Bigfellan kotitekoiset proteiinipatukat

tuli kokeiltua

tänään aikaisemmin kokeilin, pistin massin mansikka recovery pulveria settiin ja aiai kyllä tuli hyviä! Ihan hyviä välipaloja ovat! Kaloreita tulee mukavasti. Yks minkä huomasin ni kannattaa antaa olla ihan kunnolla siellä jääkaapissa, yli tunnin reilusti. Jos ei jaksa odottaa että se kovettuu kunnolla ni lyö pakkasee 20minuutiks :), meinaan tehdä useemminkin.

kiitos tästä
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tein kokeeksi patukoita tämmöisellä reseptillä-> 5 isohkoa patukkaa
-1,5 dl Star Nutrition Whey-80 mansikka
-4-5 rkl tummaa siirappia (Löytyi valmiiksi kaapista)
-1,5 dl Myllyn Paras, neljän viljan hiutaleita
-Reilu 1dl Vita D'or maapähkinävoita
-3 rkl vettä

Tuo satsi jähmettyi nopeasti pakastimessa ja maku on kyllä yököttävän makea.. Koostumus lähes erinomainen.:)
 
Oon nyt pari satsia tehny alkuperäisen ohjeen mukaan ja toi ekan postin "varoituksen sana: kun syöt yhden, haluat syödä koko satsin" pitää täysin paikkaansa.
Kylmää maitoa ja patukka:kuola:.
 
Täällä myös yksi onnistunut kokeilu. Korvasin maapähkinävoin hazelpähkinälevitteellä, kaurahiutaleita ja mysliä laitoin puolet ja puolet. Sulatin kattilassa levitteen ja hunajan juoksevaksi ja kaadoin muovikulhoon heran, hiutaleiden ja myslin päälle. Hetken aikaa kun oli lusikalla hämmentänyt, niin sisällöstä tuli mukava paakku, jonka työstöä oli helppo jatkaa käsin. Kulhon reunolle ei jäänyt mitään, sen verran hyvin tuo paakku ainekset itseensä imi. Kattilassa sen sijaan oli enemmän putsattavaa.

Maku ja ulkonäkö näissä patukoissa on kuin Tuplassa konsanaan, mutta hieman makeampi :)

En sitten tiedä miten maapähkinävoin ja hazelpähkinälevitteen ravintoarvot suhteutuvat toisiinsa, mutta ei kai siinä suurta eroa voi olla..
 
En sitten tiedä miten maapähkinävoin ja hazelpähkinälevitteen ravintoarvot suhteutuvat toisiinsa, mutta ei kai siinä suurta eroa voi olla..
Tässäpä tämä Nutellan sisältö (lähde: wikipedia), voisihan siinä paremmatkin arvot olla... proteiinin määrä on aika paljon pienempi kuin maapähkinävoissa. Toki niissäkin on eroja, pitää vaihtaa kauppaa seuraavalla kerralla :)

Per 100g (Scandinavian product)
15g serving size
Energy 2227 kJ/533 kcal
Protein 6.9g
Fat
Total 31g
Saturated 9.9g
Carbohydrate
Total 56.6g
Sugars 55.4g
Dietary fiber 3.4g
Sodium 40 mg
 
Tuli tehtyä iso satsi näitä pitkästä aikaa. Osui Lidlissä silmään 500g maapähkinävoi purkki, jossa ravintoarvot ja sisältö kohdallaan. Ei lisättyä sokeria, 93% pähkinää. Jäi vaan möhnä liian kuivaksi, joten varmaan käy taas niin ettei siitä jää mitään syömäkelpoista jäljelle :(
 
Tulipa testattua etusivun ohjetta reiluhkosti modattuna:

100 g maapähkinävoita
100 g hunajaa
100 g kaurahiutaleita
50g hasselpähkinärouhetta
150 g vaniljan makuista prodejauhoa
50 g suklaalevitettä
10 g makeutusjauhetta
1 dl rypäle-omenamehua
40 g tummaa suklaata kuorrutukseen


Patukoiden koostumuksesta tuli käytännössä täydellistä. Maku on jossakin herkullisen ja hyvän välimaastossa :kuola:

Ravintoarvot/100g:

energiaa 406 kcal
hiilareita 32 g
prodea 25 g
rasvaa 19 g


attachment.php
 

Liitteet

  • patukat.JPG
    patukat.JPG
    329,9 KB · Katsottu: 5 016
Tulipa testattua etusivun ohjetta reiluhkosti modattuna:

100 g maapähkinävoita
100 g hunajaa
100 g kaurahiutaleita
50g hasselpähkinärouhetta
150 g vaniljan makuista prodejauhoa
50 g suklaalevitettä
10 g makeutusjauhetta
1 dl rypäle-omenamehua
40 g tummaa suklaata kuorrutukseen


Patukoiden koostumuksesta tuli käytännössä täydellistä. Maku on jossakin herkullisen ja hyvän välimaastossa :kuola:

Ravintoarvot/100g:

energiaa 406 kcal
hiilareita 32 g
prodea 25 g
rasvaa 19 g


attachment.php

Ajattelin huomenna kokeilla tota etusivun ekan postin reseptiä, ja jos se maistuu vehkeeltä niin sit voisin testata tota sun reseptiä. Se vaikutta ihan hyvältä vaikka onkin vähä monimutkasempi setti. Ja siihen liittyen kysymyksiä:
1. Mitä tarkalleen toi suklaalevite tarkottaa? Jotain Nutellan tapasta suklaa-pähkinälevitettä?
2. Mitä tommonen makeutusjauhe on? Jotain sokeria? Vai sokerin kaltaista? Ravintoarvot?
3. Miten toi tumma-suklaa-kuorrute tehtiin? Ekaks kaikki muut sekasin ja sit lopuks sulatit suklaan mikrossa ja sivelit päälle?

Onko sulla esim kalorilaskurissa toi valmiina reseptinä? Ja jos on niin voisitko laittaa vaikka screenshotin siitä?
 
Itsekkin tein tuolla ensinmäisellä reseptillä :kuola: maistuvat ihan snickerssille !
Kiitos reseptistä !

Niin ja pieni minttu suklaa heran vivahdekkin on :4:
 
Kokeilin itsekin tehdä vähähiilarisen version. Resepti oli seuraava:

250g Maapähkinävoita (vita dor, lidl)
100g Heraa (vanilja)
3 Kananmunaa
Loraus vettä

Paisto 150 asteessa 8 minuuttia.


Koko läpyskän ravintoarvot:
Energiaa: 2307kcal
Proteiinia: 165,4g
Hiilihydraattia: 36g
Rasvaa: 172,1g

Yhdeksään osaan kun pilkkoi, niin yhdelle patukalle tuli arvoiksi:
Energiaa: 256,3kcal
Proteiinia: 18,4g
Hiilihydraattia: 4g
Rasvaa: 19,1g

Koostumus: Kiinteä (pysyy hyvin kasassa) ja kuiva, tarvitsee juotavaa kyytipojaksi.
Maku: Melko neutraali, joten herkuttelua varten lisämakeutus lienee tarpeellista. Vaniljan maku kuitenkin "läsnä".


Koko idea patukoihin lähti siitä, että ostamani vaniljan makuinen hera on liian imelää sellaisenaan. Tässä muodossa upposi ongelmitta. :thumbs:

Edit: Jatkokehityksen kannalta ainakin paistoaikaa lyhyemmäksi.
 
Itse tein tänään alkuperäisen reseptin mukaan protskupatukoita.
Koostumus oli hyvin kasassa pysyvä ja maku oli hyvä.
Herana käytin Star Nutritionin suklaaheraa, ei pahemmin maistunut joukossa.

 
Sori että nostetaan vanhahkoa topicia, mutta vähän tyhmä/yksinkertainen kysymys: kuinka (epä?)terveellisiä noi alkuperäsen reseptin patukat on? Helvetisti rasvaa ja vaan 20% prodea, eikö tollanen lähinnä läskiksi kerry? Ja jos noita nyt vetää, niin onko väliä vetääkö illalla, aamulla, ennen treeniä, treenin jälkeen?:)
 
No kuten alotuspostikkasin todetaan, niin sopivat massakaudelle hyvin, ja loppujenlopuks se kokonaiskalorimäärä mitä päivässä vetää ratkasee meneekö noi vyötärölle. Jos nyt pilkkua viilataan, niin noissahan käytetään rypsi/oliiviöljyä eli ns. hyvää rasvaa (ainakin jos tekee itse maapähkinävoin kuten itse olen tehnyt tässätapauksessa), ja tietty protskua voi tunkee hieman enemmänkin mitä alkuperäisessä reseptissä. Muutaman kerran olen tehnyt ja hyviä ovat, välipaloiksi sopivat mainioisti.
 
Suurin osa täällä olevista resepteistä on melkein suklaapatukkatasoa. Niitä syödessä ei kannata kuvitella tekevänsä muuta kuin herkuttelevansa ja jos ei maistu hyvältä, niin ei mitään järkeä touhussa. Lisääkö joku vielä erikseen merkittäviä määriä öljyä maapähkinävoihin? Maapähkinässä on itsessään jo ihan riittävästi rasvaa.
 
Sori että nostetaan vanhahkoa topicia, mutta vähän tyhmä/yksinkertainen kysymys: kuinka (epä?)terveellisiä noi alkuperäsen reseptin patukat on? Helvetisti rasvaa ja vaan 20% prodea, eikö tollanen lähinnä läskiksi kerry? Ja jos noita nyt vetää, niin onko väliä vetääkö illalla, aamulla, ennen treeniä, treenin jälkeen?:)

Ei noiden nyt mitään älyttömän epäterveellisiä pitäis olla jos ei ala tieten tahtoen tunkemaan sekaan suklaata, makeutusaineita tms. mitä täällä porukka on tehnyt. Alkuperäsessä ohjeessahan käytetään nimenomaan vaan puhtaita raaka-aineita ja vielä kun ottaa maustamattoman heran käyttöön (testattu on ja ei tuu pahanmakusia) niin varmasti on terveellisempi vaihtoehto kun suurin osa kaupan patukoista lisäaineen jne. Välipaloina tulee vedettyä ja joskus ennen treeniä jos ei oo syönyt vähään aikaan mitään sitä ennen.
 
Nostetaanpas tämä huikea reseptsi taas ylös. Ekaa kertaa tein ja käytin minttusuklaa heraa, aijaijai ku tuli hyviä! Hunajan korvasin maidolla enkä sitten tiiä vähentääkö säilymis aikaa jotenkin. Tällä kertaa ei ainakaa haittaa, ku kaverin kaa vedellään paraikaa koko satsia yhdellä istumalla. :D
 
Ite oon tehny näitä jo pitemmän aikaa ja kokeillu kaikkea mahollista niihin. Piparin muruja kun laittaa sekaan niin saa jouluisen vaihtoehdon, tummaa(yli 70%) suklaata hunajan sijasta niin saa aidomman patukan, corn flakeseja kaurahiutaleiden sijasta niin hyvää tulee, cheerioseja jos tahtoo herkutella.

Steviaa ajattelin kokeilla kunhan tilaukset saapuu. Eli silloin laittaisin vaan maapähkinävoita, heraa ja steviaa ja lopputuloksena toivon mukaan syömäkelpoisia low carb patukoita.
 
Kokeilin yhellä patukalla kuinka suhtautuu uuniin ja tuli paljon jämäkämpää ja aidompaa patukkaa. Samalla lähti myös suuri osa mausta, mutta toimii mukaan otettuna paljon paremmin.
 
Täytyypä kokeilla valmistaa itse näitä patukoita, mutta ajattelin, että niihin pitäisi saada proteiinia vähintään 50-70 painoprosenttia, muuten menee suklaapatukaksi. Pitää kokeilla joitakin reseptejä ja kertoa miten kävi. Näin dieettikaudelle käytän makeutusaineena steviaa, sorbitolia ja ksylitolia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom