- Liittynyt
- 23.2.2012
- Viestejä
- 161
Noh, ainakin minä tykkään hölkkäämisestä poltti se rasvaa tai ei. Ainakin se kuntoa parantanut. Huomaa, että hölkkälenkit kasvaa ja keskinopeus tunnissa nousee. Aina parempi vaihtoehto kun sohvalla löhööminen..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Varmasti voittaa löhöömisenNoh, ainakin minä tykkään hölkkäämisestä poltti se rasvaa tai ei. Ainakin se kuntoa parantanut. Huomaa, että hölkkälenkit kasvaa ja keskinopeus tunnissa nousee. Aina parempi vaihtoehto kun sohvalla löhööminen..
Väännetään nyt vielä rautalangasta Eli jos haluaa tiristää rasvaa vaikka pelkästään ni kumpi on siihen parempi keino niin että mahollisimman vähän menettää lihasta? Siis punttisaliharjoittelun lisäksi.
Miksi ihmeessä tämmöistä asiaa voisi vertailla keskenään?
Hyvänen aika sentään tääl olo vaatii kärsivällisyyttä näköjään :D
No ei vainaan.. mutta siis hyvin yksinkertainen ajatelma. Kumpi noista kahdesta vaihtoehdosta ois parempi jos tavoitteenasi olis kiree kunto esimerkiksi.
Ei siinä että sanoisin sun olevan väärässä, mutta miksi tuo olisi huono asia (jos lenkin tarkotus on pääasiallisesti rasvanpolttoliikunta)? Ainakin jos bodarityyppisesti vetää jonkunnäkösen HIIT:n tai pyramiidilenkin salitreenin perään, niin tuo on käsittääkseni nimenomaan ideana. Oli miten oli, ite suosin sekä palauttavia rauhallisempia lenkkejä, että just HIIT-Tyyppistä salitreenin perään.Monelta menee vieläkin Nikula:n pointti ohi. Eli sehän on tutkittu juttu että riittävän matalalla intensiteetillä tehdyn aerobisen liikunnan aikana mobilisoidaan pääasiallisesti rasvahappoja energianlähteeksi, kun kovemmalla teholla tehty aerobinen(anaerobisesta puhumattakaan) käyttää glykogeenia pääasiallisena energianlähteenä. Kovatehoiset anaerobiset hapotukset kuten intervallit on aina pois palautumiskapasiteetista ja tyhjentää toki glykogeenivarastoja.
Eli jos haluaa tiristää rasvaa vaikka pelkästään ni kumpi on siihen parempi keino niin että mahollisimman vähän menettää lihasta? Siis punttisaliharjoittelun lisäksi.
Riippuen ihan kuosista, mutta harva meistä taitaa todellisuudessa olla oikeasti niin tiukassa kunnossa, että niinkun kehonkoostumus/rakennus mielessä olisi PAKKO dieetillä tehdä muutakin kun syödä oikein ja käydä puntilla. Kulutuksen kasvattaminen jollain kohtuu kevyellä aerobisella on varmaan "vaivattominta", ja noita hyötyjä täällä on jo lueteltu jonkun verrankin. HIIT-tyyppisellä treenillä taitaa todistetusti palaa rasvaa huomattavasti paremmin suhteessa kulutettuun aikaan, mutta tarvii aika kovan peruskunnon ja järkevän suunnittelun osaksi treeniä - ainakin mun peruskunnolla kovat intervallit vei liiaksi palautumiskapasiteettiä, mutta tääkin on taas tavoitekysymys.
Se näissä pakkiksen keskusteluissa on vähän välillä tosiaan sekavaa, että osa argumentoi vaan ja ainoastaan kehonrakennuksen kannalta treenijuttuja, kun monella tavotteet saattaa olla ihan muuta.
Säästyykö sillä hiitillä nyt niin kauheasti sitä aikaakaan? Ite en ainakaan ilman ~20min alkuverkkaa ihan heti lähtisi mitään 20s vetoja ottamaan..
Väännetään nyt vielä rautalangasta Eli jos haluaa tiristää rasvaa vaikka pelkästään ni kumpi on siihen parempi keino niin että mahollisimman vähän menettää lihasta? Siis punttisaliharjoittelun lisäksi.
Miksi ihmeessä tämmöistä asiaa voisi vertailla keskenään?
Hyvänen aika sentään tääl olo vaatii kärsivällisyyttä näköjään :D
No ei vainaan.. mutta siis hyvin yksinkertainen ajatelma. Kumpi noista kahdesta vaihtoehdosta ois parempi jos tavoitteenasi olis kiree kunto esimerkiksi.
Pakkiksen pseudotiedekunta vaan käsittää nämä asiat 99%sesti näin:
Harrastan juoksemista ja paino tippuu = juokseminen polttaa rasvaa!
Ikävä kyllä vain tuon saman 99% käsitys oman kropan massiivisuudesta ja saliharrastuksen "vakavuudesta" on jotain surullisen liioiteltua..
Melkein kaikissa tutkimuksissa ja asiantuntijoiden kirjoituksissa päädytään siihen lopputulokseen että hetkellinen tai harjoituksen jälkeen tapahtuva välitön rasvanpoltto on mitätöntä verrattuna kalorivajeen aiheuttamaan rasvakudosten polttoon. Eli se valinta noiden pitkien kevyiden ja HIIT-tyyppisten treenien välillä pitää tehdä jollain muulla perusteella. Ensin mainittu voi vaikuttaa jopa positiivisesti palautumiseen, mutta intervallit aina negatiivisesti, kovuudesta riippuen voi huomata välittömästi jalkatreeneissä että ei ole reidet ihan täydessä iskussa. Henk.koht putoaa nuo voimatasot jaloista painon mukana ihan tarpeeksi muutenkin niin lihashävikki on varmasti suurempaa jos ei treeneissä voi käyttää mahdollisimman suuria painoja.
Jos kunto on riittävä, voidaan hölkätä viellä niin matalilla sykkeillä että se ei polta glykogeeniä, mutta samalla harjoitus kuluttaa energiaa sen 600-700kcal. Itselläni moinen 80 kilosena vaati noin kolmentonnin cooper kuntoa että pystyi hölkätä matalilla sykkeillä. Ja muutenkin juoksu tekniikan rentoutta.
HIIT parantaa siis enemmän anaerobista kestävyyttä, sekä yleisesti tehostaa sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa, ativoi jokseenkin aineenvaihduntaa etc.
Polttaako keho oikeasti grammaakaan rasvaa ennen kuin ne glykogeeni varannot ovat kokonaan loppumassa, eikä nautitusta ruuasta sula enää lisää energiaa kehon käyttöön?
Kuten siima jo ystävällisesti referoi, niin matalasykkeinen kävely. Toisinsanoen kaikki aerobinen liikunta mistä ei tarvitse "palautua".
No mun silmiin maratoonarit näyttää silt et on aika kevyt kroppa liikuteltavaks, et tehokkuus sitä kautta juoksuun on aika hyvä, ja sitten he näyttävät siltä, että on tullut usein polteltua energiat loppuu ja lihakset perään.. :D Oisko jollain linkata sellaseen tutkimukseen josta ilmenee tuo rinnakkain rasvan polttaminen? Koska oon yrittänyt googletella sitä mutten ikinä löytänyt, ni siks oon suhtautunut todella skeptisesti näihin fitness saittien artikkeleihin, joissa on jotain vinkkejä miten saat reenissä rasvan palamaan yms. Ei ainakaan lihasta/voimaa pysty rakentamaan (oma kokemus) painon pudotessa, joten siitä päättelisin, että on mahdotonta polttaa rasvaa, jollei primäärit energiat oo jo käytetty loppuun. Jos voisi käyttää rasvaa energiana, ruuasta saadun energian ollessa saatavilla, niin kokenutkin treenaaja pystyisi vääntämään "läskit lihaksiksi", eikö...? Itsekkin aiemmin uskoin(luulin), että se keho pystyisi osan energiasta nappaamaan rasvasta noin vaan, mutten usko enää, kun salitulokset vaan laskeneet puolen vuoden takaisesta kun on muutaman hassun kilon pudottanu siin samal... No tää punttien nostelu ei suoranaisesti liity topicin aiheeseen, mutta kyllä minusta samalla logiikalla pitäisi kehon pystyä käyttämään rasvaa jossain välissä päivää, niin että lihasmassan lisäykseen voitaisiin säästää ruuasta saatua energiaa ja proteiinia, ja näin ollen kasvattaa lihasta, rasvan palaessa. Luulen että ainoa ryhmä joka tähän pystyy on suoraan sohvalta, selvästi normaalia huonommalla lihaskunnolla olevat henkilöt..Polttaa. Sykkeestä/kuormasta riippuen. Rasva on liian hidas sprintteihin, joten glykogeeniä käytetään silloin polltoaineena. Ja käsittääkseni esim. penkkauksessa glukogeeni on liian hidas ja siksi adenosiinitrifosfaatti (googlasin) eli ATP on polttoaineena.
Mitä paremmassa juoksukunnossa on, sitä enemmän voi rasvaa käyttää polttoaineena. Eli huippumaratonarit voivat juosta pitkään kovalla sykkeellä, sillä heillä on kyky hyödyntää rasvavarastoja. Itselläni samassa vauhdissa jalat irtoaisivat, sillä yksinkertaisesti glykogeeni loppuu kesken. Ja pumppu pettää tietty myös.
. Ensin mainittu voi vaikuttaa jopa positiivisesti palautumiseen, mutta intervallit aina negatiivisesti, kovuudesta riippuen voi huomata välittömästi jalkatreeneissä että ei ole reidet ihan täydessä iskussa. Henk.koht putoaa nuo voimatasot jaloista painon mukana ihan tarpeeksi muutenkin niin lihashävikki on varmasti suurempaa jos ei treeneissä voi käyttää mahdollisimman suuria painoja.
No mun silmiin maratoonarit näyttää silt et on aika kevyt kroppa liikuteltavaks, et tehokkuus sitä kautta juoksuun on aika hyvä, ja sitten he näyttävät siltä, että on tullut usein polteltua energiat loppuu ja lihakset perään.. :D Oisko jollain linkata sellaseen tutkimukseen josta ilmenee tuo rinnakkain rasvan polttaminen? Koska oon yrittänyt googletella sitä mutten ikinä löytänyt, ni siks oon suhtautunut todella skeptisesti näihin fitness saittien artikkeleihin, joissa on jotain vinkkejä miten saat reenissä rasvan palamaan yms. Ei ainakaan lihasta/voimaa pysty rakentamaan (oma kokemus) painon pudotessa, joten siitä päättelisin, että on mahdotonta polttaa rasvaa, jollei primäärit energiat oo jo käytetty loppuun. Jos voisi käyttää rasvaa energiana, ruuasta saadun energian ollessa saatavilla, niin kokenutkin treenaaja pystyisi vääntämään "läskit lihaksiksi", eikö...? Itsekkin aiemmin uskoin(luulin), että se keho pystyisi osan energiasta nappaamaan rasvasta noin vaan, mutten usko enää, kun salitulokset vaan laskeneet puolen vuoden takaisesta kun on muutaman hassun kilon pudottanu siin samal... No tää punttien nostelu ei suoranaisesti liity topicin aiheeseen, mutta kyllä minusta samalla logiikalla pitäisi kehon pystyä käyttämään rasvaa jossain välissä päivää, niin että lihasmassan lisäykseen voitaisiin säästää ruuasta saatua energiaa ja proteiinia, ja näin ollen kasvattaa lihasta, rasvan palaessa. Luulen että ainoa ryhmä joka tähän pystyy on suoraan sohvalta, selvästi normaalia huonommalla lihaskunnolla olevat henkilöt..
Polttaako keho oikeasti grammaakaan rasvaa ennen kuin ne glykogeeni varannot ovat kokonaan loppumassa, eikä nautitusta ruuasta sula enää lisää energiaa kehon käyttöön?