury and high-fat sweet foods (P < 0.0001), while this was not found for foods mainly containing sugar.


 
Kun pitäisi itsekin varmaan mennä täyteen check-upiin, jossa tietysti myös verikokeet otetaan, on mielessä erityisesti tuo HDL, LDL ja triglyseridi… Ihan varmaa on, että syyskuussa alkanut keto on nostanut kolesterolia merkittävästi, mutta katsotaan, miten käy, kun tästä lääkäriin päästään.

Kaikille aiheesta kiinnostuneille kuitenkin noin yleisellä tasolla, kolesterolia ja sydän- ja verisuonitauteja käsittelevä luento alla, vaikkakin Low Carb Down Underin uploadaama, vaikuttaa ihan pätevältä.


View: https://www.youtube.com/watch?v=TRB0jOfymLk
 
Dr. Stephen Hussey DC, MS
High glucose damages things in our body. Here it mentions specifically how it damages LDL. Poor LDL was blamed for the inflammation caused by high glucose. This issue is especially problematic for diabetics, so anyone who keeps blood sugar stable by restricting carbohydrates is doing their body huge favors!

82793496_1334346433414304_477669855886049280_o (1).jpg
 
Dr. Stephen Hussey DC, MS
High glucose damages things in our body. Here it mentions specifically how it damages LDL. Poor LDL was blamed for the inflammation caused by high glucose. This issue is especially problematic for diabetics, so anyone who keeps blood sugar stable by restricting carbohydrates is doing their body huge favors!
Ja vaihteeksi Donan on vakuuttanut... wait for it... ketoileva carnivore-kiropraktikko.😂
 
Jutun kappaleesta pisti vahvasti silmään vastakkainasettelu: hyvät kasvissyöjät ja planeetanpelastajat vs pahat ja itsekkäät hedonistit jotka syövät mitä haluavat.

Jos kasvissyöntiä tukevat ihmiset pystyisivät kirjoittamaan edes yhden julkaisun ilman tällaista demonisointia, ei kasvissyöntiin välttämättä suhtauduttaisi niin hemmetin jyrkästi.
 
Viimeksi muokattu:
Very Low and Higher Carbohydrate Diets Promote Differential Appetite Responses in Adults with Type 2 Diabetes: A Randomized Trial
https://academic.oup.com/jn/advance...093/jn/nxz344/5709189?redirectedFrom=fulltext
Published:
17 January 2020

Conclusions
In the context of energy restriction, both HC and VLC energy-matched diets promoted comparable effects on fasting perceptions of appetite, but the HC diet resulted in greater “daily overall” fullness and reduced prospective consumption.
 
😄 taitaa olla hyvä esimerkki todellisen elämän ja akateemisen tutkimuksen eroista. Aika heikkoa on noin yleisesti ottaen korkea hiilarisesti elävien kylläisyyden kanssa.

Hyvä esimerkki omasta reaalimaailmasta on esim se että työreissuilla kanssakumppaneinden elämä pyöriii sen ympärillä miten matkan aikana päästään syömään milloinkin. Itsellä on helppoa kun ei ole mitään ongelmaa siinä että mennään aamiaiselta aamiaiselle. Voi sitä kiukun ja kiroilun määrää muilla kun tuo tilanne sattuu..

Mutta tuohan oli vain anekdootti, ei siitä väliä...
 
😄 taitaa olla hyvä esimerkki todellisen elämän ja akateemisen tutkimuksen eroista. Aika heikkoa on noin yleisesti ottaen korkea hiilarisesti elävien kylläisyyden kanssa.

Hyvä esimerkki omasta reaalimaailmasta on esim se että työreissuilla kanssakumppaneinden elämä pyöriii sen ympärillä miten matkan aikana päästään syömään milloinkin. Itsellä on helppoa kun ei ole mitään ongelmaa siinä että mennään aamiaiselta aamiaiselle. Voi sitä kiukun ja kiroilun määrää muilla kun tuo tilanne sattuu..

Mutta tuohan oli vain anekdootti, ei siitä väliä...
Oot ihan oikeessa että joillakin hiilarit ei pidä nälkää kun verensokerit voi vähä heitellä. Varsinkin jos vetelee jotain skeidaa. Lue kakkua jne.

Kyllä proteiini pitää hyvin nälkää.
 
😄 taitaa olla hyvä esimerkki todellisen elämän ja akateemisen tutkimuksen eroista. Aika heikkoa on noin yleisesti ottaen korkea hiilarisesti elävien kylläisyyden kanssa.

Hyvä esimerkki omasta reaalimaailmasta on esim se että työreissuilla kanssakumppaneinden elämä pyöriii sen ympärillä miten matkan aikana päästään syömään milloinkin. Itsellä on helppoa kun ei ole mitään ongelmaa siinä että mennään aamiaiselta aamiaiselle. Voi sitä kiukun ja kiroilun määrää muilla kun tuo tilanne sattuu..

Mutta tuohan oli vain anekdootti, ei siitä väliä...
Oot kyl eliittiä. Kyllä sun työkaverit kadehtii.
Se ei silti tarkoita että kaikki kuolee nälkään ja alkaa kiukutella jos ei saa tunnin välein hiilaria.
 
Toi ruoan jälkeinen väsymyshän johtuu ainakin osittain ''liian korkeesta(tai liian nopeesta)'' hiilari määrästä jolloin insuliini ja haaraketjuset aminohapot menee samaa reittiä kohti aivoja ja saa serotoniinia erittymään.
 
😄 taitaa olla hyvä esimerkki todellisen elämän ja akateemisen tutkimuksen eroista. Aika heikkoa on noin yleisesti ottaen korkea hiilarisesti elävien kylläisyyden kanssa.

Hyvä esimerkki omasta reaalimaailmasta on esim se että työreissuilla kanssakumppaneinden elämä pyöriii sen ympärillä miten matkan aikana päästään syömään milloinkin. Itsellä on helppoa kun ei ole mitään ongelmaa siinä että mennään aamiaiselta aamiaiselle. Voi sitä kiukun ja kiroilun määrää muilla kun tuo tilanne sattuu..

Mutta tuohan oli vain anekdootti, ei siitä väliä...

Väitänpä, että enemmän totutusta ateriarytmistä kiinni eikä hiilarista.
 
Kyllä kuitupitoinen hiilari pitää itsellä nälkää kohtuu hyvin, mutta seurauksena on turvotus, ilmavaivat ja pieni väsähtäminen. Rasva-proteiini aterialla pysyy nälkä vielä paremmin, eikä tule vastaavia vatsaongelmia ja energia on tasaisempi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom