Mikä on jengin nykypäiväinen tieto siitä onko peruna "ns" pahasta. Ennen kaikki vouhkos, että peruna pois ja riisiä ja makaronia tilalle. Beginner näyttää ainakin olevan perunoiden suurkuluttaja :D Ite tykkään syödä perunoita, ehkä eniten (riisin ja makaronin tilalla) mutta mihin perustuu toi perunoiden ainainen dissaus? + niitä saa syödä vitusti enemmän kun riisiä, niin saa mahan paremmin täyteen. ;)
Niin ku beginner sano ni glykeeminen indeksi on melkosen korkea eli nostaa verensokeria tärkkelyshiilariks aika vauhdilla. En muista ulkoa (googlettamalla löytyy tod. näk. helposti), mutta samaa luokkaa ku joku valkonen leipä, pasta ja riisi. Glykeeminen kuorma taas on jo hyvä, koska ne ei ole niin energiatiheitä mikä taas tarkottaa sitä - niin ku ite totesit -, että ne täyttää enemmän. MUTTA jos laskee kaloreita ja syö niitä kalorimääräsesti kuitenkin saman verran kun vaikkapa täysjyväpasta niin sitten tolla glykemiakuormalla ei oo merkitystä. Summasummarum; treenin jälkeen ne on parhaimmillaan, mutta toisaalta ehdottomasti kuorineen, koska ilman niitä menetetään ne sen vähätki kuidut, vitamiinit ja kivennäisaineet ja ilman niitä nousee se verensokeri vielä kahta kauheemmin.
Koska olet tulevaisuuden PT, en katso laittavani sinua kohtuuttomaan prässiin kysellessäni kantaasi ravintoasioissa
1. Meinaatko tosiaan, että liian vähäisen rasvansaannin hormonaaliset haittavaikutukset voisivat alkaa vuorokaudessa?
2. Jos mennäään vakiokaloreilla ja rasva sekä proteiini pidetään vakioina, niin hiilaritkin on pidettävä vakiona. Mikäli lisätään hiilarinsaantia, on jotain vähennettävä tai energiansaanti nousee vastaavasti. Tuskin paremmin hiilaria kestävät sentään verraten niin suurta kalorimäärää kestävät muita paremmin. Missä mielestäsi käytännössä ihmisten erilaisuus hiilarin suhteen näkyy, jos rasvan ja proteiinien suhteen ei?
3. 3 salitreeniä viikossa on käsittääkseni monelle aktiiviharrastajallekin ihan normaali frekvenssi, saati sitten pakosta kuntoaan kohottavalle keski-ikäiselle.
Numeroin kyssäris, että vähä helpottaa tulkkaamista:
1. No nyt kun sen noin kysyt ni kuullostaahan se epätodenkäseltä JOS rasvalla ei treenivasteen kannalta muuta merkitystä ole. TästäKÄÄN ei valitettavasti tietoa ole.
2. Hmm. Tuosta ei ole omakohtaista kokemusta, mutta kyllähän jotkut väittävät, että voivat paremmin vähemmillä hiilareilla. Nää subjektiiviset näkemyksethän on vähän niin ja näin, mutta kyllähän se on dieteillä ilmeisen toteen näytettyä, että toisilla rasva palaa paremmin vähemmillä, toisilla enemmillä hiilareilla. MUTTA sanoisin, että hyvin pienet on noi erot noissa, että miten niitä "kestää". Ite olen surkea tunnistamaan itessäni eroavaisuuksia ravinnon sopivuuden suhteen eli ite en ainakaa osaa sanoa, että miten oma kroppa hiilareiden kanssa pelaa vaikka niitä on tullu syötyä nollasta reippaasti yli puoleen kiloon päivässä :D
3. Vaikea sitten taas määritellä "aktiiviharrastajaa", mutta jos puhutaan, että halutaan sitä kehoa rakentaa niin aika saakelin hyvää duunia saa raudan kanssa tehä, että 3 krt viikossa riittää ellei yks sessio kestä sitten puoltatoista tuntia (jossa ei naturaalille ole mitään järkeä). Tuloksista päätellen SÄ ainakin tiedät mitä sielä salilla noina kolmena viikkokertana tehdä! Ja se vielä lisättäköön, että dietillä toimii tietysti paremmin ku ei niin kovaa voi treenata, mutta jos pyrkii painoa vähä nostelemaan ni sitte alkaa menemään jo todella kyseenalaseks kolmen kerran riittävyys.
Kuinka paljon siitä päivän rasvasta pitäisi sitten saada hyvistä lähteistä, jos oletetaan että saa päivittäin sen 1g/painokilo? Nimenomaan hormonitoiminnan kannalta.
Tuli vaan mieleen, kun lipsahti välipäivän ruokailut nauttimisen puolelle ja kaikki rasvat käytännössä lihasta ja maitotuotteista.
nim.merk. 1,5kg kiinankaali-bbqmaustettukreikkalainenjugu-pekoni-salaattia ja piffejä lautaseltaan löytänyt. rasvaa 128g.
Ja jälleen kerran beginneriä kompaten; kaikki tietysti. Mutta koska siitä ollaan montaa mieltä, että mitkä on niitä hyviä lähteitä ni ite oon ainaki ratkassu asian niin, että syön vähän joka lähteestä, mutta kaks asiaa uskaltaisin sanoa varmaks: 1. Tossa esimerkkiaterionnis rasvajakaumassa ei ole järjen hiventä, koska (2) se ei sisällä käytännössä yhtään omega-3 rasvahappoja, joiden tärkeyttä en oo vielä kenenkään kuullu tai lukenu väheksyvän. Eli tosta pekonit pois ja rypsäriä ja saksanpähkinöitä sekaan ni ollaan lähempänä verisuoniystävällisempää ratkasua.
Mun ruokailuiden listaamisesta ei varmaan ole hyotya kenellekaan koska olen tytto enka syo paljon. Enka oikeastaan syo mitaan mielenkiintoistakaan. Mutta listaan nyt kuitenkin.
Klo 8.30
- BCAA mitallinen (en muista miten paljon siina on, sellanen pieni mitta)
Klo 9.00
Treeni, jonka aikana puolikas scooppi (parikyt grammaa?) maxcarbia joka toivon mukaan ei katkaissut paastoa koska menee just ja just 50kcal rajoille. Antaa tosi paljon lisaa tehoja ja jaksamista.
- mitallinen BCAA
Klo 16.00
- Purkki tonnikalaa vedessa
- n. 250g vihanneksia pannulla
- 1rkl majoneesia
- n.3dl butternut squash sosekeittoa
Klo 18.00
- Protskupirtelo minttusuklaajauheesta koska teki mieli suklaata
Klo 20.00
- Iso salaatti, missa 1 x baby gem, tomaatti, puolikas kurkku
- 2rkl itsetehtya (=kamppiksen poikaystavan tekemaa) "ceasar"-kastiketta
- 70g kylmasavulohta
Iltapalaksi piparminttuteeta.
E. Mietin tassa etta onkohan siita hirveasti haittaa vaikka naa mun syomisikkunat jaavat tosi lyhyiksi? Yleensa alle 6h, normaali taitaa olla just joku 4-5h. Nalka tulee vasta iltapaivalla ja kun syon kunnolla, tosi myohaan illalla ei ole enaa nalka.
Ite olisin enemmän huolissani siitä, että treenin jälkeen saat ravintoa
KUUDEN tunnin päästä!?!