Bigfellan kotitekoiset proteiinipatukat

Senkin uhalla etten tiedä kokkaamisesta mitään, aion kokeilla ehkä huomenna seuraavanlaista sotkua, kun tarvikkeet näyttää löytyvän suoraan hyllystä:

3 osaa prodejauhoa (tässä suklaan makuista)
1 osa hunajaa
1 osa kaakaojauhetta
1 osa mysliä

Jos tuo sotku vaan pysyy kasassa, niin massasta 53 prosenttia olisi proteiinia. Jos ei, niin ottaa jotakin pois tai lisää jotakin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Senkin uhalla etten tiedä kokkaamisesta mitään, aion kokeilla ehkä huomenna seuraavanlaista sotkua, kun tarvikkeet näyttää löytyvän suoraan hyllystä:

3 osaa prodejauhoa (tässä suklaan makuista)
1 osa hunajaa
1 osa kaakaojauhetta
1 osa mysliä

Jos tuo sotku vaan pysyy kasassa, niin massasta 53 prosenttia olisi proteiinia. Jos ei, niin ottaa jotakin pois tai lisää jotakin.
Hunajaa reseptissä on sen takia, että se pitää patukat koossa, joten ei kannata liian vähän laittaa sitä.
E: Sitä voi tietenki korvata kananmunalla.
 
Joo tiedän, ja se onkin ainoa syy miksi hunajaa edes on mukana. Kuten sanoin, pitää testata, ja 1:6osa hunajaa, tietäen kuinka höttöä kamaa vaikka proteiini on, ei välttämättä riitä.
 
Senkin uhalla etten tiedä kokkaamisesta mitään, aion kokeilla ehkä huomenna seuraavanlaista sotkua, kun tarvikkeet näyttää löytyvän suoraan hyllystä:

3 osaa prodejauhoa (tässä suklaan makuista)
1 osa hunajaa
1 osa kaakaojauhetta
1 osa mysliä

Jos tuo sotku vaan pysyy kasassa, niin massasta 53 prosenttia olisi proteiinia. Jos ei, niin ottaa jotakin pois tai lisää jotakin.

Ei tuu pysymään kasassa. 300 grammaan sulaa maapähkinävoitakin on vaikea saada sekoitettua 3dl heraa, joka on siis vain 1/3 maapähkinävoin määrästä. Pelkkä tippa hunajaa ei tee mitään.
 
nostellaan hieman. tänään ajattelin tehdä alkuperäisellä ohjeella, hieman modaillen.

osaako joku kertoa voisiko näin tehdä:

- riisikakkuja ajattelin murskailla sekaan esim 2kpl - pitäisikö vastaava määrä jättää kaurahiutaleita pois?

- kaapista löytyi muscle+ (eli ei siis prodea pelkästään vaan palkkariahan tuo on) minttusuklaana. pitääkö hunajaa laittaa vähemmän ettei tule liian makeaa?

- jotain manteli/pähkinärouhetta tai jauhoa tahtoisin laittaa myös hieman. tulisiko tämäkin kaurahiutaleiden tilalle vai lisäksi? mikäli jotain nestettä vaatii lisättäväksi niin mitä?

- suunnittelin että pinnalle vielä lopuksi suklaalevitettä..tähän ei vissiin esteitä ole..?
 
Tuli tehtyä satsi minttusuklaa heralla. Mielestäni liian makea, mutta samalla jotenkin suolainen.. kaipaisi kyllä jotain mysliä tms. reilusti lisää, mutta eipä taida sitten pysyä enää kasassa.
 
Juu tuli yks satsi tehtyä ihan huvin vuoks. Proteiinijauhe oli maultaan vanilijia (suklaa ois varmaan sopinut paremmin). Loppujen lopuksi hieman lössöksi jäi (ehkä liikaa vettä heitin sekaan), mutta kyllä ne hyvää on.
 
Noniin nyt sain kanssa satsin tehtyä (resepti oli lymynny aikaleiman mukaan 8v koneella). :D

Reseptin modailujen ja muiden jälkeen työvaiheet meni jokseenkin klassisesti:
1) kookosvoi, hunaja ja maapähkinävoi sekaisin kulhossa (lämmitin vähän mikrossa jotta sain kookosvoin pehmeäksi)
2) lisäsin tämän satsin sekaan kaurahiutaleet herat ja kaakaojauhon
3) sekoitin koko massan tasaiseksi
4) lisäsin täysmaidot, jotta massan koostumus muuttuisi enemmän taikinamaisemmaksi
5) laitoin leivinpaperin pellille ja levitin ohuen kerroksen rypsäriä siihen, jotta massa ei tarttuisi siihen
6) muovasin käsin massasta 20x20cm levyn
7) pelti jääkaappiin reiluksi tunniksi
8) leikkasin jähmettyneen levyn veitsellä 14 osaan (2 riviä 7 patukkaa per rivi)

Tuossa vielä linkki excel taulukkoon, ja parit kuvat reseptistä ja lopputuloksesta.





Hieman rasvaisia ovat ja näyttävät myös epäillyttäviltä, mutta kun koulussa tarvii syödä täyttävä välipala, niin nämä ajavat kyllä asiansa. Maku suhteellisen lähellä snickersiä kuten monet ovat jo todenneetkin. Niin ja jos joku miettii, niin whey oli maultaan suklaa.
 
Helppo resepti, jolla saa todella hyvänmakuisia proteiinipatukoita. Sopivat massakaudelle erinoimaisesti. Mutta varoituksen sana: kun syöt yhden, haluat syödä koko satsin. :)

2,5 dl maapähkinävoita (oikeaa, ei mitään sokerimössöä)
8 ruokalusikallista hunajaa
Reilu 3 dl heraproteiinia
2,5 dl kaurahiutaleita

Lisää maapähkinävoi ja hunaja kulhoon, kuumenna mikrossa hetki, jotta voi ja hunaja pehmenevät. Lisää loput ainekset ja sekoita. Jos tuntuu siltä, etteivät ainekset sekoitu ja seos murenee, lisää 1-2 ruokalusikallista vettä. Parhaiten sekoitus onnistuu käsin.

Kun massa on täysin sekaisin, aseta se leivinpaperin päälle ja leivo massasta pitkulainen laatta. Pistä satsi noin tunniksi jääkaappiin kovettumaan, jonka jälkeen voit leikata laatan noin 10-12 yhtäsuureen patukkaan. Patukat säilyvät jääkaapissa muutamia päiviä, voit myös pakastaa niitä.

Kannattaa kokeilla. Maku on parempi kuin useimmissa kaupallisissa tuotteissa. Ihan tosi. Olen syönyt näitä useamman satsin.

Krediitti reseptistä menee nimimerkille "Bigfella" (ei tältä foorumilta).


Itse olen tehnyt tällä reseptillä, mutta vaihdoin kaurahiutaleet soijarouheeseen.
 
Noniin nyt sain kanssa satsin tehtyä (resepti oli lymynny aikaleiman mukaan 8v koneella). :D

Reseptin modailujen ja muiden jälkeen työvaiheet meni jokseenkin klassisesti:
1) kookosvoi, hunaja ja maapähkinävoi sekaisin kulhossa (lämmitin vähän mikrossa jotta sain kookosvoin pehmeäksi)
2) lisäsin tämän satsin sekaan kaurahiutaleet herat ja kaakaojauhon
3) sekoitin koko massan tasaiseksi
4) lisäsin täysmaidot, jotta massan koostumus muuttuisi enemmän taikinamaisemmaksi
5) laitoin leivinpaperin pellille ja levitin ohuen kerroksen rypsäriä siihen, jotta massa ei tarttuisi siihen
6) muovasin käsin massasta 20x20cm levyn
7) pelti jääkaappiin reiluksi tunniksi
8) leikkasin jähmettyneen levyn veitsellä 14 osaan (2 riviä 7 patukkaa per rivi)

Tuossa vielä linkki excel taulukkoon, ja parit kuvat reseptistä ja lopputuloksesta.





Hieman rasvaisia ovat ja näyttävät myös epäillyttäviltä, mutta kun koulussa tarvii syödä täyttävä välipala, niin nämä ajavat kyllä asiansa. Maku suhteellisen lähellä snickersiä kuten monet ovat jo todenneetkin. Niin ja jos joku miettii, niin whey oli maultaan suklaa.

:wtf: Näyttää ihan v**** hyville :--D
 
Testasin yhtä reseptiä tuossa:

130g prodejauhoa
50g pähkinävoita
1 liivatelehti
70ml vettä
20g vehnäleseitä
10g siirappia

Prodejauhoihin ja leseisiin lasketaan ihan vähän vettä ja lisätään kuumaksi lämmitetty pähkinävoi sekaan, ja sitten lisäillään varovasti siirappia ja lopulta heitetään pikku tilkkaan liuoetttu liivate sekaan. Lopputuloksesta tuli hyvin jähmeä massa, joka on nyt asettumassa jääkaapissa. Katson sitten, sulavatko nuo huoneenlämmössä, jos, niin täytyy lisätä kiinneaineita ja liivatetta.

Maku? Käytin suklaa-maapähkinämakuista prodejauhoa, joka maistuu luonnollisesti hyvin voimakkaasti läpi, mutta maku oli aika samanlainen kuin kaupan "54% megaprode suklaa-steroidi" - patukoissa, eli ei mitenkään tajunnanräjäyttävä, mutta ennemmin noita vetelee kuin imelän makuista herajuomaa. :D Mulla on jäänyt nurkkiin yli 10kg prodejauhoja, joten päätin hankkiutua niistä nyt eroon. Tiedossa on siis villejä makuelämyksiä vadelman, mansikan, banaanin ja kaikenlaisten muiden mango-avokadojen ja persilja-jäätee - jauhojen kanssa. :D
 
Tulipa tehtyä tämän threadin innoittamana "patukoita" (mittasuhteiltaan ei ehkä ihan patukoita, mutta ei haittaa).

Patukan versio 1:

Patukka 1_web.jpg

Kaurahiutale 76g, Vesi 70g, Maapähkinälevite 50g, Rypsiöljy 50, Pistaasipähkinä murskattuna 35g, Hunaja 40g, Whey 80 Protsku 120g

[table="width: 500"]
[tr]
[td]Patukan koko (g)[/td]
[td]Proteiinia (g)[/td]
[td]Hiilihydraatit (g)[/td]
[td]Rasvat (g)[/td]
[td]Kcal / Patukka[/td]
[/tr]
[tr]
[td]63[/td]
[td]12[/td]
[td]23[/td]
[td]22[/td]
[td]263[/td]
[/tr]
[/table]

Patukan versio 2:

Patukka 2_web.jpg

Pähkinä & Hedelmä Mysli 80g, Vesi 70g, Rypsiöljy 50, Hunaja 35g, Whey 80 Protsku 120g

[table="width: 500"]
[tr]
[td]Patukan koko (g)[/td]
[td]Proteiinia (g)[/td]
[td]Hiilihydraatit (g)[/td]
[td]Rasvat (g)[/td]
[td]Kcal / Patukka[/td]
[/tr]
[tr]
[td]63[/td]
[td]11[/td]
[td]22[/td]
[td]14[/td]
[td]239[/td]
[/tr]
[/table]

Seuraavaan satsiin täytyy viilata vielä vähän ravintoarvoja paremmaksi vaihtamalla vähän noita aineksia toisiksi. Protskujauhoa pitäisi varmaan laittaa enemmän. Tällä hetkellä patukat majailevat pakastimessa tuorekelmuun pakattuna.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom