Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Pistä ihmeessä VHH bulkkiruokavaliosi näytille.Kiinnostaa itseänikin kovasti.
Eikös tule melko kalliiksi pitää nälkä poissa ja kalorit plussilla ilman hiilihydraatteja :(
Käsittääkseni Heikkilä on ORTOPEDI. Lekureista endokrinologeilla on yleensä ravintopuolen asiat hallussa, useimmilla muilla erikoislääkäreillä ei...
Käsittääkseni Heikkilä on ORTOPEDI. Lekureista endokrinologeilla on yleensä ravintopuolen asiat hallussa, useimmilla muilla erikoislääkäreillä ei...
Ei Heikkilä Suomen pahin puoskari ole, Antioksidanttiklinikan Jaakkola ja kumppanit syöttävät potilaille lähes mitä tahansa mineraaleja wolframista lähtien... rouskutelkaa mielummin vanhat hehkulamput, niin säästyy rahaa... Tietääkseni Jaakkola on saanut useita huomautuksia "puoskaroinnista" TEO:lta vuosien saatossa, mutta edelleen ukko saa myrkyttää potilaita mielin määrin
Käsittääkseni Heikkilä on ORTOPEDI. Lekureista endokrinologeilla on yleensä ravintopuolen asiat hallussa, useimmilla muilla erikoislääkäreillä ei...
Kuopion yliopiston ravitsemustieteen opetuksesta olen kyllä kuullut paljonkin negatiivista - heistä kun tulee ravitsemusterapeutteja ja siellä Savossa kai halutaan, että jokainen valmistunut vetää samaa perusperunalinjaa. Helsingissä opetus perustuu enemmän tutkimusten lukemiseen ja kun luennoilla on alle 20 ihmistä, syntyy proffien kanssa mielekkäitä keskusteluja jopa riidoiksi asti... mutta hyvässä hengessä. Olen suorittanut 300 opintoviikkoa aika monessa eri Yliopistossa ja laitoksilla. Ainoa mesta, joka tuntuu himalta, on HY:n ravitsemustieteen osasto. Siellä tulen ravaamaan loppu elämäni, jollei proffilla pala hermot...hehOnko se nyt sitten niin, että jos se tutkinto ei satu olemaan just se mikä sen pitäisi olla niin jutut on automaattisesti kuraa? Itse kun olen vuosien saatossa aika helkkarin monen ravintohommien kanssa pyörivän viittaavan Heikkilään positiivisessa mielessä ja käsittääkseni miestä pidetään ihan asiamiehenä. Ei tosin välttämättä niissä piireissä missä ravintotieteet on luettu kansalaistaidon kirjasta tai Me Naisten ruokaympyröistä.
Mitä tuohon koulutukseen tulee niin eräs tuttuni lueskeli jokunen kuukausi takaperin ravintotieteitä yliopistossa ja opetukset olivat suoraan sitä samaa mitä itse luin terveystiedon kirjasta vuonna 1986. Sitten kun proffalle heitettiin, että anteeksi mutta tässä olisi viimeaikaisia tutkimuksia missä väitetään toista mitä sanoit niin meni proffalla nyrkki perseeseen.
Mitä merkitystä ? :wtf:
Keskiverto ortopedilla ei ole minkään valtakunnan koulutusta, käsitystä ja tietoa esim sellaisten sairauksien hoidosta kuin esim diabetes. Sori vaan, mutta jos joku keski-ikäinen ortopedi alkaa valistamaan mua diabeteksesta ja toisella puolella keski-ikäinen sisätautilääkäri, niin kuuntelen sitä sisätautilääkäriä, vaikka se sanoisi paskan syönnin parantavan diabeteksen.
Niin koska esimerkiksi J.Rossi ei ollenkaan nostanu hyviä ristiriitoja esiin?No te kouluja käyneenä oottee jo pelkästään periaatteestakin koulujakäymättömän mielipiteitä vastaan vaikka niissä pointtia olisikin. :D
Itse olen kovasti ihmetellyt näitä Heikkilän ajattelussa esiintyviä ristiriitaisuuksia.
Yhtäältä ensin mitätöidään tilastollisiin menetelmiin perustuvat tutkimukset:
”Paljon teoreettisia tutkimuksia, hyvin harvoin tutkimuksia joissa katsotaan mitä todella ihmiselle oikeasti tapahtuu. Nää on vaan tämmosia tilastollisia systeemeitä.”
Sitten viitataan ilmeisesti tilastollisiin tutkimuksiin:
”Mitä enemmän maitorasvoja, sitä vähemmän sydänkohtauksia, todennäköisesti vähentää myös syöpien osuutta, ja diabeteksen osuutta.”
Oikeastaan koko haastattelun helmi on Heikkilän pelottelu hiilihydraateilla ja insuliinilla haastattelun alkupuolella:
”Sokeri aiheuttaa sokeritautia”
”Insuliini on hyvin haitallinen”
”Hiilihydraatit rasittaa elimistöä hyvin paljon”
”Hiilihydraatit nostaa insuliinin tasoja, insuliini on hyvin voimakas hormoni, jos se pääsee nousemaan veressä, siit tulee eri paljon haittoja, se on todella huono.”
”Ne menee parista leivästä ne sokerit sekasin”
Ja lopuksi sitten viitataan sujuvasti jopa Jungiin:
” Pahuus hallitsee pelolla maailmassa”
”Siinä on tämmönen uskonnonomainen leima et on hyvää ja pahaa, joka on vastoin tieteellistä ajattelua että on pahaa”
”Se on hirvittävää nähdä, että ihmiset jotka sanoo olevansa tieteen harjoittajia, ne ei poista pelkoja vaan lisää niitä. Ja voi kysyy miks?”
Niinpä.
Keskiverto ortopedilla ei ole minkään valtakunnan koulutusta, käsitystä ja tietoa esim sellaisten sairauksien hoidosta kuin esim diabetes. Sori vaan, mutta jos joku keski-ikäinen ortopedi alkaa valistamaan mua diabeteksesta ja toisella puolella keski-ikäinen sisätautilääkäri, niin kuuntelen sitä sisätautilääkäriä, vaikka se sanoisi paskan syönnin parantavan diabeteksen.
Olen kivunhoitoon perehtynyt kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri. Näkemykseni kivunhoidosta on kokonaisvaltainen ja perustuu jo -80 -luvulla tekemääni havaintoon, että leikkaushoito auttaa vain murto-osaa potilaista.
Moni yhdysvaltalainen kirurgikollega on opiskellut psykiatriksi, ja myös itse olen jo pitkään tutkinut ihmisen psyyken osuutta kipujen syntyyn. En enää leikkaa potilaita, vaan pyrin hoitamaan kipuja ilman leikkauksia ja lääkkeitä.
Kokonaisvaltaisesta näkemyksestäni johtuen olen aina myös kartoittanut kipupotilaideni ruokailutottumukset ja ohjannut heitä kohti ravintorikasta ja luonnonmukaista ruokavaliota. Ruokavalion suotuisat vaikutukset ovat olleet selittämättömistä kivuista kärsivillä potilailla dramaattisia ja samalla ilmeni, että ruokavalio auttaa moneen muuhunkin vaivaan, pääasiassa moniin ns. elintasosairauksiin. Kliinisen kokemukseni pohjalta olen kirjoittanut aiheesta selkokielellä suurelle yleisölle, jotta jokainen voi itse vaikuttaa elämänsä laatuun parantavasti ilman lääkkeitä ja asiantuntijoita. Ravinteikas, vähähiilihydraattinen ruokavalio todella auttaa ihmisiä, joiden ongelmana on
• ylipaino (varsinkin vartalolihavuus)
• diabetes, sokeritasapaino-häiriöt
• metabolinen oireyhtymä
• kohonnut verenpaine
• kohonneet veren rasva-arvot
• toistuvat tulehdukset
• krooniset ihottumat
• masennus
• mielialan vaihtelut jne.
Vuosina 2002-2008 olen julkaissut ravinteikasta, vähähiilihydraattista ruokavaliota käsittelevän kirjasarjan Elämän paras aika, Hyvän olon keittokirja, Hyvän olon keittokirja 2, Ravinto & Terveys, Näin me keitämme ja Diabeteksen hoito ruokavaliolla. Esittelemäni ruokavalio tunnetaan myös nimellä Pellinki-dieetti. Tähän täydelliseen sarjaan ei ole mitään lisättävää. Olen kertonut kaiken oleellinen ravintoasioista. Omien potilaiden lisäksi olen saanut palautetta sähköpostitse yli 4.000 lukijalta. Valtaosa heistäkin on päässyt vaivoistaan. Mikä parasta, he ovat päässeet eroon heille loppuelämäksi määrätyistä lääkkeistä. Mitään haittavaikutuksia ruokavaliosta ei ole ilmaantunut. Ainoastaan jokunen potilas on ilmaissut pettymyksensä, ettei ole päässyt aivan nuoruutensa mittoihin.
Uusitun sivustoni kuva-aiheet ovat Pellingistä, jossa ravintokirjani ovat syntyneet. Toivon, että mahdollisimman monella suomalaisella olisi mahdollisuus elää paikassa, jossa kauneuden ja rauhan lisäksi on luonnonmukaisen ruuan tuottajia.
Kirjoitan parhaillaan kokonaislääketieteellisen näkemykseni seuraavaa osaa. Toistan kuitenkin ravinto- ja hoitosuosituksista vastaaville päättäjille tuoreessa blogikirjoituksessa esittämäni, mutta vastauksetta jääneet avoimet kysymykset. Toivon myös jokaisen suomalaisen vaativan vastauksia oman terveytensä takia:
1. kysymys on Suomen diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikalle, joka pitää kynsin hampain kiinni sairastuttavasta ravintoteoriasta: Mihin tieteelliseen tosiasiaan perustuu Diabetesliiton nykyinen lääkelinja ja runsashiilihydraattinen ruokavalio, kun ennen diabetesta hoidettiin ensisijaisesti ja hyvällä menestyksellä potilaan hiilihydraattimääriä rajoittamalla?
2. kysymys on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puskalle: Mihin tieteelliseen tosiasiaan perustuu eläinrasvojen vaarallisuus? Mihin tutkimukseen tai tieteelliseen tosiasiaan perustuu väitteenne, että rypsiöljy olisi terveellistä?
Toivottavasti en tuota lukijoilleni kovin suurta pettymystä, kun blogikirjoittamiseni harvenee kirjoitustyöni vuoksi joksikin aikaa. Menestystarinoitanne otan toki edelleen mieluusti vastaan. Niitä voitte lähettää myös kustantajalleni osoitteeseen info@rasalas.fi.
Hoitakaa itseänne ravinteikkaalla, vähähiilihydraattisella suomalaisella ruualla!
Niin koska esimerkiksi J.Rossi ei ollenkaan nostanu hyviä ristiriitoja esiin?
Jos hyvin epäluotettavan näkönen mies näkis kadulla sun linkuttavan ja tarjois sulle neuvoja ja kertois että on itse koulutettu niin ottaisitko vastaan? mitäs jos se ei olis enää epäluotettava näkönen niin entäs sitten? Faktahan on se että jokainen pystyy kertomaan asioita joita tajutaan maalaisjärjellä mutta koulutus takaa sen että tiedetään miksi niin tapahtuu tai miten se tapahtuma alkaa tai on saanut alkunsa.
Kai tässä on siitä kiinni että kuka on tarpeeks hyväuskonen loppujen lopuks.