Bodaustreeni vs voimatreeni, toimivatko molemmat aloittelijalle?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Aloin vähän kelaamaan omaa saliharrastusta, ja siihen liittyviä odotuksia, mikä taas herätti muutaman kysymyksen. Voimatreenissähän on se hyvä puoli, että se ei voi olla toimimatta, niin kauan kuin voimaa tulee, myös patti kasvaa. Mutta bodaustreeni on jäänyt itselle aika mysteeriksi, toimiiko se ylipäätänsä pitkällä tähtäimellä, vai vaatiiko se genetiikaltaan tietyntyyppisen henkilön, jotta tulokset näkyvät? Oman kokemuksen mukaan ainoat pysyvät tulokset ovat niitä, jotka ovat seurausta voimien kasvusta. En ole kyllä koskaan säännöllisesti treenannut millään bodyohjelmalla, mutta body-tyylisiä treenejä olen välillä tehnyt. Ero voimatreeniin on aika iso.

Kysyn tätä siksi, koska sarjapainojen kasvu on niin hidasta tällä hetkellä, että voisi tehdä hyvää keskittyä johonkin muuhun vaihteeksi. Yläkropassa on kyllä kasvuvaraa vielä voimien suhteen: pystärissä enkka 60 kgx7 ja penkissä 90 kgx6.

jos nyt tähän alkuperäiseen palataan, niin kannattaa tutustua noihin jto:n ketjuihin. voimatreenihän ei tosiaan ole pelkkää ykkösten hinkkausta, vaan siihen kuuluu vahvasti myös se perusvoimakausi, jolloin treenailu varsinkin noillakin voimatasoilla voisi muistuttaa hyvinkin pitkälti bodailua->nostetaan määrää ja rautaa. voimanostajathan keskittyvät toki silloinkin kehittymään pääasiassa kyykyssä, penkissä ja mavessa, mutta perustreenaaja voi keskittyä aivan yhtälailla vaikkapa leukoihin, dippeihin ja pystypunnerrukseen. se ykkösmaksimin hakeminen on sitten taas asia erikseen.

mitä tulee sitten tähän ketjun muuhun jankkaukseen, niin kyllähän siimallakin pointtinsa on, esim. lesukovista ja khanista on aika hurjiakin videoita esim. penkin osalta. varmasti saisivat herkisteltyä itselleen melko kovat ykkösvoimatkin, mutta jo pelkästään loukkaantumisriski lienee turhan suuri. kuitenkin, vaikka kuka tahansa tämän tai menneen hetken huippubodareista herkistelisi kuinka vitusti, ei esim. bennin maastavetoihin ja sitruunan tukkipunnerruksiin olisi luultavasti mitään asiaa. jo bodareille tärkeät kapeat nivelet tekevät tästä mahdotonta. toisaalta vaikka monilla voimailijoillakin olisi riittävästi riittävästi lihasta lavoille asti, ei rakenne sitä salli. osa taas pitää sitä liian hinttinä touhuna.
 
MrSiimalle tiedoksi että Tom Martin on salipenkkinä nostanut 2x oman painonsa, siis ilman paitaa... JA ROINAA :) Paidalla ottanut 200kg. Kisatulos oli 177,5kg.

Ja oot heittäny yhtä kahta nimeä bodarikaartista jotka ovat olleet hiton vahvoja, vaikka olisivat olleetkin, niin entä sitten? :david: Sekö tekee kehonrakentajista kaikkein vahvimpia. Ei siellä siltikään ole ketään joka olisi Benniä, Kiriä, Kazmaieria sun muita vahvempi. Totta puhuen alkoi jo epäilyttämään että olet pelkkä trolli.
 
jos nyt tähän alkuperäiseen palataan, niin kannattaa tutustua noihin jto:n ketjuihin. voimatreenihän ei tosiaan ole pelkkää ykkösten hinkkausta, vaan siihen kuuluu vahvasti myös se perusvoimakausi, jolloin treenailu varsinkin noillakin voimatasoilla voisi muistuttaa hyvinkin pitkälti bodailua->nostetaan määrää ja rautaa. voimanostajathan keskittyvät toki silloinkin kehittymään pääasiassa kyykyssä, penkissä ja mavessa, mutta perustreenaaja voi keskittyä aivan yhtälailla vaikkapa leukoihin, dippeihin ja pystypunnerrukseen. se ykkösmaksimin hakeminen on sitten taas asia erikseen.

Joopa joo, nyt pitäisi vaan saada treeniin joku kuri ja järjestys taas aikaiseksi, sellaista epäorganisoitua sekoillua se on viime aikoina ollut. Täytyy vaan hyväksyä se tosiasia, että en kuulu siihen lahjakkaimpaan saliharrastajien joukkoon, jolle riittää se, että mennään salille ja treenataan vaan "v***n kovaa" ja tulosta tulee, vaikka ohjelmassa ei muuten olisikaan järkeä. Texas methodia tai Starting Strengthiä alkaisin tekemään muuten, mutta polvi ei luultavasti kestä. 5/3/1 voisi edelleen olla se fiksuin vaihtoehto, mutta en tiedä onko sillä nivelkierukkarepeämän kannalta väliä, kyykätäänkö 1 vai 3 kertaa viikossa, kipeää se tekee joka tapauksessa.

Menipäs taas vaikeaksi.. hmmmm....
 
....vaikka kuka tahansa tämän tai menneen hetken huippubodareista herkistelisi kuinka vitusti, ei esim. bennin maastavetoihin ja sitruunan tukkipunnerruksiin olisi luultavasti mitään asiaa. jo bodareille tärkeät kapeat nivelet tekevät tästä mahdotonta. toisaalta vaikka monilla voimailijoillakin olisi riittävästi riittävästi lihasta lavoille asti, ei rakenne sitä salli. osa taas pitää sitä liian hinttinä touhuna.

Toisaalta nuo vahvimmat ukotkin on elopainoltaan luokkaa 180kg niin sekin vaikuttaa jo voimatasoihin. Eikö se sitruunakin ollu tossa joku aika sitten Suomes pidetyissä kisoissa jotain 175kg? Bennin elopaino jotain 160kg? Harva bodybuilderi niin kovissa massoissa on.
 
Toisaalta nuo vahvimmat ukotkin on elopainoltaan luokkaa 180kg niin sekin vaikuttaa jo voimatasoihin. Eikö se sitruunakin ollu tossa joku aika sitten Suomes pidetyissä kisoissa jotain 175kg? Bennin elopaino jotain 160kg? Harva bodybuilderi niin kovissa massoissa on.

Joo mutta bodareilla on enemmän lihasmassaa! Eikös se vaikuta enemmän voimatasoihin kuin läski... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Tää keskustelu alkaa olla aika huvittava. :D
 
Tää onkin sitte semmonen asia mistä kinataan seuraavat päivät ja TÄYSIII :hyper: läskiä ei voi jännittää mutta kehon rakentajat keskittyvät enemmän pieniinkin yksityis kohtiin jne.. itse en sano mielipidettä :D
 
On noilla 180kg paskasäkeilläkin varmaan lihasmassaa enemmän kun 100kg bodarilla, eihän se vaan sieltä läskin alta mihinkään erotu. Siltikin isot bodarit(jotka treenaa sarjapainoja kasvattaen), nostelee hirmu rautoja.

Tom Martinin paitapenkistä en muuta tiedä, kuin että yleensä kisatulos on ollut 165kg-175kg välillä. Se on kumma jos salilla ottaa 200kg, milläköhän tyylillä? Ei itselläni ainakaan ole paidalla vaikuttanut nostaako salilla vai kisassa. Edelleenkään en pidä Martinia mitenkään läpivahvana, maailmantason vetäjä on mutta ei tuo varustepenkki ole lähimainkaan maailmantasoa. Raakapenkistä voidaan vetää sama linja kuin bodareitten penkeistä, "en usko jos ei ole videota näyttää tai kisatulosta". Voi tosin olla että kaveri ei saa paidasta paljonkaan hyötyä, johon edelliset tulokset viittaisi. Ja jos tuon penkin arvostelua joku ihmettelee, niin kait niinkin voi jo sanoa, itse kuitenkin lahjaton harrastelija ja nostellut Martinia isompia rautoja penkissä(joskin pykälää ylemmässä sarjassa). Vedossa olen tyytyväinen jos koskaan pääsisi edes 100kg päähän ko. kaverista. Välityksilläkin osuutensa tuohon kovaan vetoon. Penkissä kuitenkaan ei yleensä ruipelot pärjää, korkeintaan penkkipaidalla.

Edelleen Kovacs on varmasti yksi kovimpia penkkipunnertaja all time, virallista tulosta ei tietenkään ole kun voimanosto/penkkipunnerrus kisoissa mies ei koskaan käynyt. Mikäli se 328kg paikkansa pitää, niin ei sitä ole virallisesti kukaan punnertanut raakana, ei Kaz eikä Kirikään lähimainkaan.

Täysin samanlaiset keskustelut oli vuosia sitten nuoren Savolaisen treenipainoista, joita mm. Virtamo oli ollut itsekin todistamassa. Silti täällä 90% porukasta väitti että ei ole mahdollista. Itselläni ei ainakaan ole mitään syytä epäillä ko. tuloksia. Jatketaan sitten tällä pakkiksen peruslinjalla, bodarit ovat heikkoja ja isoja, voimanostajat ruipeloita ja vahvoja, that's it.
 
image009.jpg


matt4.jpg


138484.jpg



Jep, onhan se vaikea uskoa että noi ruipeot mitään raskasta jaksaisikaan nostaa.
 
En nyt jaksa koko helvetin topikin sotaa lukea, pistän vaan oman henkilökohtaisen kokemuksen:

Alotin treenamisen aikanaan, tein bodytyylistä, pumppailureenejä. Esimerkiksi tätä kultaista kutosta, mutta alkusykäyksen jälkeen kehitys alkoi jumittamaan.. sain sitten kaverin touhuja seuratessa, jenkkifoorumeilta, suosituksen aloittaa voimatyylisen reenaamisen. Nyt on tuntunut kehitystä pikkuhiljaa tulevan, myös koonpuolella. Ei tässä isoja vieläkään olla, mutta ainakin hommassa on taas mielenkiintoa.
Tällä viikolla aloitin wendlerin 531 kokeilun, tuntuu hyvältä näin alkuvaikutelmana.
 
Natu-nostajalle lienee sarjapainojen nousu äärimmäisen tärkeää, eikös vain? Ja eihän ne sarjapainotkaan nouse yhtä hyvin jos ei välillä ota maksimeja ulos.
--->Natuna treenatessa erot ovat yllättävän pieniä voimailijalla ja potarilla. Light weight vaan tyylistä riippumatta:kippis1:

Siima, sulla on hyvä pointti mutta turha on kuitenkaan väittää että body-ukot pesisi vahvamiehet tai voimanostajat maksimivoimassa. Jäätäviä treenirautoja ne ottaa, mutta usein juurikin Smithissä tms. Mikään penkki tms. tulos EI OLE vertailukelpoinen jos sitä ei ole tehty kisoissa. Itse aiheeseen, kaipa tuo body on aina alkuun hyvä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Mikä tää juttu on:
180kg paskasäkkejä vahvamies puolella
Edes niistä 180kg paskasäkeistä.
On noilla 180kg paskasäkeilläkin varmaan lihasmassaa
Paskasäkkejä kaikkialla. Ootko muuten paljonkaan seurannut mitään voimalajeja? Et taatusti ja sun tietämättömyytes niistä on silmiinpistävää.
Kyllä, kehonrakentaja voi olla helvetin vahva, kehonrakentaja voi olla vahva myös kokoonsa ja lihasmassaansa nähden. Maailman vahvimpia ihmisiä he eivät ole. Eikös se nyt olis ihan järjetöntä? Mun mielestäni olis järjetöntä myös, jos keihäänheittäjä työntäis kuulaa pidemmälle kuin kuulantyöntäjä.
Jos maailman kovinta voimantuottoa etitään, niin mä kehottaisin katsomaan painonnostajia. Siellä joku saatanan paskasäkki on nostanut yli 260kg rautaa maasta asti päänsä yläpuolelle muutamassa sekunnissa. Aijuu, mutta siihenhän tarvittiin vaan nopeutta eikä voimaa, koska nopeudellahan ei oo mitään tekemistä voiman kanssa.
 
Taitaapi muuten tuo kovin voimantuotto urheilussa olla kuulantyönnössä eikä painonnostossa, joka kyllä tulee heti hyvänä kakkosena.
 
Taitaapi muuten tuo kovin voimantuotto urheilussa olla kuulantyönnössä eikä painonnostossa, joka kyllä tulee heti hyvänä kakkosena.

Epäilen vahvasti että näin olisi vaikka siinä nopeutta tarvitaankin mutta kun esim joku nostaa maasta yli 400kg siinä kyllä purkaantuu aivan tajuton määrä energiaa.
 
Epäilen vahvasti että näin olisi vaikka siinä nopeutta tarvitaankin mutta kun esim joku nostaa maasta yli 400kg siinä kyllä purkaantuu aivan tajuton määrä energiaa.

mä taas olen aikalailla samaa mieltä risumiehen kanssa, muistaakseni Illikainenkin totesi jossain että juurikin kuulantyönnössä olisi kovin voimantuotto..
 
Epäilen vahvasti että näin olisi vaikka siinä nopeutta tarvitaankin mutta kun esim joku nostaa maasta yli 400kg siinä kyllä purkaantuu aivan tajuton määrä energiaa.

Khyllähän se juttu niin on että esim kuulantyönnössä, kiekonheitossa yms. se voimantuotto on äärimmäistä.

Painonnosto kuuluu kyllä myös kärkisijoille.

Kyse ei ole niinkään siitä että kuinka suurta kuormaa liikutetaan, vaan siitä kuinka paljon voimaa pitää tuottaa ja missä ajassa.
 
mä taas olen aikalailla samaa mieltä risumiehen kanssa, muistaakseni Illikainenkin totesi jossain että juurikin kuulantyönnössä olisi kovin voimantuotto..

Tuntuu kummalta, kun siinä vain toinen käsi on käytössä, eikä kai jaloistakaan molemmista ihan yhtä paljon voimaa saa käyttöön.

Painonnostoliikkeen mave-osuutta itse veikkaisin. Tehoa irtoaa eniten, kun paino ei ole ihan lähellä maksimia, ja painonnostohan ei epäonnistu mave-osuudessa, joten paino ei siinä ole maksimaalinen.
 
Tuntuu kummalta, kun siinä vain toinen käsi on käytössä, eikä kai jaloistakaan molemmista ihan yhtä paljon voimaa saa käyttöön.

Painonnostoliikkeen mave-osuutta itse veikkaisin. Tehoa irtoaa eniten, kun paino ei ole ihan lähellä maksimia, ja painonnostohan ei epäonnistu mave-osuudessa, joten paino ei siinä ole maksimaalinen.


Mietippä paljon tarvitsee siirtää energiaa semmoiseen metallimötikkään että se lentää sen 20m..

Painonnostossa kakkosvetoon syntyy paljon paljon enemmän voimaa kuin ykkösvetoon.
Tanko pitää saada kuitenkin pysymään käytännössä ilmassa niin kauan että nostaja kerkeää alle.
 
Mietippä paljon tarvitsee siirtää energiaa semmoiseen metallimötikkään että se lentää sen 20m..

Eikö tuosta lakikorkeudeksi 5 metriä tule, jos 45 asteen kulmassa lähtee ja 20 metriä pitää lentää. Kuulan paino on 7 kiloa, eli 70 kilon nosto puoli metriä vaatii saman energian. Sitten vain aikaa miettimään. Lähtönopeus olisi n. 14 metriä sekunnissa, eli tasaisella kiihtyvyydellä keskinopeus 7 m/s, ja jos kiihdytykseen käytettävä matka on 70 senttiä, niin aikaa menisi 0,1 sekuntia. Eli joo, yhdessä sekunnissa pitäisi puoli metriä nostaa 700 kiloa, puolessa sekunnissakin 350 kiloa. Ei pääse painonnostaja tuohon.

Toinen mitä mietin on mäkihyppy, mutta en yhtään tiedä kauanko ponnistus kestää. Kai senkin joku laskenut on.

Kesti muuten niin kauan järkeillä, että taitaa kolmivitosena olla teho lähtenyt kaulasta ylöspäinkin. Kaulasta alaspäin ei tehoa ole koskaan ollutkaan.
 
Data from a biomechanical analysis of Olympic weightlifter Alexander Varbanov’s world record clean and jerk of 210 kg was used to calculate the role of elastic deformation of muscles, tendons, and the elasticity of the bar for the jerk portion of this lift. Valery Myakusho determined an “improbable” force of 1,839 kg would be necessary to achieve the acceleration of 6.5 m/sec generated by Varbanov during the extension of the legs from a quarter squat.


Teksti otettu Sportvny Pressin sivuilta. Nosto siis Varbanovin 210 kilon työntö sarjaan 75 kiloa. Seiskavitosen nostaja siis tuotti tankoon 1839 kiloa voimaa...
 

Suositut

Back
Ylös Bottom