Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mistä hitosta teet ton prosentuaaliksi?
Hyvä tulosko on se 20? Oli pakko laskea ja mulla on 23 ja olen lihava kuin saatana. Tämä on kaikenkaikkiaan typerin ketju pakkiksella pitkään aikaan.
Menee jo komediaksi kuinka paljon eri mittareita alkaa jo löytymään. Miksei tämäkin sitten ole "voimaindeksi" tms, kun ei tossa kehonrakennuksen kanssa ole mitään tekemistä. Jos nyt haluaisi edes suuntaa antavan "kehonrakennus" indeksin niin paljon parempi olisi painoindeksi/rasvaprosentti (esim. 25/0.15). Yli 200 tuloksen tekijät pitäisi olla jo kohtalaisessa kunnossa, tosin tuokin mittari puoltaa niitä joilla rasvat alhaalla.
Miksi jakolaskun tulos pitää ilmaista prosenteissa? Kuka niin käskee? Tiedätkö, että prosentti tarkoittaa sadasosaa?
Magnussonin tulos 1042,5kg yhteistuloksella olisi muuten 20,4. Siinä on siis 171kg kireää lihaa tämän kaavan perusteella. Toisaalta, samalla voidaan todeta Magnussonin olevan Thompzonia huonommassa kunnossa.
Shredded ja Ripped!
Äläs nyt Thompzon oo noin kriittinen. Matematiikkaa ymmärtämätön pari vuotta treenannut heppu keksi absoluuttisen kehonrakennusindeksin jolla pistetään Cutlerit ja Magnussonit järjestykseen. Hyvä tulos niin on väkisin tikissä kunnossa! Miten tästä ei vois tykätä? Peilit hiiteen ja laskin käteen, selviää heti oma kunto.
Toisaalta, samalla voidaan todeta Magnussonin olevan Thompzonia huonommassa kunnossa.
Millä perusteella tämä on kehonrakennusindeksi, jos ykkösmaksimeita käytetään kaavassa? Viimeks kun katoin niin kehonrakennuksessa vain lihaksella oli väliä. Vai nosteleeko ne Mr. Olympiassa penamaksimit finaaliposejen yhteydessä?
Otetaan kaksi ukkoa, jotka molemmat painavat 80kg ja molempien yhteistulos on 500kg. Toinen kaveri on 195cm ja toinen 165cm. Pidemmän kaverin kehonrakennusindeksi on huomattavasti suurempi, mutta kumpikohan näyttää enemmän kehonrakentajalta: 195cm/80kg vai 165cm/80kg.
Colemannille jos laskee (150kg/180cm/yt 950kg) niin 20,6% tulee kyseiselle herralle...
Tulosten ohella jonka avulla seurataan kaavan toimimista eri treenitaustoilla voi myös kertoa omia mielipiteitä kaavan toimivuudesta tai toimimattomuudesta omalla kohdalla esim. miksi tulos liian pieni vaikka olemus onkin lihaksikas kun tulokset eivät annakkaan hyviä prosentteja tai jos kaava osuus kohdalleen, johon sillä olen yrittänyt tähdätä, että olemuksen pitäisi olla tuossa yli 20% kohtaa jo suhteellisen lihaksikas vaikka voimanostoennätyksiä ei vielä tuloksilla lyödäkkään, mutta absoluuttisen voiman toteamiseen onkin olemassa paljon yksinkertaisempi kaava.
Tämäpä oli kiva kaava... minusta tuli juuri kovempi kehonrakentaja kuin historian kovimmasta kehonrakentajasta.
Kuitenkin minä tässä penkkailisin oman painoni, mutta Jorma ei edes 80% painostaan :jahas:
No sanotaan sitten, että yhteistulos on molemmilla 250kg. Pointti pätee silti.Lihaksilla nostetaan painoja. Tiesitkö? Alunperin otsikko olikin vain tulokset omasta painoindeksistä ja ylempänä on jo todettu, että kaava antaa aika hyviä arvoja myös voimanostajille.
Jos nyt jätät ottamatta. Tarkoitus analysoida omia tuloksia ei sarjakuvahahmojen tai mikä lie tuo sun 195 senttinen 80 kg painava tyyppi on joka nostaisi 500 kg yhteensä. Ei millään tuon painoisena.
Eihän penkki omasta painosta ketjukaan toimi ollenkaan kun ala-asteikäiset nostelee samoilla suhteilla penkistä kun maailmanennätysnostajat.
Lihaksilla nostetaan painoja. Tiesitkö? Alunperin otsikko olikin vain tulokset omasta painoindeksistä ja ylempänä on jo todettu, että kaava antaa aika hyviä arvoja myös voimanostajille.
Ei tarvi olla ammattilainen, että tuo tilanne pätee. Eikä sitä tarvitse mitenkään todistaa, sehän on sun itse keksimäsi kaava. Toisekseen ei ole mitään syytä olettaa, että se kenellä on enemmän lihasta olisi voimakkaampi. Voima ei vaadi lihasmassaa.^ no en nyt ihan välttämättä tarkoita ammattikehonrakentajia, koska nämä ovat juuri näitä mainitsemiani ääripään tyyppejä, mutta unohdat nyt sen, että se kehonrakentaja kenellä on enemmän lihasta on myös todennäköisesti voimakkaampi joka parantaa taas tulosta. Et ole mitenkään todistanut, että sun pointti pätisi muuta kuin toteamlla, että se pätee. Aika kova argumentti.
Kivahan se varmasti olisi tällaista kaavaa katsella, mutta noita tuloksia ei koskaan voi verrata kehenkään muuhun ja itseenkin oikeastaan vain, jos rasvaprosentti (ja pituus) pysyy samana. Tietysti voidaan argumentoida, että kehenkään muuhun on täysin arvotonta verrata muutenkaan (muiden kuin kilpailevien urheilijoiden).Ja nyt muutenkin täällä unohtuu näiden mutuiluvertailujen kohdalla, että aloituspostissa kysytään myös treenitaustaa josta näkisi missä ajassa mitäkin prosentteja on mahdollista saavuttaa. Mitä siitä jos esimerkki vastaan esimerkki on huonompi tai parempi jos ne on treenannu aivan eri verran.
Loppujen lopuksi haluaisin tehdä tästä kaavion josta näkisi treenivuosien ja tuloksen kehittymisen miehillä sekä naisilla eli josta voisi katsoa missä tuloksessa pitäisi olla jos haluaa saavuttaa esim. viidessä tai kahdeksassa vuodessa erittän hyvän tuloksen "tässä lajissa". Sitten jos oma tulos näyttää kahden vuoden jälkeen vaikka 16 vaikka se pitäisi olla jo 18-20 niin tietää, että jotain on muutettava tai jos on jo tuloksessa 20 ja tietää, että seuraavan vuoden aikana tulos pitäisi saada 21, mutta se jääkin 20.5 niin tietää, että jotain korjauksia on taas tehtävä.
^ no niinhän täällä pakkotoistossa sanotaan, mutta lihaksia ne pienemmät, mutta voimakkaammatkin on.
Kuinka kauan olet treenannut?