Carnivore Diet

Lihaa, oikein käsiteltynä ja säilytettynä siis, voi hyvin syödä raakanakin, mutta valmiiksi jauhettua lihaa ei kannata raakana syödä. Kokonaisen lihan bakteerit lähinnä lihan pinnassa, mutta jauhelihassa bakteerit sekoittuvat koko lihaan ja alkavat lisääntyä voimakkaasti. Tar tar -pihvikin pitäisi jauhaa vasta juuri ennen syömistä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei varmaan johu raa'asta lihasta. Minä seuraan Arton jalanjälkiä ja vetelen riisiä sekä raakaa lihaa, maustan tosin lihan.

On heleppo eväs tehä duuniin mukaan ja ei tarvi mitää ketsuppeja! On ketsupit omasta takaa ku veret kippaa sekaan. Olkaa rohkeita ja kokeilkaa.
No juu ei varmaan. Huumoria oli olevinaan.
Ite oon niin laiska kokki, että voisin harkita myös Arton jalanjälkiä.
 
Ei varmaan johu raa'asta lihasta. Minä seuraan Arton jalanjälkiä ja vetelen riisiä sekä raakaa lihaa, maustan tosin lihan.

On heleppo eväs tehä duuniin mukaan ja ei tarvi mitää ketsuppeja! On ketsupit omasta takaa ku veret kippaa sekaan. Olkaa rohkeita ja kokeilkaa.
Itse myös vuosia syönyt eväät kylmänä. On helppoa ja toistaiseksi maistuu hyvin.

Valmistan sen aamulla ja töihin saavuttua heitän jääkaappin. Noin tunti ennen ruokailua otan sen lämpimään. Jos olen tien päällä, ruoka odottaa syöjäänsä auton penkillä ihan sellaisenaan.

Aika vakio eväs ollut nyt seuraavanlainen:

Noin 350g naudan tai lampaan lihaa, 50g raakamaitojuustoa, 1 rkl gheetä, 100g puolukoita ja 20g banaania.

Liha paistettu niin että pinnasta noin 3-5mm on kypsää. Merisuolaa reilusti sekä hieman mustapippuria ja cayennepippuria.

Meillä on tapana ostaa tästä läheltä nautaa ja ammasta kokonaisena. Tästä menee noin puolet jauhelihaksi, mutta aikalailla kaikki ruhon osat tulee syötyä. Luulientä syntyy tauotta.
 
Itse myös vuosia syönyt eväät kylmänä. On helppoa ja toistaiseksi maistuu hyvin.

Valmistan sen aamulla ja töihin saavuttua heitän jääkaappin. Noin tunti ennen ruokailua otan sen lämpimään. Jos olen tien päällä, ruoka odottaa syöjäänsä auton penkillä ihan sellaisenaan.

Aika vakio eväs ollut nyt seuraavanlainen:

Noin 350g naudan tai lampaan lihaa, 50g raakamaitojuustoa, 1 rkl gheetä, 100g puolukoita ja 20g banaania.

Liha paistettu niin että pinnasta noin 3-5mm on kypsää. Merisuolaa reilusti sekä hieman mustapippuria ja cayennepippuria.

Meillä on tapana ostaa tästä läheltä nautaa ja ammasta kokonaisena. Tästä menee noin puolet jauhelihaksi, mutta aikalailla kaikki ruhon osat tulee syötyä. Luulientä syntyy tauotta.

Kuulostaa kyllä hyvältä! Tulikin mieleen, että puolukat onkin melkoisen monikäyttöisiä marjoja, lihan kanssa aivan voittamattomia, mutta menee smuuttiessakin todella hyvin. Oikeastaan smuutissa mansikkaa parempia melkeimpä.

Toinen on tyrni, siinä on kanssa herkullinen marja nakata puuroon tai smuuttieen, miksei lihallekkin kaveriksi.
 
Kuulostaa kyllä hyvältä! Tulikin mieleen, että puolukat onkin melkoisen monikäyttöisiä marjoja, lihan kanssa aivan voittamattomia, mutta menee smuuttiessakin todella hyvin. Oikeastaan smuutissa mansikkaa parempia melkeimpä.

Toinen on tyrni, siinä on kanssa herkullinen marja nakata puuroon tai smuuttieen, miksei lihallekkin kaveriksi.
Joo, puolukka on yksi suosikeistani koska:

- Terveellinen, kuten kaikki marjat.
- Säilyy pakkasessa melko hyvin, eikä koostumus muutu oleellisesti.
- Kaupasta edullinen hankkia.
- Helppo poimia metsästä, ei hajoa sormiin.
- Maku sopii itselle.

Tyrni kyllä pirun hyvä. Kaupassa kallis. Jos on omia tyrnipuita, niin yleensä tosi satoisa ja helppo poimia, koska marjat hyvällä korkeudella. Meillä pari puuta itsellä.

Marja-aronia antaa myös paljon marjoja, ja on terveellinen ja edullinen taimi hankkia. Meiltä löytyy 15 pensasta, mutta ovat vielä hiukan nuoria.

Jostain syystä meidän mustaherukat ei tunnu lähtevän kunnon kasvuun, pensasmustikasta puhumattakaan. Karviainen näyttäisi menestyvän ok.
 
Jostain syystä ei löytynyt carnivore tai keto asioita artikkelin pahiksina:
Itsellä ei tule käytännössä lainkaan plakkia leegoihin, kun syö carnivore-linjalla. Aivan eri meininki suun terveyden suhteen kun hiilarilinjalla ollessa.
 
Olen yllättynyt että Jan Sundell on kommentoimassa Carnivore ja Keto aiheista julkaisua...
Janin mukaan ketoosi on elimistölle epäluonnollinen tila. Sehän on juuri päinvastoin. Epäluonnollista on syödä kahden tunnin välein jokin välipalapatukka.

Janilla on jotain ihan hyviäkin juttuja, esim voimaharjoittelun etujen esille tuominen, mutta ruokavalioasioissa tainnut jämähtää jonnekin Pohjois-karjalaprojektin aikakauteen.
 
Janin mukaan ketoosi on elimistölle epäluonnollinen tila. Sehän on juuri päinvastoin. Epäluonnollista on syödä kahden tunnin välein jokin välipalapatukka.

Janilla on jotain ihan hyviäkin juttuja, esim voimaharjoittelun etujen esille tuominen, mutta ruokavalioasioissa tainnut jämähtää jonnekin Pohjois-karjalaprojektin aikakauteen.
Näin juuri. Sundell osaa olla myös huomattavan lapsellinen käytökseltään, jos sattuu olemaan hänen kanssaan eri mieltä.

Kauniisti sanottuna.

Koska lääkäri, niin 6-0.

Saman pitäjän poikia kun ollaan, niin olen katsonut itselleni parhaaksi että kierrän hänet kaukaa. Säästyn monelta 🙂
 
Se mikä sopii vauvalle, ei välttämättä sovi aikuiselle, joten perusteena aika heikko. Ja eihän vauvatkaan kauaa tuolla ruokavaliolla ole.
Tässä kyseisessä tapauksessa raakamaito sopii käytettäväksi kyllä vauvasta vaariin.

Eivät ole kauaa, mutta sen aikaa kun ovat, niin kasvavat paljon ja kehittävät itselleen mm. vastustuskyvyn.

Tietysti energiansaanti kasvaa lapsen iän myötä niin suureksi ettei sitä maitoa juomalla enää saada riittävästi, mutta ravintoarvoista se ei varsinaisesti jää kiinni.
 
Tässä kyseisessä tapauksessa raakamaito sopii käytettäväksi kyllä vauvasta vaariin.

Eivät ole kauaa, mutta sen aikaa kun ovat, niin kasvavat paljon ja kehittävät itselleen mm. vastustuskyvyn.

Tietysti energiansaanti kasvaa lapsen iän myötä niin suureksi ettei sitä maitoa juomalla enää saada riittävästi, mutta ravintoarvoista se ei varsinaisesti jää kiinni.
Lehmän tms. raakamaito ei kuitenkaan sama asia vaarille kuin äidinmaito vauvalle. Ei kai raakamaito sinänsä huonoa ravintoa ole, mutta omat bakteeririskinsä kuitenkin. Tyydyttynyt rasvakaan ei paljon (yli kolmannes rasvan kokonaismäärästä) nautittuna sekään terveellistä ole, vaikka tässä ketjussa ei taida paljon varoittelut tyydyttyneen rasvan vaaroista painaa...
 
Lehmän tms. raakamaito ei kuitenkaan sama asia vaarille kuin äidinmaito vauvalle. Ei kai raakamaito sinänsä huonoa ravintoa ole, mutta omat bakteeririskinsä kuitenkin. Tyydyttynyt rasvakaan ei paljon (yli kolmannes rasvan kokonaismäärästä) nautittuna sekään terveellistä ole, vaikka tässä ketjussa ei taida paljon varoittelut tyydyttyneen rasvan vaaroista painaa...
Mihin perustuu se, että jos tulee yli kolmannes tyydyttynyttä rasvaa niin se muuntuu jotenkin epäterveelliseksi?
 
Back
Ylös Bottom