Bigfellan kotitekoiset proteiinipatukat

Viikonloppuna tuli tehtyä ensimmäinen satsi koskaan näitä patukoita.

Aikalailla aloituspostin ohjeella tein. Tein toki vain puolikkaan taikinan ja makuelmämyksen ehdoilla korvasin puolet kaurahiutaleista spelttimuromyslillä. Ihan hyviähän niistä tuli. Pähkinävoin käytin jotain Cittarista ostettua täyskamaa (aineksena vain maapähkinöitä, oisko ollu vieläpä jotain luomukamaa) ja proteeinina Fastin hera80 vaniljaa ja jotain soijaprodea.

Ihan jees välipalapatukoita.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
onnistuuko maustamattomalla protskulla johon iskee sitten kaakaota sekaan? entä pelkästään tai edes osittaisella soija protskulla?
 
Bigfellan patukat säilyy pakastimessa kyllä, ne ei edes jäädy omien kokemuksieni mukaan kunnolla siellä. Jää sellasiksi että voi syödä suoraan pakastimesta jos huvittaa.
 
No se on hyvä, mutta tossa toisessa ohjeessa puhutaan että säilyisi jääkaapissa viikkoja... Mutta eipä sillä kait sitte oo hirveesti väliä, jos kerran on ihan syötäviä suoraan pakkasesta :D
 
HABA82:n voimapatukat

Olen lukenut tätä threadia vain muutaman sivun, joten pahoittelen jos reseptini muistuttaa sattumalta liiaksi jonkun muun mainitsemaa...

Aiempaa leivontakokemusta minulla ei ole kuin ruisleivästä, mutta halusin yrittää tehdä "arvokkaiden raaka-aineiden" hukkaan heittämisen uhallakin terveellisiä ja mahdollisimman hyvän makuisia (proteiinipitoisia/"pitkäkestoista energiaa" antavia) välipalapatukoita. Usein ateriavälit pitkittyvät puolivahingossa ja halusin "löytää" edullisen ja nopeasti nautittavan/valmistettavan "ateriankorvaajan". Halusin valmistaa patukat paistamalla, koska ajattelin sen parantavan niiden säilyvyyttä ja mahdollistavan oikeanlaisen rakenteen ilman kovan rasvan käyttöä. Sokerinkin halusin pitää "mahdollisimman" laadukkaana.

Sekoitin (toivottavasti muistan oikein)

12 rkl heraproteiinia
9 rkl maltodekstriiniä
9 rkl juoksevaa hunajaa
6 rkl seuraavia:
kaakaojauhetta
kuorittuja auringonkukan siemeniä
kaurahiutaleita
rypsiöljyä
vettä

Tein leivinpaperille "arviolta riittävän paksun" (2-3 senttiä?) levyn ja paistoin sen 200 asteessa 20 min. Levy leviää paistaessa, joten se ei reunojen palamisriskin vuoksi saa olla liian ohut. Sopiva paistoaika lienee 15-20 minuuttia, sillä yksi reuna ehti hieman palaa. Kun "tuote" oli kunnolla jäähtynyt, leikkasin sen sopivan kokoisiksi patukoiksi.

Patukat ovat parhaimmillaan/rapeimmillaan pakastimesta otettuina, mutta ovat mielestäni hyviä muutenkin. Ongelma vain on, että vaikka kuinka päättää "tämän olevan viimeinen patukka tänään", on pakastimen ovi kohta taas auki (ja sähkölasku kasvaa :rolleyes:). Aamupalasta on taas "huomaamatta" päässyt kulumaan viisi tuntia, mutta HABA82:n voimapatukat ovat lieventäneet katabolian pelkoa. Ja taas kävin pakastimella...

Ois se kyllä kivaa, jos joku nätti punttimimmi innostuis mun patukasta :D
 
Eilen tuli tehtyä seuraavanlaisia patukoita.

4 dl kaurahiutaleita
4 mitallista proteiinijauhetta
2 rkl luomu maapähkinävoita
reilu 1 dl maitoa
loraus kanelilla maustettua hunajaa
kourallinen kuivattuja hedelmiä

Sekoita kaurahiutaleet ja proteiinijauhe. Lisää maapähkinävoi, hunaja ja maito, vaivaa kaikki sekaisin. Lisää kuivatut hedelmät ja mahdolliset muut ainekset tai mausteet. Kaada seos voideltuun astiaan tai leivinpaperille ja muotoile levyksi.

x1m1d5.jpg


Maku: Hyvä, kenties vähän imelähkö. Vaatii lisää maistelua.
Koostumus: Ok, mutta saisi olla vielä vähän kiinteämpi. Tein tosin liian ohuen levyn ja voitelin astian turhaan, joka esti hieman pohjan jähmettymistä.
Ravintosisältö: Rock. P 120 / H 135 / R 23,5 / (kuitua 18g) = 480kcal + 540kcal + 210kcal (39% / 44% / 17%). Tämä tosin suuntaa antava ja riippuu käytetyistä aineista, sekä on tietysti säädeltävissä ruokalusikan, lorauksen ja kämmenen koolla. Kuidut itse asiassa vähentävät tuota hiilareiden kalorimäärää, ellei niitä ole jo aiemmin vähennetty, eikö?

Ainesosat tarkemmin, jotta maku ja ravintosisältö saavat pohjan.

Kaurahiutaleet: Elovena Hetki Neljä viljaa
Proteiinijauhe: Mass IsoWhey Vanilla
Maapähkinävoi: Urtekram luomu maapähkinävoi
Maito: rasvaton
Hunaja: Toskanalaista hunajaa kanelitangoilla maustettuna
Hedelmät: Parrot's Tropical Mix
 
Minttusuklaakookospötköt

1 dl kaurahiutaleita
1 dl Fast Hera80 minttusuklaata
1-2 rkl neitsytkookosöljyä
kookoshiutaleita oman maun mukaan
vettä sen verran että massa on kosteaa muttei liian löysää kuitenkaan
bonuksena voi laittaa esim. hasselpähkinärouhetta, jos haluaa

Sekoitin aineet ja muotoilin kaksi pötköä. Hetkeksi pakkaseen ja sitten vaan syömään. Todella herkkua!
 
Huomenna on pakko tehä näitä jemmaan!

Tarviisin vaan parit neuvot teiltä asiantuntijoilta, että kuinka teen sellaisen setin (mitat/suhde) jotta suan esim. 6 patukkaa ja jokaista kohden noin 30grammaa proteiinia ja 200-300kcal välistä kaloreita.

Aineita olis hunaja, Whey protsku, mysli jne. (maapähkinävoita ei löydy enkä jaksa hilautua kauppaan sen takia. Millä korvata se?)

Olokee avullisia tälläsiä avuttomia kohtoon! Kiitos. :(
 
Taidanpa tänään tehdä noita, kahdesti olen aikaisemmin tehnyt ja hyviä oli :) Nyt massakauden kunniaksi vois tehdä vähän reilumman annoksen..
 
Huomenna on pakko tehä näitä jemmaan!

Tarviisin vaan parit neuvot teiltä asiantuntijoilta, että kuinka teen sellaisen setin (mitat/suhde) jotta suan esim. 6 patukkaa ja jokaista kohden noin 30grammaa proteiinia ja 200-300kcal välistä kaloreita.

Aineita olis hunaja, Whey protsku, mysli jne. (maapähkinävoita ei löydy enkä jaksa hilautua kauppaan sen takia. Millä korvata se?)

Olokee avullisia tälläsiä avuttomia kohtoon! Kiitos. :(
Maapähkinävoita todellakin tarvii tässä. Sitä oikeaa nimenomaan. Laskin excelillä että jos laitat 100g kaikkia alkuperäisreseptin aineita eli heraa, hunajaa, kaurahiutaleita ja maapähkinävoita ja jaat satsin kuuteen osaan, patukkaan tulee 20g proteiinia ja 290 kaloria. Prosentteina makroravinteet ovat p27, h35, r37. :):whip:
 
Maapähkinävoita todellakin tarvii tässä. Sitä oikeaa nimenomaan. Laskin excelillä että jos laitat 100g kaikkia alkuperäisreseptin aineita eli heraa, hunajaa, kaurahiutaleita ja maapähkinävoita ja jaat satsin kuuteen osaan, patukkaan tulee 20g proteiinia ja 290 kaloria. Prosentteina makroravinteet ovat p27, h35, r37. :):whip:

Kiitos! Mä teen tänään yhden satsin http://ohjehaku.fi/koti/ohjeet/kotitekoiset-proteiinipatukat tuon mukaan niin ei tarvia kauppaan lähteä. Jos jonkun 4 patukkaa tekis nyt ekaks testiks ja sitten viikolla tekis vaikka tuon sun ohjeen mukaan.
 
Oli pakko testata tänään jälkiruuaks tätä. Harmittavasti maapähkinävoi ei riittäny kun yhteen patukkaan. Sen verran modasin alkuperäistä että tein sellaisen "low-carb" version, eli 20g heraa ja 20g kaurahiutaleita ja hunaja kokonaa veks sekä hieman maitoa löysentämään tuota sementtiä. Hyvää omomom
 
Noniin nyt on tehty. Pidin 10 minsaa uunissa ja lisäsin vain 3½ rkl hunajaa. Maku on kyllä aivan erinomainen, tosin koostumus olisi voinu olla vähän vetelämpi mutta senkin saa säädeltyä kun ei pidä niin kauan uunissa. Pistin jääkaappiin ja varmaan pakastimeenkin sitten. Kuvankin otin, mutta kaapeli on häveiksissä.

Käytin tuota Mass Whey minttusuklaata ja laskin että yhdelle patukalle tulee hinnaksi noin 0.38~€ ja proteiinia siinä on jotakuinkin 32grammaa per patukka (kananmuna ja mysli mukaanlukien). Eli toisinsanoen lähes ilmaista.
[E] Niin ja tuleehan siihen hintaan toki myslin ja kananmunien ja hunajan hinta mutta ne on niin pieniä määriä

Näitä on ihan pakko ruveta tekemään urakalla kunhan koulut alkaa taas! :kuola:
 
Voiskin tehdä näin:

4 munaa
2.5dl prode
1tl sokeri
3 dl mysli
Hunaja 4-6 rkl

200 asteeseen 5-8 minuutiks ja sitten jääkaappiin/pakastimeen 4:ssä osassa. Kattoo mitä tulee.
Tein tämän kolminkertaisena. :kuola: Nyt on patukat ulkona jäähtymässä...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom