D-vitamiini (EI ALENNUSKOODEJA TAI TILAUSJUTTUJA)

Supermass Nutrition: Super Meal 1 KG -30%
Kun taas tämän hetken (2008 Nov) tutkimustiedon valossa Christel Lamberg-Allardt suosittelee 11 kiloiselle lapsellekin 25 µg, jotta saavutetaan TARVITTAVA taso 50 - 60 ng/mL eli 128 - 152 nmol/L. Tuosta voi vähän päätellä, mitä satakiloinen salillakävijä tarvitsee vastaavaan tasoon.

Effects on the child

Seventeen experts—many of them world-class experts—recently recommended:

"Until we have better information on doses of vitamin D that will reliably provide adequate blood levels of 25(OH)D without toxicity, treatment of vitamin D deficiency in otherwise healthy children should be individualized according to the numerous factors that affect 25(OH)D levels, such as body weight, percent body fat, skin melanin, latitude, season of the year, and sun exposure. The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL (128 nmol/L). As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

Christel Lamberg-Allardt, Heli Viljakainen ja mahdollisesti Tampereen Yliopiston Tuohimaa antavat ulkomaisissa julkaisuissa huomattavasti suurempia suosituksia kuin kotimaassa. Tämä johtuu varovaisuudesta. Yksi tekijä on suomalainen konservatiivisuus ja toisaalta pelko siitä, että osalla ihmisistä, tosin ani harvalla (itse olen törmännyt kahteen tapaukseen) 25-OH-D-vitamiinipitoisuus suurenee jopa 5 mcg vuorokautisella saannilla todella korkeaksi. Osin voi olla kyse myös omasta urasta, ettei vaan annettaisi liian korkeita suosituksia, kun pitkäaikaissaannin vaikutukset ovat edelleeen tuntemattomia.

Itse olen lähinnä immuniteettipuolustusta parantaakseni nauttinut 50-100 mcg/vrk. Olen mittauttanut aktiivisen D-vitamiinpitoisuuden Meilahden sairaalassa useita kertoja ja muistaakseni korkein arvoni on ollut 180 mmol/l. Eli olen omalla kohdallani muuttanut kantaani ja suosittelen kaikkia, jotka käyttävät 100 mcg tai enemmän päivässä mittauttamaan aktiivisen D-vitamiinipitoisuuden esim. Helsingin Mehiläisen Forumin lääkäriasemalla. Labrakokeet eivät vaadi lähetettä, jolloin samalla voi mittauttaa muitakin mielenkiintoisia labra-arvoja.

En ole ehtinyt tutustua uusimpiin D-vitamiinia koskeviin julkaisuihin toistaiseksi.
 
Mitään hyötyä en ole huomannut d-vitamiinilla. Nyt 5-vuotta ottanut 5000iu päivässä, kipeänä en oo ollu , mutta en ollut ennenkään.

Jatkan silti varmaan käyttämistä, kun on niin halpaa, vuoden kapselit saa muutamalla eurolla.
 
pelko siitä, että osalla ihmisistä, tosin ani harvalla (itse olen törmännyt kahteen tapaukseen) 25-OH-D-vitamiinipitoisuus suurenee jopa 5 mcg vuorokautisella saannilla todella korkeaksi..


NEJM 15.6.2011 Tässä tutkimuksessa tutkijat kartoittivat ensimmäisinä maailmassa varhaislapsuudessa ilmentyvän tuntemattomasta syystä johtuvan hyperkalsemian, idiopaattisen infantiilin hyperkalsemian, geenivirheen. Taudista on myös vielä vakavampi variantti, Williams–Beuren syndrooma. Tässä geenivirheessä on kyse siitä, että D-vitamiini ei hajoa elimistössä normaalisti, koska eräs keskeinen D-vitamiinia hajottava entsyymi, CYP24A1, ei toimi mutaation vuoksi. Tämä geenivirhe on harvinainen, sen esiintyvyys on n. 1/47 000 Pohjois-Amerikassa. Jos sama esiintymistieto pitäisi paikkansa Suomessa, meillä näitä henkilöitä olisi n. 100. Keskeistä on myös huomata, että kuten taudin nimi kertoo, tauti ilmenee yleensä jo lapsena ja voi olla oireetonkin. Näille lapsille jo nykyisen suomalaisen (10µg) lasten D-vitamiinisuosituksen toteuttaminen riittää aiheuttamaan hyperkalsemian ( Schlingmann et al. 2011).
 
