Korkataan sitten ensimmäinen postaus. Aivan aluksi kiitos hyvästä threadista jälleen kerran, tällä kertaa heräsi kuitenkin kysymyksiä joihin en netin syövereistä aivan helposti löytänyt vastausta. Threadin puoli väliin päästyäni päätin lopettaa lukemisen pääasiassa samojen asioiden toistuessa johon mahdollisesti syyllistyn itsekkin seuraavalla:
Onko keto järkevä keino lähteä tiputtamaan viimeisimmät kilot (2-5) ja ennenkaikkea auttamaan kiinteyttämisen viimeisillä metreille?
Olen 188/75 ja koko ikäni kovalla sarjatasolla urheillut (fudis,salibandy). Lopetin kilpaurheilun (7-10krt / vko) 3 vuotta sitten ja siitä 2 seuraavaa vuotta meni salilla 5-6krt viikossa aerobisen jäädessä vähemmälle, paino tuolloin ylsi 90kiloon. Reilu vuosi sitten erinäisistä syistä vaihdoin takaisin aerobiseen ja salikäynnit (3krt/vko) keskittyvät nykyään pienempiin painoihin sekä pidempiin sarjoihin. Lisänä pitkät aerobiset treenit 3-4krt/vko osa sisältyen salipäiviin. Treenin puolesta ei ole muuta kysyttävää, kuin sopiiko ketoosidietti ko. treenin kanssa, mutta ravintopuoli ihmetyttää sitäkin enemmän.
Normaalipäivän kulutus lähentelee lähelle 3500kcal, mutta viime syksyn ja alkuvuoden vedin keskimääräisesti 1500 kalorisella päiväravinnolla, välillä heittämällä allekkin, ja tämähän potki vastaan sitten lopulta. Ei tarvitse kommentoida, elämäntilanne loi ehdot
![Smile :) :)](/smilies/smile.png)
Kuitenkin olen elänyt VHH:lla enemmän tai vähemmän ja se sopii henkilökohtaisesti todella hyvin, roskaruoat, makeat, leivät, pastat ei ole vuosiin houkutellut. Kroppa tottunut vuosien mittaan ilmeisesti. Threadia lukiessa huomasin kropan ketoositilan tunnusmerkkien olevan tuttuja itselle, joten todennäköisesti kärsivä kroppa on silloin tällöin käynyt ketoosin puolella, mutta jäänyt lyhyeksi koska ei ole tarkoituskaan ollut pitää sitä siellä. Tarkoitus on vain ylläpitää nykyinen lihasmassa ja löytää helpompi, mahdollisesti pidempiainen, keino päästä eroon viimeisistä. Kahdeksikko näkyy jo, mutta viimeiset metrit on aina niitä vaikeimpia, ainakin kun aikaisemmin diettaukset hoidin lisäämällä aerobista apinan raivolla sekä yksinkertaisesti saatujen kalorien vähentämisellä.
Nykyinen normaali päivittäinen ravinto on pääsääntöisesti vastaava:
Aamupala:
4 keitettyä kananmunaa ,1 keltuainen
sesaminsiemenet (15g)
soijamaito (4dl)
vitamiini (d,e, monivit., potassium(=kalium), sekä monivitamiinivalmiste)
Lounas:
tonnikala vedessä (250g)
tomaatti (100g)
sipuli (33g)
planzenöl (kasvisöljy?) (15g)
Illallinen:
Kana, paistettu (100g)
kasvisöljy (15g)
salatti (100g)
mozzarella (125g)
soijamaito (2dl)
Iltapala:
maitorahka (500g)
juusto (tyyppi vaihtelee, k-a:lla laskettu (50g)
Lisäksi päivittäin kuluu:
Ketsuppia (50g)
Manteleita (50g)
Balsamietikkaa (50g)
Vettä
Kahvia
Kalorinsaanti n. 2500, Makrot; P240/HH46/R120g + kuidut 18g
Ruoan nostaminen ei ole kokemuksen mukaan mahdollista, päin vastoin. Rehellisesti sanottuna kyseinen ruokavaliokin menee hiemat yläkanttiin mutta otan kaiken palautteen vastaan. Parasta olisi ruokamäärän vähentäminen mutta laadun muuttaminen rasvapitoisempaan, onko tässä enää järkeä kun nyt jo melkein tuntuu siltä että saa laittaa alahuulen ylähuulen kaveriksi haarukan päälle.
Millä hitolla te korvaatte kastikkeet (tonnikalaan tai kanaan, muut kuin kuivat mausteet? Omat öljypohjaiset mausteseokset?
Entä vaihtoehtoista öljyä "kasviöljyn" tilalle?
Näillä ainakin saisin rasvojen määrää nostettua ja hiilareita tiputettua kun kaikkivoipa ketsuppi ja balsamico nostavat hiilarit korkealle ketoosia ajatellen. Tomaatin, sipulin, ketsupin ja balsamicon tiputtua, sekä maitorahkan määrää vähentäen päästään jo helposti alle 20g/pvä. Aamuisin taidan viskoa keltuaiset turhan innokkaasti roskiin, niitä lisäämällä saisin rasvat myös nousuun. Kaikki palaute mielellään vastaan!