DieHard
Banned
- Liittynyt
- 3.7.2009
- Viestejä
- 184
Mä en ainakaan vastaa enään yhteenkää off-topic viestiin, koska juuri nämä trollaajat ovat näköjään eksyneet tähän otsikkoon tämän päivän aikana kunnolla.
Asiallisiin aiheeseen liittyviin asioihin kommentoin. Lukekoon ken haluaa, minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta pätkääkään lukeeko joku tai ei.
Tähän luonnollisesti en osaa vastata muuta kuin mutuillen. Ymmärtenet varmaan, että minä en yksinkertaisesti voi tietää oikeata vastausta kun en sisäpiirin kuulu.
Loogisesti ajatellen,
Vähärasvaisuus agenda on paljon vähemmän pois liha&maidontuottajilta kuin hiilarittomuus viljantuottajilta.
Muutenkin Suomi syytää niin älyttömiä summia maatalouden tukemiseen, että olisi hullunkurista jos ei niitä tuotteita suositeltaisi syötäviksi.
Onko kaikki täysjyvät yhtä hyviä ? Mikä määrittelee kaupan hyllyltä hyvän täysjyvä-tuotteen ? Pieni vilkaisu kaupan hyllyilly todistaa, että nimen täysjyvä alle kätkeytyy aika eri tasoisia tuotteita.
Oletettavasti kuitupitoisuutta käytetään sen takia hyvän tuotteen määrittelyyn, että suurin kuitupitoisuuden omaavissa tuotteissa on vähemmän imeytyviä hiilareita. Tässä on tämän ylistyksen hullunkurisuus, meille siis käytännössä suositellaan vähemmän pahaa vaihtoehtoa. Minä valitsen mieluusti sen parhaimman(kasvikset), mutta jokainen saa tehdä niinkuin haluaa.
En ole vieläkään saanut käsiini sitä vaaralliset viljat-kirjaa, sen lukemisen jälkeen voisi olla taas lisää tietoa aiheesta!
Loomer, olet asian ytimessä.
Hiilariensieto on yksilöllinen, siihen vaikutta mm. ikä,aktiivisuus,perinnöllisyys jne jne. Osaan voi vaikuttaa osaan ei.
Kun tullaan yleiseen ravintosuositukseen niin eihän nyt helvetissä voida sanoa, että sun pitää olla huippu-urheilija pysyäksesi solakkana. Huippu-urheilijan tarvitsee hiilareita tankatakseen glykogeenivarastonsa, mutta hän myös kuluttaa sen varaston ja tietää miten&milloin sitä pitää tankata jne jne. Ei tälläistä voi eikä pidä olettaa rivikansalaiselta.
Kun sanotaan, että syö kulutuksesi mukaan niin se nimenomaan tarkoittaa hiilihydraatteja. Se on se makro joka nostaa insuliinitasoja ja käskee elimistöä varastoimaan ylimääräiset ravinteet.
Asiallisiin aiheeseen liittyviin asioihin kommentoin. Lukekoon ken haluaa, minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta pätkääkään lukeeko joku tai ei.
Tätä on jo kysytty aiemmin. Miksi lihan- tai vointuottajat eivät ole onnistuneet lobbaamaan tuotteitaan ravintosuositusten perustaksi? Miksi se on onnistunut paremmin rypsintuottajilta tai viljantuottajilta?
Tähän luonnollisesti en osaa vastata muuta kuin mutuillen. Ymmärtenet varmaan, että minä en yksinkertaisesti voi tietää oikeata vastausta kun en sisäpiirin kuulu.
Loogisesti ajatellen,
Vähärasvaisuus agenda on paljon vähemmän pois liha&maidontuottajilta kuin hiilarittomuus viljantuottajilta.
Muutenkin Suomi syytää niin älyttömiä summia maatalouden tukemiseen, että olisi hullunkurista jos ei niitä tuotteita suositeltaisi syötäviksi.
Täysjyvän luulisi jo sanana määrittelevän itsensä. Jyvästä ei ole poistettu mitään eli sitä ei ole puhdistettu.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Täysjyvä
Tuolta voit lukea lisää täysjyvän erinomaisuudesta. Suomalaiset eivät saa sitä edelleenkään tarpeeksi, vaan ne hiilarit tulee vääristä lähteistä.
Onko kaikki täysjyvät yhtä hyviä ? Mikä määrittelee kaupan hyllyltä hyvän täysjyvä-tuotteen ? Pieni vilkaisu kaupan hyllyilly todistaa, että nimen täysjyvä alle kätkeytyy aika eri tasoisia tuotteita.
Oletettavasti kuitupitoisuutta käytetään sen takia hyvän tuotteen määrittelyyn, että suurin kuitupitoisuuden omaavissa tuotteissa on vähemmän imeytyviä hiilareita. Tässä on tämän ylistyksen hullunkurisuus, meille siis käytännössä suositellaan vähemmän pahaa vaihtoehtoa. Minä valitsen mieluusti sen parhaimman(kasvikset), mutta jokainen saa tehdä niinkuin haluaa.
En ole vieläkään saanut käsiini sitä vaaralliset viljat-kirjaa, sen lukemisen jälkeen voisi olla taas lisää tietoa aiheesta!
Väitän edelleen että virallinen linja tai varsinkaan suomen koululaitos ei varoittanut ketään kasvateistaan tästä millään tavalla, vaan asiat käytiin huonosti läpi ja jopa fundamentaalisella tasolla meininki perustui enemmän mielikuvien rakentamiseen kuin faktaan. Erityisesti se että liikaa hiilaria = tulet lihavaksi ei mennyt kenellekkään kaaliin, sitä ei sanottu, vaikka se on tosiasia.
Loomer, olet asian ytimessä.
Hiilariensieto on yksilöllinen, siihen vaikutta mm. ikä,aktiivisuus,perinnöllisyys jne jne. Osaan voi vaikuttaa osaan ei.
Kun tullaan yleiseen ravintosuositukseen niin eihän nyt helvetissä voida sanoa, että sun pitää olla huippu-urheilija pysyäksesi solakkana. Huippu-urheilijan tarvitsee hiilareita tankatakseen glykogeenivarastonsa, mutta hän myös kuluttaa sen varaston ja tietää miten&milloin sitä pitää tankata jne jne. Ei tälläistä voi eikä pidä olettaa rivikansalaiselta.
Kun sanotaan, että syö kulutuksesi mukaan niin se nimenomaan tarkoittaa hiilihydraatteja. Se on se makro joka nostaa insuliinitasoja ja käskee elimistöä varastoimaan ylimääräiset ravinteet.