"Mistä tämä 50 nmol/l lukema on peräisin? Se perustuu yksinomaan kuolleiden luustomittauksiin. Tieto tulee 675 saksalaisen ruumiin tutkimuksesta, jossa mitattiin ruumiiden luuston tiheyttä. Tutkijat totesivat, ettei kenelläkään ollut heikkoja luita kun S-D-25 oli ollut yli 75 nmol/l, mutta silti IOM:ssa raja-arvoksi asetettiin 50 nmol/l. Tähän päädyttiin sen vuoksi, että vain seitsemällä ruumiilla lukema oli ollut yli 50. Tutkimuksessa oli muitakin heikkouksia: S-D-25 oli mitattu vain kerran tutkittujen ollessa elossa. Kuten tiedämme voi S-D-25 vaihdella suurestikin eri vuodenaikoina."


Paljonko seerumissa tulisi olla D-vitamiinia? - Terveysuutiset - Tohtori Tolonen

- - - Updated - - -

Niin ja maitoahan ei kannata juoda.

Maassa, jossa käytetään eniten maitotuotteita on eniten

osteoporoosia
I-tyypin diabetesta
Sydän- ja verisuonisairauksia

jne...

On tutkimuksia, joissa liika maito ei oo hyväksi

Eli kohtuus kaikessa

hapanmaitotuotteet on mun mielestäni ihan ok ja kypsät juustot

mutta se maitotölkki kannattaa jättää kaupan hyllylle
 
Olen syönyt D-vitamiinia 30-60µg päivässä muutamaan eri otteeseen muun ruuan ohella. Normaalisti en näe nukkuessa unia, mutta heti ensimmäisen kapselin ottamisesta eteenpäin nään joka yö todella todentuntuisia unia. Unien näkeminen loppuu heti kun lopetan d-vitamiinin syömisen. Onko kellään vastaavia kokemuksia ja mistäköhän tällainen vaikutus johtuu ja loppuukohan kyseinen vaikutus ajan myötä. Nukkuisin mieluimmin ilman unia jos toisesta on luovuttava.
 
Lontoossa pidettiin 23.–25. huhtikuuta 2014 kansainvälinen D-vitamiinitutkijoiden kongressi Vitamin D and Human Health. Siellä luennoinut amerikkalainen endokrinologian professori Robert P. Heaney (John A. Creighton University) – yksi maailman johtavista D-vitamiinitutkijoista – suositteli suomalaisille 100 mikrogrammaa (µg) D3-vitamiinia päivässä, kertoo kongressiin osallistunut suomalaislääkäri Elina Hyppönen. Hänen mielestään suomalaiset ravitsemustieteilijät ovat ihan "ulalla" D-vitamiinin suhteen. "Meidän lääkäreiden ei tarvitse eikä pidä kuunnella heitä", hän toteaa.
Recap: The Vitamin D and Human Health conference | Vitamin D Council


Ison-Britannian hallituksen terveysasiantuntijat ehdottavat ilmaisten D-vitamiinivalmisteiden jakamista miljoonille briteille. Joka viides britti potee piilevää D-vitamiinin puutetta, koska he eivät saa tätä vitamiinia riittävästi auringosta, sanovat asiantuntijat. D-vitamiinilisän uskotaan parantavan suuresti kansanterveyttä ja säästävän tulevaisuudessa terveydenhuollon kustannuksissa. Aiheesta kirjoittaa The Guardian.

Suomessa monet lääkärit ovat jo pitkään vaatineet D-vitamiinin saantisuosituksen nostamista tutkimustiedon edellyttämälle tasolle, kymmenkertaiseksi nykyisestä, mutta valitettavasti suosituksesta päättäminen on delegoitu ravitsemustieteilijöille (Fogelholm, Lamberg-Allardt, Schwab ym.) jotka eivät ymmärrä D-vitamiinin tärkeää merkitystä sairauksien ehkäisyssä ja täydentävässä hoidossa.
Calls for millions to be given free vitamin D supplements | Society | The Guardian

Oma D-vitamiinitaso elimistössä on helppo mitata joko yksityisellä lääkäriasemalla tai terveyskeskuksessa. Viitearvona pidetään lähteestä riippuen, 75-150 nmol/l tai 120-150 nmol/l.

D-vitamiinia tarvitaan kohdusta hautaan riittävästi, jotta pysyy sen puutteesta johtuvat taudit ja vaivat loitolla.

D-vitamiini maksaa 10€ vuodessa annoksella 100µg/vrk (iHerb).

Ilmaisten D-vitamiinien jakaminen suomalaisille toisi kansanterveydellisiä hyötyjä ja olisi kustannustehokasta ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Sitä odotellessa jokaisen kannattaa itse pitää huolta hyvistä D-vitamiinitasoista ravintolisillä ja kesällä auringonotolla.

Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain huhti-toukokuun vaihteesta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin.

D-vitamiini on tärkeää paitsi luuston, myös hampaiden kehitykselle. Uuden kanadalaisen tutkimuksen mukaan raskaudenaikaiset D-vitamiinitasot ovat käänteisessä yhteydessä varhaislapsuuden hampaiden reikiintymiseen. Äideillä, joiden lapsilla oli varhaislapsuudessa kariesta, oli keskimäärin alemmat D-vitamiinitasot raskauden toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana. Tutkijat päättelivät, että syntymää edeltävät D-vitamiinitasot voivat vaikuttaa hampaiden kehittymiseen. He kehottivatkin panostamaan raskaudenaikaisen D-vitamiinin puutteen korjaamiseen lasten karieksen ehkäisemiseksi.
Prenatal Vitamin D and Dental Caries in Infants
 
Itsellä oli nyt säännöllisen 125mcg/päivä + mitä monivitamiinista ja ravinnosta tulee päälle, annostuksella D-vitamiinitasot 1kk sitten 114nmol/l eli ihan passelit. Tänään otettiin tyttäreltä 1v 2kk myös arvot. Ollaan syötetty 50mcg/pv syntymästä asti. Katotaan mitä näyttää.

Tuohon lasten kariekseen uskon, että vaikuttaa huomattavasti enemmän se saako sen mutans-altistuksen vanhempien tartuttamana vai ei. Sillä ilman mutansia ei ole kariestakaan...
 
Tänään otettiin tyttäreltä 1v 2kk myös arvot. Ollaan syötetty 50mcg/pv syntymästä asti. Katotaan mitä näyttää.

Joo mielenkiinnolla odotetaan.

DIPP-tutkimuksen D-vitamiiniarvoja ei julkistettu, vaikka Suvi Virtanen niin lupasi. Eli se siitä ja virallisen tahon terveydenedistämisestä.



Tässä pari tutkimusta, joista ei ole sen jälkeen kuulunut mitään.



Nykysuosituksia suurempi D-vitamiinilisä turvallinen ja tehokas tapa saavuttaa hyvä D-vitamiinipitoisuus



Nykysuosituksia suuremmalla D-vitamiinilisällä voidaan turvata entistä paremmin vastasyntyneiden riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n D-vitamiiniannokset ovat vastasyntyneille turvallisia.

Suomessa on aiemmin suositeltu vastasyntyneille jopa 100 µg:n D-vitamiiniannoksia. Suositeltua annosta on sittemmin pienennetty, minkä perusteena on osittain ollut pelko suuriin annoksiin mahdollisesti liittyvistä haittavaikutuksista. Nykyään D-vitamiinia suositellaan annettavaksi kaikille imeväisille 10 µg vuorokaudessa. Useat asiantuntijat pitävät riittävänä seerumin kalsidiolipitoisuutena arvon 80 nmol/l ylittävää pitoisuutta. Tuore tutkimusnäyttö viittaa siihen, että nykysuositusten mukainen annostus johtaa liian pieneen seerumin kalsidiolipitoisuuteen eikä turvaa riittävää D-vitamiinin saantia.

Tutkimme terveistä vastasyntyneistä koostuvassa aineistossa eri D-vitamiiniannosten vaikutusta seerumin kalsidiolipitoisuuteen, kalsiumaineenvaihduntaan ja luustoon.

