- Liittynyt
- 22.1.2008
- Viestejä
- 6 447
Mutta karkit ja limukat on ok ruokavaliota?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mutta karkit ja limukat on ok ruokavaliota?
Kun taas tämän hetken (2008 Nov) tutkimustiedon valossa Christel Lamberg-Allardt suosittelee 11 kiloiselle lapsellekin 25 µg, jotta saavutetaan TARVITTAVA taso 50 - 60 ng/mL eli 128 - 152 nmol/L. Tuosta voi vähän päätellä, mitä satakiloinen salillakävijä tarvitsee vastaavaan tasoon.
Effects on the child
Seventeen experts—many of them world-class experts—recently recommended:
"Until we have better information on doses of vitamin D that will reliably provide adequate blood levels of 25(OH)D without toxicity, treatment of vitamin D deficiency in otherwise healthy children should be individualized according to the numerous factors that affect 25(OH)D levels, such as body weight, percent body fat, skin melanin, latitude, season of the year, and sun exposure. The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL (128 nmol/L). As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."
Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.
pelko siitä, että osalla ihmisistä, tosin ani harvalla (itse olen törmännyt kahteen tapaukseen) 25-OH-D-vitamiinipitoisuus suurenee jopa 5 mcg vuorokautisella saannilla todella korkeaksi..
Niin ja maitoahan ei kannata juoda.
Tänään otettiin tyttäreltä 1v 2kk myös arvot. Ollaan syötetty 50mcg/pv syntymästä asti. Katotaan mitä näyttää.
Vastaus oli tälle meidän 1v 2kk tyttärelle (9kg) 163nmol/l joka on erinomainen mutta ehkä nyt kesäksi tiputetaan 20mcg/pv vaikka eihän nyt ollakaan vielä edes lähellä toksisuutta (raja 350 nmol/l). Olen itse sitä mieltä että tasot olisi hyvä olla n. 100-120 nmol pinnassa koska suuremmista pitoisuuksista (120-200) ei ole näytetty olevan juurikaan lisähyötyä ei tosin myöskään haittaa.
Ollaan siis syötetty 40-50mcg melkein päivittäin normaalin ruuan ja vitaminoidun maidon (Nan/rasvaton) päälle syntymästä asti. Toki joka päivä ei ole aina muistettu antaa.
Tilasin taannoin useamman purkin Star Nutritionin D-vitamiinitabletteja ja entisten vitamiinien (toinen valmistaja) loputtua avasin purkin ja huomasin tuotteessa todella voimakkaan pistävän hajun. En ole viinamäen miehiä, mutta yhdistäisin tuon hajun punaviiniin (tai johonkin liuottimeen). Onko kenelläkään vastaavanlaista kokemusta kyseisestä Star Nutritionin tuotteesta? Aiemmin käyttämäni D-vitamiinitabletit eivät todellakaan ole haisseet tuolta. Avasin toisenkin purkin ja sama juttu. Taitaa olla lisäksi vielä kaksi purkkia kaapissa... Googlailin E-koodeja, eikä vaikuttanut mitään ihmeellistä olevan. Tuskinpa on saastunut tai muuten pilaantunut erä kyseessä... ei liene tämän vuoden puolella vedetty eriä myynnistä..?
Ei toisaalta kiinnostaisi vaarantaa maksaa, tai terveyttä muutenkaan...