Kehonpainoharjoittelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja KajHag
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tuskiin ihan raskaansarjan kehorakentajan mittoihin pääsee, mutta varmasti ajan kanssa
kehittyy myös omalla keholla tehtävillä liikkeillä. Mutta ei kovin nopeasti, tosin jos ei punteillakaan hetkessä kasveta :)

Kysymys on liikkeiden haastavuudesta, eikös vain?? Eli kun vastusta on tarpeeksi niin jerkku kasvaa.
Jos katsoo noita videoita niin osa liikkeistä on sellaisia, joita ei pystyisi edes yrittämään alkuunsa (ainakaa meikäläinen),
joten varmasti haastetta riittää ja vaikeampia variaatioita löytyy myös omalla keholla tehtävistä liikkeistä.

Mites tämä kroppa lasketaanko lihaksikkaaksi?? Ei ole varmaan paljoa punttia tehnyt.

http://www.thehomeworkoutplan.com/lessonone/gymnastics1.jpg

Tuossa hyviä ohjeita jos haluaa kokeilla:

http://www.beastskills.com/tutorials.htm
 
Pidän tuota oman kropan painolla ja random-esineillä treenailua paremman puutteessa käytettävänä salin korvikkeena. Henkilökohtaisesti en usko kenenkään massivisia lihaksia pelkällä omalla kropan painolla ja roskiksia nostelemalla kehittäneen.

Ehkei kukaan tai moni olekaan , mutta johtusiko se ennemminkin siitä että ne jotka ovat motivoituneita kehittämään massiivisia lihaksia käyvät salilla joka tarjoaa miellyttävämmän ympäristön treenaukseen...voihan sitä nostaa vaikka pianoa jos roskis käy lian kevyeksi!! Ja sen jälkeen menee kadulle ja ottaa auton takapuskuskurista kiinni ja tekee mavea:D
 
En ottanutkaan kantaa siihen, että missä lihassa nuo kaverit ovat, vaan että päästäänkö tuohon kuntoon ilman PUNTTIA, eipä noista kukaan tosiaan CBB lavalla varmaan menestyisi.

Mitä on katsonut muita tollasia ghettotreenivideoita niin löytyyhän tuolta sellaisia jotka pyyhkisi suomen CBB-tyypeillä lattiaa. Eri asia sitten MM-tasolla.
 
Mites tämä kroppa lasketaanko lihaksikkaaksi?? Ei ole varmaan paljoa punttia tehnyt.

http://www.thehomeworkoutplan.com/lessonone/gymnastics1.jpg
Tiedätkö että ko. kaveri ei ole tehnyt punttia? Oisi kiva myös tietää miten kaveri syö kaurapuuronsa.
Mitä on katsonut muita tollasia ghettotreenivideoita niin löytyyhän tuolta sellaisia jotka pyyhkisi suomen CBB-tyypeillä lattiaa. Eri asia sitten MM-tasolla.
Samaa itekkin ihmettelin. Hulkkikin voisi vaihtaa Meijerin ja EDT-treeninsä leikkikenttään ja parkour harjoitteluun.
 
"Tiedätkö että ko. kaveri ei ole tehnyt punttia? Oisi kiva myös tietää miten kaveri syö kaurapuuronsa."

En tietenkään varmaksi tiedä hänen puuroista, mutta tuskin jokaikinen olympiatason voimistelija roinaa, vaikka hyvässä kunnossa ovatkin.Tietääkseni eivät käytä myöskään puntteja ja samaa
tuo artikkelikin väittää.Pitää tietysti ottaa huomioon, että kaverit on treenannu lapsesta saakka,
mutta niin ovat jotkut puistovoimistelijatkin voineet tehdä.
 
Tiedätkö että ko. kaveri ei ole tehnyt punttia? Oisi kiva myös tietää miten kaveri syö kaurapuuronsa.
Ei kai voimistelijalla ole mitään järkeä tuhlata aikaa ja palautumisresursseja puntin veivaamiseen.
 
Lukasin vielä kokonaan läpi tuon jutun.Tosi mielenkiintoinen artikkeli. Kiitos postauksesta!
Aika kova juttu jos penkkaa 2x oman painon ensiyrittämällä tai nostaa maasta melkein 3x oman painon vaikka ei ole koskaan tehnyt maastanostoa :rock:
Pitääpä tilata jostain tuo kirja mistä puhuvat, jos vaikka oppis apina tempun tai kaks:lol2:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Pitäisko ottaa kokeiluun vaikkapa parin kuukauden ajaks omalla painolla treenaus? :D kyllä noilla voimistelijakavereilla on ainakin suht hyvät käsivarret, en sitte tiiä mite alakroppa kehittyy pelkillä oman painon harjoitteilla. Luulis kyl toisaalta että himassa punnertelu käy ennemmin tai myöhemmin vitun tylsäks. Ja senki vois muistaa että telinevoimistelu aloitetaan alle kouluikäisenä...
 
Ei kai voimistelijalla ole mitään järkeä tuhlata aikaa ja palautumisresursseja puntin veivaamiseen.
Mä en lajin henkeä ja treenimetodeita tunne, mutta miten hokareiden, pikajuoksijoiden ym. urheilijoinen resurssit riittää sitten punttiin oheisharjoitteluna? Mun mielestä telinevoimistelijoilla on perkeleen kova fysiikka, mutta jotenkin tuntuu oudolta yhtälöltä, että taustalla ei ole ollenkaan punttitreeniä. Roinakortin voisi heittää kehiin ja kysymysmerkin. Bruce Leestä voisi uskoa, että kaveri ei ole rautaan koskenutkaan. Ja jos halutaan kehittää voimatasoja niin luulisi, että omalla painolla treenaamisella ei kovin pitkälle pötkitä.
 
Voimistelussahan on kyse oman kehon hallinnasta, peruspuntti veisi tätä taaksepäin, ainut missä vissiin käyttävät lisäpainoja on jotkut jalannostot.
Minä pidän ainakin tuota haastateltavaa melko uskottavana lähteenä, eikä voimistelijoita ole kärynnyt paljoa jos vaikka vertaa painonostajiin tai pikajuoksijoihin.
Lisäksi roina tuppaa kasvattamaan turhaa lihasmassaa, josta ei liene mitään hyötyä voimistelijoille, aivan kuten tuossa haastattelussakin sanottiiin.

Muuten Bruce Lee treenasi peruspunttia body-tyyliin, mulla on sen treenistä kertovat kirja. Eli ei aina kropasta voi kuitenkaan suoraa päätellä miten on treenannut. Mitä olen itse testannut omakehojuttuja niin loppuelämäksi löytyy uusia haasteita, pitää vain tietää vähän mitä tekee, esim tuolla beastskillssin sivuilla on hyviä asteittain eteneviä ohjeita kehonpainoliikkeisiin.
 
Mä en lajin henkeä ja treenimetodeita tunne, mutta miten hokareiden, pikajuoksijoiden ym. urheilijoinen resurssit riittää sitten punttiin oheisharjoitteluna? Ja jos halutaan kehittää voimatasoja niin luulisi, että omalla painolla treenaamisella ei kovin pitkälle pötkitä.
Voimistelussa lajitekniikkaa saa treenata varmasti monta kertaa enemmän kuin vaikka juoksussa, ennen kuin on mitään asiaa huipulle. Ja tämä "tekniikkatreenikin" on jo aika kovaa lihasjumppaa. Tähän rinnalle jos ottaa kovaa punttitreeniä lisäksi, niin mitenkähän kokonaisuuden käy?

Voimistelijoiden omalla painolla tehtävistä liikkeistä osa on aika raskaita, todella harva punttipentti pystyy niihin. Miksi nämä eivät kehittäisi voimatasoa riittäväksi? Miksi todella raskaat omalla keholla tehtävät liikkeet eivät riitäisi voimatreeniksi? Lisäksi noin saadaan nimenomaan lajivoimaa, joka on se kaikkein tärkein. Voimistelun kannalta on aivan sama kuinka paljon penkkaa tai vetää maasta, jos oman lajin liikkeet eivät onnistu. Jossain jäkiksessä on aika vähän mitään vastaavaa, siksi punttitreeni täydentääkin sitä oikein hyvin.
 
Ittee kanssa kiinnostaa tällainen reenaus ja ehkä joskus tulee otettua testiin ohjelmaa. Ainoa mikä "tökkii" on se, että näissä hommissa lähes järjestäen lihaksikkaat jalat on vaan haitaksi. Mua ei ainakaan paljon lohduttais omistaa hirveitä käsi-/olkapäävoimia ja tikkujalkoja.
 