Tutkimuksessa satunnaistettiin sokkoutetusti 113 vastasyntynyttä saamaan D3-vitamiinia kahden viikon iästä kolmen kuukauden ikään saakka joko 10, 30 tai 40 µg vuorokaudessa. Tavoitteena oli saavuttaa kolmen kuukauden iässä arvon 80 nmol/l ylittävä seerumin kalsidiolipitoisuus ilman haittavaikutuksia.

D-vitamiinipitoisuuden lähtöarvot määritettiin syntymän jälkeen napaverinäytteestä, eikä pitoisuuksissa havaittu eroja ryhmien välillä. Napaverinäytteessä kalsidiolipitoisuus oli keskimäärin ainoastaan 53 nmol/l, vaikka valtaosa äideistä oli käyttänyt raskauden aikana säännöllisesti D-vitamiinilisää.

Kolmen kuukauden iässä lasten seerumin kalsidiolipitoisuus oli annoksen mukaan keskimäärin 88, 124 ja 153 nmol/l. Kalsidiolin tavoitepitoisuus seerumissa saavutettiin kaikilla lapsilla, joiden vuorokausiannos oli 30 tai 40 µg ja joiden hoitomyöntyvyys oli hyvä (yli 80 %). D-vitamiinipitoisuudella tai D-vitamiiniannoksella ei havaittu yhteyttä plasman kalsiumpitoisuuteen, seerumin parathormonipitoisuuteen tai virtsan kalsium-kreatiniinisuhteeseen. Seerumin kalsiumpitoisuus oli kaikilla lapsilla normaali.

Kolmen kuukauden iässä lasten sääriluun ominaisuuksia tutkittiin perifeerisellä kvantitatiivisella tietokonetomografialla (pQCT). Suurten D-vitamiiniannosten havaittiin vaikuttavan suotuisasti luun kasvuun ja lujuuteen.

Tutkituilla, nykysuositusta suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saavutetaan suurempi seerumin kalsidiolipitoisuus ja taataan elimistön riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n vuorokausiannos osoittautui turvalliseksi. Suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saattaa olla positiivisia vaikutuksia luuston kehitykseen. Lisätutkimuksia tarvitaan kuitenkin selvittämään suurempien D-vitamiiniannosten pitkäaikaisvaikutuksia.





Puolet rintaruokaa saaneista kanadalaisvauvoista, joille annettiin D-vitamiinia 10 µg vuorokaudessa, saavutti arvon 75 nmol/l ylittävän 25-OH-D3-vitamiinin pitoisuuden plasmassa kolmen kuukauden iässä. Tähän tavoitearvoon pääsi vielä suurempi osa 20 tai 30 µg D-vitamiinia saaneista lapsista ja kaikki niistä, joille vitamiinia annettiin 40 µg. Pitoisuudet pyrkivät kuitenkin pienentymään yhden vuoden ikään mennessä.
(Gallo S ym. JAMA 2013;309:1785)




Suomalainen tutkimus, jossa alle 2-vuotiaalle annetaan D3-vitamiinia 30µg/vrk ja selvitetään, voidaanko lisäämällä D-vitamiinin saantia parantaa kasvua ja luuston kehitystä, vähentää tulehduksia sekä jarruttaa astmaa ja allergioita.

D-vitamiinin vaikutus lapsiin tutkitaan - D-vitamiini - Kaupunki - Helsingin Sanomat
 
Vastaus oli tälle meidän 1v 2kk tyttärelle (9kg) 163nmol/l joka on erinomainen mutta ehkä nyt kesäksi tiputetaan 20mcg/pv vaikka eihän nyt ollakaan vielä edes lähellä toksisuutta (raja 350 nmol/l). Olen itse sitä mieltä että tasot olisi hyvä olla n. 100-120 nmol pinnassa koska suuremmista pitoisuuksista (120-200) ei ole näytetty olevan juurikaan lisähyötyä ei tosin myöskään haittaa.

Ollaan siis syötetty 40-50mcg melkein päivittäin normaalin ruuan ja vitaminoidun maidon (Nan/rasvaton) päälle syntymästä asti. Toki joka päivä ei ole aina muistettu antaa.
 
Vastaus oli tälle meidän 1v 2kk tyttärelle (9kg) 163nmol/l joka on erinomainen mutta ehkä nyt kesäksi tiputetaan 20mcg/pv vaikka eihän nyt ollakaan vielä edes lähellä toksisuutta (raja 350 nmol/l). Olen itse sitä mieltä että tasot olisi hyvä olla n. 100-120 nmol pinnassa koska suuremmista pitoisuuksista (120-200) ei ole näytetty olevan juurikaan lisähyötyä ei tosin myöskään haittaa.

Ollaan siis syötetty 40-50mcg melkein päivittäin normaalin ruuan ja vitaminoidun maidon (Nan/rasvaton) päälle syntymästä asti. Toki joka päivä ei ole aina muistettu antaa.

Ihan hyvä arvo.

Mahtaako noin pienellä iho muodostaa D-vitamiinia iholla?

Korvikemaitoakaan ei enään juo, eihän?

1v annetaan ihan tavallista maitoo ja sitäkin kohtuudella eli korkeintaan 4dl päivässä.

Aikuinen ei tarvii maitoo lainkaan.

Jogurtti päivässä ja pari siivuu juustoo riittää ihan maksimissaan.
 
Jo vuosikymmeniä D-vitamiinin puutteen vaarat ovat olleet suomen korruptoituneen THL:n tiedossa, mutta kukaan ei tee mitään eikä varsinkaan Media. Miksi?

Vitamiinitutkimuksen pioneeri: Suomalaiset tarvitsevat suosituksia enemmän D-vitamiinia

Professori Robert Heaneyn mielestä D-vitamiinia voisi verrata auton öljynvaihtoon.

Maapallon väestöstä enemmistö potee D-vitamiinivajausta.

C-vitamiinin puutteesta johtuva keripukki saatiin häviämään maapallolta. Mikä mättää D-vitamiinin puutteen hoidossa? Ja mikä olisi sopiva D-vitamiiniannos meille suomalaisille, jotka saamme D-vitamiinia auringosta vain kesäkuukausina?

Robert Heaney jos kenen luulisi tietävän vastaukset. Hän aloitti 1950-luvulla osteoporoosin ja kalsiumin tutkijana mutta keskittyi D-vitamiiniin 1990-luvulla. Nyt hän toimii endokrinologian professorina Greightonin yliopistossa Yhdysvaltojen Omahassa.

Suomalaisille äideille, joille nyt suositellaan 10 mikrogramman päivittäistä D-vitamiinilisää, Heaney suosittelee 100 mikrogrammaa päivässä. Tämä on myös Euroopan elintarviketurvallisuusviraston turvallinen yläraja.

D-vitamiini vähentää raskausdiabeteksen ja raskausmyrkytyksen vaaraa, mutta sen tärkein merkitys on sikiön luuston, aivojen ja hermoston kehitykselle. D-vitamiinin riittävä saanti ei välttämättä saa aikaan ihmeparanemisia, joista media mielellään kertoisi.

Enemmänkin D-vitamiinia ja yleensäkin ravitsemustieteen oppeja voisi verrata auton öljynvaihtoon, Heaney sanoo. Autokin kulkee tuhansia kilometrejä vanhoilla öljyillä, kunnes matka yllättäen katkeaa. Ennaltaehkäisevien ravitsemushoitojen tulokset näkyvät vasta pitkän ajan kuluttua.

Suomalaislääkärit ja ravitsemustutkijat kinastelevat oikeasta D-annoksesta. Heaneyn mukaan optimaalisen ravitsemuksen voi päätellä vain siitä, tarvitseeko elimistömme kompensoida ravinnonpuutteita. Evoluution mukana ihmiselle kehittyi normaali ravinnonsaanti, johon elimistömme sopeutui ja keho toimii normaalisti.

Itä-Afrikassa ja Masai-heimolla D25-vitamiinin (kalsidioli) taso on noin 115 nmol/l luonnollisissa olosuhteissa auringon ansiosta, Heaney sanoo. Tällöin elimistö ei joudu kompensoimaan ja kalsium imeytyy suolistosta hyvin. Tämä tarkoittaa noin 125 mikrogramman päivittäistä D-vitamiinin saantia joko auringosta tai D-pilleristä.

Suomalaiselle aikuiselle Heaney suosittelee 100 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä. Kesäaikaan saamme D-vitamiinia runsaasti auringosta.

Huutavin pula D-vitamiinista Euroopassa on maahanmuuttajaäideillä ja heidän lapsillaan. Tästä syystä Heaneyn mukaan Ruotsissa somaliäitien lapsilla tavataan normaalia useammin autismia. Osalla äideistä D-vitamiinitaso on niin alhainen, ettei sitä voitu mitata.

Vitamin D and Human Health -kongressissa Lontoossa D-vitamiinin asiantuntijat ihmettelivät ravitsemustutkijoiden virheellistä käsitystä U-muotoisesta kuolleisuuskäyrästä, jonka perusteella korkeaan D-vitamiinitasoon liittyisi kohonnut kuolemanvaara. Pitäisikö afrikkalaisten siis muuttaa Britanniaan, jotta he saisivat vähemmän aurinkoa, D-asiantuntijat virnistelivät.

Suomessa todettiin jo yli 10 vuotta sitten, että 50 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä varhaislapsuudessa vähentää 1-tyypin diabetesriskiä 80 prosenttia. Yhdysvalloissa asti ihmetellään, miksi suomalaiset eivät osaa hyödyntää edes omia tutkimuksiaan.

Kirjoittaja Hannu Vierola on naistentautien erikoislääkäri, joka osallistui huhtikuussa Lontoossa Queen Maryn yliopistossa pidettyyn Vitamin D and Human Health -kongressiin. Professori Robert Heaney oli yksi kongressin pääpuhujista.
Vitamiinitutkimuksen pioneeri: Suomalaiset tarvitsevat suosituksia enemmän D-vitamiinia - Suomenkuvalehti.fi
 
Tilasin taannoin useamman purkin Star Nutritionin D-vitamiinitabletteja ja entisten vitamiinien (toinen valmistaja) loputtua avasin purkin ja huomasin tuotteessa todella voimakkaan pistävän hajun. En ole viinamäen miehiä, mutta yhdistäisin tuon hajun punaviiniin (tai johonkin liuottimeen). Onko kenelläkään vastaavanlaista kokemusta kyseisestä Star Nutritionin tuotteesta? Aiemmin käyttämäni D-vitamiinitabletit eivät todellakaan ole haisseet tuolta. Avasin toisenkin purkin ja sama juttu. Taitaa olla lisäksi vielä kaksi purkkia kaapissa... Googlailin E-koodeja, eikä vaikuttanut mitään ihmeellistä olevan. Tuskinpa on saastunut tai muuten pilaantunut erä kyseessä... ei liene tämän vuoden puolella vedetty eriä myynnistä..?

Ei toisaalta kiinnostaisi vaarantaa maksaa, tai terveyttä muutenkaan...
 
Tilasin taannoin useamman purkin Star Nutritionin D-vitamiinitabletteja ja entisten vitamiinien (toinen valmistaja) loputtua avasin purkin ja huomasin tuotteessa todella voimakkaan pistävän hajun. En ole viinamäen miehiä, mutta yhdistäisin tuon hajun punaviiniin (tai johonkin liuottimeen). Onko kenelläkään vastaavanlaista kokemusta kyseisestä Star Nutritionin tuotteesta? Aiemmin käyttämäni D-vitamiinitabletit eivät todellakaan ole haisseet tuolta. Avasin toisenkin purkin ja sama juttu. Taitaa olla lisäksi vielä kaksi purkkia kaapissa... Googlailin E-koodeja, eikä vaikuttanut mitään ihmeellistä olevan. Tuskinpa on saastunut tai muuten pilaantunut erä kyseessä... ei liene tämän vuoden puolella vedetty eriä myynnistä..?

Ei toisaalta kiinnostaisi vaarantaa maksaa, tai terveyttä muutenkaan...

Joo noissa Star Nutririonin D-Vitamiineissa on vähän sellainen kemiallinen haju, juurikin ehkä vähän viinan hajuinen :D Mutta mulla ei kovinkaan vahva eikä ainakaan pistävä. Onko päiväystä vielä?
 
Kiitos vastauksesta. :) Laitoin varalta tiedustelua Fitnesstukullekin... Päiväys on 1/2016. Ihmetyttää todellakin tuo haju, mutta kaipa se sitten kuuluu asiaan.
 
3 kpl Basic Nutrition Whey (3 kg) -25%

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom