- Liittynyt
- 3.2.2014
- Viestejä
- 426
Useimmilla ihmisillä menee kyllä syömisikkuna yli 12 tunnin. Sinänsä mua ei nämä termit (intermittent fasting, time-restricted eating, jne.) kiinnosta. Pointti on vain se, että on suositeltavaa laittaa syömiset maksimissaan 12 tuntiin päivittäin. Ja jos sitten haluaa pienentää ikkunaa tai paastota välillä pidempään, niin siitä vaan.
Näissä paastoissa on vielä viive ennen kuin keho alkaa polttamaan pääasiassa rasvaa. Se vaihtelee 6-12 h välillä, jossa toi 6h on fat adapted ketoosi tyypeille ja 12h aloitteleville paastoajille. Eli huonoimmillaan ei pääse kunnon rasvanpoltto tilaan ollenkaan 12h paastolla. Mikäli kestää one-meal-a-day (omad) tai warrior tyylistä paastoa, niin kannattaa sillä vedellä. Kun noihin tottuu, niin nälän sijasta on paljon parempi keskittyminen ja hivenen euforinen olotila.
Minulla meni toi rasvanpolttoon siirtyminen helvettiin tuon viikon paaston jälkeen, kun annoin ruokavalion repsahtaa hetkeksi. Sitä ennen omad tyylisesti meni helposti päivät. Siitä sai vielä 48h ilman tuskaa. Nykyään jäätävä nälkä illasta, kun syön aamupalan. Keho haluaa pitää kiinni kaikesta rasvasta ja nälkä tulee ärsyttävän nopeasti. Pitää taas syödä vähän aikaa 2 ateriaa päivässä ja sitä kautta siirtyä yhteen ateriaan.