Ittee kanssa kiinnostaa tällainen reenaus ja ehkä joskus tulee otettua testiin ohjelmaa. Ainoa mikä "tökkii" on se, että näissä hommissa lähes järjestäen lihaksikkaat jalat on vaan haitaksi. Mua ei ainakaan paljon lohduttais omistaa hirveitä käsi-/olkapäävoimia ja tikkujalkoja.
Ainahan voi lohduttaa itseään sillä, että yksinkertaisemmillakin liikkeillä saa kunnon rasituksen lihaksille ja lisäpainoja tarvitsee vähemmän.
 
Otan homman kokeiluun.En rupea mitään päiväkirjaa pitämään,mutta testailen voimatasot vaikka kuukauden-parin välein ja ilmoitan onko tapahtunut muutosta. Vedän ainakin kesäkuun loppuun asti ilman punttia.
Testiliikkeinä mave, penkki, leuat lisäpainoilla 1RM ja pistoolikyykyt toistomäärä omalla painolla.(En ole normikyykkyä tehnyt muutenkaan vähään aikaan, pistooleita olen lisäpainoilla tehnyt ja siinä olen toistot omalla painolla testannut).

Pitää tässä kokeilussa ottaa huomioon, että en ole punttia muutenkaan välillä tehnyt kuin ylläpitävästi about kerran viikossa pääliikkeet, bjj:tä tulee harrastettua ym. kuntoilua enemmän. Nyt oon pari kuukautta tehnyt enemmän punttia ja tulokset on nousseet hyvin, joten jos saan omalla kropalla tulokset pysymään samassa tai nousemaan niin sitten on ainakin todistettu että homma toimii.

Treenaan suurin piirtein saman verran kuin aiemminkin, eli en lisää oleellisesti voimatreenin määrää. Teen "voimaharjoitteen" about 3 vrk välein ja sillon tällöin aamuisin vähän voimistelua.Omalla kropalla treenatessa on vaan just se hyvä puoli, että voi treenata vaikka pitkin päivää halutessa esim leukoja.

Alan siis tässä samalla opettelemaan noita voimisteluliikkeitä. Ainoat välineet leuka, dippi yms. vastaavien telineiden lisäksi joita käytän on gripperit ja voimapyörä, niistä en luovu.En käytä mitään lisäpainoja tai edes kotikutoisia vastaavia tyylliin hiekkaa mehukattipulloon ja painoksi reppuun tai kuminauhoja.

Vain oma kroppa siis. Ja vaikka väittely oli myös ulkonäkövoittoista niin en siihen ota kantaa, paino kun heittelee muutenkin välillä 83-87 syönnin yms. mukaan. Enkä ole ennenkään massaa tavoitellut.
Eli maksimivoima ratkaisee! Heh heh saas nähdä miten käy:)
 
Nyt oon pari kuukautta tehnyt enemmän punttia ja tulokset on nousseet hyvin, joten jos saan omalla kropalla tulokset pysymään samassa tai nousemaan niin sitten on ainakin todistettu että homma toimii.

Tässä kannattaa sit muistaa, että "tulosten" pysyminen/nouseminen on suhteellista. Kaikki nimittäin riippuu siitä miten voiman kehitystä mitataan. Olen 100% varma, että tehokkain yksittäinen harjoitus esim. penkkipunnerruksen kehitämiseen on nimenomaan penkkipunnerrus, ei punnerrus.

Tällä ei taas sitten ole mitään tekemistä käytännön voimantuotossa vaikkapa bjj:ssä.

Vaikka omallapainolla harjoittelu jopa heikentäisi tuota penkkitulosta, niin käytännön funktionaalinen voimantuotto lajissasi todennäköisesti kasvaa paremmin tällä menetelmällä.

Tämä on se syy miksi kovan "lajivoiman" omaavat heinäkepit vääntää punttijermut solmuun siellä matossa. Toki kyse on paremmasta tekniikasta, mutta osittain myös paremmasta "lajivoimasta". Mielestäni tekniikkaa ja voimaa ei voi yksiselitteisesti erottaa toisistaan, sillä kyse on myös voimantuotosta opituilla liikeradoilla. Vertaa vaikkapa penkkipunnerrus ja triangelikuristus...

Lihasten hermotus ja voimantuotto kehittyvät kokonaisuutena. Joten jos haluat suuren voiman tiettyyn liikerataan joka vaatii useamman lihasryhman samanaikaista toimintaan tulee myös voimaharjoittelussa painottaa juuri näitä liikeratoja/kokonaisuuksia. Yksittäisten lihasryhmien liian tarkaa eristäminen ei palvele lajin etuja.

Ymmärtää ken tahtoo...
 
Tässä kannattaa sit muistaa, että "tulosten" pysyminen/nouseminen on suhteellista. Kaikki nimittäin riippuu siitä miten voiman kehitystä mitataan. Olen 100% varma, että tehokkain yksittäinen harjoitus esim. penkkipunnerruksen kehitämiseen on nimenomaan penkkipunnerrus, ei punnerrus.

Tällä ei taas sitten ole mitään tekemistä käytännön voimantuotossa vaikkapa bjj:ssä.

Vaikka omallapainolla harjoittelu jopa heikentäisi tuota penkkitulosta, niin käytännön funktionaalinen voimantuotto lajissasi todennäköisesti kasvaa paremmin tällä menetelmällä.

Tämä on se syy miksi kovan "lajivoiman" omaavat heinäkepit vääntää punttijermut solmuun siellä matossa. Toki kyse on paremmasta tekniikasta, mutta osittain myös paremmasta "lajivoimasta". Mielestäni tekniikkaa ja voimaa ei voi yksiselitteisesti erottaa toisistaan, sillä kyse on myös voimantuotosta opituilla liikeradoilla. Vertaa vaikkapa penkkipunnerrus ja triangelikuristus...

Lihasten hermotus ja voimantuotto kehittyvät kokonaisuutena. Joten jos haluat suuren voiman tiettyyn liikerataan joka vaatii useamman lihasryhman samanaikaista toimintaan tulee myös voimaharjoittelussa painottaa juuri näitä liikeratoja/kokonaisuuksia. Yksittäisten lihasryhmien liian tarkaa eristäminen ei palvele lajin etuja.

Ymmärtää ken tahtoo...

Jep jep, tiedän mitä tarkoitat. On tuttuja ajatuksia ja allekirjoitan ne. Tässä ketjussa vaan väiteltiin puntti vs omakeho asiasta ja joitain voimaominaisuuksia on vaikeampi mitata, vaikka itse huomaisikin olevani vahvempi.
Esim. gripperit vs. köysikiipeily. En huomaa saaneeni grippereistä suoraan hyötyä rätistä repimiseen, mutta köysikiipeilyn huomasi heti(!), vaikka ei köyttä kiipeilemällä raskaita grippereitä pistetäkään pohjaan.

Noi omakehojutut on todellakin toiminnallisempaa ja senkin huomasin heti kun ekan kerran joitain liikkeita kokeilin/otin ohjelmaani mukaan, vaikkapa käsilläseisontapunnerrukset. Nyt aion vain jättää puntin kokonaan pois ja panostaa pelkästään omalla keholla tehtäviin liikkeisiin ja haluan kehittyä niissä. Ihan sama miten käy penkkitulokselle. Tämähän on kokeilu.Noi peruspunttiliikkeet on kuitenkin helpompi tapa mitata voimaa noin yleisesti ja kun tässä ketjussa ollaan niin yritän sitä kautta tuoda pointtini kuulluksi.
 
Tässä nyt kun on aiheeseeni niin sopiva otsikko, en enempiä etsintöjä jaksa enää tehdä.

Tarkoitukseni ei ole edes hankkiutua salille, kun siellä en koskaan ole käynytkään. Kotoa löytyy lattia ja leuanvetotanko. Mitkä liikkeet olisivat yleisliikkeinä parhaimpia? Leukoja tulee nyt vedettyä (eri otteilla) ja punnerruksia myös (myös eri leveyksillä). Vatsoja tulee kaikenäköisiä vedettyä (jalkojen nostoa, rutistuksia, staattista pitoa, tangossa roikkuen nostoja, lisäpainolla välillä yms.). Lenkillä tulee käytyä.

Puuttuuko tästä nyt jotain todella olennaista (jalkoja en tuon lenkin lisäksi juuri treenaile kun ei mitään suuria painoja ja tankoa löydy kyykkyyn tms. ja yhdenjalan nousut on hankalia toiselle jalalle polvivaivan takia) ? Onko jokin liike näitä parempi, pitäisikö korvata jokin liike jollain toisella?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom