Kauppakorkeassa ja yliopistolla opiskelevia/opiskelleita?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Angelos
  • Aloitettu Aloitettu
No älkää nyt olko noin tylyjä... Moni nörtti (lue protsku) saa pahan mielen, kun kuulee, ettei olekaan elänyt HURJAA nuoruutta. ;)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Niin, tähän voisimme heittää sen verran kollektiivista Off Topiccia että mikä se sitten on se hyvä nuoruus, oikealla tavalla hurja nuoruus? :)
 
Angelos sanoi:
Hyviä pointteja! Etenkin Angelican huomautus siitä, että vain harrastelisi historiaa. Olen miettinyt tuota itsekin ja se tuntuu kyllä kaikista viisaimmalta ratkaisulta.

Miten usein noita bileitä muuten on ja kuinka usein niissä keskimäärin ravataan? Urheilen SM-tasolla, joten alkoholin kittaaminen 2-3 kertaa viikossa ei oikeastaan tule kysymykseen.

"Voihan ilman alkoholiakin pitää hauskaa" on vähän sama asia kuin nauraisi omille vitseilleen.

En usko, että noista bileistä mitään ongelmaa edes SM-tason urheilijalle muodostuu:) Lähinnä niitä bileitä järjestelevät eri ainejärjestöt ja vaikka niitä todellakin on paljon, ei niissä ole mikään pakko käydä. Ts. et syrjäänny porukasta, vaikka et jokaisissa bileissä juoksisikaan. (Ihan kokemuksen kannalta kannattaa ensimmäisenä vuotena muutamat enemmän porukkaa keräävät bileet käydä katsastamatta, mutta kyllä opiskelijakavereihin tutustuu ihan riittävästi luennoillakin!)

Ainakin Turun kauppakorkeakoulussa on menestyksekkäästi urheillevia ja opiskelevia huippu-urheilijoita. Esimerkkeinä voisi mainita Jani Hirvosen (taekwondon arvokisaedustaja) sekä Jarno Pihlavan (maajoukkueuimari). Lisäksi paljon kansallisesti menestyneitä yleisurheilijoita, vähintään divaritason jalkapalloilijoita, jääkiekkoilijoita, koripalloilijoita jne.
 
Angelos sanoi:
Hei!

Oletko kauppakorkeassa tai yliopistolla opiskeleva nuori? Jos olet, haluaisin suurella mielenkiinnolla kuulla kokemuksistasi kyseisessä opinahjossa.

Tässä vähän keskustelua käynnistäviä kysymyksiä:

Miksi hait kyseiseen oppilaitokseen? Mitä olet valinnut pääaineikseksi? Millaista opiskelu ylipäätään on? Paikan ilmapiiri?

Tampereen yliopistoon viime syksyksi, pääaineena julkisoikeus. Tampereelle siksi, että lyhyt matka kotiin --> Hml ja pääsi "vähän" isompaan kaupunkiin ja jos tää käy ahdistamaan, niin voi lähteä sitten vielä Helsinkiin :jahas: Opiskelu on ihan ok, kai... Tai ei se oikein oo maistunu, johtunee siitä että kiinnostais enemmän noi yksityisen puolen jutut kun julkisen.. Ainakin mun mielestä ihan hyvä ilmapiiri, meillä on suht pieni ainejärjestö johon kaikki on tervetulleita mukaan, sieltä ainakin saa kavereita!

Ovatko kaikki kauppista käyvät ylimielisiä mulkkuja, jotka vain bilettävät ja heittävät smalltalkia ja yliopistolla opiskelevat pelkkiä syrjäytyneitä nörttejä? [provo]

Pari kauppakorkean puolella käytyä kurssia ja samanlaisia ihmisiä siellä näytti olevan kuin meillä yliopiston puolella! Ja mitä kauppakorkean bileissä oon käyny [boomin] niin :kippis1: mielestäni hyvät pirskeet on ollu, mutta eipä paljoa huonompia järjestetä itsekään!!

Nyt joku saattaa tunnistaa mut kyl tästä tekstistä mut eipä tuo kai niin vakavaa oo!!
 
Mulla oli myös aikoinaan vaihtoehtoina historia yliopistolla ja HKKK. Valitsin sitten jälkimmäisen enkä ole katunut yhtään. Opintoviikkoja on 120, pääaine laskentatoimi, sivuaineet näyttää tulevan rahoituksesta, yritysjuridiikasta ja venäjästä. Lisäksi olen ajatellut tehdä JOO-opintoina yliopistossa poliittista/taloushistoriaa "huvin vuoksi".

Itse tykkään opiskella HKKK:ssa sen takia, etten ole valmistumassa mihinkään tiettyyn ammattiin (esim. lääkäri) vaan vaihtoehtoja on oikeasti vielä tässä vaiheessa todella paljon. Muutenkin opiskelu on ollut mukavaa kun motivaatiota löytyy pääaineen syventäviin ja aineopintoihin. Alussa kyllä otti päähän vääntää älytöntä määrää pakollisia peruskursseja kun esim. kansantaloustiede ei kiinnosta tippaakaan, mutta eiköhän tutkinnonuudistuksen myötä niihin perusopintoihinkin saada jotain järkeä...

Kauppiksessa on aika paljon H&M:n kuvastosta revityn näköisiä tyyppejä, eli massat seuraa muotia. Kuitenkin porukka on mukavan ulospäinsuuntautunutta eikä yhtään niin pinnallista kuin alkuun olettaisi. Bileitä oli hauska kiertää pari ekaa vuotta, mutta nyt niihin on niin kyllästynyt ettei enää jaksa. Lisäksi porukka on niin nuorta, ettei enää tunne ketään. KY:n bileiden tärkein funktio on kuitenkin kavereiden tapaaminen. Ylioppilaskunnan tarjoamia etuja mitä käytän hyväkseni on esim. kiva kämppä Töölössä reilusti alle 300 e/kk, Helsingin paras sali (täysin subjektiivinen mielipide) Töölö Gym 26e/kk ja subventoidut leffa-, keikka- yms. liput.
 
Kuinka suuri vaikutus matematiikalla on kauppakorkeassa? Kyllä mä matikkaa ymmärrän, mutta en jaksais sitä kauheasti näiden monen vuoden jälkeen vääntää :)
 
Angelos sanoi:
Oletko kauppakorkeassa tai yliopistolla opiskeleva nuori? Jos olet, haluaisin suurella mielenkiinnolla kuulla kokemuksistasi kyseisessä opinahjossa.
Käykö TKK? Korkeakoulujen välinen raja on aika kevyt.

Miksi hait kyseiseen oppilaitokseen? Mitä olet valinnut pääaineikseksi? Millaista opiskelu ylipäätään on? Paikan ilmapiiri?
Mummo toivoi minusta jo ennen kouluikää insinööriä... Todellisuudessa TKK / Konetekniikka oli ainoa mikä minua kiinnosti lukion jälkeisistä paikoista. Olin ollut teollisuudessa kesätöissä joten alasta oli jo pieni käsitys.

Opiskelin konepajatekniikkaa ja sivuaineena teollisuustaloutta. Kahtena ensimmäisenä vuotena pääsee laskemaan mutta sitten opintojen paino siirtyy. Kursseilla käytännössä harjoitustyö ja kirjallinen tentti.

Paikan ilmapiiri oli hyvä, porukka reilua. Laskareissa porukka antaa kopioida vastaukset ja auttavat toisia.
Ovatko kaikki kauppista käyvät ylimielisiä mulkkuja, jotka vain bilettävät ja heittävät smalltalkia ja yliopistolla opiskelevat pelkkiä syrjäytyneitä nörttejä? [provo]
Ovat. TKK:lla heidän yhdistelmiä.

Bileisiin ei ole pakko mennä ja jokaiselle löytyy oma porukka. Ei ole pakko ravata jokaisessa pileessä, että tapaisi kavereita. Meillä kaveriporukka muodostui matikanlaskareilla ja muutenkin harjoitustöitä tehdessä tutustuu väkeen. Samoin punttisalilla kävi samanhenkistä väkeä.

En tajua mitä verkostojen luominen. Itse hengasin hyvien tyyppien kanssa sen takia kun oli kivaa enkä sen takia, että heistä voisi olla hyötyä myöhemmin.
Jo valmistuneet voisivat vastata esimerkiksi siihen, että millainen maku koko touhusta jäi käteen ja millaiset tulevaisuuden näkymät on nyt työllisyyden sun muun suhteen.
Hyvä maku, opetus oli hyvää ja sitä on arvostettu töissä. Tulevaisuuden näkymät ovat valoisat ja palkkaa saa sopivasti. Palkka ei ole pääasia, tärkeinta on ollut kiva työtehtävät. Näistä aiheista varmaan löytyy loppuelämäksi uutta ja mielenkiintoista.

Jos olisin nyt lukiota päättelevä nuori niin hakisin uudestaan samaan paikkaan ja opiskelisin samat asiat.
 
Angelos sanoi:
Kuinka suuri vaikutus matematiikalla on kauppakorkeassa? Kyllä mä matikkaa ymmärrän, mutta en jaksais sitä kauheasti näiden monen vuoden jälkeen vääntää :)
Jo olet pitkän lukenut lukiossa niin ei ongelmaa. Helsingissä kuulemma vähän vaikeampaa kuin Turussa (huhu). Pakolliset kurssit Turussa:

TKM1 TALOUSMATEMATIIKAN PERUSTEET 2 ov
Opintojakson tavoitteena on antaa riittävät perustiedot taloustieteissä tarvittavasta matematiikasta. Opintojakso sisältää seuraavat aihealueet: Analyysin perusteita, differentiaalilaskentaa, lineaarialgebran perusteita, finanssimatematiikkaa.
TKM2 TILASTOTIETEEN PERUSTEET 4 ov
Tavoitteena on, että opiskelija oppii tuntemaan ja ymmärtämään havaintoaineiston tilastollisten analysointimenetelmien perusteet ja pystyy soveltamaan niitä käytännössä. Opintojaksolla käsitellään mm. seuraavia asioita: havaintoaineiston graafiset ja taulukkomuotoiset esitystavat, yksi- ja kaksiulotteisen empiirisen jakauman tunnusluvut, todennäköisyys, todennäköisyysjakaumat, otanta, otantajakaumat, tilastollinen päättely sekä regressioanalyysin perusteet.

Ei ole ihan niin vaikeaa miltä kuulostaa. Luennot kuivia, harkat pakollisia mutta aika hyviä ja tehtävät järkeviä. Tein molemmista pelkät harkat ja läpi pääsin. Alussa aina kertaus ja perusteet. Joillain lyhyen lukijoilla välillä vaikeaa, mutta kukaan ei varmaan ole koulua matikan takia kesken jättänyt.
 
Ei se matematiikkaa oo Stadissa sen vaikeempaa ku muuallakaan! Talousmatikassa opiskelijat jaetaan taso-ryhmiin, missä sitten opiskellaan. Jos valitsee "helpoimman" ryhmän niin asiat eivät todellakaan ole kovin vaikeita. Itsellä pitkämatematiikka yo:ssa b, ja HKKK:ssa sain 85/100. Muita pakollisia matemaattisia kursseja on tilastotiede ja kvantitatiivinen suunnittelu, niissä tosin painotetaan hieman eri asioita.
 
iivili sanoi:
Mitä tulee historian opettajien työllisyyteen, niin muutama vuosi sitten erääseen syrjäiseen itäsuomalaiseen kuntaan haki yläasteen opettajan virkaan kymmeniä useita vuosia työkokemusta omaavia filosofian maistereita. Ko tapaus kertoo karua kieltä joku historian lajike pääaineennaan valmistuneiden maistereiden työllistymisestä. Mielestäni historia on erinomainen harrastus, mutta pirun huono pääaine yliopisto-opiskelijalle työllistymismielessä.

Tää on muuten erittäin hyvä pointti. Opettajakollega kertoi muutama vuosi takaperin, että niiden koulussa oli ollut lukion historian ja filosofian opettajan paikka auki. Oli tullut 46 pätevää hakijaa. Eli hissa laudatur ja cumut opeopinnoista ja filosofiasta. Maikkojen työllistyminen korreloi todella tarkkaan opetettavien kurssimäärien kanssa. Jos ottaa matemaattis-luonnontieteellisestä matikan pääaineeksi ja täydentää sen fysiikalla (ja ehkä vielä atk:lla) ja hoitaa sen cumun niistä auskuopinnoista niin saa Helsingin seudulla 100% varmasti duunia ENNEN valmistumista, jos vaan on jalkaa sijaisuuksien kautta koulujen ovien väleihin. Jos haluaa varmistella tulevan työttömyytensä, lukee teologisessa uskonnon pääaineena. 550 oppilaan yläaste työllistää YHDEN uskonnonopettajan, kun se samaan aikaan työllistää KAHDEKSAN matikanmaikkaa. Uskonnonope opettaa toki vain uskontoa ja matikanmaikoilla on sivussa aateekoota, fysiikkaa ja kemiaa.

Täytyy myöskin muistaa, että historia ei ole ainoa asia, jota voi harrastaa. Myös valtio-oppia ja ekonomiikkaa voi harrastaa. Unohtamatta tietenkään Afrikan kulttuurin tutkimusta ja suomalais-ugrilaista kansantiedettä. Mitä vanhemmaksi sitä tulee, sitä enemmän sitä arvostaa itselleen mielekästä duunia. Ja kivaa palkaa ja vakituista duunia. Sama se on vähän parisuhteissa; kyllä minäkin joskus vuonna lama luulin rakastavani vaimoani niin paljon, että "voisin asua kanssasi vaikka asuntovaunussa". En kyllä rakasta enää. Minä olin myöskin siihen aikaan täydellinen. En ole enää.
 
Angelos sanoi:
Kuinka suuri vaikutus matematiikalla on kauppakorkeassa? Kyllä mä matikkaa ymmärrän, mutta en jaksais sitä kauheasti näiden monen vuoden jälkeen vääntää :)
Ei oo väliä kuinka huono olet matikassa, aina löytyy joku joka on huonompi. Taloustieteilijöiden matikka on hyvin yksinkertaista ja paljon helpompaa kuin teekkareiden.
 
Täytyy kuitenkin muistaa.että meille jotka valmistumme n.4-6 vuoden päästä on työllisyystilannekin ihan toinen mikä se on tällä hetkellä. Ns.Suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle,ja paikkoja aukenee tätä kautta huomattavan paljon. Eritoten opettajien keski-ikä on kohtuullisen korkea. Tämä siis lähinnä Ringsidelle ja muille jotka jaksavat kertoa kauhutarinoita historiaa lukeneiden työllistymisestä, itse asiaan kuitenkaan juuri perehtymättä.
 
Hyvä tietää, että tuo matikka ei ole kovinkaan tärkeätä.

Kaptahilta hyvä pointti, mutta eiköhän ne paikat mene niille historian opettajille, jotka ovat meidän ikäluokkaamme ennen valmistuneet ja ehkä hankkineet jo hieman työkokemusta?
 
Kaptah sanoi:
Täytyy kuitenkin muistaa.että meille jotka valmistumme n.4-6 vuoden päästä on työllisyystilannekin ihan toinen mikä se on tällä hetkellä. Ns.Suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle,ja paikkoja aukenee tätä kautta huomattavan paljon. Eritoten opettajien keski-ikä on kohtuullisen korkea. Tämä siis lähinnä Ringsidelle ja muille jotka jaksavat kertoa kauhutarinoita historiaa lukeneiden työllistymisestä, itse asiaan kuitenkaan juuri perehtymättä.

Ei se humanistien työtilanne ole tälläkään hetkellä mikään aivan huono, vaikka hieman koko yliopiston luvuista jääkin jälkeen. Tässä muutama fakta (lähde:JY:n rekrytointopalvelu, Lukuvuonna 2002-2003 valmistuneiden maistereiden sijoittuminen työelämään).

humanistien bruttopalkka keskim. 2200 euroa (koko yliopisto 2254 e)
humanistien työttymyys: vajaa 7 % (koko yliopisto 4,5%)

Kaikki yleisestä historiasta valmistuneet olivat saaneet töitä.

"Yleisestä historiasta valmistuneiden nykyinen työ vastasi vain tyydyttävästi heidän koulutusalaansa. Työ vastasi kuitenkin erittäin hyvin heidän koulutustasoa" (s.54).
 
Kävittekö muuten kauppakorkean pääsykokeeseen valmistautuessanne jonkun valmennuskurssin ja jos kävitte, niin oliko siitä mainittavaa hyötyä? Aika törkeän hintaisia nimittäin, alkaen 500 euroa.
 
Suurin hyöty niistä kursseista on varmaan se, että tietää hieman millaisia ne kokeet on. En tiedä saako niitä muualta. Onhan niissä tietysti opetustakin, vaikea sanoa. Tosin näin ainakin Turussa kaupunginkirjastossa joitain harjoitustehtävä vihkosia. Jos tarpeeksi lukee niin varmaan pääsee. Iso osa kysymyksistä, kun perustuu ulkoa muistamiseen.
 
Angelos sanoi:
Kävittekö muuten kauppakorkean pääsykokeeseen valmistautuessanne jonkun valmennuskurssin ja jos kävitte, niin oliko siitä mainittavaa hyötyä? Aika törkeän hintaisia nimittäin, alkaen 500 euroa.

Mä kävin aikoinaan Valmennuskeskuksen peruskurssin, johon sisältyi pääsykoekirjojen tiivistelmät, runsaasti harjoitustehtäviä, 3 (muistaakseni) välitenttiä, luennot ja matikan pienryhmäopetusta tutoreiden johdolla. Täytyy sanoa etten olisi varmaan päässyt sisään ilman valmennuskurssia, varsinkaan ilman niitä harjoituspaketteja. Välitentit oli myös erinomaisia mittareita kun näki ajoittain mihin kvartaaliin sijoittui n. 100 hengen porukassa. Muistaakseni kurssi maksoi materiaaleineen n. 3500 mk. Hintaa voi verrata vaikka siihen miten paljon pitempään ehtii mahdollisesti olla oman alan töissä kun pääsee aloittamaan opiskelun suoraan lukiosta ilman välivuotta (kokeile vaikka diskontata yhden vuoden palkkatulot nykyarvoon ja verrata sitä siihen 500 euroon... :D ) Jos et kurssille mene, niin kannattaa jostain tilata niitä harjoituspaketteja. KY:n foorumien ostan/myyn/vaihdan -palstalta voi hyvinkin löytyä joku joka myy sopuhintaan vanhat matskut.
 
ringside sanoi:
Maikkojen työllistyminen korreloi todella tarkkaan opetettavien kurssimäärien kanssa. Jos ottaa matemaattis-luonnontieteellisestä matikan pääaineeksi ja täydentää sen fysiikalla (ja ehkä vielä atk:lla) ja hoitaa sen cumun niistä auskuopinnoista niin saa Helsingin seudulla 100% varmasti duunia ENNEN valmistumista, jos vaan on jalkaa sijaisuuksien kautta koulujen ovien väleihin. Jos haluaa varmistella tulevan työttömyytensä, lukee teologisessa uskonnon pääaineena. 550 oppilaan yläaste työllistää YHDEN uskonnonopettajan, kun se samaan aikaan työllistää KAHDEKSAN matikanmaikkaa. Uskonnonope opettaa toki vain uskontoa ja matikanmaikoilla on sivussa aateekoota, fysiikkaa ja kemiaa.

Joo, kyllähän sitä jokainen ylioppilaaksi kirjoittava haluaa itselleen varman ja valmiiksiräätälöidyn opinto-ohjelman, kun kerran varma työpaikkakin on tiedossa, vaikkeivät opetettavat aineet voisi vähempää kiinnostaa. :rolleyes:
 
Lähden ens syyskuussa opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon kansantaloustiedettä. Opiskeleeko kukaan jyu:ssa kansantaloustiedettä tai jotain muuta? Olisi kiva kuulla kokemuksia.
Minua on aina kiinnostanut politiikka. Kansantaloustiede on tullu siinä sivussa, tavallaan auttanut ymmärtämään politiikkaa. Olen pohtinut että onko tämä oikea ala, olisiko pitänyt lähteä lukemaan valtio-oppia tai muuta vastaavaa. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että tuosta valmistuu ktm:ksi, joten olisi mahdollista saada töitä jatkossa.
 
Sanokaapas viisaat ihmiset. Minne pitäisi hakea kun kiinnostaa johtaminen, iso palkka ja kenties markkinointi. Ja varmaan pitänee mainita että lyhyellä matematiikalla liikkeellä :(
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom