Eduskuntavaalit 2007

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Vittu mitä paskaa. Ensin täällä jyristään, ettei mitään ilmastomuutosta tapahdu edes ja sitten kun siitä laitetaan faktaa tiskiin niin ääni muuttuu kellossa 180 astetta ja kuuluu itkua: "Ei me mitään enää mahdeta antaa olla vaan". Päästörajoituksilla, energiatekniikan kehityksellä, energian säästötoimilla, kierrätyksellä ja monilla muilla asioilla saadaan muutoksia aikaan.


Pakkotoisto näyttää olevan ilmastotieteilijöitä pullollaan, kun jälleen yksi viisas toteaa: "Mitään ei ole tehtävissä", niitä ensimmäisiä päästörajoituksia asetettiin jo muuten yli 30 vuotta sitten...


Kai ymmärrät, että ihminen ei tuota pelkkiä hiilidioksidipäästöjä ja ympäristönsuojelu on muutakin kuin ympäristöpäästöjä. Suomella on aika merkittävä rooli Itämeren saastuttamisessa. Meillä on omat hommat ympäristönsuojelun alalla, vaikka emme ehkä tuotakaan suurimpia hiilidioksidipäästöjä maailmassa.

Kiitos Dragon vastauksestasi. Ymmärsit nyt minut varmaankin väärin tai sitten sinulla on täysin eri käsitys kuin minulla siitä, millä vahdilla tämä pallo tuhoutuu.

Itse olen siis täysin ilmastonmuutoksen hidastamisen/pysäyttämisen kannalla. Nykyiset ehdotetut keinot eivät valitettavasti vain ole siihen riittäviä. Itse olisis valmis kaikkiin päästörajoituksiin, väestönkasvun hidastamiseen jne. mutta nämä ovat vain niin laajoja asioita, ja vaatisivat perinpohjaista perille menevää valistusta, ettemme valitettavasti ehdi toteuttaa niitä.

Kyllä, JOS kaikki tekisivät edes pieniä eleitä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi, kaikki maat sitoutuisivat hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen jne. niin tilanne varmaankin olisi vähän toinen.

Olen tietoinen siitä, että ympäristönsuojelu on muutakin kuin hiilidioksidipäästöjä, kiitokset kuitenkin muistutuksesta. :)
 
Jaa. En tiedä, keihin vihreisiin viittaat, mutta minä en ainakaan tiedä yhtäkään, joka vaatisi "Suomen teollisuuden ja liikenteen alasajamista". Päinvastoin, teollisuuden - ja koko yhteiskunnan - tulevaisuuden toimintaedellytykset halutaan nimenomaan turvata pysäyttämällä ilmastonmuutos (tai ainakin pyrkimällä hidastamaan sitä). Ja se vaatii luonnollisestikin globaaleja toimia, ei ainoastaan Suomen sisäisiä kipeitä päätöksiä.

jep
 
Pakko vähän blastata, kun taas tulee tätä kummallista NL-vuosien itkua ja mankumista.

Tuloerot: Mitä sitten jos joku rikastuu? Hyvä sille, ei se kuulu mulle. Vai oletko kateellinen? Eri asia on jos köyhät köyhtyy. TÄMÄ on asia mistä pitää huolehtia. Miten köyhät sitten voi päästä ylöspäin? No rahalla. Ei sossujen haleilla saa mitään muuta kun lämpimän posken loppupäiväksi. Mistä se raha sitten tulee? TYÖSTÄ. Ja työn kannattavuus? Noh, onhan ne verot aika korkealla..

Työttömyys: Työpaikkoja syntyy kun niitä luodaan, kuka niitä luo? Se työläisen vihollinenpa hyvinkin. Vihataan vaan sitä työnantajaa, niin saadaan olla työttömiä myös jatkossa. Asennevamman saa jättää tiskille.

Talouskasvu vs. heikoimmista huolehtiminen: No vittu onhan se nyt selvää millä niistä heikoimmista huolehditaan, rahalla! Vahva talous = enemmän rahaa niihin palveluihin ja muihin. Onko tämä nyt niin vaikea käsittää? Onko??? Ei mitään mutku mutku, jos asia on näin, niin se on näin. Menkää halimaan köyhiä, jonkunhan se pitää se palvelukin maksaa, halauspalvelun työntekijät voivatkin sitten tähän talkooseen osallistua sen tekovälittämisen sijaan.

Ilmastonmuutos: Tärkeä asia, tulee tätä tutkia ja toimia. Mutta jos lähdetään tappamaan omaa taloutta vain siksi, että puoluekaverit Saksassa hurraisivat, niin metsässä ollaan. Niin, se raha jota käytetään siihen jossa meillä on hyttysenpaskan vaikutus, keneltäs se on taas pois? Aivan, niiltä vähäosaisilta. Mennään vaan repimään ne viimeisetkin leivänmurut sieltä ja sanotaan että kuules nyt se on niin että jos me ei satsata tätäkin leipää nyt tähän ilmastonmuutokseen vaikka konsensusta ei ole maailmalla, niin, kuule... no kyllä sä voit vaikka haukkoa ilmaa, täyteen siitä tulee, varsinkin kun se on _puhdasta_.

Kulutusyhteiskunta: No se nyt vaan pitää rattaa pyörimässä. Ostetaan palveluita, tuotteita ja muuta. Ei se tarkoita sitä, että kaikki ostaa omia ydinreaktoreita ja pössyttelee vähän radioaktiivista pöhöä ilmaan. Se voi vaikka ostaa itselleen kotiapulaisen palveluita pari tuntia viikossa, katon korjaajan, tai vaikka penishieronnan. Se työllistää. Voidaan me toki vihata kulutusta oikein ja tehdä kaikki itse, pidetään yhdessä huolta että täällä ei kannata palvelubisnestä pitää yllä. Huudetaan valtioon päin että antakaa nyt niitä töitä, tuleehan niitä kun yhdessä päätetään.

Globalisaatio: Se vaan nyt on tosiasia. Voidaanhan me siitä kokonaan kieltäytyä ja ruveta Euroopan Kuubaksi. Autokantahan meillä jo valmiiksi vanha onkin, mutta työllistetään sillä sitten tiksipettereitä fiksailemaan hajoilevat ladat. Toisaalta se antaa paljo mahdollisuuksiakin. Jokainen on itse vastuussa siitä mitä tekee. Eli, päivän sanoma on se, että on taisteltava niillä eväillä joita täällä on, ja kyllähän meillä niitä on. Ihan turhaa itkeä niin kauan että paska on jo housuissa. Vastuullinen talous pitää huolen siitä, että niitä palveluita voidaan rahoittaa myös jatkossa. Niin, se on sitä 'välittämistä'. Toki palveluluukuille voidaan mennä kollektiivisesti meditoimaan ja rukoilemana että pysykää pystyssä. Vittu, rahalla se pyörii, ja tarvitaan niitä, jotka sitä rahaa pystyy parhaiten generoimaan. Välittäjät voivat vaikka mennä vapaaehtoistöihi tai antaa palkastaan lahjoituksia.

Itkemisen aikakausi on ohi, ja tulemme todellisuuden maailmaan. On hienoa, että täälläkin päästään noista sossuista ja muista kansan köyhistäjistä eroon.
 
On todella kumma, jos suomessa peruskoulun läpikäynyt ihminen ei millään pysty tulemaan toimeen, vaikka kuinka paiskii töitä.

Kumma se onkin, mutta valitettavasti myös totta.

Suomessa työssä käyvien köyhien määrä (englannin kielessä käytetään termiä 'working poor') on jatkuvassa kasvussa. Näitä ihmisiä on jo yli toistasataatuhatta. Kyse on siis ihmisistä/perheistä, jotka työssäkäynnistään huolimatta jäävät suhteellisen köyhyysrajan alapuolelle ja ovat näin ollen oikeutettuja toimeentulotukeen.

