Carnivore Diet

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Käyttääkö jengi miten paljon slow-cookereita? Tässä safkan hinnan noustessa oon innostunut testailemaan vähän edullisempia ruhonosia, jotka vaatii pidempiä haudutusaikoja (potkaa,niskakiekkoja yms..).

Aamulla läskit pataan, lihalientä perään ja "vähän" voita joukkoon. Eikun salille ja duuniin. Illalla oottaakin loistavan mureaa lihaa.

Onnistuisihan tämä myös uunissa padassa mutta jostain syystä slow-cookerin helppous ja puhdistus miellyttää enemmän.
 
Käyttääkö jengi miten paljon slow-cookereita? Tässä safkan hinnan noustessa oon innostunut testailemaan vähän edullisempia ruhonosia, jotka vaatii pidempiä haudutusaikoja (potkaa,niskakiekkoja yms..).

Aamulla läskit pataan, lihalientä perään ja "vähän" voita joukkoon. Eikun salille ja duuniin. Illalla oottaakin loistavan mureaa lihaa.

Onnistuisihan tämä myös uunissa padassa mutta jostain syystä slow-cookerin helppous ja puhdistus miellyttää enemmän.
Kyllähän pitkään hauduttamalla tulee lähes aina älyttömän hyvää safkaa. Itse mennyt toistaiseksi uunilinjalla. Jos slow-cooker toimii sulla hyvin niin miksipäs ei sitä käyttäis!
 

Tuo on kyllä uskomaton asia miten tuossa ikäluokassa soutuaikojen rankingissa on sijat 1,2,3,5 Carnivore dietillä. Hmm. Tuo soutu vielä on HIIT laji jossa näkisin että glukoosilla pitäisi kaiken "yleisen tiedon" mukaan erittäin tärkeä rooli suorituskyvyssä, mutta paskanmarjat, 0hh dietillä huipulle. No toki pitää muistaa että maksahan täyttää varastot glukoosilla jos sille vain antaa aikaa suoritusten välissä.
 
Laitetaanpa ny varsin tännekki, vegaanista karnivooriksi.


View: https://m.youtube.com/watch?v=uSzXlnn7rIw

Vaikka olenkin meat-based ruokavalion/elämäntyylin kannalla, niin ko. henkilön lähtötilanne oli kieltämättä aika näivettynyt (mm. pitkä vesipaasto alla ja muutenkin selkeästi aliravitsemus taustalla).

Terveysmarkkerit olisi varmaan parantunut jo pelkästään lisäämällä kaloreita.

Hienoa, että olotila on kuitenkin normalisoitumaan päin!
 
Viimeksi muokattu:
Tosi hyvä juttu YLE:ltä, mutta tietenkin pitänyt raahata Fogelholm haukkumaan.

Kyllähän ihminen on kuitenkin sekasyöjä, ihmistä geneettisesti lähimpänä oleva simpanssi syö hedelmiä, pähkinöitä mutta sen lisäksi myös sianlihaa, hyönteisiä ja pienempiä apinoita.

Ruokarauha tietenkin on hyvä sana, mutta oli kyseessä joko pelkkä kasvissyönti tai pelkkä lihansyönti ei ravitsemus ole välttämättä niin monipuolista sen painottuessa vain yksipuoliseksi.
 
Kyllähän ihminen on kuitenkin sekasyöjä, ihmistä geneettisesti lähimpänä oleva simpanssi syö hedelmiä, pähkinöitä mutta sen lisäksi myös sianlihaa, hyönteisiä ja pienempiä apinoita.

Ruokarauha tietenkin on hyvä sana, mutta oli kyseessä joko pelkkä kasvissyönti tai pelkkä lihansyönti ei ravitsemus ole välttämättä niin monipuolista sen painottuessa vain yksipuoliseksi.
Kyllä se on aina parempi, ettei näissäkään asioissa lahkoudu. Ääripäät asiassa kuin asiassa ovat mielestäni huono juttu.

Se täytyy sanoa, että onhan carnivore hyvä työkalu selvittämään erilaisia vaivoja (suolisto-ongelmat, ihottumat, aivosumut yms..). Sitten kun ruokavalinnat voidaan laskea yhdellä kädellä, niin on valaiseva huomata kuinka paljon sitä sontaa tuolla ruokakaupan hyllyillä onkaan. Välillä kyllä mietin, että missä vaiheessa ihminen on vierautunut "aidosta" ruuasta ja näiden prosessoitujen ruokien käyttämisestä on tullut arkipäivää.

Oli henkilö sitten vegaani, sekasyöjä tai carnivore niin, ehkä paras asia olisi lisätä ihmisten elintarviketietoisuutta. Varmaan kaikki on kuitenkin samaa mieltä siitä, että prosessoitujen ruokien karsiminen on suotavaa ja niiden pois jättämisellä on vain terveyspositiivisia vaikutuksia.

Viimeiset 10 vuotta olen työskennellyt ravitsemuksen parissa ja edelleen hämmästelen ihmisten avuttomuutta ja haluttomuutta selvittää ravitsemuksen ja elintarvikkeiden vaikutuksista hyvinvointiin. Herran vuonna 2023 tiedonhaku on helpompaa kuin koskaan mutta välillä tuntuu, että tyhmemmäksi tässä vain muututaan. Lähdekritiikki onkin sitten jo toinen juttu..
 
Välillä kyllä mietin, että missä vaiheessa ihminen on vierautunut "aidosta" ruuasta ja näiden prosessoitujen ruokien käyttämisestä on tullut arkipäivää.

Oli henkilö sitten vegaani, sekasyöjä tai carnivore niin, ehkä paras asia olisi lisätä ihmisten elintarviketietoisuutta. Varmaan kaikki on kuitenkin samaa mieltä siitä, että prosessoitujen ruokien karsiminen on suotavaa ja niiden pois jättämisellä on vain terveyspositiivisia vaikutuksia.
1800-luvulta alkaen ruokien prosessoiminen on alkanut pikkuhiljaa lisääntyä, toki 1800-luvulla syötiin enemmän käsittelemätöntä ruokaa. Teknologian kehittymisen myötä on pystytty enemmän käsittelemään ruoka-aineita.

Mutta onko kaikki prosessoitu ruoka sitten pahasta, esimerkiksi pastat etenkin täysjyvä ja kaura on ihan terveellisiä vaihtoehtoja tai kaurahiutaleet, jotka ovat myös prosessoituja. Ei suotta tarpeellista jättää kaikkia prosessoituja ruokia pois.
 
1800-luvulta alkaen ruokien prosessoiminen on alkanut pikkuhiljaa lisääntyä, toki 1800-luvulla syötiin enemmän käsittelemätöntä ruokaa. Teknologian kehittymisen myötä on pystytty enemmän käsittelemään ruoka-aineita.

Mutta onko kaikki prosessoitu ruoka sitten pahasta, esimerkiksi pastat etenkin täysjyvä ja kaura on ihan terveellisiä vaihtoehtoja tai kaurahiutaleet, jotka ovat myös prosessoituja. Ei suotta tarpeellista jättää kaikkia prosessoituja ruokia pois.
1679853376623.png
 
1800-luvulta alkaen ruokien prosessoiminen on alkanut pikkuhiljaa lisääntyä, toki 1800-luvulla syötiin enemmän käsittelemätöntä ruokaa. Teknologian kehittymisen myötä on pystytty enemmän käsittelemään ruoka-aineita.

Mutta onko kaikki prosessoitu ruoka sitten pahasta, esimerkiksi pastat etenkin täysjyvä ja kaura on ihan terveellisiä vaihtoehtoja tai kaurahiutaleet, jotka ovat myös prosessoituja. Ei suotta tarpeellista jättää kaikkia prosessoituja ruokia pois.
Käytin termiä "prosessoitu" ehkä liian löysästi. Viittasin termillä näihin labratakkien kehittelemiin tuotteisiin (hyper-palatable, roskaruoka?), joiden ainesosaluettelo lähentelee Waltarin Sinuhea. You get the point.

Prosessointi sinänsä ei ole ongelma, kuten tuossa mainitsitkin muutaman esimerkin ihan hyvästä vaihtoehdosta.
 
Teknologian kehittymisen myötä on pystytty enemmän käsittelemään ruoka-aineita.
Valitettavasti.
Mutta onko kaikki prosessoitu ruoka sitten pahasta, esimerkiksi pastat etenkin täysjyvä ja kaura on ihan terveellisiä vaihtoehtoja tai kaurahiutaleet, jotka ovat myös prosessoituja. Ei suotta tarpeellista jättää kaikkia prosessoituja ruokia pois.
Viljojen terveellisyydestä vois keskustella pitkäänkin, suosittelen kokeilemaan viljatonta jaksoa ja palauttamaan ne sitten takaisin ruokavalioon.

Pasta on hyvä, kun valmistusaineina on jauho, muna, suola ja rasva. Jos lista jatkuu tieteellisillä nimillä ja e-koodeilla, sitten ei. Tähän liittyen alla oleva kuva on hyvä.

Onko tuotteen raaka-ainelistalla vain perinteisiä luonnollisia aineita? Onnistuuko tuotteen valmistus kotikeittiön perusvälineillä?

Jos kyllä, kutsuisin tuotetta valmistetuksi. Jos ei, sitten prosessoiduksi.
 
Back
Ylös Bottom