Mun tietääkseni noi tollaset tuotteet on ihan potaskaa ja yleensäkin tuo happoemässekoilu on humpuukia. Palstalla on ollu aikasemmin puhetta aiheesta ja muistaakseni Jöllinki-Anssikin tuomitsi ne sekoilut. Kyllä elimistön puskurit siitä happo-emästasapainosta pitää huolta.
http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/04_venakaklo_vesi.shtml :
1.4 Happo-emästasapaino
Happo-emästasapaino on tarkasti säädelty, sillä muutos elimistön pH:ssa (happojen ja emästen määrässä) muuttaisi entsyymien reaktionopeutta, ja olisi elimistön toimintojen kannalta tuhoisaa. Veren pH on lähellä neutraalia. Kuitenkin happea ja ravintoaineita kudoksille kuljettavan valtimoveren pH (7,4) on hieman suurempi kuin laskimoveren (pH 7,35). Laskimoveressä kulkee happamia aineenvaihduntatuotteita soluista eritettäväksi keuhkoihin ja munuaisiin. Solujen pH:n on arvioitu olevan noin 7.
Elimistössä on useita puskurijärjestelmiä, jotka neutraloivat aineenvaihdunnassa muodostuneet ylimääräiset hapot ja emäkset. Terveellä ihmisellä elimistön puskurijärjestelmä yhdessä munuaisten ja keuhkojen kanssa ylläpitävät veren ja muiden elimistön nesteiden pH:n lähes vakiona.
Ruokavalion koostumus ei vaikuta elimistön happo-emästasapainoon. Elimistön pH:n muutos liittyy vain munuaisten tai keuhkojen sairauksiin tai muihin tautitiloihin, kuten hoitamattomaan diabetekseen tai sydänsairauksiin.
Ruokavalio ja happo-emästasapaino
Sekaruokaa syövillä virtsa on heikosti hapanta ja kasvisruokailijoilla vastaavasti neutraalia tai lievästi emäksistä. Happamia aineenvaihduntatuotteita muodostuu proteiinia sisältävistä ruoka-aineista. Sen sijaan kasviksia, maitovalmisteita ja hedelmiä ja runsaasti mm. kaliumia, magnesiumia, natriumia ja kalsiumia sisältävien ruoka-aineiden aineenvaihduntatuotteista muodostuu emäksisiä yhdisteitä.
Terveellä ihmisellä elimistön puskurijärjestelmä sekä keuhkojen ja munuaisten kautta tapahtuva eritys ylläpitää solunulkoisen nesteen pH:n lähes muuttumattomana ruokavalion koostumuksesta huolimatta. Kun ruokavalio sisältää lähes yksinomaan ruoka-aineita, joiden aineenvaihduntatuotteet ovat happamia tai emäksisiä, on solun ulkoisen tilan pH hetkellisesti muuttunut 0,05 yksikköä. Se on nopeasti korjaantunut keuhkojen ja munuaisten erityksen avulla.