Antti Heikkilän TV-haastattelu!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wallace
  • Aloitettu Aloitettu
myös vanhan koulukunnan ravintoympyrät toimii dieetatessa samalla tavalla kun vähänkin kontrolloi mitä suuhunsa työntää.... VHH taas tuntuu olevan kädettömien sohvaperunoiden ainut oljenkorsi koska liikunta eikä ruokamäärien kontrollointi onnistu...

tämä kannattaa pitää mielessä noissa vhh-systeemeissä. vhh toimii ihan hyvin esim välipalahommissa hyvän aikaa ennen treenejä jne mutta itellä parempi olo kun syö ihan suosiolla hiilaria.

Sä nyt taidat ymmärtää vähän väärin. Siis VHH on ruokavalio ei pelkkä dietti.

http://www.luontaisnetti.fi/sairaudet_insuliini.htm

Tuolta löydät tietoa siitä mitä korkeat hiilarimäärät aiheuttavat.

Insuliini on erittäin myrkyllinen aine, sen avulla pystyy jopa tappamaan ihmisen. On siis erittäin haitallista, jos elimistön insuliinitaso on koko ajan liian korkea.

Ei siis voi olla minkään järjen mukaista ahtaa suuhunsa hiilareita hirveitä määriä...

Pointti on kuitenkin aina se, että kannattaa aina valita se itselle sopivin vaihtoehto.

Olin just kirjottamassa uutta viestiä mut tajusin miten naurettavaks tää keskustelu on menny, 21 vuotiaana voin sanoa että pitäkää lapset hauskaa

Sä taidat nyt olla tässä se joka käy kuumana siellä ? :thumbs:

En pääse mitenkään eroon tästä ketjusta, koitappa lukea mun viesti uudelleen ajatuksella. Heikkilän tapa esittää asiat saa sen näyttämään epäluotettavalta, koko helvetin viestissä ei lukeny yhtä ainuttakaan sanaa vhh dietistä.

Sinä siis tuomitset Heikkilän yhden 10 minuuttisen tv-esiintymisen perusteella ?

Eikö kannattaisi vaikka lukea yksi Heikkilän kirja ja sitten miettiä asiaa uudestaan.

Ja siis edelleenkin Heikkilä ei ole yhtä kuin VHH-dietti eli jos Heikkilä esittää asiat sun mielestä epäluotettavasti niin se ei tarkota, että koko VHH-sanoma olis epäluotettavaa.

Kaikki ihmiset eivät välttämättä ole parhaimmillaan puhuessaan, heiltä taas voi luonnistua kirjoittaminen paremmin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Edelleenkin sitä leipää suositellaan ja vain sipaus margariinia päälle jne. Jos diabeetikoille suositeltaisiin perammin toimivaa ja helpommin noudatettavaa dieettiä, niin ehkä sitä myös paremmin noudatettaisiin?

Niin.. Tyypillinen potilas.. 60-v kaljamahainen äijä, jonka ruokavalio koostuu kaljasta, makkarasta, leivästä voilla, pottumuusi ja pihvi. Mitä luulet, kumpi on helpompaa, vaihtaa voi margariiniin, pienentää vähän ruoka määriä ja rasvan laatua, mutta syödä edes etäisesti tuttuja ruokia vai heittää ne viimeiset 30v olleet iltapalaleivät metsään ja vetää tilalle täysin uusi ruokavalio ja ruoka-aineet? Voin antaa vinkkiä, jos tarvii..

Virallisten suositusten mukaisella ruokavaliolla kyllä saa itselleen kehitettyä kakkostyypin diabeeteksen, jos sattuu yhtään huonot geenit olemaan.

Jos sattuu huonot geenit omaamaan, niin ihan sama vaikka ei olisi koskaan yhtään glukoosimolekyyliä nähnytkään..
 
Hetkinen, mutta diabetestä sairastavien määrä lisääntyy huimaavasti :D

Tautia haetaan kokoajan aktiivisemmin, diagnostiset rajat tiukentuvat, suuret ikäluokat tulevat "siihen ikään".. Mutta näillähän ei ole mitään tekemistä asian kanssa..
 
Niin.. Tyypillinen potilas.. 60-v kaljamahainen äijä, jonka ruokavalio koostuu kaljasta, makkarasta, leivästä voilla, pottumuusi ja pihvi. Mitä luulet, kumpi on helpompaa, vaihtaa voi margariiniin, pienentää vähän ruoka määriä ja rasvan laatua, mutta syödä edes etäisesti tuttuja ruokia vai heittää ne viimeiset 30v olleet iltapalaleivät metsään ja vetää tilalle täysin uusi ruokavalio ja ruoka-aineet? Voin antaa vinkkiä, jos tarvii..

Katotaas,

Bisse ---> punaviini/kuiva valkoviini (vähä hiilarisia)

Leivästä&perusta olis luovuttava. Voi,makkara,pihvi vois jäädä ihan hyvin kehiin.

Itseasiassa VHH-ruokavalio on helppo dietti noudattaa juuri sen takia ettei annoskokoja tarvitse rajoittaa. Ainoastaan hiilareita, joita ei tee edes mieli vähän ajan päästä.

Siis lähtökohtaisesti on ihan jokaisen oma päätös millaista elämää elää ja millaista ruokavaliota noudattaa. Kyse on vain siitä, että miksi ihmisiä KEHOITETAAN viralliselta tasolta syömään hiilareita niin paljon.

Insuliinista edelleen, http://www.luontaisnetti.fi/sairaudet_insuliini.htm

Tautia haetaan kokoajan aktiivisemmin, diagnostiset rajat tiukentuvat, suuret ikäluokat tulevat "siihen ikään".. Mutta näillähän ei ole mitään tekemistä asian kanssa..

Tulee väistämättä mieleen tämä,

Jos halutaan hoitaa itse sairautta, on löydettävä sairauden syy eli sen juuri. Ongelmana on, että lääketiede ei kuitenkaan etsi sairauden syytä. Lääketiede antaa taudeille vain nimiä, esim. korkea verenpaine, ja lääkäri määrää tähän hoidoksi verenpainelääkkeitä. Näin lääkäri hoitaa pelkkää oiretta, sillä sairauden syy on usein liian korkea insuliinitaso. Kun insuliinitaso saadaan ruokavaliolla laskemaan, laskee myös verenpaine normaalille tasolle, eikä lääkitystä tarvita.

Sairauden hoito
Sairauksien syyt ovat yleensä hyvin tiedossa monilla tieteen aloilla. Lääketiede ei kuitenkaan hoida sairauksien syitä, vaan pelkkiä oireita. Oireita hoitamalla se ylläpitää sairauksia. Lääketiede ei ole siis tiedettä, vaan bisnestä.

Siis säkö ihan oikeasti yrität kiistää sen, että ruokavaliolla ei ole mitään tekemistä ELINTASOSAIRAUKSIEN kanssa ?

Miksi diabetesta ei esiinny alkuperäiskansoilla paitsi silloin kun he alkavat syömään niinkuin me ?

Tottakai ihmisten ikärakenne selittää sairauksien määrä nousua, mutta jos testaat oman 2-tyypin diabetes riskisi diabetesliiton sivuilta huomaat, että ei siitä iästä älyttömiä pisteitä tule.

http://www.diabetes.fi/testit/riskitesti/index.php


Yleinen kysymys, kun kaikki tiedämme mikä insuuli on ja mitä se aiheuttaa niin mikä ihmeen järki on pitää insuulinitasoja korkealla ? Jonka siis suositeltu 50% ruokavaliosta hiilareita aiheuttaa...

Toinen yleinen kysymys, kertokaa joku MIKSI hiilareita tulisi saada 50% ?
 
Eniten varmaan tuossa VHH-dietissä ottaa päähän tuo tapa jolla sitä tungetaan ihmisille. Heikkilä ja sen opetuslapset tuputtavat tuota muille kun Jehovat vartiotornia oven välistä. Miksi tuosta VHH:sta pitää tehdä noin mustavalkoinen asia? Maailma on täynnä toimivia dieettejä ja VHH on yksi niistä- ei se mikään viisasten kivi ole.
 
Eniten varmaan tuossa VHH-dietissä ottaa päähän tuo tapa jolla sitä tungetaan ihmisille. Heikkilä ja sen opetuslapset tuputtavat tuota muille kun Jehovat vartiotornia oven välistä. Miksi tuosta VHH:sta pitää tehdä noin mustavalkoinen asia? Maailma on täynnä toimivia dieettejä ja VHH on yksi niistä- ei se mikään viisasten kivi ole.

Eikös virallista suositusta tuputeta, jos se on kerta VIRALLINEN ? :wtf:

Virallisen suosituksen mukaanhan meille tarjotaan safkaa jatkuvasti eikä VHH-tyylisesti, joten kumpaa tuputetaan ?

VHH antaa lähinnä mahdollisuuden kokeilla toisenlaista ruokavaliota...

Ja jos muhun viittaat niin oon kyllä monta kertaa sanonut, että kannattaa noudattaa sitä mikä itsestä tuntuu parhaalta(eli kokeilla myös VHH). Ainoa pointti on se, että porukka ei tiedä monista sairauksista ennen kuin ne puhkeaa joten ruokavalion epäterveellisyys tulee täysin puun takaa.

Tosta voit lukea mitä insuliini tekee kehossa(eli mitä korkeat hiilarimäärät tekee),

Insuliinin aiheuttamat sairaudet

Insuliini on erittäin myrkyllinen aine, sen avulla pystyy jopa tappamaan ihmisen. On siis erittäin haitallista, jos elimistön insuliinitaso on koko ajan liian korkea.

Jos halutaan hoitaa itse sairautta, on löydettävä sairauden syy eli sen juuri. Ongelmana on, että lääketiede ei kuitenkaan etsi sairauden syytä. Lääketiede antaa taudeille vain nimiä, esim. korkea verenpaine, ja lääkäri määrää tähän hoidoksi verenpainelääkkeitä. Näin lääkäri hoitaa pelkkää oiretta, sillä sairauden syy on usein liian korkea insuliinitaso. Kun insuliinitaso saadaan ruokavaliolla laskemaan, laskee myös verenpaine normaalille tasolle, eikä lääkitystä tarvita.

Korkea verenpaine ja sydäninfarkti
Kun insuliinitaso on noussut, magnesiumtasot ovat alhaalla, verisuonet supistuvat ja verenpaine nousee. Korkea insuliinitaso aktivoi myös erittäin voimakkaasti sympaattista hermostoa ja se on haitallista sydämelle. Tutkimuksissa on todettu, että sydänkohtaukset tulevat noin kolme kertaa todennäköisemmin runsashiilihydraattisen, kuin runsasrasvaisen aterian jälkeen. Tämä johtuu siitä, että hiilihydraattipitoisen aterian jälkeen insuliinitaso nousee ja sympaattinen hermosto aktivoituu, mikä aiheuttaa valtimospasmin tai valtimoiden supistumista. Tällaisessa tilanteessa sydäninfarktille altis henkilö saa helposti kohtauksen.

Korkeaa verenpainetta potevalle henkilölle noidankehä on valmis, kun lääkäri määrää hänelle verenpainetta alentavat lääkkeet. Sen lisäksi, että lääkkeet lisäävät magnesiumin tarvetta, nostavat ne monilla jo ennestään kohollaan olevia triglyseridi- ja sokeriarvoja vieläkin korkeammalle. Insuliinitasot ovat nousseet jo kauan sitten yli sallitun, mutta niitähän ei kukaan ole edes mitannut.

Veren rasva-arvot
Insuliini vaikuttaa veren rasva-arvoihin. Insuliinitaso on lähes verrannollinen triglyseriditasoon. Kun insuliini on korkealla, myös triglyseridit ovat korkealla. Amerikkalaisessa lääkealan lehdessä (JAMA) oli artikkeli, jossa kerrottiin lääketieteen kyvyttömyydestä laskea triglyseridiarvoja ruokavaliolla. Lääkärit kirjoittavat edelleen lääkemääräyksiä vaivaan, joka voidaan helposti korjata vähähiilihydraattisella ravinnolla. Myös kolesteroliarvot saadaan laskettua samalla ruokavaliolla ja jo edellä mainitut korkea verenpaine, sekä kohonneet sokeriarvot. Metabolinen oireyhtymä on siis täysin hoidettavissa ilman yhtäkään lääkettä, vähähiilihydraattisella ruokavaliolla.

Sydän- ja verisuonisairaudet
Insuliini aktivoi solujen lisääntymistä ja jakaantumista. Jos kaikki solut tulisivat vastustuskykyisiksi insuliinille, ongelma ei olisi niin suuri. Maksan vastustuskyky lisääntyy herkimmin, seuraavaksi lihasten ja sitten rasvasolujen. Verisuonten seinämät eivät kuitenkaan tule vastustuskykyisiksi insuliinille kovinkaan helposti ja kun veressä on jatkuvasti liikaa insuliinia, se aiheuttaa verisuonten ahtautumista. Tämä huomattiin 1970-luvulla, kun tiedemies tiputti vahingossa insuliinia koiran jalkavaltimoon. Valtimoon syntyi tukos kolmen kuukauden kuluessa.

Myöhemmin tämä koe on uusittu kanoilla ja koirilla. Insuliini on siis osallisena kaikkiin tunnettuihin syihin, jotka aiheuttavat sydän- ja verisuonitauteja. Insuliini ahtauttaa verisuonia, se lisää veren hyytymistä, supistaa valtimoita ja vähentää typpioksidin tuotantoa. Typpioksidia tarvitaan mm. verisuonten laajentumiseen ja sen puute on liitetty myös diabetekseen ja osteoporoosiin.

Syöpä
Kuten mainittiin, insuliini aktivoi solujen lisääntymistä ja tämän johdosta se lisää myös syövän kasvua. Tutkimuksissakin on voitu osoittaa yhteys kohonneen insuliinitason ja rintasyövän sekä paksusuolensyövän välillä. Syöpäkasvain käyttää myös sokeria energianlähteenään, joten vähähiilihydraattinen ruokavalio on erittäin tärkeä sekä syövän hoidossa, että ennaltaehkäisyssä.

Kilpirauhanen
Kilpirauhanen tuottaa enimmäkseen T4:ää ja se menee pääosin maksaan, jossa se muuttuu T3:ksi. Nyt kun maksa on tullut insuliinille vastustuskykyiseksi, T4 ei enää muutu kovin helposti T3:ksi. Jos henkilöllä on insuliiniresistenssi ja hänellä epäillään kilpirauhasen vajaatoimintaa, normaali koe ei näytä oikeaa tulosta, vaan silloin pitää mitata T3 pitoisuus. Usein T3 pitoisuus on alhainen, mutta kun insuliinitasot saadaan laskemaan hiilihydraattien karsimisella, T3 pitoisuus nousee oikealle tasolle.

Osteoporoosi
Lääketieteen edustajat suosittelevat suuria kalkkimääriä osteoporoosin ehkäisyyn ja hoitoon. He luulevat, että kalkki osaa itsekseen hakeutua juuri luustoon. Valitettavasti suurin osa kalkista tulee virtsan mukana ulos, koska anaboliset hormonit eivät toimi insuliiniresistenssin takia. Suurin syy tähän on liian korkea insuliinitaso, sitten IgF- kasvuhormoni ja testosteroni sekä progesteroni. Insuliini ohjaa näitä kaikkia, mutta insuliiniresistenssi estää näitä kuulemasta anabolisia hormoneja. Tämän johdosta se osa kalkista, joka jää elimistöön ei imeydy luustoon, vaan jää verenkiertoon ja aiheuttaa verisuonten kalkkeutumista.

http://www.luontaisnetti.fi/sairaudet_insuliini.htm


Hiilihydraatit ja syöpäriski

Italialainen tutkimusryhmä on tullut siihen tulokseen, että hiilihydraatit lisäävät syöpään sairastumisen riskiä. Italialaiset toteavat, että paljon vaaleaa leipää, perunoita ja puhdasta sokeria syövät saattavat olla muita suuremmassa vaarassa sairastua suolistosyöpiin ja kohdun limakalvon syöpään. Kaikkein oleellisinta tutkimuksen mukaan on se, kuinka nopeasti ruoka kohottaa verensokeria ja lisää insuliinin eritystä - eli tällöin puhutaan korkeasta glykeemisestä indeksistä.

Jostakin kummallisesta syystä italialaistutkijat eivät hoksanneet laittaa vältettävien ruokien listalle makaronia ja muita pastatuotteita, mutta niiden lisäksi samaan ryhmään kuuluvat monien tutkijoiden mielestä myös peruna, riisi ja vaalea leipä. Sama italialaistutkimus toteaa, että turvallisinta syöpäriskin kannalta on syödä matalan glykeemisen indeksin ruokia kuten ruisleipää, kasviksia ja tummaa riisiä.


http://www.terveyshymy.fi/terveysuutiset/hiilihydraatit-ja-syopariski
 
LEIVÄTÖN, TERVE ELÄMÄ

Lääketieteen tohtori Wolfgang Lutz ja fil.tri Christian Allan suosittavat elämää ilman leipää. Suomalaista ruisleipäaddiktia ajatus saattaa kauhistuttaa. Tohtorit kuitenkin tuntevat asian, josta kirjoittavat. Yli neljänkymmenen vuoden ajan Itävallassa ja Saksassa lääkärinä toimiessaan tohtori Lutz hoiti tuhansia potilaita vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Hänen potilasarkistojensa tiedot todistavat ihmiselle optimaalisen ruokavalioon kuuluvan runsaasti eläinperäistä proteiinia ja rasvaa, mutta vain vähän hiilihydraatteja, ja sekin vähä tulee kasviksista ja marjoista eikä suinkaan viljoista ja perunasta.

sivun alkuun

Mitä ruoaksi ellei leipää?

Tohtori Lutzin suosittelemien ruoka-aineiden lista on suurelta osalta sama mikä muidenkin vähähiilihydraattisissa ruokavalioissa ehdotettujen. Kalaa, kokolihaa, munia, juustoja, kermaa ja hapanmaitotuotteita, kaikenlaista eläinrasvaa, kasviksia, pähkinöitä ja kohtuullisesti viiniä. Ruoanvalmistustavat ovat jokaisen valittavissa: paistamalla pannussa tai uunissa, paahtamalla, grillaamalla tai höyryttämällä. Tärkeää on, että hiilihydraatteja syödään korkeintaan 72 grammaa päivässä jaettuna kuudelle eri aterialle tai välipalalle.

Lutz antaa esimerkkejä hiilihydraattien vaarallisuudesta ja proteiinien hyödyllisyydestä. Jo vuosisatoja sitten pantiin merkille, että jauhoruoat ja sokeri lihottavat. Kirjassa mainitaan "herkkusuiden kuninkaan", Antoine Brillat-Savarinin (muistattehan aidon savariinin – tuon ihanan jälkiruokakakun, joka onneksi kuuluu hamaan menneisyyteen) maininneen jo 1700-luvun lopulla niiden vaikutuksesta vyötärönympärykseen. Hänen jälkeensä saman huomion ovat tehneet monet muut. Lutz huomauttaa terävästi, että länsimaisessa ruokavaliossa sanotaan olevan liian paljon rasvoja, kun siinä itse asiassa on liian paljon hiilihydraatteja.

Klassiseksi esimerkiksi proteiiniruokavalion terveellisyydestä on tullut lääkäri, antropologi Wilhjalmur Stefanssonin kokemus. Viettäessään 1900-luvun alkupuolella viisitoista vuotta Kanadan eskimoiden keskuudessa Stefansson huomioi, että suurimmalta osalta eläinperäistä ruokaa syövillä eskimoilla ei ollut sivistyneessä maailmassa pelättyjä tauteja, ei korkeaa verenpainetta, ei sydänoireita, ei halvauksia eikä syöpää. He eivät myöskään olleet ylipainoisia, vaikka saivatkin niin paljon kaloreita, että jos ne olisivat tulleet hiilihydraateista, ylipaino olisi taatusti ollut seurauksena.

Matkoiltaan palattuaan Stefansson julkaisi huomionsa useissa terveysaiheisissa kirjoissaan ja sai vastaansa senaikaisen tiedeyhteisön. Kuitenkin useiden kuukausien oleskelu ja pitäytyminen hiilihydraatittomaan ruokavalioon tarkoin valvotussa sairaalaympäristössä todensi hänen väitteensä.

sivun alkuun

Hiilihydraatit – monien sairauksien alku ja juuri

Tohtori Lutz kirjoitti vähähiilihydraattisen ruokavalion eduista jo vuonna 1967, ja hänen jälkeensä ovat tulleet monet muut. Eroja näkemyksissä kuitenkin on. Muutamat vähähiilihydraattisten ruokavalioiden kehittäjät ja suosittajat ilmoittavat eri ravintoaineiden määrät prosenteissa, Lutz ja muut paleoliittisia ruokavalioita tutkineet grammoissa. Toisin kuin ne, jotka vannovat kasviöljyjen ja monityydyttymättömien kasviöljyjen nimeen, Lutz on jyrkkänä: tyydyttyneet eläinrasvat ja proteiinit ovat lääke moniin nykysairauksiin.

Lutz tähdentää, että hiilihydraattien käyttö ravinnoksi vaikuttaa suoraan hormoneiden eritykseen ja näin aiheuttaa ongelmia sisäerityksessä. Seurauksena on aineenvaihdunta- ja rappeumasairauksia, liikalihavuutta, diabetesta, sydänsairauksia ja syöpää. Lutz selostaa yksityiskohtaisesti hormoneiden, kuten insuliinin ja kasvuhormonin, vaikutuksia ylipainon kertymiseen ja erityisesti tyypin 2 diabeteksen kehittymiseen.

Tohtori Lutz sanoo suoraan: tyypin 2 diabetes on seuraus liioista hiilihydraateista. Hän kysyy, miten on mahdollista, että lääkäri kertoo diabeetikolla olevan liian paljon sokeria veressään, mutta kehottaa olemaan huolehtimatta ruoan hiilihydraattien määrästä. Lutz toteaa, että tällainen on sekä ennenkuulumatonta että vaarallista potilaalle. Lutzin neuvo diabeetikoille on vähentää hiilihydraatteja, lisätä rasvoja ja proteiineja sekä olla kärsivällinen: keho tarvitsee aikaa toipuakseen sairaudesta, joka on kehittynyt vuosia.

Vähähiilihydraattisia ruokavalioita on mainittu nimellä "fad", muotidieetti, muoti-ilmiö, jossa ei ole mitään perää. Tässäkään Lutz ei anna periksi: tämän hetken todellinen "fad" ovat itse asiassa hiilihydraatit. Hän kehottaa pitämään mielessä, että rasvan syöminen ei ole ongelma, vaan kun hiilihydraatteja vähennetään, elimistö käyttää rasvaa ja veren rasva-arvot normalisoituvat.

Lutz viittaa Stanfordin yliopiston professori Gerald Reavenin jo yli kaksikymmentä vuotta sitten tekemiin havaintoihin insuliiniresistenssistä diabeteksessa. Reavenin tutkimukset osoittavat, että nimenomaan runsas hiilihydraattien käyttö aiheuttaa kohonneen verensokerin, -rasvat ja –kolesterolin.

sivun alkuun

Sydämelle ja aivoille rasvaa

Jo edellä esitetyillä väittämillään tohtori Lutz hätkähdyttää varmasti monia tämänkin tekstin lukijoita, mutta vieläkin tuhdimpaa tietoa on tulossa: tiesittekö, että sydän käyttää ensisijaisesti rasvaa energiaksi? (Minä en tiennyt.) Näin on Lutzin mukaan: hiilihydraatit avustavat vain hyvin vähän sydäntä sen työssä, ja enemmän kuin niistä sydän pitää tyydyttyneestä rasvasta (s. 56). Lutz kysyy, kuinka voidaan väittää, että vähärasvainen ravinto on terveellisintä sydämelle, kun tiedetään, että sydänlihas tarvitsee rasvaa toimiakseen?

Lutz ottaa kantaa "Seitsemän maan tutkimukseen", johon Suomikin osallistui. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää sydän- ja verisuonitautien yhteyksiä eri riskitekijöihin kuten verenpaineeseen, liikuntaan, tupakointiin, veren kolesteroliin ja ruokavalioon. Ruokavaliossa kuitenkin otettiin huomioon vain rasvan määrä, mutta ei proteiineja eikä hiilihydraatteja. Jotta tutkimuksella olisi ollut merkitystä, kaikki kolme ravintoaineryhmää olisi pitänyt ottaa huomioon. Lutz toteaakin, että tutkijat olivat mahdollisesti jo ennakkoon päättäneet rasvojen olevan vahingollisia, mikä käsitys tutkimuksen loputtua vahvistettiin. Tehtiin huonoa tiedettä.

Tutkimuksen oikeellisuudesta heräsikin epäilyksiä, ja tehdyt virheet paljastettiin aikanaan. Vuonna 1994 ilmestynyt tutkimus, joissa myös proteiinit ja hiilihydraatit otettiin huomioon, tuli päinvastaiseen tulokseen kuin Seitsemän maan tutkimus: muutamien sairauksien vähenemisestä tuli kiittää ravinnon rasvoja eikä hiilihydraatteja. Veren kolesterolilla ei ollut mitään tekemistä kuolevuuden kanssa, päinvastoin kuolevuus oli alhaisempi niissä ryhmissä, joissa veren kolesteroli oli korkeampi! Tällä välin kuitenkin käsitys rasvojen vahingollisuudesta ja hiilihydraattien terveellisyydestä oli jo ehditty iskostaa ihmisten mieliin.

Vuonna 1999 tutkimuksia ja niiden seurauksia oli aika arvioida taas kerran. Yhdysvalloissa ylipaino ja tyypin 2 diabetes olivat saavuttamassa epidemian luonteen. Harvardin yliopiston professori Walter Willett palasi Seitsemän maan tutkimukseen Yhdysvaltain kansallisten terveysinstituuttien, NIH:in (National Institutes of Health) järjestämässä seminaarissa esitelmässään, jonka otsikkona oli "Ruokavalio ja sydänsairaudet: olemmeko johtaneet kansakuntaa harhaan?" Esityksessään hän totesi, ettei em. tutkimuksen aineisto tue käsitystä rasvojen vahingollisuudesta ihmiselle ja esitti aineistoa, jonka mukaan korkeaglykeemiset ruoka-aineet muodostavat riskin sydämelle. Myös viime vuosien tutkimukset osoittavat runsashiilihydraattisen ruokavalion lisäävän veren LDL-kolesterolia ja triglyseridejä.

Entä aivot? Aivojen tiedetään tarvitsevan 150 – 200 g energiaa päivittäin, ja yleisesti ajatellaan niiden tarvitsevan glukoosia hiilihydraateista. Hiilihydraatit eivät kuitenkaan ole välttämättömiä, sillä maksa huolehtii glukoosintuotannosta: se tekee glukoosia proteiineista tarpeen mukaan. Toinen energialähde ovat kehon rasvavarastot. Sekä aivot että muut kudokset pystyvät käyttämään ketoneita, joita syntyy rasva-aineenvaihdunnassa. Lutz muistuttaa, että suurimman osan kehityshistoriastaan ihminen on käyttänyt energiaksi ketoneita. Ketoositilassa olo on ollut ihmisen aineenvaihdunnan kannalta normaali tila, ja nykyinen normaalina pidetty tila on itse asiassa epänormaali.

sivun alkuun

Elämän energiakierto

Kaikki tietävät, että elämää maapallolla yllä pitävä energia alkaa auringosta. Jokaiselle terveydestään kiinnostuneelle on tärkeää tietää, mistä ja miten eri organismit, eliöt, ihminen mukaan luettuna, ottavat ja hyödyntävät energiaa. Kirjassaan Lutz tekee selkoa elämän energiakierron monimutkaisista koukeroista selkeästi ja kiintoisasti.

Erityistä huomiota hän kiinnittää jokaisessa solussa oleviin "energialaitoksiin", mitokondrioihin, jotka käyttävät ensisijaisesti rasvoja energiaksi. Rasvan viemiseksi niihin tarvitaan L-karnitiinia, jota on pääasiallisesti vain lihassa. Jo se seikka, että soluihin on kehittynyt näitä rasvaa energiaksi käyttäviä organelleja, osoittaa rasva-aineenvaihdunnan olevan pitkälle kehittynyt mekanismi.

Tohtori Lutz tulee sekä potilaidensa kokemusten että tutkimusten perusteella päätelmään, johon lukuisat tutkijat ja lääkärit ovat tulleet hänen jälkeensä: kehittyessään apinasta nykyihmiseksi ihmiskunta on sopeutunut eri aikakausina ja eri ympäristöissä erilaisiin ruokavalioihin, mutta sopeutuminen käy hitaasti.

Missä aikataulussa ihminen pystyy terveyttään menettämättä sopeutumaan runsashiilihydraattiseen ruokavalioon, jota nykyään suositetaan? Ihmisen kehityshistoriassa hiilihydraatit, joita ihminen saa pääasiassa viljoista ja muusta tärkkelyksestä sekä sokereista, ovat varsin uusia tulokkaita. Noin kymmenen tuhatta vuotta sitten alkanut viljanviljely on levinnyt käytännöllisesti katsoen kaikkialle. Sokereiden saanti on viimeisen sadan vuoden aikana yli kymmenkertaistunut. Kun epidemiologisissa tutkimuksissa tarkastellaan ns. elämäntapasairauksien esiintyvyyttä eri puolilla maapalloa, todetaan, että lyhyimmän aikaa hiilihydraatteja käyttäneillä väestöryhmillä esiintyy eniten syöpää, sydäntauteja, diabetesta ja MS-tautia, sillä sopeutuminen on vielä käynnissä.

Miksi sitten runsashiilihydraattista – 55 – 50 % energiasta – ruokavaliota suositetaan, kun viimeisimmät tutkimukset selkeästi osoittavat niiden vaarallisuuden terveydelle? Siihen voinevat parhaiten vastata suositusten tekijät. Tohtori Lutz ei luovu suorapuheisuudestaan: "Yhteiskuntamme monet sektorit hyötyvät nykyisestä hiilihydraattien aiheuttamasta epidemiasta. Miljardeja dollareita käytetään edistämään hiilihydraattien käyttöä ruoaksi. Einesteollisuudella, lääketieteen harjoittajilla, vakuutusyhtiöillä ja lääketeollisuudella ovat vahvat taloudelliset intressit pitää kuluttajat tietämättöminä ravinnon, sairauden ja terveyden välisistä yhteyksistä."


http://www.hypnopaleolaihdutus.com/lutz.html


Vaaralliset viljat

Onko sinulla syömishimoa ja jos on, mitä ruokia himoitset? Tai tunnetko aterioiden jälkeen turvotusta ja epämukavaa oloa? Kouristaako vatsaasi? Onko sinun höllennettävä vyötä? Onko sinulla outoja tai riippuvuutta aiheuttavia reaktioita alkoholia kohtaan? Oletko ahdistunut tai masentunut? Tunnetko olosi voimattomaksi tai onko sinulla ylenmääräistä unen tarvetta?

Jos sinulla on erilaisia vaivoja, joihin ei löydy selitystä, syynä saattavat olla viljat. Suomessa syödään liikaa viljoja: puuroa, leipää, pastaa, pullaa...

Tiesitkö, että yli 150 sairautta yhdistyy herkkyyteen gluteiinille ja muille viljan proteiineille? Diabetes, kilpirauhassairaudet, ylilihavuus, närästys, osteoporoosi, suolistosairaudet, atooppiset allergiat, astma, nivelreuma, syöpä, MS-tauti, epilepsia ja autismi ovat niistä esimerkkejä. Lue James Bralyn ja Ron Hogganin kirja, jos itse tai joku perhepiirissäsi kärsii epämääräisistä oireista. Yleensä gluteiiniherkkyys esiintyy suvuittain.


http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9525421481
 
Katotaas,

Bisse ---> punaviini/kuiva valkoviini (vähä hiilarisia)

Leivästä&perusta olis luovuttava. Voi,makkara,pihvi vois jäädä ihan hyvin kehiin.

Itseasiassa VHH-ruokavalio on helppo dietti noudattaa juuri sen takia ettei annoskokoja tarvitse rajoittaa. Ainoastaan hiilareita, joita ei tee edes mieli vähän ajan päästä.

Onpas se helppoa. Sinussa maailma menettää aivan uskomattoman hyvän sisätautilääkärin. :rolleyes:

Siis säkö ihan oikeasti yrität kiistää sen, että ruokavaliolla ei ole mitään tekemistä ELINTASOSAIRAUKSIEN kanssa ?

Ööö.. Missä olen niin väittänyt? Sillä on ihan helvetisti tekemistä asian kanssa, mutta A) se ei yksistään ole minkään elintason sairauden syy ja B) ainakaan minä en ole nähnyt mitään vakuuttavaa todistusaineistoa että vhh ruokavalio olisi ratkaisu kaikkiin näihin ongelmiin.

Tottakai ihmisten ikärakenne selittää sairauksien määrä nousua, mutta jos testaat oman 2-tyypin diabetes riskisi diabetesliiton sivuilta huomaat, että ei siitä iästä älyttömiä pisteitä tule.

No teinpä testin. Nykyisillä faktoilla 1 25stä sairastuu. Muiden faktojen pysyessä samana 65 ikäisenä 1 kuudesta sairastuu. Minusta se on aika merkittävä riskin nousu..

Toinen yleinen kysymys, kertokaa joku MIKSI hiilareita tulisi saada 50% ?

No mikä olisi oikea määrä? 50grammaa? 100grammaa? 200grammaa? Paljonko on vähän hiilihydraatteja ja millä se määrä on määritely? (ja ei, en osta enkä lainaa kirjastosta Heikkilän kirjaa asiaa selvittääkseni)
 
Onpas se helppoa. Sinussa maailma menettää aivan uskomattoman hyvän sisätautilääkärin. :rolleyes:

Nyt ei mennyt jakeluun.

Oletko edes kokeillut VHH-ruokavaliota koskaan ? Jos olisit niin huomaisit, että tietyn pisteen jälkeen ei leipää tai pottua tee edes mieli... :)


Ööö.. Missä olen niin väittänyt? Sillä on ihan helvetisti tekemistä asian kanssa, mutta A) se ei yksistään ole minkään elintason sairauden syy ja B) ainakaan minä en ole nähnyt mitään vakuuttavaa todistusaineistoa että vhh ruokavalio olisi ratkaisu kaikkiin näihin ongelmiin.

Kysyin vaan varmuuden vuoksi kun tuntui, että vähättelen ruokavalion merkitystä...

Siis se ei ole vakuttavaa todistusaineistoa, että tuhannet eivät tarvitse enään lääkkeitään siirryttyään vhh-ruokavalioon ?

Toinen kysymys on, että kuinka paljon oikeastaan olet edes asiaan perehtynyt ?


No teinpä testin. Nykyisillä faktoilla 1 25stä sairastuu. Muiden faktojen pysyessä samana 65 ikäisenä 1 kuudesta sairastuu. Minusta se on aika merkittävä riskin nousu..

Kyllä, mutta pointti on se, että suurimpaan osaan riskitekijöistä voi vaikuttaa ruokavalion kautta. Pelkkä ikä ei siis todellakaan riitä selitykseksi eikä se tee kenestäkään diabetikkoja toisin kuin väärä ruokavalio tekee enemmin tai myöhemmin ainakin suurimmasta osasta.


No mikä olisi oikea määrä? 50grammaa? 100grammaa? 200grammaa? Paljonko on vähän hiilihydraatteja ja millä se määrä on määritely? (ja ei, en osta enkä lainaa kirjastosta Heikkilän kirjaa asiaa selvittääkseni)

Se on taas täysin yksilöllistä, olemmehan yksilöitä.

Oletko esim. käynyt koskaan mittauttamassa paastoverensokerisi ? Se on yleensä ensimmäinen asia joka saa ihmisen rajoittaa hiilareita.

Muistaakseni suositelluin raja oli joku 70g...Itse olen pyrkinyt pitämään alle 100g.
 
Sä nyt taidat ymmärtää vähän väärin. Siis VHH on ruokavalio ei pelkkä dietti.

kumarassa hattu kädessä anteeksi pyydellen kuiskaa hän: ruokavalio on sama asia kuin dieetti.

vähä niinku jalaksen ensimmäinen hiihtokenkämalli ja mono

my five cents. oli pakko...oli pakko päästä päteen
 
Väittelyn väliin vähän kysymyksiäkin:

Onko tämä vähähiilihydraattinen ruokavalio suunnattu enemmän tavan kansalaisille, jottei liho vai miten on salibodarin laita? Montako isompaa kaveria pakkikseltaä löytyy, jotka nimenomaan bulkkausvaiheessa, vetää energiat käytännössä pelkästään rasvoista ja protskuista? Ja siis lihaksenkasvatusmielessä lähinnä. Ei miinuskaloridieetillä tai keto jne.

Ja wallace laittehan ruokapäiväkirja päivän ajalta esimerkiksi jos jaksat.;)
 
kumarassa hattu kädessä anteeksi pyydellen kuiskaa hän: ruokavalio on sama asia kuin dieetti.

vähä niinku jalaksen ensimmäinen hiihtokenkämalli ja mono

my five cents. oli pakko...oli pakko päästä päteen

Ok, särähtää mun korvaan kai vaan sitten toi sana dietti. Tulee mieleen joku erityisruokavalio eli ei sellainen jota voisi loputtomiin jatkaa. :)

Onko tämä vähähiilihydraattinen ruokavalio suunnattu enemmän tavan kansalaisille, jottei liho vai miten on tavallisen salibodarin laita? Montako isompaa kaveria pakkikseltaä löytyy, jotka nimenomaan bulkkausvaiheessa, vetää energiat käytännössä pelkästään rasvoista ja protskuista? Ja siis lihaksenkasvatusmielessä lähinnä. Ei miinuskaloridieetillä tai keto jne.

Siis korkeat insuulinitasot ovat haitallisia olit sitten maratoonari tai kehonrakentaja tai sohvaperuna. :)

Mutta on varmasti totta, että suurimman hyödyn VHH-ruokavaliosta saavast ylipainoiset&sairastuneet.

Kuten sanottu monet terveydelliset asiat tulevat vasta esiin sitten "urheilu-uran" jälkeen ;)

Oma veikkaus on, että suurinosa ei rajoita hiilareita kuin dietatessa. Se on sitten eri asia kannattaako tehdä niinkuin muutkin vai siten mikä on itselle parasta (mitä se sitten ikinä onkaan).

Itse en usko natuna tohon "hiilaribulkki--->dietti"-sykliin vaan vedän vhh:lla eteenpäin pysyen koko ajan suht kireänä :)
 
Millasia tuloksia tullut tuolla menetelmällä? Entäpä päivän ruokailut noin suurinpiirtein?:thumbs:

No siis ihan samanlaista kehitystä kuin aiemminkin ainoa ero tosiaan, että ei keräänny sitä fläbää siihen tahtiin kuin silloin hiilareiden kanssa sählätessä ja yleinen vireystila on parempi. :)

Tarkennettaan vielä, että treenaan lähinnä kehonrakennusmielessä.

Tässä tosi pelkistettyä esimerkkiä.

1. aamulla joku drinkki yleensä esim. (hera+mustikka+kookosmaito+täysmaito) jos maistuu niin pähkinää lisäksi.

2. lihaa/kalaa ja kasviksia+oliiviöljy

3. lihaa/kalaa ja kasviksia+oliiviöljy

4. iltapala vaihtelee jostain munakashässäkästä tollaseen drinkkiin...

Treeniä ennen ja jälkeen heraa.

Tosi helppo säädellä päivän kaloreita rasvan avulla, ei tarvii mättää kuin hullu koko ajan.

Rasvojen lähteinä on lähinnä: kookos, oliiviöljy, voi, kerma, pähkinät, kalaöljy, parta jugu

Protskuina: muna, kana, liha, kala, pähkinät, hera

Hiilareita: Marjat, vihannekset, hedelmät, pähkinät.

Eli tosi tavallista loppujenlopuksi, hiilareita korvataan vaan rasvoilla (eikä millään transu-rasvoilla ;) )

Syödään mahdollisimman prosessoimatonta ravinteikasta ruokaa.

Esimerkiksi mustikka on aika kingi kamaa kun ajatellaan terveellistä ruokaa! Tai jos omega-3 kiinnostaa niin sardiinia naamaan! (kalapuikot siis roskiin!) ;)

Ps. Jotain ruoka-aineita varmaan unohtu listasta ;)

Vhh-reseptejäkin muuten löytyy, http://karppaus.info/resepti/
 
Asia selvä. Kiitos esimerkeistä! Näyttää aika perusmenolle, mitä itsekin olen lueskellut, mutta ainoa vaan, että noita hiilareita deletoidaan urakalla (yllättäen;)). Uteliaisuuttani vain halusin tietää, josko noita voisi soveltaa/käyttää omiin juttuihini.
 
kumarassa hattu kädessä anteeksi pyydellen kuiskaa hän: ruokavalio on sama asia kuin dieetti.

vähä niinku jalaksen ensimmäinen hiihtokenkämalli ja mono

my five cents. oli pakko...oli pakko päästä päteen


No itse asiassa sanaa dieetti käytetään suomen kielessä useimmiten merkityksessä laihdutusruokavalio, vaikka se toki tarkoittaa myös ruokavaliota laajemmassa merkityksessä. Vrt. "Diettailen näitä läskejä pois." "En voi ottaa pullaa, ku oon dieetillä."

Anteeksi saivartelu ja offtopic, miunki oli pakko päästä pätemään.
 
No itse asiassa sanaa dieetti käytetään suomen kielessä useimmiten merkityksessä laihdutusruokavalio, vaikka se toki tarkoittaa myös ruokavaliota laajemmassa merkityksessä. Vrt. "Diettailen näitä läskejä pois." "En voi ottaa pullaa, ku oon dieetillä."

Anteeksi saivartelu ja offtopic, miunki oli pakko päästä pätemään.

Sama mulla tuli mieleen...:D
 
Asia selvä. Kiitos esimerkeistä! Näyttää aika perusmenolle, mitä itsekin olen lueskellut, mutta ainoa vaan, että noita hiilareita deletoidaan urakalla (yllättäen;)). Uteliaisuuttani vain halusin tietää, josko noita voisi soveltaa/käyttää omiin juttuihini.

Juuh, kannattaa kokeilla mikä itelle sopii parhaiten. Esim, jotkut rasvalähteet sopii toisille paremmin!

Rasvoja kannattaa muutenkin lähteä lisäämään maltillisesti, jos on pitkä hiilarijakso takana. Kannattaa myöskin odottaa vierotusoireita hiilareista.

Ite suosittelen ainakin kokeilemaan, jos tuntuu ihan paskalle niin aina voi siirtyä takasin ;)
 
"Hiilihydraattien ravinnosta saatava tarve on kutakuinkin nolla"

"- Kaupat täyttyvät kevytrasvoista, kevytlimsoista ja hiilihydraattipommivälipaloista. Tällaisen ruokavalion jälkeen sitten vielä ihmetellään, miksi ihmiset voivat huonosti, miksi läskit räjähtävät käsiin, verenpaineet ja kolesterolit pysyvät korkealla ja koko olotila on vetämätön, Heikkilä puuskahtaa.

(...) Kivun hoidon jälkeen Heikkilä on kohauttanut totutusta poikkeavalla ruokaympyrällään. Hän on vakuuttunut siitä, että moni ihminen pilaa terveytensä mässäämällä turhia hiilihydraatteja.

Elimistö kykenee muodostamaan kaiken tarvitsemansa hiilihydraatin itse. Siksi sen todellinen ravinnosta saatava tarve on kuta kuinkin nolla.

- Virallisen ravinto-opin esittelemä ruokapyramidi on kuin uskonnollinen mantra. Terveysjärjestöjen suosittelemassa pyramidissa on 60 prosenttia hiilihydraatteja, 25 prosenttia rasvoja ja loput 15 prosenttia proteiineja.

- Hämmästyttävintä on, että samat luvut löytyvät muualtakin: se on karjankasvattajien tavanomainen rehukaava eläinten lihottamiseksi. Ei siis ihme, että lihavuus on nykyaikana ongelma, Heikkilä väläyttää.


Hiilihydraattien vaikutusta terveyteen Heikkilä on testannut niin itsensä kuin 500 potilaansa kanssa. Ensimmäisenä putoaa painoa. Sen lisäksi moni kokee todellista hyvänolon tunnetta: unentarve vähenee ja energiaa pursuaa ovista ja ikkunoista.

- Valtaosa testaamistani hiilihydraatittomaan (po. vähähiilihydraattiseen, HS) ruokavalioon siirtyneistä potilaistani on päässyt eroon kaikista lääkkeistään, kuten kolesteroli- ja verenpainelääkkeistä. Itselläni suurin muutos oli henkinen tasapaino.

- Ennen olin hiukan maanis-depressiivinen pitkälti sokeritasapainon vaihtelun takia. Nyt olo on ollut tasapainoinen ja virkeä koko sen ajan, kun en ole leipään tai perunaan koskenut. Samalla karisi pysyvästi 15 kiloa ympäriltäni, Heikkilä iloitsee.

Rasvattomuuden vouhotus ajaa Heikkilän mukaan terveyttä ojasta allikkoon. Elintarviketeollisuus syytää markkinoille keinotekoisia kevyttuotteita, joihin ihmiset hyvän elämän toivossa tarttuvat.

Samaan syssyyn kauppojen hyllyt täyttyvät teollisesti moneen kertaan käsitellyistä pikaruoista, eineksistä, äkkinäisistä välipaloista, joilla kiireiset ihmiset voivat juostessaan tyydyttää nälkänsä.

- Esimerkiksi kolesterolista puhutaan kuin se olisi ainoa terveyden riski ja suurikin mörkö. Oikeasti korkean kolesterolin ja sydänkuolemien välistä yhteyttä on todettu vain keski-ikäisillä miehillä. Enemmän sydäntautien, syöpien ja kipujen syynä on elimistön krooninen tulehdustila, joka kehkeytyy syömällä väärin.

Vilja-allergioista keliakia on Heikkilän mukaan vain jäävuoren huippu. Hiilihydraatit aiheuttavat kudostulehdusta. Liiallinen hiilihydraattien syönti on yhä useamman epämääräisen oireen syynä.

- Jo parin viikon hiilihydraattien karttaminen antaa viitteitä, josko ruokavalio kaipaisi muutosta. Jokainen pystyy itse testaamaan, missä on oma hiilihydraattien sietoraja. Ruisleipä on ihan hyvästä, jos senkin jälkeen olo pysyy hyvänä, Heikkilä vinkkaa.

Hiilihydraatiton ruokavalio voi Heikkilän mukaan tuoda helpotusta ihmisille, joilla on makeanhimo tai vähän energiaa. Myös hermostuneille ja helposti ärsyyntyville ihmisille siitä voi olla apua. - Vankiloissa on kokeiltu dieettejä, joissa sokeria on rajoitettu ja sopivia rasvoja lisätty. Tuloksena väkivaltakäyttäytyminen hävisi tyystin. Heikkilä itse aloittaa aamunsa kahvilla ja munakkaalla. Lounaalla ja päivällisellä hän suosii lihapitoisia makkaroita, kunnon pihvejä, rasvaista kalaa sekä runsaasti kasviksia ja salaatteja. Vapaa-ajalla kaiken kruunaa lasillinen punaviiniä, joka sisältää paljon terveellisiä antioksidantteja. - Tärkeintä on syödä kiireettömästi, nauttia jokaisesta suupalasta. Kiireetön syöminen auttaa ruoansulatusta ja suojelee elimistöä liialta rasitukselta, Heikkilä neuvoo.

– Antti Heikkilän haastattelu, Sunnuntaisuomalainen 14.3.04



:hyvä:


Tässä on aika liuta hiilariaiheisia tutkimuksiakin, http://www.ravitsemusjaterveys.fi/aihe/hiilihydraatti/
 

Suositut

Back
Ylös Bottom