Bodaus haitallista sydämmelle?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Carbon
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Omskakas sanoi:
Tehdessäni massaliikkeitä ihan bodytyylilläkin pääni punertuu huomattavasti, ainakin kun vertaan muihin treenaajiin. Erityisesti se näkyy penkkiä tehdessä.

Ällös huolestu, et ole ainoa penkkipunertaja :nolo:
 
Pure Powerin jutussa mainittiin myös tuo Valsalva maneuver. Maksiminosto + Vasalva maneuver = kova piikki verenpaineessa.

Mainittiin myös, että no need to freak. Jos ei ole mitään rappeumasairautta niin on erittäin epätodennököistä, että mitään sattuisi. Lopuksi;

"However, the health benefits of physical activity usually dramatically outweight the risks. A sensible approach to lifting, with an awareness of the risks and how to reduce them, should keep you pushing iron well into your golden years."

Kova myrkyttäminen on varmaankin sitten toinen tarina sydämen terveydelle..
 
Tuo sydän lihaksen paksuuntuminen aiheutuu myös muissa lajeissa entä kuntosali harjoittelussa, jostain muistan lukeneeni että kova urheileminen nuoresta pitäen altistaisi myös tuohon.
Itseltäni on joskus aikoinaan ultrattu pumppu ja lievää paksuuntumista oli havaittavissa, todennäköisesti juuri puntin seurauksena.
 
Rupesin miettimään tuota puhallus juttua niin minä ainakin käytän sitä koko ajan, siis sarjojen vikoissa jne... Sydän ja perse siis repeää... :hyper:
 
abine sanoi:
Joo sanokaas vielä kerran siitä hengitysrytmistä että kuinka se meni. Eli kun on esim. vaikka penkissä tai kyykyssä niin kummalla pitää ottaa ilmaa sisään ja kummalla ulos.
Kumpi tuntuu sun mielestä luonnollisemmalle? Tee silleen.
Näin yksinkertaistaen. Kysehän on ihan fysiologiasta loppujen lopuksi, eli keho yrittää aina tehdä kaiken mahdolisimman kevyesti itselleen. Hengitysrytmi menee oikein kun siihen ei keskity. Kunhan muistaa hengittää, siis. Se menee melkein väkisin siis niin, että liikkeen positiivinen vaihe aiheuttaa uloshengitysken ja negatiivinen sisäänhengityksen.
 
maxmussel sanoi:
Kunhan muistaa hengittää, siis. Se menee melkein väkisin siis niin, että liikkeen positiivinen vaihe aiheuttaa uloshengitysken ja negatiivinen sisäänhengityksen.
No itellä on tapana että en hengittää positiivisessa enkä negatiivisessakaan vaiheessa vaan siinä lepovaiheessa (esim. penkkipunneruksessa kun tanko on suorilla käsillä). Onko tästä mitään haittaa?
 
Ööö onko tuo valsalva manyyveri nyt siis sama vai eri asia kuin normaali hengityksen pidättäminen ts. "paineiden pitäminen" liikkeen aikana? Vai onko siis kyse nimenomaan siitä, että oikein yrittää työntää sitä ilmaa ulos (eikä vain pidä sitä sisällä) ja pitää suun kiinni?? Ei ihan avautunut :nolo:
 
abine sanoi:
Joo sanokaas vielä kerran siitä hengitysrytmistä että kuinka se meni. Eli kun on esim. vaikka penkissä tai kyykyssä niin kummalla pitää ottaa ilmaa sisään ja kummalla ulos.
Negatiivinen vaihe=sisään ja itse suoritus=ulos
 
PMLats sanoi:
Ööö onko tuo valsalva manyyveri nyt siis sama vai eri asia kuin normaali hengityksen pidättäminen ts. "paineiden pitäminen" liikkeen aikana? Vai onko siis kyse nimenomaan siitä, että oikein yrittää työntää sitä ilmaa ulos (eikä vain pidä sitä sisällä) ja pitää suun kiinni?? Ei ihan avautunut :nolo:

Sama asia kuin paineiden pitäminen. Meikän teoria siihen miksi voimanostajilla on usein hieman turvonneen pyöreän näköinen pää vaikka rasvat olisivat alhaalla on juuri tuo, että kovissa kyykyissä, julleissa, vedoissa ym. tulee niin kova paine päähän, että pää pöhöttyy. :D
 
Force sanoi:
Esimerkiksi maastanossa kannattaisi välttää painon nykäisemistä liikkeelle alhaalta. Silloin myös päähän kohdistuu kova paine ja pahimmassa tapauksessa verisuoni saattaa katketa.

Pitää kertoa juttu alkuaikojen menttooristani.

Kaveri joka esitteli bodauksen/voimaharjoittelun meikäläiselle on harrastanut nostamista 15 vuotta. Kovia tuloksia on kieltämättä saannut, mutta myös kovalla hinnalla. Vuosien nostamisen aikana hänellä on tullut julmetusti painetta päähän aiheuttaen toisen silmän lähes sokeutumisen ja myös kuulon heikkenemisen. Lääkäri on kieltänyt häneltä raskaan voimaharjoittelun kokonaan ja nyt tänä päivänä hän pumppailee pikkupainoilla bodaustyylisesti ja on siirtynyt pääasiassa juoksemiseen.

Omien sanojensa mukaan cooper on 3850m.
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Kaikessahan on vaaransa. Ei se vessassa käyntikään oo vaaratonta!? Jos on hätä oikeen tiukalla ni saattaa yhtälailla poksahtaa se verisuoni päästä sitä tiukkaa toistoa tehdessä :D Ja eiks se oo vaa hyvä juttu, että sydänlihas vahvistuu??

Joskus kuulin, että jotkut urheilijat oikeen pyrkii siihen, että nuorena kasvuiässä pyritään saamaan sydänlihasta kehitettyä...(tiedä sitte mitä tarkotti) Mutta eiks siitä oo haittaa vaan sillon jos on tosiaan jotakin syntymäperäsiä vikoja sydämmessä...luulis, että siitä olis muuten hyötyä, että saa paksuutta siihen...vai liekkö tarkottaa samaa sydämen vahvistuminen ja paksuuntuminen...Jos joku tietää mitä eroa noilla on ni vois valasta asiaa..??
 
maxmussel sanoi:
Se menee melkein väkisin siis niin, että liikkeen positiivinen vaihe aiheuttaa uloshengitysken ja negatiivinen sisäänhengityksen.

Tästä poikkesena olen huomannut, että ainakin minun on huomattavasti helpompi tehdä vipunostot sivuille niin, että sisäänhengitys tapahtuu samalla kun nostan painot ylös.

- Ville
 
Mä uskosin että natuna bodailu ei oo mitenkään vaarallista, paitsi just nuo verisuonen katkeemiset saattaa olla pahojakin. Itellä on muutaman kerran pamahtanu silmä punaseks jalkaprässissä:D

Pitkään roinanneilla sydänlihas paksunee ilman että sen teho lisääntyy ja siks onkin tapauksia joissa nuori 3-4 kymppinen bodari on kuollu äkilliseen sydänkohtaukseen. Hard but true...:(
 
Mullaki on muutaman kerran verisuoni katkennu silmästä kyykyissä. Välillä kovan pusauksen jälkeen huimaa kyllä pikkasen, esim penkissä , mutta se on varmaan siitä kun nousee äkkiä makuu asennosta ylös. Mutta eipä noita voi alkaa miettimään ja pelkäämään on todennäköisempaa että kuolet matkalla töihin ym.
 
muistelisin että on olemassa ns urheilijan sydän, jossa sydän lihas on paksuuntunut urheilun vaikutuksesta(siis ilman douppinkiakin) ja nämä ovat johtaneet monilla nuorilla siis ei douppaavilla henkilöilläkin vakavaan rytmihäiriöön ja sitä kautta kuolemaan.
 
Yhtä#Hauista sanoi:
Pitkään roinanneilla sydänlihas paksunee ilman että sen teho lisääntyy ja siks onkin tapauksia joissa nuori 3-4 kymppinen bodari on kuollu äkilliseen sydänkohtaukseen. Hard but true...:(

Kyllä itse olen asian sillä tavalla ymmärtänyt, että roinalla sydänlihas myös vahvistuu. Kyllä sen kunnon kohoamisen huomaa jo ihan käytännössäkin. Jhulmi voi varmaan tämän asian vahvistaa.

Edit: Tuosta hengitystekniikasta sen verran, että itsellä on lähes aina huimausta kovien sarjojen jälkeen, vaikka olen koko ikäni hengittänyt minimoiden verenpaineen nousun. Tämä tekniikka vähentää kyllä maksimivoimaa (olen kokeillut myös hengityksen pidättämistä), mutta tuntuu paljon terveellisemmältä. Tolla tekniikalla tulee myös tehtyä enemmän työtä sillä treenattavalla lihaksella, kun ei tule avitettua hengityksellä yhtään. Tämä on omasta mielestäni eduksi lihaksen koordinaatiolle, hermotukselle ja kontrollikyvylle.
 
En tiedä onko bodaus vaarallista sydämmelle, mut ite oon treenannu jotain 15 vuotta ja viime keväänä jäi treenin jälkeen pulssi hakkaamaan sataa eikä laskenut laisinkaan. No odottelin seuraavan yön ja aamulla kun tilanne vaan jatkui niin menin lekuriin. Lääkäri seurasi vuorokauden tilannetta ja totesi että annetaan "tappava" sähköisku sydämeen ja pysäytetään se kokonaan, jotta oikea rytmi pääsee päälle. Näin tehtiin ja kyllä pumppu rauhoittui. Mitään varsinaista vikaa ei löytynyt.
 
Voiman ostaja sanoi:
Lääkäri seurasi vuorokauden tilannetta ja totesi että annetaan "tappava" sähköisku sydämeen ja pysäytetään se kokonaan, jotta oikea rytmi pääsee päälle. Näin tehtiin ja kyllä pumppu rauhoittui. Mitään varsinaista vikaa ei löytynyt.


Oletko katsonut leffaa "The Flatliners" :)

tuli vähän heikko olo tapahtumainkuvaustasi lukiessa...
 
En ole katsonut. Mistä kertoo? Joo kyllä kaveritkin pyöritteli päätään kun kuuli tuosta tapauksesta mutta lääkäri taas oli sitä mieltä homman jälkeen, että : "treenaa vaan poika niinku et koskaan ennen, kyllä se sydän kestää..."
 
En usko että tavallisen kuntoilijan harrastama saliharjoittelu vaikuttaisi mitenkään merkittävästi sydänlihaksen. Muutokset keuhkokapasiteettiin ovatkin sitten suuremmat. Eri asia on kuitenkin kilpatasolla tapahtuva voimailu dopingilla tai ilman..

Mulla on ikää vasta 24v ja vaikka käyn säännöllisesti lääkärin seurannassa, on sydän erittäin kovan harjoittelun tuloksena 2kertaa meinannut sanoa sopimuksen irti. Roina+piristeet+kova harjoittelu on aika huono yhdistelmä.


Tämäkin postaus varmaan naurattaa roinaJormaa hevonkuusesta, mutta ikävä tosiasia on että harva tietää mitä omassa kropassa tapahtuu.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom