Carnivore Diet

M-NUTRITION PURE CREATINE 300 g

100 % puhdaslaatuista kreatiinimonohydraattia

-30%
Feldmanin n=1 testejä usealla henkilöllä ja itsekin tuota koitin munakuurilla. Eli suuri määrä eläin rasvaa voi laskea LDLää toisin kuin nykytiede väittää sen nostavan LDLää. Mulla oli vain 1000kcal lisää edelliseen mittaukseen ja laski vain yhden yksikön.

Conclusion​

Data from this n = 1 experiment, performed in duplicate, demonstrate that acute overfeeding of a low-carbohydrate, high-fat diet rich in saturated fat can lower LDL-C and increase HDL-C. While this response is counter to the conventional perception that saturated fat is the primary driver of increases in LDL-C in the context of low-carbohydrate diets, it is consistent with the predictions of the recently proposed Lipid Energy Model. Further studies are needed to determine the generalizability of and mechanisms behind this response.
 
Itsellä on dieetti seuraavanlainen: aamupalaksi sisäfilepihvi 200 g, lounaaksi lehtipihvi 200 g, päivällinen sisäfile 200 g ja iltapalaksi wienenleike 200 g. Grillissä teen ruoat. Miltä kuulostaa?
 
Noniin 45 päivää takana eli puolessa välissä mennään 3kk carnivore kokeilua ja nyt ei ole vielä alkanut kovin tökkimään tää yksipuolisuus ja tuntuukin siltä, että 3kk menee kunhan vaan järjestää tarpeeksi vaihtelua ateriolle.

Mietin tässä, jos vetäis tammikuun täysin 100%:sti carnivorella eli kahvi pois ja sinappi(makkarat). Jälkimmäinen ei oo paha ollenkaan mut kahvi... saa nähdä miten käy. On sitä vaan niin addikti.

Aikalailla samanlaiset fiilikset ollut nyt n. viimeiset 3-4 viikkoa. Ihotttumaa ja finnejä/näppyjä naamassa hyvin vähän ja välillä ei yhtään, mut tiedän et alkaa heti pahenee jos alan syömään sekaruokaa.

Tällä hetkellä en tiedä, jos kananmunatkin vaikuttavat ihooni. Niinpä olenkin jo vähän suunnitellut, että tän carnivore kokeilun jälkeen voisi GAPS dieetin 6-kohtaisen introduction phasen mukaisesti kokeilla uusien ruokien sisällyttämistä ruokavalioon yksi kerrallaan.
 
Our team broadly analysed the correlations between meat eating and life expectancy, and child mortality, at global and regional levels, minimising the study bias, and making our conclusion more representative of the general health effects of meat eating.”
Published in the International Journal of General Medicine today, the study examined the overall health effects of total meat consumption in 170+ countries around the world.
The researchers found that the consumption of energy from carbohydrate crops (grains and tubers) does not lead to greater life expectancy, and that total meat consumption correlates to greater life expectancy, independent of the competing effects of total calories intake, economic affluence, urban advantages, and obesity.

 
Itsellä on dieetti seuraavanlainen: aamupalaksi sisäfilepihvi 200 g, lounaaksi lehtipihvi 200 g, päivällinen sisäfile 200 g ja iltapalaksi wienenleike 200 g. Grillissä teen ruoat. Miltä kuulostaa?
Aika surkealta itseasiassa.

Jos ja kun elät Carnivore tyylillä niin suosi rasvaisempia lihoja, esim.17% jauhelihaa ja vaikka karjalanpaistia.
 
World Carnivore Month 2023 käynnissä ja 77. päivä carnivorella. Sit raporttia.

Kahvi tulikin lopetettua heti edellisen postauksen jälkeen eli yli kuukausi sitten, vieroitusoireistakin on päästy eroon ehkä 90%:sti. Satunnaiset makkarat jättänyt myös syömättä joten ei oo sitä pientä määrää sinappiakaan tullu syötyä enää. Tässä kuussa ei siis oo tullu syötyä muuta kuin prosessoimatonta lihaa (nauta/possu/poro/kana), naudan maksaa, vähän luomu voita, merisuolaa ja vettä. Ei yhtään prosessoitua lihaa (pekoni/makkarat), kananmunia, eikä lisäravinne vitamiineja/hivenaineita/probiootteja.

Nyt tässä vaiheessa voi sanoa omalla kohdalla ihosta ja nivel-/selkäkivuista, että dramaattinen hyöty/paraneminen tapahtui ensimmäisen kuukauden aikana kuten aiemmillakin kerroilla.

Toisen kuukauden aikana paraneminen on jatkunut, mutta hitaasti. Nyt kolmannen kuukauden puolivälissä huomaa kuitenkin selvän eron ihossa/nivelissä/selässä, kun vertaa ensimmäisen kuun loppuun, vaikka se muutos onkin tuntunut hitaalta.

Eli finnit, näpyt ja ihottumat hyvin vähäisiä naamassa/ihossa, ja punoituskin/pigmentaatio haalentunut.

Muutaman kerran uskaltanut nyt käydä kevyellä 3-4km hölkkälenkillä ja ei alaselkä reagoinut ollenkaan seuraavana päivänä. Mukava kun pääsee vähän juokseen ja aerobista kuntoa parantamaan. Joskus aikasemmin viimevuonna se meni aina tosi kipeäksi seuraavana päivänä ja saattoi olla useammankin ja tulehduskipulääkkeillä helpotti. Muutenkin tuntuu ettei olis kroppa niin kankea ja onnistuu esim kobra ja lapsi joogavenytysasennot ilman kipuja pitkästä aikaa. Näistä tosi iloinen!

Paino tippunut n. 5kg, vaikkei sen pudotus ole ollutkaan tavoitteena. Syönyt 1-3, yleensä 2-3, harvemmin 4 kertaa päivässä, tavoitteena aina syödä kunnes on sopivan täysi olo. On muuten helppo tapa laihduttaa näköjään.

Mitä tulee muihin hyötyihin kuten aivosumun hälveneminen, mielen kirkkaus/keskittymiskyvyn parantuminen, mielen virkeys/energia, positiivisuus/tunteiden tasaisuus, oikeastaan näissäkin se dramaattinen muutos tapahtui aika alussa ja en osaa sanoa onko muutosta tapahtunut esim ensimmäisen 2vk jälkeen. Kait hyödyt vaan pysyneet suurinpiirtein samalla tasolla, ja suurin tekijä tuossa lienee kehon siirtyminen ketoositilaan ja eliminaatiodieetin johdosta tapahtuva tulehduksen lasku ja suoliston kunnosta riippuen huonosti sulautuvan ruoan verenkiertoon imeytymisen poissaolo (pelkkä elänperäinen ruoka helposti sulautuvaa/käsiteltävää suolistolle), taikka sellaisten ruokien, joille on mahdollisesti allerginen, poissaolo.

Kuitenkin kahvin lopettaminen 45./46. päivän kohdalla sai ainakin heräämisen 2-3 viikoksi tosi hitaaksi ja keskittymisenkin kankeaksi, mutta vieroitusoireiden n. 90%:n vähenemisen johdosta aikalailla hyvä vireystila on jo aamuisin ja sit iltapäivällä ei tuu enää "nyt tarvii kahvit" ollenkaan. Kuitenkin sitä kahvin juomista vielä himoaa, ja olen varma, että kyllähän siitä kunnon kognitioboostin saisi, jos joisi tuttuun tapaan 4-5 kuppia (1,5 isoa kuppia) aamulla ja vielä tehosteeksi 2 kupin (vähä vajaa iso kuppi) päiväkahvit.

Muutama muu huomionarvoinen asia/muutos 2,5 kk ajalta

1) unentarve hieman vähentynyt eli 7-9h sijaan nukun useimmiten 6-8h.

2) kaasua ei ole suolistossa juuri ikinä eli ei pieretä.

3) turvotuskin kokoajan minimissä, mutta jos erehdyn juomaan liikaa vettä rasvaisen ruoan jälkeen liian nopeaa niin sit voi turvottaa ja saattaa ruoansulatus häiriintyä.

4) vaikka ruokaa laittaa sisään paljon niin sitä ei tule ulos kovin paljoa. Yleensä päivittäin ja 1 kerta riittää, tosi harvoin 2-3 kertaa/päivä, sit välillä voi olla 2:kin päivää välissä ettei tarvi pöntöllä käydä. Koostumukseen voi vaikuttaa rasvan määrää säätelemälä, eli jos liian löysää niin vähemmän rasvaa, jos menee kovalle niin lisää rasvaa. Kuitenkin hyvin suoli toimii, vaikka ainoat kuidut tässä 77. päivän aikana on tullut kahvista ja satunnaisesta sinapista ja jos vitamiineissa on jotain. Viimeisenä 16 päivänä kuitua on saatu yhteensä 0 grammaa.


Elikkä n. pari viikkoa carnivorea jäljellä, en usko että mitään dramaattista tulee tapahtumaan, vaan samaa rataa jatkuu, ja sen 3kk jälkeenkin sama hidas parantuminen jatkuisi. Nyt näkisin, että tuo Shawn Bakerin useampaan kertaan mainitsema "3kk:ssa jengi huomaa suurimman muutoksen" tarkottaisi juurikin tätä, että silloin 3. kuukauden lopussa huomaa, että vaikka muutos ollut viimeiset 2kk hidasta verrattuna alkuun, niin se ero on silti huomattava, vaikka se tapahtuukin hitaasti.

Helmikuussa sitten GAPS (Gut and Physiology Syndrome) 6 Stage Introduction Diettiä päälle tän kirjan ohjeiden mukaisesti, niin pystyy sekä lisäämään lisää ruokia että myös huomaamaan omat trigger ruoat, jotka aiheuttavat oireita. Tavoitteena olisi saada suolisto sietämään monia eri ruokia, ja myös satunnaisia cheattipäiviä, ilman, että oireet olisi kestämättömiä.

Gut_and_Pysiology_Syndrome_Paperback__80404.1598430753.png

Eli ylempi luettuna ja tässä myös toinen kirja, jota on tullut jo vähän tutkiskeltua, paljon samaa aihetta näyttäisi olevan.

s-l400.jpg
 
Ilmeisesti toisen kirjan kuva lopetti näkymästä. Kyseessä siis The Paleo Approach - Reverse autoimmune disease and heal your body, Sarah Ballantyne, PhD.
 
Onko mitään summaa antaa paljonko tuollaisella carnivore dieetillä menee rahaa per päivä ruokailuihin? Olin yhdessä vaiheessa halukas kokeilemaan ja kasasinkin vähän listaa mitä syödä mutta se jäi vähän kesken.

Mistä aloittaa?
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Onko mitään summaa antaa paljonko tuollaisella carnivore dieetillä menee rahaa per päivä ruokailuihin? Olin yhdessä vaiheessa halukas kokeilemaan ja kasasinkin vähän listaa mitä syödä mutta se jäi vähän kesken.

Mistä aloittaa?
Itse kun olin 3kk Carnivorella niin perusta oli aika pitkälti 17% jauheliha. Jauheliha on mielestäni mainio elintarvike koska siinä on sopivasti rasvaa ja ei ole pelkästään "puhdasta lihas lihaa". Siihen sitten vaihtelun vuoksi kalaa, kanaa, possua ja miksi ei muniakin jos maistuu. Itsellä oli lisänä vielä vuohenmaito ja vuohenjuusto. Maitotuotteita en ottaisi ehkä ekaan 2-4vk jos sinulla on jotain terveydellistä syytä miksi aloitat Carnivore dietin, maito voi toimia triggerinä vähän kaikennäköisille oireille.
 
Muutama muu huomionarvoinen asia/muutos 2,5 kk ajalta

1) unentarve hieman vähentynyt eli 7-9h sijaan nukun useimmiten 6-8h.

2) kaasua ei ole suolistossa juuri ikinä eli ei pieretä.

3) turvotuskin kokoajan minimissä, mutta jos erehdyn juomaan liikaa vettä rasvaisen ruoan jälkeen liian nopeaa niin sit voi turvottaa ja saattaa ruoansulatus häiriintyä.

4) vaikka ruokaa laittaa sisään paljon niin sitä ei tule ulos kovin paljoa. Yleensä päivittäin ja 1 kerta riittää, tosi harvoin 2-3 kertaa/päivä, sit välillä voi olla 2:kin päivää välissä ettei tarvi pöntöllä käydä. Koostumukseen voi vaikuttaa rasvan määrää säätelemälä, eli jos liian löysää niin vähemmän rasvaa, jos menee kovalle niin lisää rasvaa. Kuitenkin hyvin suoli toimii, vaikka ainoat kuidut tässä 77. päivän aikana on tullut kahvista ja satunnaisesta sinapista ja jos vitamiineissa on jotain. Viimeisenä 16 päivänä kuitua on saatu yhteensä 0 grammaa.
1. Itselläki kävi sama. Tosin sitten lopulta ei nukuttanut enää kovin hyvin ollenkaan ja se oli yksi syy miksi lopetin kokeilun. Tässä vaiheessa on tosin ollut enää puhtaasti Carnivorella vaan enemmän Ketolla, unettomuus saattoi johtua jostain muustakin.

2. Sama. Ei turvotusta, ei kaasua, vatsa tuntuu todella hyvältä.

3. Sama mutta en tuota vettä juonut oikeastaan koskaan 1h ennen ja jälkeen aterian kuin ihan pikkaisen mitä syödessä tarvitsi juoda että sai ruoan alas.

4. Sama. Uskomaton tunne kun vedät 2kg lihaa päivässä ja ulos tulee ruskea nakki.
 
Meinasin tammikuun loppuun pikkuhiljaa siistiä ruokavaliota ja helmikuussa vaihtaa carnivorelle.
Riistalihaa opn kertyny n. 100kg pakkaseen ja sillain siitä pääsee osittain eroon.
1 peurakin pitäisi vielä ampua.
 
Omalla kohdalla carnivoren parhaimmat puolet liittyvät tähän, että kuunnellaan kehon omaa feedbackkia. Syödään silloin kuin on nälkä ja syödään itsensä kylläiseksi. Mitään ei punnita ja makroja ei tarvitse murehtia. Itsellä selkeästi tuo rasva näyttelee suurta osuutta ruokavaliossa ja sitä enimmäkseen myös aterioilla tulee. Luonnollinen rytmikin on mennyt aika napakasti 2 ateriaan ilman mitään kärvistelyjä, vaan jatkuvasti mukava täysi ja kylläinen olo.

Monta vuotta "kalorivankilassa" olleena voin todeta, että tämän ruokavalion/elämäntyylin avulla olen päässyt jopa ehkä lievä asteisesta syömishäiriöstä eroon.

6kk tullut nyt täyteen liha/kananmuna/voi/juusto linjalla ja ruoka ei ole koskaan maistunut näin hyvältä. Yksinkertainen on kaunista ja tässä tapauksessa maukasta.

5/5, jatketaan harjoituksia.
 
Viimeksi muokattu:
Kuulostaa yhtä provosoinnilta kuin metsätyö-lihastenkasvatusketju ravinto-osiossa.
Kysyttiin miltä kuullostaa, minulta rehellinen mielipide ja pienet perustelut, eikait siinä mitään provoa ole.
Kilo vähärasvaista lihaa jaettuna viiteen 200g annokseen ei välttämättä ole järkevin tyyli aloittaa. Toki voi hänellä toimia. Itse en mittailisi mitään vaan söisin nälän pois aina kun siltä tuntuu ja vähän rasvaisemmilla vaihtoehdoilla että varmasti energiaa tulee tarpeeksi. No ok, sen verran mittailisin että tulee varmasti syötyä tarpeeksi. Carnivorella nimittäin helposti syö aivan liian vähän kaloreita ja eihän sitä sitten pitkässä juokussa jaksa treenata kunnolla ja muutenkin olo voi olla flekmaattinen.
 
Kysyttiin miltä kuullostaa, minulta rehellinen mielipide ja pienet perustelut, eikait siinä mitään provoa ole.
Kilo vähärasvaista lihaa jaettuna viiteen 200g annokseen ei välttämättä ole järkevin tyyli aloittaa. Toki voi hänellä toimia. Itse en mittailisi mitään vaan söisin nälän pois aina kun siltä tuntuu ja vähän rasvaisemmilla vaihtoehdoilla että varmasti energiaa tulee tarpeeksi. No ok, sen verran mittailisin että tulee varmasti syötyä tarpeeksi. Carnivorella nimittäin helposti syö aivan liian vähän kaloreita ja eihän sitä sitten pitkässä juokussa jaksa treenata kunnolla ja muutenkin olo voi olla flekmaattinen.
Sitä siis tarkoitin, että tuo sisäfileepostaus kuulosti provolta, eikä "kysyjä" ollut sisäistänyt alkuunkaan lihansyöjän perus ravintosisältöä.

Lainauksessa kun ei näy sitä aiempaa lainausta, sekoitti ehkä tätä.
 
Omalla kohdalla carnivoren parhaimmat puolet liittyvät tähän, että kuunnellaan kehon omaa feedbackkia. Syödään silloin kuin on nälkä ja syödään itsensä kylläiseksi. Mitään ei punnita ja makroja ei tarvitse murehtia. Itsellä selkeästi tuo rasva näyttelee suurta osuutta ruokavaliossa ja sitä enimmäkseen myös aterioilla tulee. Luonnollinen rytmikin on mennyt aika napakasti 2 ateriaan ilman mitään kärvistelyjä, vaan jatkuvasti mukava täysi ja kylläinen olo.

Monta vuotta "kalorivankilassa" olleena voin todeta, että tämän ruokavalion/elämäntyylin avulla olen päässyt jopa ehkä lievä asteisesta syömishäiriöstä eroon.

6kk tullut nyt täyteen liha/kananmuna/voi/juusto linjalla ja ruoka ei ole koskaan maistunut näin hyvältä. Yksinkertainen on kaunista ja tässä tapauksessa maukasta.

5/5, jatketaan harjoituksia.

Mulla oli joskus 15 vuotta sitten samantapainen kokemus vhh-ruokavaliosta. Nyt jälkeen päin ajatellen sehän oli hyvin carnivoremainen, brändiä ei vaan tuohon aikaan ollut. Aika rauhassa sai syödä fiiliksen mukaan ja pysy ihan automaattisesti "kunnossa." Toki täähän johtu vaan siitä, että energiatasapaino oli kunnossa, ei sen kummempaa. Kasvikunnan tuotteissa joutuu miettimään vähän eri tavalla, kun jotain riisiäkin vois syödä kilokaupalla, jos siinä vaan on mausteita mukana. Sama juttu puuron kanssa, sitä menis aamulla ämpärikaupalla marjojen kanssa.

Edit: hankala toi Lidlin keissi. En oo ihan vakuuttunut, että suomalaisen lihan vähentäminen vaikuttais ilmastoon. Toisaalta keskon kaupoissa ei mielellään sen mafiatouhun takia haluais asioida. S-ryhmällä aika lailla samat jutut. Täähän on ihan ku tulevat vaalit, ketään ei oikein voi äänestää, kun kaikissa on jotain mätää. 😁
 
Back
Ylös Bottom