Ihana juustokakku

Pitihän tota kans eilen kokeilla kun sitä niin hehkutettiin. Yllättävän hyvää tuli; rasvaton hyla raejuusto ja makeutukseen ihka aitoa sokeria -kaapissa oleva makeutusjauhe kun ei kestä kuumennusta. Ei tullut paistetun pyyhekumin tuntua vaikka sitä odotinkin kun rasvaton raejuusto on aika kumimaista jo itsessään :D
 
Miekin vihdoin tein tuota tsydeemiä. Yllätyin kyllä positiivisesti! Vaikka täällä ollaan sitä hehkutettu, oli silti ennakkoluuloja et voiko se olla es syötävää miun makuun, koska en tykkää raejuustosta yhtään ja oon törkeen nirso muutenkin ruuan suhteen. Mikään terveellinen ei oikein maistu miusta hyvälle. Mut tuohan maistu loistavalle, ylitti kyllä odotukset ihan täysin. Ei tullu yhtään purkkamaista tai mitään, vaan sellasta ihanan pehmeetä ja täyteläistä, ei liian vetistä eikä liian kuivaa, turpos uunissa isoks, mut toki lässähti ku otin pois, mut ei ihan lätyks kuitenkaan. Söin lämpimänä mansikkalöösin (=survottuna pakastetut mansikat) kanssa. Osa vielä syömättä, toivottavasti on yhtä hyvää kylmänäkin. :)
 
h_jones sanoi:
Osa vielä syömättä, toivottavasti on yhtä hyvää kylmänäkin. :)

Kylmänä jopa parempi :thumbs:
 
Lopultakin kakku uunissa.. :) Ajattelin kokeilla jotain erilaista aamupalapöytään, toivottavasti tuo nyt onnistuu kun jouduin laittamaan kaksi kokonaista munaa kun ei riittänyt muuten. Tuoksu mikä uunista kantautuu on ainakin ihana. :haart:
 
Kokeiltu on, ja hyvää oli. Raastoin sekaan pari ihanan kirpeää kotimaista omenaa ja ripsautin joukkoon vielä vaniljasokeria. Kyllä maistui!
 
Tuota.. Tuo aamuinen kokeilu ei ihan tainnut mennä nappiin.. :nolo: Makeutusainetta laitoin varmaan liian vähän, eikä muutenkaan ollut ihan niin ihana tuo kakku kuin mitä luulin ja toivoin. :( Kahvin ja omenasoseen kanssa menihän se kuitenkin alas, jotenkin kuitenkin vähän "kumimainen". Ehkä kokeilen vielä uudelleen joku kerta, kun tekee mieli syödä jotakin kahvin kanssa.
 
Löytyipä netistä tällainen resepti:

VADELMAINEN JUUSTOKAKKU

Valmistusaineet
Vuoan voiteluun:
1 tl rypsiöljyä (tai Flora Culinessea)

Pohja:
2 kananmunan keltuaista
2 rkl sokeria
1,5 rkl Maizena maissitärkkelystä
0,5 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
2 kananmunan valkuaista
1 dl Flora Vanilla (rasvaa 12 %)
1 dl maitorahkaa (rasvaa enintään 0,5 %)
0,5 dl sitruunamehua tai vettä
1 dl raejuustoa (rasvaa enintään 0,3 %)
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:
4 liivatelehteä
3-4 dl vadelmia
4 dl juontivahvuista punaista light-mehua

Ohje
1. Leikkaa leivinpaperista irtoreunavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan kokoinen ympyrä. Aseta se vuoan pohjalle ja voitele rypsiöljyllä.
2. Erottele kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
4. Lisää keltuaisvaahtoon maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada seos paperoidun vuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi.
6. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pohja irtoaa vuoan reunoilta ja on saanut hieman väriä. Jäähdytä, mutta älä poista vuoasta.
7. Laita liivatelehdet likoamaan 10 minuutiksi kulhoon, jossa on kylmää vettä noin 1,5 litraa.
8. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi eli kun käännät kulhon ylösalaisin, vaahto ei tule sieltä ulos.
9. Vaahdota toisessa kulhossa Flora Vanilla vaahdoksi. Vatkaa vaahdon joukkoon maitorahka.
10. Kuumenna sitruunamehu tai vesi pienessä kattilassa höyryäväksi. Kaada liivatevesi pois ja purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi. Sekoita liivatteet höyryävään mehuun.
11. Kaada liivateliemi ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
12. Sekoita seokseen raejuusto ja vaniljasokeri. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti seokseen.
13. Kaada seos irtoreunavuokaan jäähtyneen torttupohjan päälle. Tasoita pinta ja vie jääkaappiin.
14. Pehmitä pinnalle tulevat liivatteet runsaassa kylmässä vedessä.
15. Sekoita punaisesta light-mehusta makuusi sopivaa juomaa 4 dl. Kuumenna siitä noin 0,5 dl pienessä kattilassa höyryäväksi ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää loppumehu ja viilennä jääkaapissa noin 10 minuuttia. Kun seos muistuttaa koostumukseltaan kananmunan valkuaista, jatka tortun valmistusta.
16. Ripottele vadelmat tortun pinnalle ja valele liivate-mehuseos vadelmien päälle. Jäiset vadelmat hyydyttävät liivate-mehuseoksen nopeasti.


Kakun arvot ~950 kcal, p 62g / h 88g / r 38g. En ole maistanut, mutta voisipa joskus kokeilla tehdä :)
 
Faidra sanoi:
NAM!

Marjojen päällä on sokeritonta siirappia, jos joku ihmettelee :)



Mitä, mitä, mitä? :eek:
Kertokaa mullekin mistä tuollaista ihme ainetta saa! En oo koskaan kuullutkaan että siirappia on olemassa sokerittomana.
 
yep! sanoi:
Mitä, mitä, mitä? :eek:
Kertokaa mullekin mistä tuollaista ihme ainetta saa! En oo koskaan kuullutkaan että siirappia on olemassa sokerittomana.

Oliskohan sokeriton siirappi niitä ameriikan ihmeitä??? Mutta jos suomesta löytyy niin kertokaa heti mistä!!!
 
She Devil sanoi:
Oliskohan sokeriton siirappi niitä ameriikan ihmeitä??? Mutta jos suomesta löytyy niin kertokaa heti mistä!!!
Jep, Amerikan ihmeitä taitaa olla... täällä kun noita aamiaissiirappeja riittää laidasta laitaan. Ei tuokaan täysin kaloritonta ole, mutta todella kevyttä (~80kcal/100g). Löytyy täältä sitten täysin kaloritonta makusiirappiakin, noita joita käytetään kahveihin jne. Niitä valmistaa Da Vinci Gourmet. Mitenkähän noita sais Suomeen? Toki tuomalla vaan, mutta sitten myöhemmin...
 
Vinkki, vinkki!!!
Viime viikolla tyhjennellessä keksin että ton saman voi vääntää paistinpannullakin ja aivan yhtä loistavaa herkkua tulee! Oli niin mainiota että tippa linssissä kiskoin suureen nälkääni:D
 
Yhtä#Hauista sanoi:
Vinkki, vinkki!!!
Viime viikolla tyhjennellessä keksin että ton saman voi vääntää paistinpannullakin ja aivan yhtä loistavaa herkkua tulee! Oli niin mainiota että tippa linssissä kiskoin suureen nälkääni:D

:worship: Ei ollut edes tullut mieleen että niinkin vois tehdä. Fast foodia parhaimmillaan :D
 
No nyt on täälläkin kakku testattu ja koukkuun jääty. Kakun onnistuminen tosin vaati kaltaiseltani ö-luokan kotikokilta vähän harjoitusta: ekalla kertaa tuloksena oli vetinen ja kuminen kakku. Tämä ongelma ratkesi sillä, että annoin kakun olla seuraavan kerran uunissa vähän kauemmin, jopa lähes puoli tuntia. Oikein hyvä ja myös täyttävä välipala (varsinkin kun syö kaikki kerralla kuten minä), tykkään syödä sen omenaraasteen kanssa. Täytyypä tänään kokeilla vielä tuota paistinpannuversiota.
 
tota noin.. kokeilin tota ja mullakin se jäi jotenkin vetiseksi vaikka yritin saada kaiken nesteen raejuuston seasta pois ja sitten ei oikein maistunu miltään,laitoin varmaa liiamn vähän sokeria ku makeutusainetta ei löytyny..:( täytyypi yrittää uudestaan! käytättekö te rasvatonta vai sitä 2%??
 
Käytän 2 % raejuustoa, enkä vatkaa mitään erikseen - kaikki ainekset sekaisin, vuokaan ja suoraan uuniin.
 
Mitä meninkään tekemään? Mutta toisaalta, mulla on 'massakausi' ja juustokakusta tuntui puuttuvan jotain ...

Otetaan siis irtopohjavuoka (halkaisija 23 cm), murskataan neljä, viisi desiä All Bran plussaa, sotkotetaan se rypsärin kanssa (2 - 3 rkl) ja tönitään seos vuoan pohjalle. Valmistetaan alkuperäistä juustokakkua koko 400 g purkillisesta raejuustoa ja hulautetaan pohjan päälle. Kypsennetään noin puoli tuntia 200 asteessa. Jäähtyneen kakun päälle levitetään purkillinen Valion vanilja fraîchea (100 grammassa kcal 110, p 3,3 g, hh 13 g, r 5 g). :kuola:
 
Mä tein tänään tota kaakkua, eikä se nyt mitenkään upea makunautinto ollut. Maistui uunijuustolle. Söin puolet mansikkasurvoksen kera ja sit iski yökötys, vähän liian kumimaista...
 
Hyväähän tuo on. Rutosti kanelia ja syö lämpösenä ihan paljaaltaan. Vajaa puol teelusikallista normi sokeria, makeutusaineiden käyttö kun ei oo hallussa. Kylmänä pahaa :D .
Tosin mä herkuttelen kyllä kirsikkatomaateilla kyyditetyllä vähärasvasella leipäjuustollakin. Makuasia.
Makeennälkään varmaan joku muukin on keksiny vatkata pari-kolme kananmunanvalkuaista, teelusikka tomusokeria ja puoltoista tl. sitruunaa. Ihan kovaksi vaahdoksi ja sitten vaan syömään. Herkullinen tapa syödä hyvä proteiiniannos jos ei ole tarkalladieetillä.
Paistaminen vaatii sitkeyttä ja tuuria, marengin tekeminen siis on turhaa.

Toisaalta jos sokeria haluaa syödä ni kannattanee ostaa niitä valmiita, nehän tehdään maitovalkuaisesta ja munanvalkuaisesta. Ei ihan turhaa mättöä :lol2:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom