Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
WtF?! Kuvaapas VIELÄ KERRAN sun käsityksesi SUORITUKSEN AIKAISESTA (=sarjan aikainen) energiankäytöstä, että minäkin ymmärtäisin kuinka tämä homma OIKEASTI toimiiOriginally posted by Sakkeus
Joo, voitaisiin vatvoa tätä vaikka ikuisuuksiin, mutta jos kirjoitat postaukseen näin "Heitänpä tänne vielä oman käsitykseni tästä painoharjoittelun aikaisesta energiankäytöstä" niin silloin se tarkoittaa sitä että sun mielestä painoharjoittelun energiankäyttö on tuollainen kuten kuvasit, mitä SE EI USEIMMITEN OLE. Tätä on vatvottu jo liikaa. Kun ite puhun bodauksen energia-aineenvaihdunnasta niin puhun siitä sellaisena mitä se melkein kaikilla meillä meidän "tavallisissa" treeneissä on.
Originally posted by miisu
WtF?! Kuvaapas VIELÄ KERRAN sun käsityksesi SUORITUKSEN AIKAISESTA (=sarjan aikainen) energiankäytöstä, että minäkin ymmärtäisin kuinka tämä homma OIKEASTI toimii
Originally posted by miisu
Noniin, yhteisymmärrys Sakkeuksen kanssa on ainakin tuon energiankäytön (suorituksen aikaisen ;)) osalta löytynyt :kippis1:
Originally posted by miisu
Periaatteessa EN usko, että rasva on mikään merkittävä energianlähde edes tavanomaisessa painoharjoittelussa (sarjapalautukset ~2 min), mutta koska en ole mistään saanut asiaan vahvistusta niin en halua ottaa siihen mitään "virallista" kantaa. Odottelen, että Sakkeus heittää kehiin oman "todistusaineistonsa" ;)
Luulen, siis nimenomaan LUULEN, että rasva EI ole merkittävä energianlähde painoharjoittelun AIKANA. Lepotilassa rasvan osuus energianlähteenä lienee 60-80%, mutta rasituksen kasvaessa elimistö käyttää yhä enenevissä määrin hiilihydraatteja energian tuottamiseen. Myös pitkäkestoisessa ja matalatehoisessa suorituksessa rasvat ovat avainasemassa, ja siinäkin erityisesti vasta silloin kun glykogeenivarastot alkavat hiipumaan. Elimistö käyttää energiaksi sitä lähdettä, josta purku energiaksi tapahtuu nopeimmin ja vaivattomimmin niin kauan kun näitä vaan on käytössä. Et kai kuitenkaan oleta, että normaalisti syötyäsi ja tämän jälkeen muutaman tunnin paastottuasi olisit ilman tehokasta liikuntasuoritusta tms. jo kuluttanut glykogeenivarastot minimiin?? ;)Originally posted by Sakkeus
Luuletko tosiaan että rasva ei olisi merkittävä energianlähde jos syömisestä on ollut aikaa 2-3 -> ? tuntia? Selitä sitten miten treenit kulkevat ihmisillä paremmin, ja he jopa palautuvat nopeammin sarjoista? Mistä se energia tulee silloin sarjojen välillä jolla täydennetään varastot? Pelkästään veren glukoosista ja lihaksen glykogeenistä? Vaikuttaa jotenkin siltä että sun mielestä kaikki ne kivenkovat faktat jotka oon esittäny tässä topikissa, olisi merkityksettömiä =/.
Originally posted by miisu
a. Et kai kuitenkaan oleta, että normaalisti syötyäsi ja tämän jälkeen muutaman tunnin paastottuasi olisit ilman tehokasta liikuntasuoritusta tms. jo kuluttanut glykogeenivarastot minimiin?? ;)
...
b. ...eli kokonaiset 28 grammaa. Ehkä tämä sitten on jollekin merkittävä määrä... ;)
c. Mielestäni kovatehoisella vastusharjoittelulla kuitenkin on merkittävä rooli rasvanpoltossa. Tämä MERKITTÄVÄ rasvanpoltto ei kuitenkaan tapahdu suorituksen aikana vaan ennen kaikkea SEN JÄKEEN, ja on tunnettu ns. EPOC-efektinä.
d. Treenien paremmin kulkemiseen tai nopeampaan palautumiseen en usko pelkkien kuulopuheiden perusteella. Ihmisen psyyke on kuitenkin harvinaisen taitava kääntämään asioita omaksi eduksi silloin, kun siihen tarpeeksi uskoo. Jos sinulla on esittää tieteellistä faktaa asiasta niin se onkin jo eri juttu.
Originally posted by miisu
a) Et ole sanonut, siksi varmistin asian ettet edes luulisi niin. ;)
Ymmärrätkö Jason82, mihin nuo usein painotetut sanat tuolla tekstissä viittaavat?Originally posted by miisu
Luulen, siis nimenomaan LUULEN, että rasva EI ole merkittävä energianlähde painoharjoittelun AIKANA....
VEIKKAAN, että painoharjoittelu sijoittuu... tunnissa kulutetaan EHKÄ... EHKÄ suhteessa fifty-fifty...
Tuo edellinen esitys tuli nyt tietysti hieman kauttarantain ja perustuu ehdottomasti vain ja ainoastaan OLETUKSIIN tarkoittaen, että asia EI VÄLTTÄMÄTTÄ mene näin irl.
Several studies have shown that carbohydrate (CHO) ingestion in the hour before exercise can result in hyperglycemia and hyperinsulinemia, which is followed by a rapid decline in blood glucose at the onset of exercise (2, 14, 31), often referred to as rebound hypoglycemia. A decrease in blood glucose concentration has been associated with the onset of fatigue during prolonged exercise (7). However, hypoglycemia following pre-exercise CHO feeding has been reported in some studies (6, 14, 20, 28, 29, 35, 39, 42) but NOT in others (5, 8, 13, 17, 19, 27, 30, 31, 33, 34, 37, 40). Furthermore, only two studies have found decreased performance when CHO was ingested prior to exercise (14, 23), whereas the majority of studies have found either no change (5, 11, 12, 19, 43) or IMPROVED PERFORMANCE(17, 25, 41, 44, 45). The reason for the discrepancies among studies may be related to differences in experimental design, including variations in training status of the subjects, subject nutritional state, the type and duration of exercise, choice of performance measurement, exercise intensity, and timing, amount, and type of CHO ingested.Originally posted by Sakkeus
Joo, perke*e nyt pistetään tähän oikeen ranskalaisilla viivoilla kaikki syyt miksi ennen treeniä ei pidä tankata hiilaria ja miksi 2.5-4h syömättömyys nostaa suorituskykyä treenissä. Jos jotain jää puuttumaan niin lisätkää ihmiset. Eli:
- jos ennen treeniä tankkaa, verensokeri nousee nopeasti ylös ja insuliinin voimalla laskee sitten rajusti alas mikä aiheuttaa hypoglykemian; tehot laskee, pyörryttää, oksettaa jne.