Minun oikeustajuuni ei mahdu, että Suomen kaltaisessa "hyvinvointivaltiossa" ihminen ei välttämättä kykene nykyisin elämään edes palkallaan. Amerikassahan tämä on arkea, mutta ilmiön yleistyminen Suomessa huolestuttaa. Vanhasen hallituksen mainostamat uudet työpaikat ovat olleet suurelta osin juuri (osa-aikaisia) matalapalkkatöitä, ja kokoomuksen julkilausuttuna tavoitteena on edelleen helpottaa matalapalkka-aloille työllistämistä ja heikentää irtisanomissuojaa. Mikäs sen kätevämpää: halpaa ja nöyrää työvoimaa, ja työttömyystilastotkin siinä näennäisesti kaunistuvat.

Kaikki Suomen työtä tekevät eivät saa edes palkkaa työpanoksestaan (enkä nyt puhu vapaaehtoisesta hyväntekeväisyystyöstä). Suomessa hyväksikäytetään varsin yleisesti paitsi opiskelijoita myös työttömiä ilmaisina työharjoittelijoina. Työministerin mukaan työttömien "aktivointitaso" pitäisi peräti tuplata Tanskan tasolle (40 %:iin työttömistä). Mielestäni asia on niin, että jos työpanokselle on todellista tarvetta, myös tuottavuus kasvaa, ja silloin myös työtä tekevän tulisi saada kakusta edes jonkinlainen siivu. Näin ei nykyään aina käy.
 
Kun katsotaan asiaa maailmalaajuisesti, tuloerojen tasaamisen puolesta puhuu se, että suuret tuloerot näyttävät aiheuttavan väkivaltaa ja turvattomuutta. Köyhin väestönosa purkaa turhautumistaa väkivallalla ja ryöstelyllä, ja varakkain väestönosa pelkää ja suojautuu yhä korkeampien muurien taakse. Maailman suurimpien tuloerojen maasta Brasiliasta tämä on hyvin nähtävissä. Myös ero Yhdysvaltojen ja Kanadan välillä turvattomuuden kokemisessa ja väkivaltatilastoissa on nähtävissä tämä yhteys.

Näissä vertailuissa mennään aina metsään, koska kyseisiä ongelmia aiheuttaa lähinnä absoluuttinen köyhyys, jota Suomessa ei mielestäni ole.
 
Toivottavasti ottavat Vihreät "apupuolueeksi", kumpi nyt vaalit voittaakin.

Tilannehan on sinänsä melkoisen mielenkiintoinen, paljon nuorta porukkaa valittuna ja todennäköisesti tulossa melkoisen erilainen hallituskokoonpano kuin aikaisemmin. Tulevaisuudelta toivon parasta ja pelkään pahinta, aika näyttää.

EDIT: Tuo slackerin skenaario tässä pahana vaihtoehtona kummittelee mielessä, mutta...niin, aika näyttää.

No voi vcittu, jos sinne jotkut vihreät otetaan! Siinä sitten alettaisiin entistä enemmän halailemaan maailmaa omien ongelmien kustannuksella, eli jeejee vihreät hallitukseen vaan.. :piis:
 
Kiitos Dragon vastauksestasi. Ymmärsit nyt minut varmaankin väärin tai sitten sinulla on täysin eri käsitys kuin minulla siitä, millä vahdilla tämä pallo tuhoutuu.
Okei mä taisin tosiaan ymmärtää väärin sun kommentit ja vastailin hiukan liian äkäisesti. Sulla taitaa olla vielä pessimistisempi näkemys ympäristönmuutoksesta kuin mulla ilmeisesti :( mutta mielestäni puheet "tuhoutumisesta" ovat vähän tieteisleffasta revittyjä.

Itse olen siis täysin ilmastonmuutoksen hidastamisen/pysäyttämisen kannalla. Nykyiset ehdotetut keinot eivät valitettavasti vain ole siihen riittäviä. Itse olisis valmis kaikkiin päästörajoituksiin, väestönkasvun hidastamiseen jne. mutta nämä ovat vain niin laajoja asioita, ja vaatisivat perinpohjaista perille menevää valistusta, ettemme valitettavasti ehdi toteuttaa niitä.
Totta joka sana, sillä erolla että kyllä nämä asiat ehtii toteuttaa, jos niitä vaan aletaan toteuttaa.
 
Näissä vertailuissa mennään aina metsään, koska kyseisiä ongelmia aiheuttaa lähinnä absoluuttinen köyhyys, jota Suomessa ei mielestäni ole.

Kuitenkin suurien tuloerojen ja koetun yhteiskunnallisen turvattomuuden ja epäoikeudenmukaisuuden (ja mahdollisesti rikollisuuden) välillä on selvä korrelaatio.
 
Kumma se onkin, mutta valitettavasti myös totta.
Mikäs sen kätevämpää: halpaa ja nöyrää työvoimaa, ja työttömyystilastotkin siinä näennäisesti kaunistuvat.

Kaikki Suomen työtä tekevät eivät saa edes palkkaa työpanoksestaan (enkä nyt puhu vapaaehtoisesta hyväntekeväisyystyöstä). Suomessa hyväksikäytetään varsin yleisesti paitsi opiskelijoita myös työttömiä ilmaisina työharjoittelijoina.

Kokoomus ja kokoomus. Tämä on ongelma nyt ja ketkä siellä hallituksessa tällä hetkellä pyörii?
Mikä tähän on syynä? Työllistämistuet. Yritykset ovat hyvin oppineet käyttämään tätä "ilmaista työvoimaa", palkka kun maksetaan valtion pussista. Kun valtion tuki loppuu, jannu ulos ja uutta tilalle uudella tuella. Hienoa.
Toinen epäsuora (huomattavasti pienempi) syypää ovat opiskelijat. Nämä rukat joutuvat hankkimaan pakollisen työharjoittelunsa valitettavan monesti palkattomana.
 
Jotenki vähä luisuu äärirajoille keskustelu:D En usko, et Suomen politiikka tule radikkalisti muuttumaan. Sen sijaan toivon, että epäkohtia korjattas, kuten työnteko aina kannattavaks, perintövero pois alle ei mammutti-perinnöiltä(~0-300000€). Ja tuloveroista en osaa sanoa muutaku että malttia pitäs olla, että ei rietasteltas liikaa niillä(siis aleilla).
nii, ja maahanmuuton kans tarkkana ja koulutuksen uudistus(enemmän duunareita).
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Suomessa työssä käyvien köyhien määrä (englannin kielessä käytetään termiä 'working poor') on jatkuvassa kasvussa. Näitä ihmisiä on jo yli toistasataatuhatta.

Kyllä ja jokaisella näistä henkilöistä omaa Suomessa mahtavat mahdollisuudet vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa. Tämä voi vaatia muutosta työskentelytavoissa, asenteessa, lisäkoulutusta, alanvaihtoa tai jopa muuttoa paikkakunnalta toiselle. Jokatapauksessa jokaisella perusymmärryksen ja käytöstavat omaavalla henkilöllä on hyvät mahdollisuudet nostaa huomattavasti omaa elämänlaatuaan. Kysymys taitaa olla lähinnä siinä, että onko valmiutta tehdä omalle elämälleen muutoksia.

Entinen appiukkoni painoi 30 vuotta tehtaalla liukuhihnalla duunia. Tehdas lakkautettiin pahimman laman keskellä. Kesti viikon-pari, kun oli jo työtarjouksia pöydällä vanhalle miehelle. Suuri osa duunikavereista jäivät työttömiksi, kun eivät enää osanneet/halunneet/uskaltaneet muuttaa elämäänsä. Ukolla palkka ja tehtävänkuvat nousivat uuden duunin kautta, kun uskalsi ja osasi. Ei taida koskaan olla liian myöhäistä!
 
Viimeksi muokattu:
Kumma se onkin, mutta valitettavasti myös totta.
...Näin ei nykyään aina käy.

Oman kokemukseni perusteella alkaa olla jo aika sama, miten sitä köyhintä osaa yritetään auttaa, kun systeemistä hyötyvät jatkuvasti eniten elämäntapatyöttömät lorvijat, jotka pärjäävät sillä minimillä oikein hyvin, koska eivät tarvitse rahaa autoon/julkisiin/työvaatteisiin/johonkin muuhun työssäkäyvälle välttämättömään. Kyllä ne siellä sossussa osaavat laskea, että ne pennoset mitä pienpalkkalainen tienaa riittävät vaikka mihin; ne hyväksytyiksi laskettavat menot ja mitä sillä perusosalla muka kuuluisi saada ovat aivan naurettavat.

edit. Aikalailla tarkoitan samaa kuin Aimo tuossa ylempänä; ei ongelma korjaannu sillä, että kitkutellaan kun homma ei selvästi toimi. Jokaisella on tosiaan mahdollisuus muuttaa omaa elämäänsä. Mitä sitten, että se on joskus vaikeaa? Ei kaikille voi olla samat asiat helppoja. Aika harva joutuu niin pahoin yhteiskunnan uhriksi, ettei mitenkään voi omaan asemaansa vaikuttaa. Vituttaa, kun suurimmat valittajat ovat yleensä niitä jotka eivät mitään yritäkään vaan kiukuttelevat, että heillä ei ole käynyt niin hyvä tuuri että luotsaisivat Nokiaa miljoonatuloista nauttien.
 
No voi vcittu, jos sinne jotkut vihreät otetaan! Siinä sitten alettaisiin entistä enemmän halailemaan maailmaa omien ongelmien kustannuksella, eli jeejee vihreät hallitukseen vaan.. :piis:

Perusteletko hieman tarkemmin (jos pystyt)?
 
Kokoomus ja kokoomus.

Olet täysin oikeassa siinä, että kolmen suuren puolueen linjaerot ovat varsin näennäiset.

Mielenkiinnolla odotan, kuinka demarit alkavat oppositiossa räyhätä, vaikka hallituksessa istuessaan luultavasti siunaisivat samaiset päätökset. Suomen poliittinen järjestelmä ei suosi vaihtoehtoja, koska käytössä oleva suhteellinen vaalitapa ja puoluetukijärjestelmä takaavat isoille puolueille mahdollisuuden pöhöttyä ja jämähtää turvallisiin asetelmiinsa.
 
Kuitenkin suurien tuloerojen ja koetun yhteiskunnallisen turvattomuuden ja epäoikeudenmukaisuuden (ja mahdollisesti rikollisuuden) välillä on selvä korrelaatio.

Laitappa linkkiä tutkimukseen, missä tämä on todettu Suomen kanssa vertailukelpoisessa maassa (edit. ei siis absoluuttista köyhyyttä ja pienet tuloerot). Noin yleisesti ottaen kaikenlaisten asioiden välille voi löytää korrelaatiota vaikkei niillä aina olisi syy-seuraussuhdetta.

Yhteiskunnassa pitää olla turvaverkko sairauden tai muiden äkillisten muutosten varalle, mutta Suomessa on tämä hyyssääminen viety aivan liian pitkälle. Ihmisten pitäisi ensisijaisesti kantaa vastuuta itsestään, eikä olettaa muiden maksavan elämisensä, kun ei työnteko ja yrittäminen kiinnosta. Kuinkahan moni maksaisi elämäntapa laiskureiden/syrjäytyneiden/juoppojen elämistä, jos verojen maksu perustuisi siltä osalta vapaaehtoisuuteen? Minulta ei ainakaan liikenisi penniäkään.
 
No voi vcittu, jos sinne jotkut vihreät otetaan! Siinä sitten alettaisiin entistä enemmän halailemaan maailmaa omien ongelmien kustannuksella, eli jeejee vihreät hallitukseen vaan.. :piis:

Jep.
Ilmastonmuutos oli vaan vihreitten vaalikampanjaa. Kyllä ne täysin muut asiat vituttaa vihreissä...
 
Voi helvetti tuota Arhinmäkeä.



Miten kukaan ihmisolento voi mennä tommoiseen lätinään? Se on yksi hailee miten paljon Suomen kokoinen maa täällä saastuttaa, ei mitään merkitystä mihinkään.

Niitä kutsutaan vihreiksi.
 
Ok, uuteen aiheeseen. Kiitos Ronny11 että palauttelet meitä pois offtopicin syövereistä.

Itse toivon tulevalta hallitukselta/eduskunnalta:
1) Perintövero pois 1-luokasta (leski, lapset ja vanhemmat). Verovapaan perinnön ylärajaa tulisi nostaa jonkun verran kaikissa luokissa.
2) Eläkkeiden pohjaosan korotus
3) Ilmastonmuutoksen hillitseminen (tämä ei varmaan ollut yllätys?)
4) Yrittäjyyden tukeminen/kannustimet yrittäjyyteen
5) Edelliseen liittyvänä ensimmäisen työntekijän palkkaamisen tuki yksityisyrittäjälle
6) Energiapolitiikan uudistaminen

Lisäksi jos rahaa jää: Hoitoalalle lisää palkkaa, opiskelijoille korotus opintotukeen ja ansiotuloverotuksen keventäminen kaikissa tuloluokissa.

Lisäksi henkilökohtainen työhöni liittyvä toivomus: Uuden osakeyhtiölain ja verotuksen yhdenmukaistaminen :)
 
Tottahan se on, että ilmastonmuutosta ei voi enää pysäyttää. Ihan sama mitä päästörajoituksia tehdään ja sopimuksia solmitaan. Ainoa keino, jolla lopulta olisi jotain merkitystä, olisi väestönkasvun pysäyttäminen ja siirtyminen vuosisadan alun aikaisiin menetelmiin mm. teollisuudessa.

Mielestäni on kuitenkin hyvä, että on olemassa ihmisiä, jotka pitävät tätä palloa ja ilmastonmuutoksen pysäyttämistä tärkeänä. Suomi saastuttaa suhteellisesti kaikista eniten koko maailmassa.
Lisäys: Kerrassaan loitava vaalitulos! Veikkaan hallituksen koostuvan keskustasta, kokoomuksesta ja rkp:sta. Toivoisin, että myös vihreät mahtuvat mukaan.

Sillä ei ole mitään väliä. Suhteessa ja suhteessa.. Suhteessa monikin asia on vituillaan, mutta Suomen suhteellinen saastuttaminen on täysin eri sfääreissä verrattuna kinukkeihin ja jenkkeihin.

Kuten Mike:kin totesi, ei sillä ole mitään väliä mitä me täällä tehdään. Aivan turhaa se kuitenkin on.

EDIT: ei siinä mitään voi sitä aina pienentää päästöjä, mutta on aivan turha ruveta vaahtoamaan, että Suomen pitää vähentää päästöjä, jos ei muutkaan maat sitä aio tehdä.
 
On mielenkiintoista nähdä, käykö täällä kuten Ruotsissa, missä porvarihallituksen valtaan astuttua kansa kääntyikin varsin pian hallitusta vastaan. On nimittäin aika ristiriitaista, että suomalaiset pitivät ennakkokyselyissä punamultaa selvästi toivotuimpana hallitusvaihtoehtona, ja porvarihallitus tuli kaukana perässä. Mutta ugh, kansa on puhunut.

Tottakai täällä käy kuten Ruotsissa. Vaikka Keskusta ja Kokoomus saivatkin yhteensä n. 46% äänistä, ei se tarkoita sitä, että 46% kansasta kannattaa porvarihallitusta. Tietenkin Kokoomusta äänestäneistä iso osa on porvarihallituksen puolella, mutta Keskustaa ääneistäneistä varmasti aika moni haluaisi mielummin punamullan.

Esimerkiksi jos katsotaan tätä: http://www.yle.fi/vaalit/2007/id55779.html voidaan huomata, että teoriassa melkein kukaan Keskustalaisista ei olisi porvarihallituksen puolella. Olisi mukava nähdä jostain, että miten tuo kannatus jakaantuu. Esim. onko sinipuna-hallituksen kannattajien joukossa kokoomuslaisia ja demareita kuinka paljon. Tuntuu, että demarit eivät hirveästi kannata sinipuna-hallitusta, mutta mistäs minä mitään tiedän.

Ruotsissa porvarihallitukseen on tyytyväisiä muistaakseni n. 40-45% kansasta, kun demareiden aikaan se on ollut reilusti yli 50%. Veikkaisin, että Suomessa mennään aika samoilla linjoilla. Ainakin siihen asti, kunnes ensimmäisiä päätöksiä saadaan tehtyä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom