Ketoosidieetti

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Itsekin nyt ajattelin kokeilla tätä ja muutama päivä jo mennytkin n.10g hiilareita päivässä. Mites kun kalorilaskuri heittää mulle prosentit 49/2/49, onko ne aivan oikeat? Ja saanko tarpeellisia ns."hyviä rasvoja", esim. oliiviöljystä kun mun käsityksen mukaan lihassa ei ainakaan yleisesti ottaen ole hirveän hyviä rasvoja. Sitten vielä, että onko järkevää vetää ensimmäinen viikko vaikka n.10g hiilareilla, seuraava vaikka alle 20g, kolmas alle 50g ja neljäs alle 100g, jonka jälkeen yrittää pitää alle 100g pidemmän aikaa? :D Tiedä saiko tuosta kukaan mitään selvää, mutta olis kiva kuulla mielipiteitä.

Voithan noinkin tehdä, mutta ketoosia et saa pysymään päällä kyllä 100g/d hiilareilla. Tuskin onnistut siinä 50grammallakaan. Vaikea sanoa noista rasvoista sen enempää, kun en ole selvännäkijä, että mitä syöt päivittäin, muutakun lihaa.
 
Voithan noinkin tehdä, mutta ketoosia et saa pysymään päällä kyllä 100g/d hiilareilla. Tuskin onnistut siinä 50grammallakaan. Vaikea sanoa noista rasvoista sen enempää, kun en ole selvännäkijä, että mitä syöt päivittäin, muutakun lihaa.

Juu no siis ei välttämättä ollut tarkotuskaan pitää sitä ketoosia sen enempää päällä, vai kuinka kauan sitä on ylipäänsä järkevää jatkaa? :D No siis lähinnä syön: tonnikalaa, lihaa, kanaa, kananmunia, salaattia, oliiviöljyä,pähkinöitä.. siinä ne taiskin oikeastaan olla.
 
Aloittelin ketodietin tossa maanantaina ja fiilikset ollu iha jees. Kovaa on jaksanu reenailla salilla koko ajan. pari kertaa päivässä punttia ja hiilarit oikeasta ruoasta reenin jälkeen. pakasteparsakaali mix. Hiilareiden ollessa alle 40g päivä. Kysymys kuuluu kellään ideaa mistä tämä päänsärky johtuu? nyt pientä päänsärkyä ollut ja oikeastaa koko ajan oikeanpuolen aivolohkossa. Muuten ei mitää valittamista. Vedettä menee 5-7l päivä. Suolaa kyllä tulee kanssa n.5g suurinosa puhtaasta merisuolasta.

Voi johtua myös rasvan alhaisesta määrästä. Monella se päänsärky tulee siitä kun ei syödä tarpeeksi rasvaa kun hiilarit tiputetaan. Kroppa yrittää ottaa rasvasta energiaa mutta rasvaa ei ole ruokavaliossa tarpeeksi. Ketoosi kun ei lähde aivan välittömästi rullaamaan vaan ottaa oman aikansa (1-2 viikkoa ensikertalaiselle) ennen kuin kroppa osaa hyödyntää omia rasva varastoja kunnolla.
 
Eikai nyt 2viikkoa mene. Glukoneogeneesi starttaa jo maximissaan muutamassa päivässä ja ketogeneesi siihen rinnalle 4päivän sisään (ok, lähdekritiikit jne, mutta tässä uskossa olen lukemani perusteella). En siis halua alkaa väittelemään tästä, halusin vaan loiventaa laskua ketoosia starttaaville, ettei se "paska" olo (joillakin) kestä ihan 2viikkoa.

Tuli myös pari pv sitten ilmi, että mättämällä alkuun myös paljon proteiinia, joka stimuloi glukagonia, voidaan nopeuttaa ketoainetuotantoa. Koska glukagoni starttaa glukoneogeneesin jo ennenkun maksan hiilihydraattivarastot ovat tyhjät.
 
Ensikertalaisella ja 1-2 viikkoa. Itellä tuli ekalla kertaa se paska olo vasta 5 päivän jälkeen. Kaverilla joka alotti oli todella paska olo ainakin ekalla viikolla. Ja muutenkin puhuin siitä että rasvaa ei ole tarpeeksi. Vaikka se paska olo lähteekin pois niin se ei tarkoita sitä että kroppa osaa heti parin päivän jälkeen hyödyntää ketoaineita täydellisesti. Monet on valitellu tota päänsärkyä ja se on juurikin siitä syystä että rasvaa on liian vähän ruokavaliossa. Ilman tarkempia tietoja tätä itse veikkaisin.
 
En oikein käsitä, kuinka rasvaa voi olla liian vähän "perus" ketoosilla, kun ottaa huomioon velocity, nutrilett ym lähes rasvattomat ketodieetit.

Joo ymmärrän kyllä, että mahd. paljon rasvahappoja kehoon kiertoon, mutta lähtisin kyllä ratkoon tota päänaärkyä jotain muuta kautta. Vitamiinin puutokset, liiallinen veden litkiminen jne.
 
En oikein käsitä, kuinka rasvaa voi olla liian vähän "perus" ketoosilla, kun ottaa huomioon velocity, nutrilett ym lähes rasvattomat ketodieetit.

Joo ymmärrän kyllä, että mahd. paljon rasvahappoja kehoon kiertoon, mutta lähtisin kyllä ratkoon tota päänaärkyä jotain muuta kautta. Vitamiinin puutokset, liiallinen veden litkiminen jne.
Ei sitä voikkaan olla liian vähän....mutta kyllä siitä paska olo tulee ennen kuin kroppa adaptoituu ja vaihtoehtoja siihen mistä se paska olo tulee tässä taidettiinkin pohtia?
 
Tulipa tehtyä proteiinipitoistoa ketoruokaa.

pari desiä Soija-isolaattia
Pari desiä Verta
Pari desiä vettä
2 kananmunaa

ja seos pannulle. lähes 0 hh verilettuja. Olen syönyt pahempaakin. Voissa tietysti paistaen
 
Mites tuo light limu ketolla,onko haittaa ? ja onko tuo alle 20g hiilareita tiukka ketoa nuodattaessa. Ja sitten vielä onko 1000-700 kcal miinuksella liikaa ketolla ?
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Allrighty! mietiskelin vielä tässä sellaista että mitä te ihmiset heitätte sen liha palan kylkeen ? alkaa nimittäin tuo raejuusto jo pikkuhiljaa vähän tuntua pahalta :S onko mitään helppoja "lisukkeita" ?
 
Allrighty! mietiskelin vielä tässä sellaista että mitä te ihmiset heitätte sen liha palan kylkeen ? alkaa nimittäin tuo raejuusto jo pikkuhiljaa vähän tuntua pahalta :S onko mitään helppoja "lisukkeita" ?
Erilaiset juustot, parsakaali, kukkakaali, kurkku, tomaatti (vähäisissä määrin, sisältää hiilareita), purjosipuli, jäävuorisalaatti, salaattikastike.
 
Onko kukaan syönyt CarbZone suklaata? Siinä on n.16g hiilareita 30grammassa mutta siitä vain 1.8g nettohiilareita, onko noilla muilla hiilareilla siis merkitystä kun tolla nettohiilarilla?

Hiilihydraattia 16.2 g
Sokerialkoholia (maltitoli) 14.4 g
Sokeria 1.8 g
Netto hiilihydraattia* 1.8 g
 
Onko kukaan syönyt CarbZone suklaata? Siinä on n.16g hiilareita 30grammassa mutta siitä vain 1.8g nettohiilareita, onko noilla muilla hiilareilla siis merkitystä kun tolla nettohiilarilla?

Hiilihydraattia 16.2 g
Sokerialkoholia (maltitoli) 14.4 g
Sokeria 1.8 g
Netto hiilihydraattia* 1.8 g

Sokerialkoholit eli polyolit ei imeydy kokonaan vereen. Osa kuitenkin imeytyy. Tästä osuudesta en tiedä paljonko, mutta tuskin paljon. Hirveesti noita ei kannata mähkiä, koska ainakin itellä noi tekee helvetin ähkyn olon. Sokerialkoholit aiheuttaa myös liikaa syötynä ripulia ym, juurikin koska ei imeydy.
 
Korkataan sitten ensimmäinen postaus. Aivan aluksi kiitos hyvästä threadista jälleen kerran, tällä kertaa heräsi kuitenkin kysymyksiä joihin en netin syövereistä aivan helposti löytänyt vastausta. Threadin puoli väliin päästyäni päätin lopettaa lukemisen pääasiassa samojen asioiden toistuessa johon mahdollisesti syyllistyn itsekkin seuraavalla:

Onko keto järkevä keino lähteä tiputtamaan viimeisimmät kilot (2-5) ja ennenkaikkea auttamaan kiinteyttämisen viimeisillä metreille?
Olen 188/75 ja koko ikäni kovalla sarjatasolla urheillut (fudis,salibandy). Lopetin kilpaurheilun (7-10krt / vko) 3 vuotta sitten ja siitä 2 seuraavaa vuotta meni salilla 5-6krt viikossa aerobisen jäädessä vähemmälle, paino tuolloin ylsi 90kiloon. Reilu vuosi sitten erinäisistä syistä vaihdoin takaisin aerobiseen ja salikäynnit (3krt/vko) keskittyvät nykyään pienempiin painoihin sekä pidempiin sarjoihin. Lisänä pitkät aerobiset treenit 3-4krt/vko osa sisältyen salipäiviin. Treenin puolesta ei ole muuta kysyttävää, kuin sopiiko ketoosidietti ko. treenin kanssa, mutta ravintopuoli ihmetyttää sitäkin enemmän.

Normaalipäivän kulutus lähentelee lähelle 3500kcal, mutta viime syksyn ja alkuvuoden vedin keskimääräisesti 1500 kalorisella päiväravinnolla, välillä heittämällä allekkin, ja tämähän potki vastaan sitten lopulta. Ei tarvitse kommentoida, elämäntilanne loi ehdot :) Kuitenkin olen elänyt VHH:lla enemmän tai vähemmän ja se sopii henkilökohtaisesti todella hyvin, roskaruoat, makeat, leivät, pastat ei ole vuosiin houkutellut. Kroppa tottunut vuosien mittaan ilmeisesti. Threadia lukiessa huomasin kropan ketoositilan tunnusmerkkien olevan tuttuja itselle, joten todennäköisesti kärsivä kroppa on silloin tällöin käynyt ketoosin puolella, mutta jäänyt lyhyeksi koska ei ole tarkoituskaan ollut pitää sitä siellä. Tarkoitus on vain ylläpitää nykyinen lihasmassa ja löytää helpompi, mahdollisesti pidempiainen, keino päästä eroon viimeisistä. Kahdeksikko näkyy jo, mutta viimeiset metrit on aina niitä vaikeimpia, ainakin kun aikaisemmin diettaukset hoidin lisäämällä aerobista apinan raivolla sekä yksinkertaisesti saatujen kalorien vähentämisellä.
Nykyinen normaali päivittäinen ravinto on pääsääntöisesti vastaava:

Aamupala:
4 keitettyä kananmunaa ,1 keltuainen
sesaminsiemenet (15g)
soijamaito (4dl)
vitamiini (d,e, monivit., potassium(=kalium), sekä monivitamiinivalmiste)

Lounas:
tonnikala vedessä (250g)
tomaatti (100g)
sipuli (33g)
planzenöl (kasvisöljy?) (15g)

Illallinen:
Kana, paistettu (100g)
kasvisöljy (15g)
salatti (100g)
mozzarella (125g)
soijamaito (2dl)

Iltapala:
maitorahka (500g)
juusto (tyyppi vaihtelee, k-a:lla laskettu (50g)

Lisäksi päivittäin kuluu:

Ketsuppia (50g)
Manteleita (50g)
Balsamietikkaa (50g)
Vettä
Kahvia

Kalorinsaanti n. 2500, Makrot; P240/HH46/R120g + kuidut 18g
Ruoan nostaminen ei ole kokemuksen mukaan mahdollista, päin vastoin. Rehellisesti sanottuna kyseinen ruokavaliokin menee hiemat yläkanttiin mutta otan kaiken palautteen vastaan. Parasta olisi ruokamäärän vähentäminen mutta laadun muuttaminen rasvapitoisempaan, onko tässä enää järkeä kun nyt jo melkein tuntuu siltä että saa laittaa alahuulen ylähuulen kaveriksi haarukan päälle.

Millä hitolla te korvaatte kastikkeet (tonnikalaan tai kanaan, muut kuin kuivat mausteet? Omat öljypohjaiset mausteseokset?
Entä vaihtoehtoista öljyä "kasviöljyn" tilalle?

Näillä ainakin saisin rasvojen määrää nostettua ja hiilareita tiputettua kun kaikkivoipa ketsuppi ja balsamico nostavat hiilarit korkealle ketoosia ajatellen. Tomaatin, sipulin, ketsupin ja balsamicon tiputtua, sekä maitorahkan määrää vähentäen päästään jo helposti alle 20g/pvä. Aamuisin taidan viskoa keltuaiset turhan innokkaasti roskiin, niitä lisäämällä saisin rasvat myös nousuun. Kaikki palaute mielellään vastaan!
 
onko ketolla mahdollista saada kehon ph-tasapaino paremmaksi (mittailin huvikseni niin aika hapan elimistö :p) ketolla? jos ruokavalio koostuis pääasiassa natural kanasta, pikkumäärästä vihanneksia, öljyst + vitamiinilisist ?
 
Mitkä olisi sitten ihanne ravinto arvot ketolle kun maanantaista lähtien alan kirjata kaiken tuonne kalorilaskuriin. Olisiko p49 hh2 r49 ?
miltä kuullostaa?
 
Prosenttien ongelma on se että ne harvemmin vastaavat sitä oikeaa tarvetta MUTTA noi mitä T-101 tohon pisti on varmasti lähempänä todellisuutta kuin kalorilaskurin oma 49/2/49.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom