Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Erona että nykyään ostan useimmiten sitä stydimpää tomaattitahnaa, eli niitä pikkupurkkeja. Vähemmän kastiketta, josta jotenkin pidän nykyään enemmän, mutta saman vahvuinen tomaatin maku.
Ainoa millä sen voi kämmätä, on paistamalla liian kuumassa, että se kärähtää omassa rasvassaan ihan karrelle, mutta muutenhan se on samalla tavalla hyvää, kuin rasvainen ruoka muutenkin. Ja helppoa, kun ei tarvitse vääntää mitään soosia rinnalle, kun maistuu ihan sellaisenaan.Mike sanoi:Kuvottaa se valkoinen lookki ja sitten se pehmee rasvanmaku noissa 17 prosenttisissa.
Maun takia, tai tekstuurin, sen teen. Vähän samasta syystä rakastan sitä Torinon proteiinipastaa, se on niin purtavaa! :DMinusta paseerattu tomaatti on parasta näihin tarkoituksiin.
Pyreetä (siis "tahnaa") on keitetty, jotta siitä on saatu nesteet haihdutettua. Paseerattu tomaatti on vain puristettu siivilän läpi. Se uskoakseni säilyttää maun, vitamiinit ja hivenaineet tällöin paremmin.
Nyt tulee vähän hankalampi kysymys mutta kerran nyt on tullut esille että paistijauheliha ei välttämättä sisällä kovinkaan paljon paistia vaan siinä on mukana yllättävän paljon muutakin naudanosia (jotka ovat ilmeisesti rasvaisempia kuin paisti?) niin miten teurastamoissa sitten säädellään sitä kuinka paljon rasvaa paistijauheliha sisältää?
Mikäs on vähärasvasinta jauhista mitä kaupasta saa?
Mikäs on vähärasvasinta jauhista mitä kaupasta saa?
Mikäs on vähärasvasinta jauhista mitä kaupasta saa?
Eli itsejauhetun bulkkijauhelihan tarkkaa rasvamäärää ei saa (ne ilmoitetut luvut ovat keskiarvoja) kuin jauhamalla siitä paistista joka on tiettynä paistina tilattu.
itse suosin paikallista, kymen lihatukku oy:n naudan paistijauheliha.
etiketissä näyttää lukevan näin:
ainesosat: naudan paisti
rasvaa enintään 10%
sidekudosproteiinin osuus kokonaisproteiinista enintään 12%
hinta oli noussu paikalliskaupassa 10,80€/kg. omasta mielestä parasta jauhelihaa mitä täst kyläst saa.
Tätä tarkoitin kun esitin aikasemmin kysymyksen tuosta rasvanmäärästä, jos valmistajien mukaan paistin määrä paistijauhelihassa vaihtelee 0-40% välillä niin miten rasvamäärä on sitten kontrolloitu?
Niin no aikalailla samat määrät ne rasvaa on lihoissa jos on kunnolla siivottu. Joissakin sitä rasvaa on tietty enemmän ja joissakin vähemmän.
Jos sekoitat huonosti blenderissä palkkarin, niin sinne pohjalle saattaa jäädä stydimpää kamaa. Eikö. Samalla systeemillä nuo isot ruokatalotkin toimii. Makkaroissa sama, aina silloin tällöin siellä on jotain mikä ei sinne kuulu ja täten tuottaa makkaralle eri ravintoarvot kuin mitä paketissa lukee.
Kuitenkin lähemmäs 100% on jokaisessa suomalaisessa tuotteessa "sitä ihteensä" ja vain osa ei pidä paikkaansa.
Eiköhän sieltä ajeta sitä massaa ulos sen verran, että laatu tasaantuu ja tää sekoittumaton tavara käydään heittämässä takaisin pyttyyn.
Hain juuri OIKEAA paistijauhelihaa tiskiltä, sanoi että alle 5% on rasvaa, Todella kuivaa kyllä pöperössä :D:wtf:! kilohinta taisi olla 11.85e/1kg. Eli ei etes paljon kalliimpaa kuin kaupan huijaus paistijauheliha.
Oli myös hevos/sika jauhelihaa sen kilohinta alle 5e/kg jos oikein muistan, kehui että rasvaa alle 10% siinäkin
Mavultaan mun suosiossa on perus 10% kaupan huijaus paistijauheliha.
Oleelliset alleviivattu. Jos se kaupan paistijauheliha jauhettaisiin 100% pelkästä paistista, niin ei se rasvaprossa olis missään kympin hujakoilla vaan lähempänä tota vitosta. Iteki oon tän todennu, ku oon ostanu paistia ja sen jauhanu niin kyllä siitä aika kuivaa tulee.Joo kyllä se ajetaan useaan otteeseen jauhimesta aina. Mutta tuo olikin vain omaa mutuilua miksi tuo rasvanmäärä ja ravintoarvot muutenkin saattaa jonniverta heitellä. Mutta kuten totesin on nuo tehdaskamat enivei lähes 100%:sti sitä aitoa ja oikeaa mitä paketissa lukee.
Ja tuohon termiin paistijauhenliha, niin luulen ettei niitä ole pitkään aikaan jostain puhtaasta paistista jauhettu. Eli se ei ole jauheliha paistista vaan paistijauhenliha. tms. (Tämäkin mutuilua, ettei jää epäselväksi)