hermosto tykkää usein, mutta melko submaksimaalisesti tehdystä treenistä. oppimisjuttujahan kaikki treeni loppujen lopuksi on. kovan luokan painonnostajatkin treenaa ihan ammatikseen eli koko päivän, joten sitähän toi juuri on. frekvenssiä voidaan katella vaikkapas erään kreikkalaisen mallin mukaan:
9-9.30 etukyykky
10.00-11 tempaus, tempausveto
12-12.30 takakyykky
13-14 rinnalleveto, työntö telineistä
17-17.30 etukyykky
18-19 tempaus, tempausveto
20-21 rinnalleveto, työntöveto
21.30-22 takakyykky
sama ohjelma joka päivä. joka päivä.
toinen esimerkki vois olla eräs melkosen vahva herra, jolle suosittelin sarjakestävyyden parantamiseksi pitkin päivää treenailua. kisassa kun tuntui paukut loppuvan jo kyykyn tokan noston jälkeen. alkutaso oli peruskuormalla 80% sellanen, että ekassa sarjassa tais saada 6-7 ja tokaan tippui teho pahasti ja tuli vaan muutama.
no, poikamies kun oli, siirsi penkin keittiöön ja otti homman tosissaan. peruskauden jälkeen oltiin tilanteessa, että saattoi tehdä tuolla samalla 80%:n kuormalla 30 vitosta päivässä (!!!), jopa 5 päivänä viikossa, eikä rautamääräkään ollut mikään aloittelijan romu. maksimikaudella saattoi tehdä yli 10*1*95% 3-4krt/vko. voimailijan kestävyystreeni on hieman erilaista kuin juoksijan, tietenkin.
joku kyykky pitkin päivää saattaa olla hieman hankalaa järjestää nimenomaan käytännössä ja mitä isommat raudat, tulis ne lämppävolyymitkin olla kuitenkin kohdallaan. pitkin päivää treenaillessa semmonen peruslämpö kuitenkin pysyy suht ok, joten jos nyt vaikka aattelis kyykkäävänsä 5 krt/pvä, ei joka treeniin tarvis paljoakaan lämpätä.
eri asia nyt sitten onkin se, kenellä on tollaseen yleensä mahdollisuuksia, kun pitäs asua siellä salilla. no... ammattilainen treenaa ammattilaisen otteilla ja missä tahansa lajissa päivätyön pois järjestäminen tulee tuottamaan kovia tuloksia. voimailussa ei juuri rahat liiku, joten yksi syy sekin.
tää nyt ei tietenkään tarkota sitä, etteikö esim. kerran viikossa nostamalla pystyisi koviin tuloksiin, kun sitä joku mielessään on heti ajattelemassa. suurimmalle osalle salilla käyminen on helpoin tapa järjestää treenaaminen ja kyllähän sitä nyt muutakin elämää pitää olla.... vai pitääkö, kysyisi joku fiksautunut ammattilainen.