Carnivore Diet

Mihin perustuu se, että jos tulee yli kolmannes tyydyttynyttä rasvaa niin se muuntuu jotenkin epäterveelliseksi?
Veikkaan THL... Nämä menee aina tyyliin onko maa litteä vai pyöreä 🙂

Itse syön vain eläirasvaa ja kookosrasvaa. Kondis ja veriarvot ihan tikissä ja ikää kohta 50v.

On tosi vaikea saada ihmisiä käsittämään rasvojen todellinen funktio kehossamme. Ajatellaan että ne ovat vain energiaa.

Ihan kuin luonto tarjoaisi meille pelkästään surkeaa ravintoa ja nyt suuressa viisaudessaan ihminen on reilun 2 miljoonan vuoden kuluttua keksinyt "terveellisen" rasvan.

Niin väsynyttä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Veikkaan THL... Nämä menee aina tyyliin onko maa litteä vai pyöreä 🙂

Itse syön vain eläirasvaa ja kookosrasvaa. Kondis ja veriarvot ihan tikissä ja ikää kohta 50v.

On tosi vaikea saada ihmisiä käsittämään rasvojen todellinen funktio kehossamme. Ajatellaan että ne ovat vain energiaa.

Ihan kuin luonto tarjoaisi meille pelkästään surkeaa ravintoa ja nyt suuressa viisaudessaan ihminen on reilun 2 miljoonan vuoden kuluttua keksinyt "terveellisen" rasvan.

Niin väsynyttä.
Voihan sitä jokainen "tyydyttynyt rasva on pahasta" hemmo lähteä tuonne luontoon ja yrittää saada luonnonantimista ympäri vuoden itselleen lautasmallin kasaan :D
 
Hitto. Pitäiskö tehdä tuosta dokkari? Miten luonto hoitaa lautasmallin.
Kyllähän se melkein pitäis tehdä :D .. Liekkö ihmiset kuvittelee, että aina on asuttu mukavasti ja marketit olleet kivenheiton päässä hyllyt notkuen eväitä joka puolelta maapalloa. Ei olisi Suomessakaan yhtään vegaania (ainakaan pitkäikäistä) ilman tätä globaalia kuljetusverkostoa. Kyllä täällä sitten kuoltaisiin viimeistään 15-vuotiaana, kun suonet olisi tukossa "kovasta" rasvasta, kun ei tuolta luonnosta oikein taida muuta, kuin riistaa pääasiassa löytyvän. Erikoinen otus kyllä ihminen, että vaeltanut pitkin palloa sellaisen ravinnon perässä, joka tukkii suonet. Onneksi sitten joku fiksu keksi nämä öljyt, viljat ja muut sydänmerkkituotteet! Nyt ei ole kenelläkään enää sydän- ja verisuonisairauksia... paitsi niillä itsetuhoisilla, jotka tuota suurta myrkkyä syövät, eli punaista lihaa ja kovaa rasvaa.
 
Kyllähän se melkein pitäis tehdä :D .. Liekkö ihmiset kuvittelee, että aina on asuttu mukavasti ja marketit olleet kivenheiton päässä hyllyt notkuen eväitä joka puolelta maapalloa. Ei olisi Suomessakaan yhtään vegaania (ainakaan pitkäikäistä) ilman tätä globaalia kuljetusverkostoa. Kyllä täällä sitten kuoltaisiin viimeistään 15-vuotiaana, kun suonet olisi tukossa "kovasta" rasvasta, kun ei tuolta luonnosta oikein taida muuta, kuin riistaa pääasiassa löytyvän. Erikoinen otus kyllä ihminen, että vaeltanut pitkin palloa sellaisen ravinnon perässä, joka tukkii suonet. Onneksi sitten joku fiksu keksi nämä öljyt, viljat ja muut sydänmerkkituotteet! Nyt ei ole kenelläkään enää sydän- ja verisuonisairauksia... paitsi niillä itsetuhoisilla, jotka tuota suurta myrkkyä syövät, eli punaista lihaa ja kovaa rasvaa.
Onhan se koomista, että ihmiset pelkää lihaa ja munia, mutta paistopisteen vegepasteija on hyvä välipala ja murot hyvä aamupala.
 
Veikkaan THL... Nämä menee aina tyyliin onko maa litteä vai pyöreä 🙂

Itse syön vain eläirasvaa ja kookosrasvaa. Kondis ja veriarvot ihan tikissä ja ikää kohta 50v.

On tosi vaikea saada ihmisiä käsittämään rasvojen todellinen funktio kehossamme. Ajatellaan että ne ovat vain energiaa.

Ihan kuin luonto tarjoaisi meille pelkästään surkeaa ravintoa ja nyt suuressa viisaudessaan ihminen on reilun 2 miljoonan vuoden kuluttua keksinyt "terveellisen" rasvan.

Niin väsynyttä.
Samaa mieltä.. Tuntuu ettei ihmiset kertakaikkiaan ymmärrä kuinka pitkään täällä pallolla on asuttu. Heidän mitätön elinikä on ikään kuin jotain valtavaa, että ehtii tulla kaikki vidun ilmastonmuutokset muutaman vuoden sisällä ja maailmanloppu.

Pakko kelaa, et ihmisten täytyy olla yksinkertaisia.
 
Kyllähän se melkein pitäis tehdä :D .. Liekkö ihmiset kuvittelee, että aina on asuttu mukavasti ja marketit olleet kivenheiton päässä hyllyt notkuen eväitä joka puolelta maapalloa. Ei olisi Suomessakaan yhtään vegaania (ainakaan pitkäikäistä) ilman tätä globaalia kuljetusverkostoa. Kyllä täällä sitten kuoltaisiin viimeistään 15-vuotiaana, kun suonet olisi tukossa "kovasta" rasvasta, kun ei tuolta luonnosta oikein taida muuta, kuin riistaa pääasiassa löytyvän. Erikoinen otus kyllä ihminen, että vaeltanut pitkin palloa sellaisen ravinnon perässä, joka tukkii suonet. Onneksi sitten joku fiksu keksi nämä öljyt, viljat ja muut sydänmerkkituotteet! Nyt ei ole kenelläkään enää sydän- ja verisuonisairauksia... paitsi niillä itsetuhoisilla, jotka tuota suurta myrkkyä syövät, eli punaista lihaa ja kovaa rasvaa.
Aika lailla ihmisen elinikä on pidentynyt sitä myötä, kun nämä öljyt, viljat ja kasvikset ovat tulleet ruokavalion keskiöön. Ei minulla ole tarvetta kiistää kovan rasvan vaaroja, vaikka voin mausta tykkäänkin ruoanlaitossa. En ole vakuuttunut Carnivooridieetin ylivertaisuudesta sillä, että joku guurittava bodari postaa instagramiin paidattomia kuviaan. Metsästäjä-keräilijät eivät kovin pitkäikäisiksi eläneet etelän maanviljelijöihin verrattuna. Ja mikä se oli taas kerran kun kehonrakentaja kuoli 34 vuotiaana? Dieetistä ei tosin ole tietoa.
 
Aika lailla ihmisen elinikä on pidentynyt sitä myötä, kun nämä öljyt, viljat ja kasvikset ovat tulleet ruokavalion keskiöön. Ei minulla ole tarvetta kiistää kovan rasvan vaaroja, vaikka voin mausta tykkäänkin ruoanlaitossa. En ole vakuuttunut Carnivooridieetin ylivertaisuudesta sillä, että joku guurittava bodari postaa instagramiin paidattomia kuviaan. Metsästäjä-keräilijät eivät kovin pitkäikäisiksi eläneet etelän maanviljelijöihin verrattuna. Ja mikä se oli taas kerran kun kehonrakentaja kuoli 34 vuotiaana? Dieetistä ei tosin ole tietoa.
Tuo on hyvin naiivi ja maanläheinen oletus nykyajan ravinnon teterveellisyydestäonneksi myös helpoin väittämä näyttää vääräksi.

Tilastolliseen elinikään vaikuttaa eniten lapsikuolleisuuden dramaattinen vähentyminen, sen vaikutus on erittäin suuri. Keskiarvo muuttuu oleellisesti kun yksilö menehtyy alle 2 vuoden iässä.

Myös se että ravintoa ja eliolosuhteita on ylipäätään saatavilla, vaikuttaa elinikään. Aiemmin kuoltiin kylmään, nälkään, sotaan jne. eikä ihmisen henki muutenkaan ollut kummoinen, mm. noitana voitiin tappaa aika herkästi.

1900 luvulla elinikää on nostanut myös leikkaushoidon valtava kehittyminen ja hoitopaikkojen määrän lisääntyminen.

Sydän ja verisuonitaudit, diabetes, korkea verenpaine, lihavuus, psyykehäiriöt ja syövät ovat lisääntyneet huimasti 1940 luvun jälkeen. Samoin ihmisten yleiskunto on heikentynyt. Tämä johtuu juurikin ravintoteollisuuden aikakaudesta. Ruokailumme on muuttunut oleellisesti alkuperäisestä.

Sinunkin kannattaisi opiskella mikä on tyydyttyneiden, moni- ja kertatyydyttymättömien rasvahappojen funktio ihmisen kehossa. Sen jälkeen ei tarvitse enää mutuilla mikä on terveellistä ja tarpeellista.

Samalla pitäisi ymmärtää mitä aiheuttaa insuliini ja korkea verensokeri kehossamme. Mitä vaikuttaa suoliston kunto.nihminen on kokonaisuus, ja jos sitä ei käsitä, on helppo uskoa että kasviöljyt ovat terveellinen vaihtoehto ihmisen rasvan lähteeksi.

Ihminen tarvitsee yhteensä noin 10g tyydyttymättömiä omega 3 ja 6 rasvahappoja päivässä. Loput tarpeelliset ja pakolliset rasvat ovat erilaisia tyydyttyneitä rasvahappoja. Niitä voidaan helposti tarvita 10-20 kertainen määrä tyydyttymättömiin rasvoihin nähden.

Opiskelua ei ole esimerkiksi Finelin tai THL ruokaympyrän vilkaisu. Ihmisen bologiasta on todella paljon dataa olemassa.
 
Samalla pitäisi ymmärtää mitä aiheuttaa korkea insuliini ja korkea verensokeri kehossamme.
Ehkä kannattaa korostaa insuliinin kanssa sanaa korkea. Ben Bikmanilla on erittäin hyvä kirja mihin kaikkiin saurauksiin korkea insuliini on osatekijä ellei jopa pääajuri. Why we get sic on kirjan nimi ja löytyy kirjastosta ainakin sähköisenä. Näkisin että naisissa huomaa ikävän paljon tuota lihan ja eläinrasvan välttelyn ongelmia. Hormoonit ovat ihmeissään kun tarjolla on vain kasveja. Kolesterolia vältellään ja ihmetellään kun myös mielenterveysongelmat lisääntyvät. No, sama koskee tietysti myös miehiä.
 
Ehkä kannattaa korostaa insuliinin kanssa sanaa korkea. Ben Bikmanilla on erittäin hyvä kirja mihin kaikkiin saurauksiin korkea insuliini on osatekijä ellei jopa pääajuri. Why we get sic on kirjan nimi ja löytyy kirjastosta ainakin sähköisenä. Näkisin että naisissa huomaa ikävän paljon tuota lihan ja eläinrasvan välttelyn ongelmia. Hormoonit ovat ihmeissään kun tarjolla on vain kasveja. Kolesterolia vältellään ja ihmetellään kun myös mielenterveysongelmat lisääntyvät. No, sama koskee tietysti myös miehiä.
Totta, painirys adjektiiville korkea.

Vaikka insuliinilla on keskeinen rooli kehossamme, niin vähempi on parempi, ellei halua olla Ronnie Coleman.

Itselläkin käsitys että naiset helpommin kallistuu vegeilyyn ja miehet carnivoreen. Kai se on myös nämä nykyajan suosikit kuten hyveellistäminen, ajattelutaidon puute, feminismi ja "toksinen" maskuliinisuus mitkä vaikuttaa ruokailutottumuksiin 🙂
 
Veikkaan THL... Nämä menee aina tyyliin onko maa litteä vai pyöreä 🙂

Itse syön vain eläirasvaa ja kookosrasvaa. Kondis ja veriarvot ihan tikissä ja ikää kohta 50v.

On tosi vaikea saada ihmisiä käsittämään rasvojen todellinen funktio kehossamme. Ajatellaan että ne ovat vain energiaa.

Ihan kuin luonto tarjoaisi meille pelkästään surkeaa ravintoa ja nyt suuressa viisaudessaan ihminen on reilun 2 miljoonan vuoden kuluttua keksinyt "terveellisen" rasvan.

Niin väsynyttä.
Kun sanoit, että veriarvot tikissä, niin kiinnostaisi tietää sun suhtautuminen tuohon ikuisuus aiheeseen nimeltä kolesteroli.

Työterveydessä tuli allekirjoittaneelle hieman sanomista, kun ldl oli viitearvojen yläpäässä. Pitäisi kuulemma suosia sydänmerkkituotteita. Painoindeksi myös normaalin yläpäässä (rasvaprosentti toki noin 10%, mutta se ei työterkkaria kiinnosta), joten vähän voisi myös laihduttamista miettiä.
 
Muutenkin vauvat syövät pastöroimatonta rasvaista raakamaitoa, mikä luokitellaan terveysriskiksi mm. bakteerien, tyydyttyneiden rasvojen ja kolesterolin vuoksi.
Äitin rinnoista tuleva "raakamaito" on aivan eri asia kuin lypsytilalta tuleva raakamaito jos ajatellaan bakteeriperäisiä riskejä. Harvempi äiti kuitenkaan huljuttelee tissejään lehmänpaskassa ennen kuin alkaa imettämään lastaan. On totta että Suomen maitotilat on suht puhtaita mutta kerropas miksi sitten raakamaidon tullessa kauppoihin joitakin vuosia sitten, lisääntyi maidosta johtuneet sairaalareissut "räjähdysmäisesti" ja tilamaito laitettiin uudelleen kiellettyjen elintarvikkeiden listalle. Tästä löytyy kyllä helposti googlella lisää tietoa tapauksista joita oli useita ja ainakin yksi erittäin isoa määrää ihmisiä koskettanut tapaus. Itsekin olen raakamaitoa hakenut lähitilalta ja joitakin litroja sitä juonut mutta nykyisin kaupasta saa homogenoimatonta punaista luomumaitoa mikä lienee sitten toiseksi paras vaihtoehto ja meillä juodaankin sitä.
 
Äitin rinnoista tuleva "raakamaito" on aivan eri asia kuin lypsytilalta tuleva raakamaito jos ajatellaan bakteeriperäisiä riskejä. Harvempi äiti kuitenkaan huljuttelee tissejään lehmänpaskassa ennen kuin alkaa imettämään lastaan. On totta että Suomen maitotilat on suht puhtaita mutta kerropas miksi sitten raakamaidon tullessa kauppoihin joitakin vuosia sitten, lisääntyi maidosta johtuneet sairaalareissut "räjähdysmäisesti" ja tilamaito laitettiin uudelleen kiellettyjen elintarvikkeiden listalle. Tästä löytyy kyllä helposti googlella lisää tietoa tapauksista joita oli useita ja ainakin yksi erittäin isoa määrää ihmisiä koskettanut tapaus. Itsekin olen raakamaitoa hakenut lähitilalta ja joitakin litroja sitä juonut mutta nykyisin kaupasta saa homogenoimatonta punaista luomumaitoa mikä lienee sitten toiseksi paras vaihtoehto ja meillä juodaankin sitä.
En osaa sanoa miksi näin on käynyt. Itse en ole kuullutkaan. Kenties syynä on oleellisesti pidempi tuotantoprosessi, jossa mahdollisuus epäonnistua on isompi, kuin jos hakee lasipullossa maidon suoraan navetasta?

Olemme perheenä vuosia syöneet pastöroimattomia juustoja, paljon. Varsinaista juotavaa maitoa emme muuten käytä lainkaan, paitsi kesäisin kun lähitilalta saa raakamaitoa, haemme sitä säännöllisesti kahvimaidoksi. Menekki noin 1-2 litraa viikossa.

Tottakai hygienialla on merkitystä, meillä nyt ei vain ole koskaan sattunut lihan tai maitotuotteiden kanssa mitään onnettomuuksia.

Pastöronti on se suurin ongelma maitotuotteiden terveydestä puhuttaessa. Toinen on homogenointi ja väkirehu. Luomu ja homogenoimaton on ok, mutta ikävä kyllä maitohappobakteerit ja entsyymit ovat kuolleet. En silti sylkisi sitäkään pois suusta, vaan joisin hyvällä omalla tunnolla.
 
Kun sanoit, että veriarvot tikissä, niin kiinnostaisi tietää sun suhtautuminen tuohon ikuisuus aiheeseen nimeltä kolesteroli.

Työterveydessä tuli allekirjoittaneelle hieman sanomista, kun ldl oli viitearvojen yläpäässä. Pitäisi kuulemma suosia sydänmerkkituotteita. Painoindeksi myös normaalin yläpäässä (rasvaprosentti toki noin 10%, mutta se ei työterkkaria kiinnosta), joten vähän voisi myös laihduttamista miettiä.
Tutun kuuloista saarnaa sinulla, samaa kokenut monet vuodet. Mulla vatsapalikat näkyy ja paino 106-108 kiloa tällä hetkellä, mutta laihduttaa pitäis. koska ylipainoindeksi. Okei, pituuttakin 189 senttiä, joten en ole mikään lihaskimppu, mutta aika sitkeän näköinen.

Kolesteroli. Sanoisin että olen nykymittapuussa varmaankin kolesterolidenialisti? Olen opiskellut ja tutkinut aika paljon luonnontiedettä ja ihmisen biologiaa. 15 vuotta. ja käytännön kokemusta paljon enemmän. Minulla on kohtalaisen hyvä käsitys mitkä prosessit ihmisessä tapahtuu kun ruokaa laitetaan suuhun. Se ei tietenkään tarkoita että olen ainut joka on oikeassa tai erehtymätön, mutta tietyt asiat ovat faktoja joista on tavallaan turha kiistellä.

LDL ja sen vaarallisuus on tosi hyvin painettu ihmisten mieleen. Sen käsitteen pois kitkeminen on vaikeaa. Puhuminen ateroskleroosista, erilaisista lipoproteiineista, vahamaisesta steroidista, triglyserideistä, matala-asteisesta tulehduksesta, insuliinista, suoliston merkityksestä aivan kaikkeen ja yli kolmestakymmenestä erilaisesta tyydyttyneestä rasvahaposta sekä niiden merkityksestä kehossamme, riittää että ihminen lamaantuu täysin.

Yleensä ihmisten tietoisuus rasva ja kolesteroliasioissa perustuu ymmärtämättömyyteen ja vallitsevaan THL:n kantaan, jonka taakse jokainen pääsee olemaan turvallisesti oikeassa. Jos ihmisen biologia olisi kaikille yhtä tuttua kuin hauiksen kasvatus, ei tällaiset kolesterolihuijaukset tietenkään onnistuisi. Nyt on vain gelpompi luottaa auktoritettiin.

Itsellä triglyt on 0,6-0,8 välissä, HDL 1,8-2,2 ja LDL siinä 4-5 nurkilla. Ei aiheuta muutoksia toiminnassani. Muut arvot ovat oikein hyviä. Ainut epäkohta on 2020 suoritetun niskaleikkauksen jälkeinen oire, eli natrium-arvo heiluu alarajalla, mikä aikeuttaa kehon hienoista kuivumista.
 
Tuo on hyvin naiivi ja maanläheinen oletus nykyajan ravinnon teterveellisyydestäonneksi myös helpoin väittämä näyttää vääräksi.

Tilastolliseen elinikään vaikuttaa eniten lapsikuolleisuuden dramaattinen vähentyminen, sen vaikutus on erittäin suuri. Keskiarvo muuttuu oleellisesti kun yksilö menehtyy alle 2 vuoden iässä.

Myös se että ravintoa ja eliolosuhteita on ylipäätään saatavilla, vaikuttaa elinikään. Aiemmin kuoltiin kylmään, nälkään, sotaan jne. eikä ihmisen henki muutenkaan ollut kummoinen, mm. noitana voitiin tappaa aika herkästi.

1900 luvulla elinikää on nostanut myös leikkaushoidon valtava kehittyminen ja hoitopaikkojen määrän lisääntyminen.

Sydän ja verisuonitaudit, diabetes, korkea verenpaine, lihavuus, psyykehäiriöt ja syövät ovat lisääntyneet huimasti 1940 luvun jälkeen. Samoin ihmisten yleiskunto on heikentynyt. Tämä johtuu juurikin ravintoteollisuuden aikakaudesta. Ruokailumme on muuttunut oleellisesti alkuperäisestä.

Sinunkin kannattaisi opiskella mikä on tyydyttyneiden, moni- ja kertatyydyttymättömien rasvahappojen funktio ihmisen kehossa. Sen jälkeen ei tarvitse enää mutuilla mikä on terveellistä ja tarpeellista.

Samalla pitäisi ymmärtää mitä aiheuttaa insuliini ja korkea verensokeri kehossamme. Mitä vaikuttaa suoliston kunto.nihminen on kokonaisuus, ja jos sitä ei käsitä, on helppo uskoa että kasviöljyt ovat terveellinen vaihtoehto ihmisen rasvan lähteeksi.

Ihminen tarvitsee yhteensä noin 10g tyydyttymättömiä omega 3 ja 6 rasvahappoja päivässä. Loput tarpeelliset ja pakolliset rasvat ovat erilaisia tyydyttyneitä rasvahappoja. Niitä voidaan helposti tarvita 10-20 kertainen määrä tyydyttymättömiin rasvoihin nähden.

Opiskelua ei ole esimerkiksi Finelin tai THL ruokaympyrän vilkaisu. Ihmisen bologiasta on todella paljon dataa olemassa.
En ole itse perehtynyt ravitsemustieteen yksityiskohtiin, vaan luotan tutkittuun tietoon. Toki mielenkiinnolla odotan, että lihansyöntidieetistä saadaan lisää tutkittua tietoa. En ole sitä vastaan, mutta ihan hyvin tuntuu tehomaatalousdieetilläkin ihminen elävän. Jos se ei sovi itselle, niin sitten pitää kaikenlaista kokeilla.
 
En ole itse perehtynyt ravitsemustieteen yksityiskohtiin, vaan luotan tutkittuun tietoon. Toki mielenkiinnolla odotan, että lihansyöntidieetistä saadaan lisää tutkittua tietoa. En ole sitä vastaan, mutta ihan hyvin tuntuu tehomaatalousdieetilläkin ihminen elävän. Jos se ei sovi itselle, niin sitten pitää kaikenlaista kokeilla.
Ravitsemustiedehän on juuri sitä tutkittua tietoa. Meillä on lihansyöntidieetistä eniten kokemusta, niin käytännössä kuin teoriassakin.

Tehomaatalous ei ole välttämättä niin suuri ongelma, mutta ravintosuositukset ovat.

Ikävä kyllä viralliset tahot eivät tule punaisen lihan, tyydyttyneen rasvan ja kolesterolin asemaa kovin helpolla muuttamaan. Siihen on haaskattu satoja miljardeja dollareita kiinni vuosikymmenten aikana ja panokset on liian suuret.

On erittäin helppo tietää mitä erilaiset ravinteet kehossamme tekee. Mutta on todella vaikea muuttaa virallista kantaa terveyden puolesta, koska ilmastonmuutos ja ruokateollisuus.

Perinteinen karjatalous on huono bisnes kapitalisteille koska sitä voi kasvattaa kuka tahansa. Ja niinhän on tehtykin tuhansien vuosien ajan. Toisin kuin einesten suhteen, niille löytyy monopoli.

Ei näillä jutuilla kannata itseään pilata, mutta on ehkä fiksua ajatella hieman laatikon ulkopuolelta myös. Käytännön esimerkit on aika kova juttu versus maksettu tutkimus.
 
Just sai tuossa nuorempi poika ensikosketuksen maksan maailmaan. Vajaa 9 kk nyt. Kaikki aiemmat ruoat on vähän aiheuttanut irvistystä ensikerralla, mutta maksaa kun löi testiin niin paukahti heti hymy naamalle ja rupes ukko pomppimaan syöttötuolissa ja hamus lisää. On se kovaa kamaa! Vanhempi poika oli alle 2-vuotiaana syönyt jo maksaa säännöllisesti, munuaisia, sydäntä ja naudan kiveksiä ajoittain. Edelleen maksa uppoaa joka kerta erittäin hyvin. Muita elimiä nyt ollut vähemmän.
 
Just sai tuossa nuorempi poika ensikosketuksen maksan maailmaan. Vajaa 9 kk nyt. Kaikki aiemmat ruoat on vähän aiheuttanut irvistystä ensikerralla, mutta maksaa kun löi testiin niin paukahti heti hymy naamalle ja rupes ukko pomppimaan syöttötuolissa ja hamus lisää. On se kovaa kamaa! Vanhempi poika oli alle 2-vuotiaana syönyt jo maksaa säännöllisesti, munuaisia, sydäntä ja naudan kiveksiä ajoittain. Edelleen maksa uppoaa joka kerta erittäin hyvin. Muita elimiä nyt ollut vähemmän.

No, maksahan on helvetin hyvää. Ei tarvitse muutakuin puolukkaa kylkeen ja avot!

Lasten on muutenkin aivan hyvä tottua makujen maailmaan mahdollisimman nopeasti.
 
Back
Ylös Bottom