- Liittynyt
- 23.6.2008
- Viestejä
- 3 564
Aivan mielipuolista syyttää tästä ilmastonmuutosta. Jälleen kerran oikeat syylliset löytyy typeristä ihmisistä ja surkeasta politiikasta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Halla-aholta ensimmäinen järjen ääni mediassa Australian tilanteesta. Ilmastonmuutos-uskovainen; "etsä noin voi sanoo"
Panu myös sitä mieltä, että tuhopoltot on fake news.
View: https://twitter.com/PanuHalme/status/1215035026703695872?s=20
View: https://twitter.com/PanuHalme/status/1215063749695963136?s=20
Koko postaus faktaa, en ala perustelemaan miksi näin. Sä voit toki kumota noi väittämät jos haluat?JHA:lla on monesti hyviä argumenttejä, mutta tuo kirjoitus ei kyllä oikein itseäni vakuuta. Mitä järjen
ääntä löysit siitä?
JHA:lla on monesti hyviä argumenttejä, mutta tuo kirjoitus ei kyllä oikein itseäni vakuuta. Mitä järjen
ääntä löysit siitä?
Hyvä esimerkki väitteestä, missä valittua johtopäätöstä perustellaan sinänsä faktuaalisilla argumenteilla, mutta kausaalisuutta ei millään tavalla edes yritetä todistaa.Erittäin tärkeää asiaa vakavasta aiheesta:
Hyvä esimerkki väitteestä, missä valittua johtopäätöstä perustellaan sinänsä faktuaalisilla argumenteilla, mutta kausaalisuutta ei millään tavalla edes yritetä todistaa.
Esimerkki: videon tekijä väittää, että ihmiset ovat sytyttäneet Australian pensaspalot. Varmaan ihan paikkaansapitävä argumentti. Mutta miksi palot ovat niin paljon pahempia tänä vuonna? Eikö viime vuonna kukaan sytyttänyt paloa, tai sitä edellisenä vuonna, jne. Jotta tällä voisi perustella mitään, pitäisi voida näyttää, että tänä vuonna on ollut tahallaan sytytettyjä paloja pari kertaluokkaa enemmän kuin minään aikaisempana vuotena.
Toinen väitteensä koskee asutuksen suojaamiseksi kulotettuja estevyöhykkeitä. Taas kerran, varmasti paikkaansapitävä väite, mutta palojen mittakaavassa täysin merkityksetön muuten kuin asutuksen suojaamisen kannalta. Taloja olisi todellakin palanut vähemmän, mutta ei koko Australiaa voi talvella kulottaa.
Paras, halvin ja helpoin tapa ilmastonmuutoksen torjuntaan on edelleen metsän istututtaminen:
Mullistava tutkimustulos: Puiden istuttaminen on tehokkaampi ja halvempi kuin mikään muu ilmastonmuutoksen torjuntakeino
Miljardien puiden istuttamisella olisi "tajunnanräjäyttävä vaikutus" ilmastonmuutoksen torjumisessa, sanovat tutkijat.yle.fi
100 puuta per ihminen, niin ei tarvitse ilmastonmuutoksesta enää keskustella. Tosin onhan se kivempi puhua lentoveroista, lentohäpeästä, lihansyönnin kieltämisestä yms.
. https://www.hs.fi/talous/art-2000006372571.html
EU:n ilmastotoimet saivat hintalapun: tuhat miljardia euroa kymmenessä vuodessa
Euroopan komissio julkaisi tiistaina uuden vihreän rahoitusohjelman, jonka tarkoituksena on tukea päästöttömyyteen siirtymistä. Fossiilimaita tuetaan omalla siirtymärahastolla.
Puolan energiasta valtaosa tuotetaan edelleen hiilellä. Kuvassa hiilikaivos Bogatyniassa. (KUVA: Radek Petrasek / CTK)
Jenni Virtanen HS
Julkaistu: 14.1. 16:30
Bryssel
Euroopan komissio julkaisi tiistaina ensimmäisen suunnitelman siitä, miten tulevien vuosien ilmastotoimet rahoitetaan. Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen haluaa EU:lle ilmastolain, joka vie unionin ensimmäiseksi hiilineutraaliksi maanosaksi maailmassa. Euroopan unionin jäsenmaat sopivat viime vuoden lopussa Puolaa lukuun ottamatta, että EU on hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.
Rahoituslupauksien tarkoituksena on houkutella fossiilisesta energiatuotannosta riippuvaiset jäsenmaat mukaan. Esimerkiksi Puolan energiasta valtaosa tuotetaan edelleen hiilellä.
Komissio esittelikin ensimmäisenä työnään vihreän kasvun ohjelman, jonka mukaan päästöttömyys vaatii koko talousajattelun uudelleenorientoimista. Vanha, fossiilisille polttoaineille perustuva kasvu on historiaa, on komissio julistanut.
Komission ilmastotoimien hintaa ja toimien rahoittamista koskevien arvioiden mukaan vihreä siirtymä maksaa vuosittain ainakin 260 miljardia euroa.
Komission julkaisemat suunnitelmat koostuvat kahdesta osasta. Euroopan vihreä rahoitusohjelma kokoaa tuhat miljardia euroa yksityisiä ja julkisia sijoituksia seuraavien kymmenen vuoden aikana. Reilun siirtymän mekanismi ja rahasto auttavat erityisesti fossiilitalouksia matkalla puhtaampaan energiantuotantoon. Reilun siirtymän mekanismiin kanavoidaan sata miljardia euroa EU:n ensi budjettikaudella 2021–2027.
Mekanismia varten komissio ehdottaa 7,5 miljardin euron uuden potin keräämistä EU-budjetin kautta. Sen lisäksi ilmastorahoitukseen suunnataan osa EU:n aluerahoituksesta. Iso osa sadan miljardin potista on tarkoitus kerätä jo olemassa olevien EU-rahoitusohjelmien kautta sekä Euroopan investointipankin lainaohjelmalla.
Ilmastorahan jakaminen on yksi unionin suurimmista lähitulevaisuuden haasteista. Esimerkiksi Puola on kieltäytynyt vielä sitoutumasta vuoden 2050 nollapäästötavoitteeseen ja on käyttänyt kärkeviä puheenvuoroja vihreän siirtymän kustannuksista. Puola on toivonut, että vihreä rahoitus kattaisi myös sijoitukset uuteen ydinvoimaan.
Yksi tärkeistä linjauksista tiistaina oli, että komissio rajasi ydinvoimatuotannon selkeästi rahoituksen ulkopuolelle.
Suomea ja muita Euroopan unionin nettomaksajia on kiinnostanut, paljonko ilmastorahoitus vaatii uusia panostuksia EU:n tulevien vuosien budjettiin. Komission tiistain ehdotuksen mukaan valtaosa rahoituksesta kanavoidaan jo olemassa olevista budjettikohdista sekä katetaan yksityisellä sijoitusrahalla.
Komissio laajensi lisäksi reilun siirtymän mekanismin koskemaan kaikkia jäsenmaita. Jokainen jäsenmaa voi esittää perusteensa, miksi tietty seutu tarvitsisi taloudellista tukea puhtaaseen tuotantoon siirtyessä.
Kriteereissä huomioidaan riippuvuus fossiilisesta tuotannosta mutta myös yleisemmät talousvaikutukset, kuten työpaikat. Myös jäsenmaan yleinen elintaso vaikuttaa arvioon. Fossiilisista energialähteistä kriteereissä oli mainittu hiilen ja öljyn lisäksi myös turve.
EU-jäsenmaat neuvottelevat parhaillaan koko seitsemän vuoden budjettikehyksestä Suomen ehdotuksen pohjalta. Suomi valmisteli euromääräiset budjettiluvut puheenjohtajakautensa lopussa. Budjettikeskustelua vaikeuttaa Britannian lähdön aiheuttama vaje sekä toiveet uusien EU-toimintojen, kuten puolustuksen ja maahanmuuttotoimien, rahoittamisesta.
Joo. Aikaamme edellä oleva yleisnero, multimiljonääri ja entinen kansanedustaja Antero Vartia on tuon jo keksinyt.
Hänellähän tämä compensate, voittoa tavoittelematon säätiö, jonne voit entisaikojen anekaupan tapaan maksaa kompensaatiota päästöistäsi. Säätiö sitten sijoittaa saatuja varoja metsään. Sivuilla lukee kyllä, että istuttaa metsää, mutta ei selvinnyt mihin vittuun istuttavat? Tuskin stadin keskustaan. Eli ostavat metsää. Ja voittoa tavoittelematon tietysti, niin hyvällä omallatunnolla voit lentoveron sijaan maksaa lennoistasi kompensaatiota. Ei mee riistäjäsijoittajien taskuun. Toki Antero ottaa ansiotuloja vähintään 100k vuodessa, mutta hallinnointikuluja on aina.
Olispa itsekin yhtä fiksu :D
Vastaavanlaisia kompensaatiohankkeita on ollut jo pitkään, mutta niiden ongelmana on, että käyttö on liian vaikeaa. Vartian idealla voidaan oikeasti jopa toteuttaa jotain. Tosin suurin estehän on, että Suomen ilmastoystävällinen valtio koettaa torpata hankkeen. Mutta mikä sua tässä ideassa hiertää? Siis muu, kuin että sitä pyörittää menestynyt ihminen?
Ydinvoima on ilmeisesti poissuljettu.
Paras, halvin ja helpoin tapa ilmastonmuutoksen torjuntaan on edelleen metsän istututtaminen:
Mullistava tutkimustulos: Puiden istuttaminen on tehokkaampi ja halvempi kuin mikään muu ilmastonmuutoksen torjuntakeino
Miljardien puiden istuttamisella olisi "tajunnanräjäyttävä vaikutus" ilmastonmuutoksen torjumisessa, sanovat tutkijat.yle.fi
100 puuta per ihminen, niin ei tarvitse ilmastonmuutoksesta enää keskustella. Tosin onhan se kivempi puhua lentoveroista, lentohäpeästä, lihansyönnin kieltämisestä yms.