Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Vesipaaston jälkeinen aamu. Eilen illalla ennen paaston katkaisua oli hieman ajatuksia että jatkaisiko sittenkin vielä hetken aikaa, mutta ajattelin kuitenkin että jatkoa ajatellen on helpompi lopettaa nyt niin pääsee jo treenaamaankin. Aamutreeni nyt siis takana ja pitkissä sarjoissa loppui veto ihan täysin mutta se nyt ei mikään ihme pitäisi olla kenellekään joka on hiilarittomana treenannut :ROFLMAO:.

Painoa lähtenyt paaston aikana nyt 5.6kg ja sitä edeltävällä ketopätkällä lähti 3.6kg, joten total 9.2kg on ihan vaikuttava saavutus omasta mielestäni. Tuohan sitten toki nousee useammalla kilolla kun hiilarit otetaan takaisin ruokavalioon ja nesteet palaavat kroppaan.

Kaikenkaikkiaan kokemuksena sellainen että en oikeastaan uskonut että pystyn viikon elämään pelkällä vedellä, mutta loppujen lopuksi olikin helpompaa kuin olisin arvannut. 7 päivän paastoa en usko uusivani ihan heti, mutta pätkäpaastoilua varmasti lyhempinä pätkinä on jatkossakin kuvioissa, ja onpahan 2-tyypin diabetes varmaankin taas vähän kauempana vaikka en varsinaisesti riskiryhmää ollut ennen paastoakaan.

Nyt aletaan nostelemaan hiljalleen kaloreita ketoosissa ja lisätään hiilaria treenin ympärille. Siitä sitten hissukseen kohti hiilarivetoista ruokavaliota ja pientä maltillista massakautta. Kiitos kaikille supportista! (y):rock:
 
Study Finds that Fasting for 72 Hours Can Regenerate the Entire Immune System
http://awarenessact.com/study-finds...-can-regenerate-the-entire-immune-system/?=cc

New research out of the University of Southern California presents a fascinating discovery, once again bringing the debate to the forefront. The team gathered a group of participants and asked them, in the initial stages, to fast for 2-4 days on a regular basis over a 6-month period. During this time, they witnessed some incredible changes. The participants saw a noticeable decrease in the production of the enzyme PKA, a hormone which has been associated with an increased risk of cancer and tumor growth. Furthermore, the immune system of the participants appeared to get a complete overhaul.

Professor Valter Longo, PhD, the researcher of the study expressed his surprise with the study’s findings, stating, “What we started noticing in both our human work and animal work is that the white blood cell count goes down with prolonged fasting. Then when you re-feed, the blood cells come back. So, we started thinking, well, where does it come from?”

The findings may provide considerable promise for those that are susceptible to disease, currently receiving chemotherapy treatments or simply for our aging population. The research showed that the act of fasting triggered a switch to flip in the body, signalling it to begin a “stem-cell based regeneration of the hematopoietic system.” It forced the body to use up its stores of glucose, fat and ketones, and also started to break down a large number of white blood cells. The loss of white blood cells flagged the body to, in turn, regenerate new immune system cells.

Professor Longo explained, “When you starve, the system tries to save energy, and one of the things it can do to save energy is to recycle a lot of the immune cells that are not needed, especially those that may be damaged.” This would mean that according to the study’s findings the process of fasting for a 72-hour period of time followed by re-feeding with a healthy, nutritionally focused diet can, essentially, provide those who are struggling with a new immune system.

While the possible benefits are definitely worth further review, medical professionals warn that further study is required before it will be seen as a definitive medical option. The study’s co-author Tanya Dorff, MD, assistant professor of clinical medicine at the USC Norris Comprehensive Cancer Center and Hospital advised, “While chemotherapy saves lives, it causes significant collateral damage to the immune system. The results of this study suggest that fasting may mitigate some of the harmful effects of chemotherapy. More clinical studies are needed, and any such dietary intervention should be undertaken only under the guidance of a physician.”
 
Magnesiumsitraatti kyllä useiden tutkimusten valossa imeytyy ja on ihmiskropan käytettävissä paremmin, kuin muut vaihtoehdot. Maha menee varmasti sekaisin, jos yhtäkkiä ottaa magneesiumia ja mahdollisesti reilumminkin. Tulee aloittaa pikkuannoksesta ja nostattaa sitä, niin mahakin ehtii sopeutua.
Itse unohtaisin heti lisän, joka pistää suolen sekaisin. Oksidi ja sitraatti ovat halpoja ja siksi paljon tarjottuja, mutta kumpaakaan ei parhaimmissa magnesiumlisissä käytetä. Itse en huomannut minkäänlaista haittaa suolen toimintaan, vaikka en millään tavalla porrastanut annosta. Sitraattia popsimalla tilanne olisi voinut olla huonompi.
 
Onko kellään tietoa mistään hyvästä kirjasta aiheeseen liittyen? Kiinnostais kokeilla kun näitä syö usein ja vähän dieettejä on vedetty vuosien varrella useita eikä niistä mene kuin hermot.. En kyllä mikään ylipainoinen ole mutta vähän voisi aina karistaa.

Jason Fung Obesity Code on melko hyvä kirja paaston aloittamiseen. Se on lääkärin kirjoittama ja lisäksi siinä referenssejä vain ihmistutkimuksiin. Fung on myös monille täällä oleville ensimmäinen varsinainen tieteellisempi paaston puolestapuhuja. Kirjan pdf version saattaa löytää googlailemalla. Äänikirjakin oli joskus Youtubessa, mutta en löytänyt sitä tällä kertaa.

Tässä on Dr. Fungin haastattelu, minkä kuuntelin aikanaan
 
Kiitos kaikille! Pätkäpaastoa joo olen harkinnut.. jotenkin toi usein vähän syöminen ei oo vain tuntunu hyvältä omalla kropalla. Aina kun syö 8-9 tunnin sisään on seuraavana päivänä pirteämpi olo ja vaikka söisi vähän runsaamminkin ei tuu samanlaista verensokeripiikkiä kun että söis sen 10-23 useita aterioita mitä nykysessä dieetissä on. Kyllä silläkin paino tippuu mutta olo ei ole yhtä hyvä.
 
Omatkin kokemukseni pätkäpaastoilusta ovat samansuuntaisia kuin GSP:lläkin. Olo on skarpimpi ja kehonkoostumus kehittyy joidenkin mielestä mahdottomalla tavalla eli läski vähenee ja lihas lisääntyy. Mutta mihin oireisiin GSP viittaa alussa, jossa hän kertoo oireiden vähenevän kuukausi kuukaudelta pätkäpaaston ansiosta?

Videon kommenteissa tarkkaisilmäinen havainto: Joe Rogan reminds me of Homer Simpson.

Miksi muuten tässä pätkäpaastoketjussa kirjoitetaan paljon pitkäpaastoilusta? Olisiko varmaankin parempi avata pitkille paastoille oma ketju ja ehkä sellainen jo löytyykin foorumilta.
 
Mutta mihin oireisiin GSP viittaa alussa, jossa hän kertoo oireiden vähenevän kuukausi kuukaudelta pätkäpaaston ansiosta?

Paksusuolen tulehdus.

Miksi muuten tässä pätkäpaastoketjussa kirjoitetaan paljon pitkäpaastoilusta? Olisiko varmaankin parempi avata pitkille paastoille oma ketju ja ehkä sellainen jo löytyykin foorumilta.

Pidemmästä paastoamisesta löytyy myös ketju:

https://pakkotoisto.com/threads/pitkien-paastojaksojen-vaikutukset-terveyteen.120521/
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Miksi muuten tässä pätkäpaastoketjussa kirjoitetaan paljon pitkäpaastoilusta? Olisiko varmaankin parempi avata pitkille paastoille oma ketju ja ehkä sellainen jo löytyykin foorumilta.

Minun mielestä on melko hyvä, että ovat samassa ketjussa. Ensinnäkin paaston ja pätkäpaaston raja on melko häilyvä. Itse pidän 36-72h paastojakin vielä pätkäpaastona, monet muut luultavasti eivät. Toisekseen saadaan ketjuun melko paljon lisää eloa. Pidempään paastoavat ovat usein huomattavasti kokeneempia ja täten voivat helposti auttaa uusia paastoajia. Molemmilla on tämän lisäksi samat efektit eri mittakaavassa. En ehkä lähtisi hajottamaan Pakkotoiston parasta ravinto puolen keskustelua.
 
Ei liity suoraan IF:ään, mutta Mitä mieltä olette onko lihasmassan lisäykseen minkä verran eroa pätkäpaasto versus sellainen missä annetaan pelkkää proteiinia ottamalla proteiinisynteesisykäyksiä 2-3 kpl paastoikkunan aikana? Kokonaiskalorit tietysti hieman yli kulutuksen.
 
Tee mieluiten joka päivä. Keho tottuu päivittäiseen syömisrytmiin kohtuullisen nopeasti. Tarvitset paasto version fat adaptaatiosta eikä se oikein tule muuten kuin päivittäin syömällä. Hetken päästä olet täällä sitten kyselemässä warriorista ja omadista, kun totut tuohon. Mikäli sinulla on kuitenkin vaikeuksia, niin kokeile syödä kolme ateriaa 10h ikkunassa aluksi. Älä syö välipaloja ollenkaan. Tarkoitus näissä on saada insuliinitasot alas. Vhh tai keto saattaa auttaa mikäli on todella vaikeaa muuten.


Kokeilinpa tänään sellaista että, söin viimeeksi eilen klo 22 tuhdin aterian, ja tänään skippasin aamiaisen ja klo 12:30 söin lounaalla töissä. Erikoista oli se, että ei ollut juuri ollenkaan nälkä. Niinä aamuina kun normaalisti syön 07 aikaan puuroa, on klo 10 jo aivan järkyttävä nälkä. Voi tuntua hölmöltä kun joku selittelee tällaisia "uusina kokemuksina", mutta kun vuosia on kellon tarkasti tehnyt kaiken niin pienet asiat tuntuu vähän isoimmilta kuin ne oikeasti onkaan :D

Jos nyt rupeaisin syömään 16/8 tyylillä, mutta välillä haluaisin kokeilla jos kykenen venyttämään paastoa vähän pidemmäksi, niin tämä tuskin "sotkee" kroppaa mitenkään ja palaaminen 16/8 tyyliin ei aiheuta ongelmia?

Kiitoksia kaikille vastauksista!
 
Kokeilinpa tänään sellaista että, söin viimeeksi eilen klo 22 tuhdin aterian, ja tänään skippasin aamiaisen ja klo 12:30 söin lounaalla töissä. Erikoista oli se, että ei ollut juuri ollenkaan nälkä. Niinä aamuina kun normaalisti syön 07 aikaan puuroa, on klo 10 jo aivan järkyttävä nälkä. Voi tuntua hölmöltä kun joku selittelee tällaisia "uusina kokemuksina", mutta kun vuosia on kellon tarkasti tehnyt kaiken niin pienet asiat tuntuu vähän isoimmilta kuin ne oikeasti onkaan :D

Jos nyt rupeaisin syömään 16/8 tyylillä, mutta välillä haluaisin kokeilla jos kykenen venyttämään paastoa vähän pidemmäksi, niin tämä tuskin "sotkee" kroppaa mitenkään ja palaaminen 16/8 tyyliin ei aiheuta ongelmia?

Kiitoksia kaikille vastauksista!

Ei aiheuta ongelmia. Aikaikkunaa voi venytellä.
 
Kokeilinpa tänään sellaista että, söin viimeeksi eilen klo 22 tuhdin aterian, ja tänään skippasin aamiaisen ja klo 12:30 söin lounaalla töissä. Erikoista oli se, että ei ollut juuri ollenkaan nälkä. Niinä aamuina kun normaalisti syön 07 aikaan puuroa, on klo 10 jo aivan järkyttävä nälkä. Voi tuntua hölmöltä kun joku selittelee tällaisia "uusina kokemuksina", mutta kun vuosia on kellon tarkasti tehnyt kaiken niin pienet asiat tuntuu vähän isoimmilta kuin ne oikeasti onkaan :D

Jos nyt rupeaisin syömään 16/8 tyylillä, mutta välillä haluaisin kokeilla jos kykenen venyttämään paastoa vähän pidemmäksi, niin tämä tuskin "sotkee" kroppaa mitenkään ja palaaminen 16/8 tyyliin ei aiheuta ongelmia?

Kiitoksia kaikille vastauksista!

Pätkäpaasto on mahdollisesti koko elämän mittainen muutos ruokailuun, joten kannattaa tehdä se mahdollisimman helpoksi. Venyttää silloin kun tarvitsee ja muuttaa kaloreita sekä makroja tarpeen mukaan. Myöhemmin ei välttämättä edes tarvitse syödä kaikkia aterioita, kun keho tottuu polttamaan omaa rasvaa.
 
Olen miettinyt, että jokin tällainen on itselle varmaan aika luontainen rytmi: Joskus opettelin syömään arkena aamupalan vaikkei se oikein maistunutkaan. Arkiaamupalasta huolimatta olen viime vuodet syönyt viikonloppuisin ensimmäisen aterian usein vasta alkuiltapäivästä, koska olen voinut mennä "omalla" rytmillä.

Päätin nyt sitten ihan vartavasten kokeilla tätä systeemiä.
Luin ketjua alusta, keskeltä ja lopusta ja menin n. pari viikkoa 16/8-rytmillä, välillä syömisikkuna oli lyhyempikin.
Raportoin samoja tuloksia kuin jotkut tässä ketjussa: Nälkäkiukku on oikeastaan poistunut arjesta. Ei tule kiukkua, kun ei ole tarve syödä koko ajan. On ollut myös mukava jatkaa jo aiemmin hyväksi hyväksi havaittua tapaa syödä iltapainotteisesti; näin uniongelmaisena se on auttanut nukahtamaan.

Kehon koostumuksesta en tiedä, en ole seurannut. Pointti tässä onkin ollut vain kokeilla, miten sopii itselle ja hyvin tuntuu sopivan ainakin näin, kun en ole ollut innokas salillakävijä.

Nyt mietin tätä sitten oman liikkumisen ja rytmityksen näkökulmasta.

Olen jo aiemmin havainnut, että minulle sopii vallan mainiosti liikkua heti aamulla tyhjällä vatsalla. Se, että opettelin pari vuotta sitten menemään salille seitsemän aikaan aamusta oli varmaankin parasta, mitä olen ikinä tehnyt ajanhallinnalleni. :)
Edelleen tarkoitus jatkaa samaa, arkena siis, eli kyseessä on pari-kolme päivää viikosta. Luonnollisesti haluaisin syödä heti pian tuon aamuliikunnan jälkeen mutta sitten ensimmäinen ateria ei olisi puolenpäivän aikaan vaan jo n. yhdeksän aikaan aamulla.

Näin kuntoliikkujan näkökulmasta tai kokonaisuuden kannalta ei varmastikaan ole suurta merkitystä sillä, jos parina päivänä viikossa paastoaminen jää olemattomiin?
(En voi/halua aikaistaa iltasyömisiä merkittävästi, koska tosiaan maha täynnä tulee uni mukavammin.)
En ainakaan itse veikkaisi että on mitään merkitystä? Korjatkaa viisaammat. :)
 
Edelleen tarkoitus jatkaa samaa, arkena siis, eli kyseessä on pari-kolme päivää viikosta. Luonnollisesti haluaisin syödä heti pian tuon aamuliikunnan jälkeen mutta sitten ensimmäinen ateria ei olisi puolenpäivän aikaan vaan jo n. yhdeksän aikaan aamulla.

Näin kuntoliikkujan näkökulmasta tai kokonaisuuden kannalta ei varmastikaan ole suurta merkitystä sillä, jos parina päivänä viikossa paastoaminen jää olemattomiin?
(En voi/halua aikaistaa iltasyömisiä merkittävästi, koska tosiaan maha täynnä tulee uni mukavammin.)
En ainakaan itse veikkaisi että on mitään merkitystä? Korjatkaa viisaammat. :)

Onko sinulla jokin syy miksi haluat syödä heti treenin jälkeen? Kasvuhormoni suojaa sinua lihaskadolta paaston aikana. Monien mielestä on helpompi jättää aamianen väliin ja rakentaa rutiini tätä kautta. Suosittelen, että aloittelijana jätät aamiaisen pois ja alat venyttämään ensimmäistä ateriaa tuntemuksien mukaan. Illalla ei sitten tarvitse mennä nälkäisenä nukkumaan. En kuitenkaan suosittele syömään juuri ennen yöunia. Unen laatu kärsii merkittävästi raskaasta ateriasta. Lisäksi haluat, että aamuun mennessä sinun rasvanpoltto on jo käynnistynyt kunnolla. Tämä aiheuttaa nälättömän olotilan. Ihmisillä menee 6-12h, että insuliini tasaantuu ja rasvanpoltto alkaa kunnolla.


Olen melko usein sanonut tämän jo, mutta useampi paastoamaton päivä tuhoaa aloittelijan paasto rytmin. Tästä seuraa nälkä ja lopulta luovuttaminen, kun dieetti ei tunnu hyvältä. Kun saat kehosi tottumaan paaston, se ei ole enää taakka vaan helpotus. Suosittelen paastoamaan joka päivä toistaiseksi.
.
 
En kuitenkaan suosittele syömään juuri ennen yöunia.
En ihan heti ennen yöunia syökään vaan n. klo 19-20, nukkumaan pari tuntia myöhemmin. Mutta en haluaisi aikaistaa syömisiä tuosta.

Onko sinulla jokin syy miksi haluat syödä heti treenin jälkeen?
Itse asiassa sekin taitaa olla lähinnä tottumiskysymys, kun on tottunut syömään niin.

Eli periaatteessa voisi vain jatkaa samaan tyyliin kuin viimeiset pari viikkoa, ruokailut n. välillä 12-20 riippumatta siitä liikkuuko aamulla vai ei.
 
En ihan heti ennen yöunia syökään vaan n. klo 19-20, nukkumaan pari tuntia myöhemmin. Mutta en haluaisi aikaistaa syömisiä tuosta.


Itse asiassa sekin taitaa olla lähinnä tottumiskysymys, kun on tottunut syömään niin.

Eli periaatteessa voisi vain jatkaa samaan tyyliin kuin viimeiset pari viikkoa, ruokailut n. välillä 12-20 riippumatta siitä liikkuuko aamulla vai ei.

Sinulla voi mennä noin 10h ennen kuin pääset rasvanpolttoon kunnolla. Mikäli nukut 8h, niin luultavasti olet herätessä rasvanpoltto tilassa. Kannattaa pitää tuosta 12-20 kiinni toistaiseksi. Myöhemmin kun haluat, niin voit venyttää ensimmäistä ruokailua vielä pidemmälle ja pienentää ikkunaa. Omad ja warrior tyyliset ikkunat ovat loistavia, johtuen autofagian kiihtymisestä ja pidemmästä rasvanpolttoikkunasta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom