Antti Heikkilän TV-haastattelu!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wallace
  • Aloitettu Aloitettu
Näin varmasti kutakuinkin menee, tosin kyllä tiedän ihmisiä, jotka ovat vetäneet maratonejakin rasvapolttosena(toisin ei välttämättä maksimaalisella suorituskyvyllä mihin viittasit!). Tähän asiaan ei ole mitään vänkäämistä! :)

Onko se kriittinen vastapuoli nyt hiljentynyt täysin ? ;)

Menempäs tästä nauttimaan tuon ehkä helpoimman 1000kcal kombon, Täysmaitoa&heraa&pähkinöitä! :)
Olisiko mahdollista koettaa keskittyä ketjun aiheeseen, eikä kirjoittajien henkilöön tai muuhun epäolennaiseen?

Jos joku spämmää ketjun täyteen omia vuodatuksiaan, niin se ei tietenkään luettavuuden kannalta ole hyvä asia. Mutta parhaiten jokainen pystyy vaikuttamaan asiaan keskittymällä omiin kirjoituksiinsa ja kirjoitustyyliinsä ja lopettamalla turhat henkilökohtaisuudet, silloin se turha spämmääminenkin saattaa vähentyä. Eli muiden kirjoitusten yksityiskohtaisen ruotimisen sijaan voisi olla hedelmällisempää esittää omia ajatuksiaan ja uusia näkökulmia jäsennetyssä muodossa.

Tälläset keskustelut käytiin jo aikasemmin kesällä wallacen kanssa, se keskustelu loppu aika lyhyeen. Eli kyllä sillä on väliä kenen kanssa sitä koittaa "keskittyä aiheeseen".
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No herranjumala sentään nyt kaikki herat ja rahkat nurkkaan ja sianihraa nuolemaan?
Niin?

Mitä mieltä muuten olet tuosta, että rasva ja varsinkin tyydyttynyt rasva näyttäisi lisäävän testosteronin määrää ja monityydyttymätön näyttäisi laskevan sitä? ;)

Huippu-urheilu on toki asia erikseen ja tottakai aktiiviliikkujankin täytyy huomioida riittävä ravinnonsaanti mutta on se nyt perverssiä markkinoida vhh:ta suurelle yleisölle autuaaksi tekevänä ruokavaliona ja varsinki höpistä jostain tasapainoista. Olen itse kokeillut muutamaa eri dieettiä ja kaikista kurjin olo oli vhh:lla (hiilareiden osuus energiasta 20%). Paino kyllä laski kun syöminen oli melko niukkaa.
VHH olisi aika suurelle osalle suomalaisista autuaaksi tekevä ruokavalio, jos heidät vain saataisiin sitä noudattamaan. Insuliiniresistentille ihmiselle tuo olisi aika lailla parasta mitä voi tehdä vaatteet päällä ja aika suuri osa suomalaisista on enemmän tai vähemmän insuliiniresistenttejä. Eikä tosiaankaan ole tarvetta mihinkään äärimmäisen alhaisiin hiilareihin, vaan ihan viljan tärkkelyksen vaihtaminen vihanneksiin riittäisi merkittäviin hyötyihin. Tällä hetkellä tilanne sen sijaan on se, että ihan viralliselta taholta ihmisiä pelotellaan kamalilla asioilla, jos jättää ne tärkkelykset syömättä.

Se on ikävää, että et ole saanut VHH-dieettiä toimimaan omalla kohdallasi. Ehkä se ei vaan sovi sinulle, tai sitten et ehkä ole osannut parhaalla mahdollisella tavalla toteuttaa sitä. Mutta aika monille ihmisille se sopii hyvin ja he voivat VHH:lla paremmin kuin korkeammilla hiilareilla. Eli ehkä sinun ei kannattaisi tuomita ruokavaliota vain siksi, että sinulla itselläsi on siitä huonoja kokemuksia? Itselläni ei noin matalista hiilareista (20E%) ole kokemusta, joten en tiedä miten minulla toimisi, mutta 50-60 E% on ainakin minulle ihan liikaa, vaikka suositukset sanoisi mitä.

Monien ihmisten kohdalla tämä asia tuntuu aika mustavalkoiselta. Se on joko virallisten suositusten mukainen ruokavalio tai sitten "Atkinsonin tappodieetti" eli pelkkää voita ja pekonia. Kohtuullinen hiilareiden vähentäminen olisi monelle järkevää ja olisi varsin hyvä, jos viralliset suosituksetkin tukisivat tätä, eivätkä pelottelisi tekemästä niin. Suurin osa ihmisistä ei osaa itse etsiä tietoa asiasta, joten he ovat täysin virallisten suositusten ja niitä vääristelevän teollisuuden tiedottamisen varassa. Ja tämän ihmisryhmän tilanne näyttää tällä hetkellä aika huonolta, heidän tilanteensa tuskin tulee paranemaan ennen kuin suositukset muuttuvat radikaalisti. Diabeteksen ja sydäntautien kasvulle ei näy loppua ennen kuin jotain oikeasti tehdään. Homma ei tule muuttumaan mihinkään syömällä vähärasvaista maitoa ja lihaa ja sipaisemalla ihan pikkuisen margariiniä leivän päälle.
 
Niin?
Mitä mieltä muuten olet tuosta, että rasva ja varsinkin tyydyttynyt rasva näyttäisi lisäävän testosteronin määrää ja monityydyttymätön näyttäisi laskevan sitä? ;)

Mitäs siitä?

VHH olisi aika suurelle osalle suomalaisista autuaaksi tekevä ruokavalio, jos heidät vain saataisiin sitä noudattamaan.

Enemmän se varmaan hyödyttäs jos jengi nyt ylipäänsä noudattais suosituksia ja vaikka söis sen verran mitä kuluttaa.

Insuliiniresistentille ihmiselle tuo olisi aika lailla parasta mitä voi tehdä vaatteet päällä ja aika suuri osa suomalaisista on enemmän tai vähemmän insuliiniresistenttejä.

Onhan meillä diabeetikoita ja mbo:ta mutta yhtälailla jos laihduttaisivat (millä ruokavaliolla tahansa) ja liikkuisivat niin tilanne todennäkösesti helpottais. Ja tuntuis uhkarohkealta esimerkiksi suositella runsasproteiinista ruokavaliota jos vaikka diabetes on jo pitkällä.

Eikä tosiaankaan ole tarvetta mihinkään äärimmäisen alhaisiin hiilareihin, vaan ihan viljan tärkkelyksen vaihtaminen vihanneksiin riittäisi merkittäviin hyötyihin. Tällä hetkellä tilanne sen sijaan on se, että ihan viralliselta taholta ihmisiä pelotellaan kamalilla asioilla, jos jättää ne tärkkelykset syömättä.

Kai täytyy hieman olla varovaisempi kun annetaan suosituksia jotka koskee sentään koko populaatiota ja en ole itsekkään sitä mieltä että hiilareita tulisi kaikkien syödä siinä määrin mitä ehkä aiemmin on annettu ymmärtää, mutta en nyt lähtis kuitenkaan kaikille (iästä, koosta, sukupuolesta, terveydestä jne riippumatta) vhh:ta ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä (eli oikeasti vähän hiilareita) suosittelemaan. Kovin vakuuttavia (hyvälaatuisia luotettavia) tutkimuksia vhh:n pitkäaikaishyödyistä ei ole, vaikka tuntuu siltä että mistä tahansa asiasta löytää puoltavan ja taas kieltävän tutkimuksen. Jos todella vhh:sta on pitkäaikaisestikin hyötyä niin uskon että auktoriteetit ympäri maailman sen ottavat suositukseensa ja näin ei ole toistaiseksi tapahtunut.

Se on ikävää, että et ole saanut VHH-dieettiä toimimaan omalla kohdallasi. Ehkä se ei vaan sovi sinulle, tai sitten et ehkä ole osannut parhaalla mahdollisella tavalla toteuttaa sitä. Mutta aika monille ihmisille se sopii hyvin ja he voivat VHH:lla paremmin kuin korkeammilla hiilareilla. Eli ehkä sinun ei kannattaisi tuomita ruokavaliota vain siksi, että sinulla itselläsi on siitä huonoja kokemuksia? Itselläni ei noin matalista hiilareista (20E%) ole kokemusta, joten en tiedä miten minulla toimisi, mutta 50-60 E% on ainakin minulle ihan liikaa, vaikka suositukset sanoisi mitä.

Se varmaan ratkaiseekin aika paljon mitä tarkoitetaan VHH:lla. Itse en pidä esimerkiski 35-50 E% vielä vhh:na vaan ihan normaalina dieettinä ja nykyinen kotimainen suositushan onkin tuo 50%. Mutta parempi täälä on silti omista kokemuksista puhua koska muuta tietoa tältä palstalta ei tietenkään löydy. Tarkoitan siis ettei kukaan täällä ole vielä esitellyt omia tutkimuksiaan vaan lähinnä pastettanut jotain paskoja referaatteja ja linkkejä kaikenmaailman höpöhöpö-sivuille.

Monien ihmisten kohdalla tämä asia tuntuu aika mustavalkoiselta. Se on joko virallisten suositusten mukainen ruokavalio tai sitten "Atkinsonin tappodieetti" eli pelkkää voita ja pekonia. Kohtuullinen hiilareiden vähentäminen olisi monelle järkevää ja olisi varsin hyvä, jos viralliset suosituksetkin tukisivat tätä, eivätkä pelottelisi tekemästä niin. Suurin osa ihmisistä ei osaa itse etsiä tietoa asiasta, joten he ovat täysin virallisten suositusten ja niitä vääristelevän teollisuuden tiedottamisen varassa. Ja tämän ihmisryhmän tilanne näyttää tällä hetkellä aika huonolta, heidän tilanteensa tuskin tulee paranemaan ennen kuin suositukset muuttuvat radikaalisti. Diabeteksen ja sydäntautien kasvulle ei näy loppua ennen kuin jotain oikeasti tehdään. Homma ei tule muuttumaan mihinkään syömällä vähärasvaista maitoa ja lihaa ja sipaisemalla ihan pikkuisen margariiniä leivän päälle.

Olen osittain samaa mieltä mutta all-in-all pitäisin parhaimpana vaihtoehtona jos ihmiset noudattaisivat edes jotain suosituksia eli nykyisiä. Eikä niissä kyllä mun mielestä pelotella mitään. VHH on mielestäni erinomainen painon pudotukseen ja mikä sen helpompaa kun jättää ainakin turhat sokerit ja muu höttöenergia pois. En silti pidä järkevänä että keskiverto normaalipainoinen kansalainen (joka ei välttämättä treenaa salilla ja on esimerkiksi 15v tai 60v) elää pitkään matalilla hiilareilla. Lisäksi se vaatii myös enemmän tietämystä jos tiukalla hh-rajoituksella menee että saa riittävästi kuitua, b-vitamiineja ym. Minusta tuntuu siltä että suuri osa vhh:n puolesta vauhkoavista ei ole edes kunnolla perehtynyt nykyisiin suosituksiin, jotka on tietenkin laadittu koko väestöä koskemaan suurella kompromissilla. Fakta on se ettei jengi sairastu diabetekseen tai sydäntauteihin siksi että noudattaisivat nykyisiä suosituksia (jos kalorit pysyvät kulutuksen mukaisina).
 
Söisitte vaan tavallista ruokaa, ettekä stressaisi näistä asioista niin tolkuttomasti.
Mitä on tavallinen ruoka?
Sitä mitä länsimainen ihminen on tottunut syömään edellisten parin vuosikymmenen aikana?
Sitä mitä länsimaissa on syöty aiemmat vuosikymmenet 1900-luvulla?
Perinteinen aasialainen ruoka?
Perinteinen välimerellinen ruoka?
Erilaiset afrikkalaiset ruuat?
Jokin luonnonkansojen ruoka?
Intiaanien ruoka?
Inuiittien ruoka?
Sitä miten esim Suomessa syötiin 300 vuotta sitten?
Sitä mitä Euroopan alueella pääosin syötiin 3000 vuotta sitten ja missä kultturissa?
Paleoliittisen aikakauden ruoka?

Pointtini siis, että ihminen on tottunut evoluution näkökulmasta hyvin lyhyessä ajassa syömään hyvin erilaisia ruokia, mutta luultavimmin mikään näistä muutoksista viimeisten 2000-10000 ajalta ei ole vielä sitä tavallista ruokavaliota johon ihmiselimistö olisi kunnolla tottunut.
Siksi on mielenkiintoista hakea tottumuksia myös kauempaa ja etsiä eri sairauksien ja ravintomuutoksien yhteyksiä toisiinsa sen mukaan mitä historiasta selville saadaan.
Hysteerinen ei toki kannata olla, eikä luoda syömisen ympärille mystistä uskontoa, mutta väitän, että monelle voisi löytyä terveyttä ja etenkin parempaa oloa avoimesti ottamalla vastaan mahdollisesti pätevää tietoa, tutkailemalla sitä omalla kohdallaan ja vieläpä kokeilemalla.

Itse en usko nykysuositusten olevan läheskään se optimaalisin ratkaisu ja tiedon lähde. Hieman tutustumalla aiheeseen, ilman lappuja silmillä, törmää kyllä siihen havaintoon kuinka politisoitunutta virallinen terveysinformaatio on, ja etenkin miten paljon raha ratkaisee kaikkeen.
Mitään salaliittoteorioita en sen kummemmin kannata, ihan pelkästä markkinatalouden näkökulmasta asiat vain toimivat näin ja rahalla on valtaa. Ei välttämättä yksilöä kohtaa paras mahdollinen tapa, mutta en tähän hätään keksi toimivampaakaan ratkaisua kuin nykyinen länsimainen markkinatalous, muista yrityksistä on historiassa ja nykypäivänäkin esimerkkejä...
 
No se on varma että ruokavalio, olipa mikä vaan, vaikuttaa esimerkiksi insuliinin, glukagonin, inkretiinin, glp-1:en ja GIP:n eritykseen. Sun tekstistä tulee sellanen kuva että terveen ihmisen pitäisi jotenkin erityisesti paneutua (vhh)ruokavalioon että "hormonaalinen tasapaino" säilyy tai että se voi järkkyä ilman mitään sen kummempaa sairautta?

Jeps, sairauksista on haittaa, se on tiedossa. Kerro toki miten ruokavalio (vhh tai muu) edesauttaa kummassakaan noista tapauksista jos ei nyt mikään malnutritio ole kyseessä?

Edelleenkin ravinnolla pystytään vaikuttamaan insuliinin ja glukagonin suhteeseen, tämä taas vaikuttaa siheen käytetäänkö elimistön rasva-varastoja vai ei. Kannattaisi kenties ihan itse selvittää nämä asiat itselle, että oppisit. Tätä asiaa on kuitenkin käsitelty tässä otsikossa aika useasti.

Tosin ei olla koskaan menty Eikosanoidihormoneihin asti, joita insuliini ja glukagoni myös aktivoivat.

Aiheesta on muuten tutkimuksia täällä, http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=2664510&postcount=730

Sairaus ei todellakaan ole ainoa asia joka vaikuttaa hormooneihin, Esim. ikä on suuri tekijä ja ravinto. Eli jos ravinto on vääränlaista kasvaa todennäköisyys sairauksiin myöhemmin varsinkin iän myötä.

Kuten muidenkin suusta on tullut, tämän asian tulisi olla jo aika selvää. Jos ei ole, kehotan sinua itseäsi tutustumaan aiheeseen paremmin.

Huippu-urheilu on toki asia erikseen ja tottakai aktiiviliikkujankin täytyy huomioida riittävä ravinnonsaanti mutta on se nyt perverssiä markkinoida vhh:ta suurelle yleisölle autuaaksi tekevänä ruokavaliona ja varsinki höpistä jostain tasapainoista. Olen itse kokeillut muutamaa eri dieettiä ja kaikista kurjin olo oli vhh:lla (hiilareiden osuus energiasta 20%). Paino kyllä laski kun syöminen oli melko niukkaa.

Kun sulta tulee niin vahvaa tekstiä koko ajan niin kenties mullistat meidän kaikkien maailman ja todistat ettei insuliini ja glukagonin tasapainolla ole mitään merkitystä kehossa? Tästä paistaa taas todella suuri tietämys asioista läpi! :D

Enemmän se varmaan hyödyttäs jos jengi nyt ylipäänsä noudattais suosituksia ja vaikka söis sen verran mitä kuluttaa.

Millä perusteella 60% hiilaria ? Mihin perustuu se väite, että jokainen ihminen sietäisi noin paljon ?

Tähänkään kysymykseen ei olla saatu yhtä ainutta vastausta tai varsinkaan tutkimusta. Naurettavimmaksi asian tekee se ettei pahimmat vänkääjät edes itse syö noin paljoa!

Onhan meillä diabeetikoita ja mbo:ta mutta yhtälailla jos laihduttaisivat (millä ruokavaliolla tahansa) ja liikkuisivat niin tilanne todennäkösesti helpottais. Ja tuntuis uhkarohkealta esimerkiksi suositella runsasproteiinista ruokavaliota jos vaikka diabetes on jo pitkällä.

Kumpi on sun mielestä järkevämpää D1 tapauksessa?

A. Syödä helvetisti helvetisti hiilareita ja vähän rasvoja (eli kohottaa verensokeria paljon) ja sitten pistää runsaasti insuliinia kehoon.

vai

B. Syödä vähän hiilihydraatteja ja enemmän rasvoja (eli kohottaa verensokeria vain vähän) ja sitten pistää vähän insuliinia.

Antaa vaikka näiden sitten puhua D2 puolesta.

Low-carb Diets Prove Better At Controlling Type 2 Diabetes
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/01/090105175326.htm

High-glycemic Index Carbohydrates Associated With Risk For Developing Type 2 Diabetes In Women
http://www.sciencedaily.com/releases/2007/11/071126162554.htm

Beneficial effects of a Paleolithic diet on cardiovascular risk factors in type 2 diabetes: a randomized cross-over pilot study
http://cardiab.com/content/8/1/35/abstract/

Effects of a low-carbohydrate diet on glycemic control in outpatients with severe type 2 diabetes
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/6/1/21

A low-carbohydrate, ketogenic diet to treat type 2 diabet
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/2/1/34

Low-carbohydrate-diet score and risk of type 2 diabetes in women
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/87/2/339?etoc

En jaksa edes pistää enempää kun asia on niin päivänselvä. Vai löydätkö kenties tutkimustuloksia, jotka osoittavat päinvastaista ? Eikä mitään vaalean leivän vertauksia tummaan leipää! :hyper:

Kai täytyy hieman olla varovaisempi kun annetaan suosituksia jotka koskee sentään koko populaatiota ja en ole itsekkään sitä mieltä että hiilareita tulisi kaikkien syödä siinä määrin mitä ehkä aiemmin on annettu ymmärtää, mutta en nyt lähtis kuitenkaan kaikille (iästä, koosta, sukupuolesta, terveydestä jne riippumatta) vhh:ta ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä (eli oikeasti vähän hiilareita) suosittelemaan. Kovin vakuuttavia (hyvälaatuisia luotettavia) tutkimuksia vhh:n pitkäaikaishyödyistä ei ole, vaikka tuntuu siltä että mistä tahansa asiasta löytää puoltavan ja taas kieltävän tutkimuksen. Jos todella vhh:sta on pitkäaikaisestikin hyötyä niin uskon että auktoriteetit ympäri maailman sen ottavat suositukseensa ja näin ei ole toistaiseksi tapahtunut.

Kyllä sen pitkäaikaisvaikutuksista on tutkimuksia. On niitä muitakin kun tämä, mutta en jaksa vaivautua etsimään kun ei ne asiaa kuitenkaan mihinkään muuta.

20-year Study Finds No Association Between Low-carb Diets And Risk Of Coronary Heart Disease
http://www.sciencedaily.com/releases/2006/11/061109095850.htm

Kenties vastaat muutamaan kysymykseeni, jotka heräsivät ?

Mikä hiilihydraateista tekee välttämättömiä ?

Miksei ihmisille voisi suositella ruokavaliota, jossa syödään hiilihydraatteja oman siedon mukaan ?

Onkos sulla vakuttaavia tutkimuksia missä osoitetaan nykyisten suositusta ylivertaisuus Low-carbiin ?

Tutkimus: Atkinsin dieetti tehokkain ja terveellinen tapa laihduttaa
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli...ellinen+tapa+laihduttaa/1135237934520?ref=rss

Weight Loss with a Low-Carbohydrate, Mediterranean, or Low-Fat Diet
http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/359/3/229

A Low-Carbohydrate as Compared with a Low-Fat Diet in Severe Obesity
http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/348/21/2074

Low-Carbohydrate-Diet Score and the Risk of Coronary Heart Disease in Women
http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/355/19/1991

A Randomized Trial of a Low-Carbohydrate Diet for Obesity
http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/348/21/2082

Se varmaan ratkaiseekin aika paljon mitä tarkoitetaan VHH:lla. Itse en pidä esimerkiski 35-50 E% vielä vhh:na vaan ihan normaalina dieettinä ja nykyinen kotimainen suositushan onkin tuo 50%. Mutta parempi täälä on silti omista kokemuksista puhua koska muuta tietoa tältä palstalta ei tietenkään löydy. Tarkoitan siis ettei kukaan täällä ole vielä esitellyt omia tutkimuksiaan vaan lähinnä pastettanut jotain paskoja referaatteja ja linkkejä kaikenmaailman höpöhöpö-sivuille.

Mitä ihmeen omia tutkimuksia ? :D

Tuolla ylempänä on linkki siihen yhteen vastaukseen, jossa oli tutkimuksia.

On täysin naurettavaa&turhaa väitellä onko ruokavalio VHH:ta vai ei, mitä ihmeen merkitystä sillä on ?

Pointti on edelleenkin siinä, että syödään oman siedon mukaan niitä hiilareita.

Jos nää argumentit alkaa nyt mennä tälle tasolle niin ei voi muuta sanoa kun, että vähissä ne teillä on.

Olen osittain samaa mieltä mutta all-in-all pitäisin parhaimpana vaihtoehtona jos ihmiset noudattaisivat edes jotain suosituksia eli nykyisiä. Eikä niissä kyllä mun mielestä pelotella mitään. VHH on mielestäni erinomainen painon pudotukseen ja mikä sen helpompaa kun jättää ainakin turhat sokerit ja muu höttöenergia pois. En silti pidä järkevänä että keskiverto normaalipainoinen kansalainen (joka ei välttämättä treenaa salilla ja on esimerkiksi 15v tai 60v) elää pitkään matalilla hiilareilla. Lisäksi se vaatii myös enemmän tietämystä jos tiukalla hh-rajoituksella menee että saa riittävästi kuitua, b-vitamiineja ym. Minusta tuntuu siltä että suuri osa vhh:n puolesta vauhkoavista ei ole edes kunnolla perehtynyt nykyisiin suosituksiin, jotka on tietenkin laadittu koko väestöä koskemaan suurella kompromissilla. Fakta on se ettei jengi sairastu diabetekseen tai sydäntauteihin siksi että noudattaisivat nykyisiä suosituksia (jos kalorit pysyvät kulutuksen mukaisina).

Eli sinä kannatat sitä, että ihmisten pitäisi punnita kaikki safkansa ettei kalorit mene yli ?

Kun hiilihydraatteja syödään siedon mukaan niin se on myös se avain sopusuhtaisena pysymyseen. Tähän löytyy kyllä aivan selvä selitys hormoni puolelta.

Sitten noihin ravintoväittämiin.

Niin joo kasviksissahan ei ole kuituja tai pähkinöissä tai siemenissä. :hyper:

Tiamiinia on kaikissa ruoka-aineissa lukuun ottamatta eräitä pitkälle jalostettuja elintarvikkeita. Erityisen runsaasti tiamiinia on täysjyväviljoissa, herneissä, sienissä, vähärasvaisessa sianlihassa ja sisäelimissä.

Suomalaisten tärkein riboflaviinin lähde on maito. Riboflaviinia saadaan runsaasti myös liha- ja viljavalmisteista.

Suomalaisten niasiini on peräisin lihasta, maidosta ja viljasta.

Suomalaiset saavat B6-vitamiinin lihasta, maidosta, hedelmistä ja marjoista sekä viljasta.

# Pantoteenihappoa saadaan monesta ravintoaineesta. Hyviä lähteitä ovat

# maksa
# munuaiset
# munankeltuainen
# juusto
# liha
# palkokasvit
# vihannekset
# kokojyvävilja
# oluthiiva.

Ruoka-aineissa biotiinin lähteitä ovat muun muassa hiiva, soijajauho, viljatuotteet, maksa, munuainen ja munan keltuainen.

Ravinnossa lähteitä ovat vihreät vihannekset, paprika, leseet, naudan maksa ja munankeltuainen. Vihreistä vihanneksista erityisesti parsa on hyvä foolihapon lähde.

Suomalaisten tärkeimmät B12-vitamiinin saantilähteet ovat liharuoat, kalaruoat ja maitovalmisteet.

Taas pari "väitettä" kumottu.

Itse en usko nykysuositusten olevan läheskään se optimaalisin ratkaisu ja tiedon lähde. Hieman tutustumalla aiheeseen, ilman lappuja silmillä, törmää kyllä siihen havaintoon kuinka politisoitunutta virallinen terveysinformaatio on, ja etenkin miten paljon raha ratkaisee kaikkeen.
Mitään salaliittoteorioita en sen kummemmin kannata, ihan pelkästä markkinatalouden näkökulmasta asiat vain toimivat näin ja rahalla on valtaa. Ei välttämättä yksilöä kohtaa paras mahdollinen tapa, mutta en tähän hätään keksi toimivampaakaan ratkaisua kuin nykyinen länsimainen markkinatalous, muista yrityksistä on historiassa ja nykypäivänäkin esimerkkejä...

Samaa mieltä.

Terveys on miljardi bisnes pelkästään Suomessa.

Markkinatalous on parasta, mutta siinä yksilöllä on vastuu itsestään(emme valitettavasti ole kauheasti puhdasta markkinataloutta nähneet :( )! Tämä pätee myös ruokavaliossa.


Kenties joku ottaa Mikkiksen aikaisemmin antaman haasteen vastaan kun väittää ettei vhh ole terveellistä.

Ohjeita, http://sundqvist.blogspot.com/2009/01/kilpailu-lautasmalli-vastaan-samin-vhh.html
 
Huh, olin viis päivää lomalla ja täällä ei ole vieläkään löydetty konsensusta siitä mitä pitäisi syödä.
Muutama vastine Heikkilälle:
VHH:sta yleensä
http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=222
Insuliinista mykkynä / Rasvat ja hiilihydraatit suurennuslasin alla / Vain omalta tuntuvaa ruokavaliota jaksaa noudattaa
http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=5156

Täällähän ei kukaan ole Heikkilää varten, veikkaisin kuitenkin, että löydät jotain vastinetta Heikkilän sivuilta. Joten sinne sitten vaan jos kiinnostaa.

Ota ihmeessä ne asiat tuolta esiin mistä haluat puhua niin jatketaan.


Ps. Toivon ettei kukaan kommentoisi noille parille trollille mitään, ei ne kauaa jaksa jos ei kukaan kommentoi. Otsikkoon tulee vaan kaikkea epäolennaista jokaisesti turhasta viestistä.
 
Täällähän ei kukaan ole Heikkilää varten, veikkaisin kuitenkin, että löydät jotain vastinetta Heikkilän sivuilta. Joten sinne sitten vaan jos kiinnostaa.

Ota ihmeessä ne asiat tuolta esiin mistä haluat puhua niin jatketaan.

Threadin aihe nyt kumminkin oli Heikkilän haastattelu ja täällä on puolusteltu Heikkilän näkemyksiä. Keskustelu on nyt vaan kääntynyt vänkäämiseksi VHH:n ja yleisten ravintosuositusten välillä. Kumpikaan leiri ei taida muuttaa näkemyksiään, joten melko turhaa jauhamista.

poimin nyt kuitenkin seuraavan pätkän tokasta linkistä:
"Diabetesliiton asiantuntijaryhmän vuoden alussa päivittämässä yleisessä ruokavaliosuosituksessa diabeetikkoja neuvotaan hankkimaan 45–60 prosenttia päivittäisestä energiasta runsaskuituisista, matalan glykemiaindeksin hiilihydraateista."

Älä enää väitä, että diabetesliitto ja lääkärit suosittelevät vetämään helvetin helvetisti hiilareita. Tuo 45 prossan alaraja kelpaa varmaan sullekin. Ja ne lähteetkään eivät ole mitään pullamössöä tai megakarkkisäkkejä.
 
"Diabetesliiton asiantuntijaryhmän vuoden alussa päivittämässä yleisessä ruokavaliosuosituksessa diabeetikkoja neuvotaan hankkimaan 45–60 prosenttia päivittäisestä energiasta runsaskuituisista, matalan glykemiaindeksin hiilihydraateista."

Älä enää väitä, että diabetesliitto ja lääkärit suosittelevät vetämään helvetin helvetisti hiilareita. Tuo 45 prossan alaraja kelpaa varmaan sullekin. Ja ne lähteetkään eivät ole mitään pullamössöä tai megakarkkisäkkejä.

Selitys miksen näe tässä suosituksessa järkeä löytyy täältä(tutkimuksien kera),

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=2671271&postcount=806

Suosittelen muuten keskustelemaan asiasta myös D1 & D2-potilaiden kanssa jotka ovat vaihtaneet VHH:lle. Voi valasta vähän enemmän kun diabetesliiton suositukset.

Tämä otsikko voi esim olla hyödyllinen, http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=16669
 
Threadin aihe nyt kumminkin oli Heikkilän haastattelu ja täällä on puolusteltu Heikkilän näkemyksiä. Keskustelu on nyt vaan kääntynyt vänkäämiseksi VHH:n ja yleisten ravintosuositusten välillä. Kumpikaan leiri ei taida muuttaa näkemyksiään, joten melko turhaa jauhamista.

Mun mielestä tämä ei oo menny edes tuohon. Täällä ollaan aikalailla yhtä mieltä siitä että VHH on hyvä juttu (joskaan ei kaikilla toimi). Ainoat lievät erimielisyydet johtuvat siitä että toisten mielestä insuliini on Suuri Saatana ja pottu ja ruisleipä ovat hirmuisen vaarallisia. 'Me toiset' sitten olemme yrittäneet hieman toppuutella tuota jyrkkää tulkintaa.
 
Mun mielestä tämä ei oo menny edes tuohon. Täällä ollaan aikalailla yhtä mieltä siitä että VHH on hyvä juttu (joskaan ei kaikilla toimi). Ainoat lievät erimielisyydet johtuvat siitä että toisten mielestä insuliini on Suuri Saatana ja pottu ja ruisleipä ovat hirmuisen vaarallisia. 'Me toiset' sitten olemme yrittäneet hieman toppuutella tuota jyrkkää tulkintaa.

Väärin.

Koko asia perustuu kokonaisuuteen eli siihen kuinka paljon niitä nautitaan(hiilihydraatteja). Onneksi olkoon, jos et vieläkään ole sitä kyennyt tajuamaan.

Toiseksi, missä asiassa olet eri mieltä insuliinissa ? Minkä asian kiistät ?

Insuliini ei muuten ole se suuri saatana vaan hiilihydraatit. Onneksi olkoon, jos et vieläkään ole sitä kyennyt tajuamaan.
 
Mun mielestä tämä ei oo menny edes tuohon. Täällä ollaan aikalailla yhtä mieltä siitä että VHH on hyvä juttu (joskaan ei kaikilla toimi). Ainoat lievät erimielisyydet johtuvat siitä että toisten mielestä insuliini on Suuri Saatana ja pottu ja ruisleipä ovat hirmuisen vaarallisia. 'Me toiset' sitten olemme yrittäneet hieman toppuutella tuota jyrkkää tulkintaa.

Jos tuo VHH olisi sama asia kuin hiilihydraattitietoinen ruokavalio, voisin olla yhtä mieltä sen toimimisesta. Ehkä kaikki ei puhu samasta asiasta kun puhutaan VHH:sta. Mähän syön hiilihydraattitietoisesti, kun vältän puhdasta ja lisättyä sokeria sekä valkoisia jauhoja ja valkoisia viljatuotteita. Perunoita syön ehkä joku 3-5 viikossa ja puuroa joka aamu.

DieHard
Selitys miksen näe tässä suosituksessa järkeä löytyy täältä(tutkimuksien kera),

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin...&postcount=806

Suosittelen muuten keskustelemaan asiasta myös D1 & D2-potilaiden kanssa jotka ovat vaihtaneet VHH:lle. Voi valasta vähän enemmän kun diabetesliiton suositukset.

Tämä otsikko voi esim olla hyödyllinen, http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=16669

Toi posti ylittää nyt mun innostuksen tason. Ja mulla ei ole intressejä keskustella diabetespotilaiden kanssa, mutta hyvä vaan jos ne saa apua VHH:sta ja onnistuu nuodattamaan sitä.

Suosittelen lämpimästi. Erityisesti Mira82...

Mies, joka mullisti näkemykset laihduttamisesta.

http://www.fitnessflow.fi/artikkelit/BioSignature.pdf

Voihan tuossa artikkelissa joitakin totuuden siemeniä olla, mutta epäilyttää että vain BioSignature-ohjaaja tietää totuuden ja kertoo sen maksua vastaan. Enkä usko, että rasvaa voi hävittää vain leuan alta jollakin kikkailulla.
 
Voihan tuossa artikkelissa joitakin totuuden siemeniä olla, mutta epäilyttää että vain BioSignature-ohjaaja tietää totuuden ja kertoo sen maksua vastaan. Enkä usko, että rasvaa voi hävittää vain leuan alta jollakin kikkailulla.
Lue tarkemmin. Leuan alta sitä ei voikaan hävittää millään "kikkailulla", vaan leuka ja posket on Poliquinin mukaan sellaisia paikkoja, joiden rasvan määrä riippuu lähinnä kokonais rasvaprosentista, ei niinkään yksittäisistä hormoneista. ;)

Itse asiassahan Poliquin on kertonut aika hyvin tuosta menetemästään ihan julkisesti, eli mikä hormoni vaikuttaa rasvan kertymiseen mihinkin paikkaan ja miten siihen voi vaikuttaa. Eli en minä nyt lähtisi mistään katteettomasta rahastuksesta syyttämään. Ja kyllä tuo minusta vaikuttaa ihan loogiselta jutulta, eri ihmisillä rasva varastoituu eri paikkoihin. Ja mikä muu tuohon voisi vaikuttaa kuin erilaiset asiaa säätelevät hormonit? Erilaisilla ruokavaliolla voi vaikuttaa elimistön hormonitasoihin ja sitä kautta myös siihen mihin rasva varastoituu.

Ja ylipäätänsä mitään mitä Poliquin sanoo ei voi ohittaa olankohautuksella, kyseessä on sen verran kova äijä näissä asioissa.
 
Mitä on tavallinen ruoka?
...

Pointtini siis, että ihminen on tottunut evoluution näkökulmasta hyvin lyhyessä ajassa syömään hyvin erilaisia ruokia, mutta luultavimmin mikään näistä muutoksista viimeisten 2000-10000 ajalta ei ole vielä sitä tavallista ruokavaliota johon ihmiselimistö olisi kunnolla tottunut.
Siksi on mielenkiintoista hakea tottumuksia myös kauempaa ja etsiä eri sairauksien ja ravintomuutoksien yhteyksiä toisiinsa sen mukaan mitä historiasta selville saadaan.
Hysteerinen ei toki kannata olla, eikä luoda syömisen ympärille mystistä uskontoa, mutta väitän, että monelle voisi löytyä terveyttä ja etenkin parempaa oloa avoimesti ottamalla vastaan mahdollisesti pätevää tietoa, tutkailemalla sitä omalla kohdallaan ja vieläpä kokeilemalla.

Itse en usko nykysuositusten olevan läheskään se optimaalisin ratkaisu ja tiedon lähde. Hieman tutustumalla aiheeseen, ilman lappuja silmillä, törmää kyllä siihen havaintoon kuinka politisoitunutta virallinen terveysinformaatio on, ja etenkin miten paljon raha ratkaisee kaikkeen.
Mitään salaliittoteorioita en sen kummemmin kannata, ihan pelkästä markkinatalouden näkökulmasta asiat vain toimivat näin ja rahalla on valtaa. Ei välttämättä yksilöä kohtaa paras mahdollinen tapa, mutta en tähän hätään keksi toimivampaakaan ratkaisua kuin nykyinen länsimainen markkinatalous, muista yrityksistä on historiassa ja nykypäivänäkin esimerkkejä...

Pahoittelen pitkää quotea, mutta pakko kommentoida: asiaa ja peukut ylös.
Kiva kun joku tuikkii järjen valoa tähänkin väittelyyn, joka mennyt jo aikamoiseksi sekoiluksi imho
Harvinaisen samaa mieltä esittämistäsi pointeista. Aivan kun olisit lukenut ajatukseni ja asiallisesti kirjoittanut ne alas.
:thumbs:
 
Jos tuo VHH olisi sama asia kuin hiilihydraattitietoinen ruokavalio, voisin olla yhtä mieltä sen toimimisesta. Ehkä kaikki ei puhu samasta asiasta kun puhutaan VHH:sta. Mähän syön hiilihydraattitietoisesti, kun vältän puhdasta ja lisättyä sokeria sekä valkoisia jauhoja ja valkoisia viljatuotteita. Perunoita syön ehkä joku 3-5 viikossa ja puuroa joka aamu.

Eiköhän kaikki ole kuitenkin osaltaan tehneet selväksi(vhh-puolelta), että tarkoitus olisi suositella ihmisiä syömään hiilareita oman sietonsa mukaan. Jos lihotaan niin vähemmän jne.

Mun mielestä kukaan ei ole sanonut, että pitäisi olla jossain ketoosissa koko ajan.

Toi posti ylittää nyt mun innostuksen tason. Ja mulla ei ole intressejä keskustella diabetespotilaiden kanssa, mutta hyvä vaan jos ne saa apua VHH:sta ja onnistuu nuodattamaan sitä.

On mielenkiintoista, että ilmeisesti olet valmis suosittelemaan diabetespotilaille ruokavaliota, mutta et sitten taas ole kiinnostunut siitä miten se toimii käytännössä. :)

Voihan tuossa artikkelissa joitakin totuuden siemeniä olla, mutta epäilyttää että vain BioSignature-ohjaaja tietää totuuden ja kertoo sen maksua vastaan. Enkä usko, että rasvaa voi hävittää vain leuan alta jollakin kikkailulla.

Ja taas pistettiin vähän lapin-lisää juttuun kuten MC Aropupukin osoitti.

Ei ihme, että täällä ei edistytä kun koko ajan syyllistytään tähän.

Tietääkseni nämä hormonaaliset asiat ovat suurelta osin ihan perustietoa, siis jos niistä on ottanut selvää.

Itse asiassahan Poliquin on kertonut aika hyvin tuosta menetemästään ihan julkisesti, eli mikä hormoni vaikuttaa rasvan kertymiseen mihinkin paikkaan ja miten siihen voi vaikuttaa. Eli en minä nyt lähtisi mistään katteettomasta rahastuksesta syyttämään. Ja kyllä tuo minusta vaikuttaa ihan loogiselta jutulta, eri ihmisillä rasva varastoituu eri paikkoihin. Ja mikä muu tuohon voisi vaikuttaa kuin erilaiset asiaa säätelevät hormonit? Erilaisilla ruokavaliolla voi vaikuttaa elimistön hormonitasoihin ja sitä kautta myös siihen mihin rasva varastoituu.

Ja ylipäätänsä mitään mitä Poliquin sanoo ei voi ohittaa olankohautuksella, kyseessä on sen verran kova äijä näissä asioissa.

Täyttä asiaa!
 
Tietääkseni nämä hormonaaliset asiat ovat suurelta osin ihan perustietoa, siis jos niistä on ottanut selvää.
No ei nuo Poliquinin Biosignaturen hormonijutut mitään perustietoa ole, ei noista kovinkaan paljoa löydy selkeää tutkimustietoa. Poliquinhan on tuon menetelmänsä kai luonut aika lailla itse. Hän on vuosien varrella mitannut noita rasvaprosentteja ja hormonitasoja tuhansilta asiakkailtaan ja tästä datasta tehnyt johtopäätöksiä. Siihen menee varmasti vielä vuosia ennen kuin noihin asioihin saadaan lopullista tieteellistä selvyyttä. Mutta kyllä Poliquin taitaa aika hyvin jäljillä olla.
 
Mc Aropupu: -Juu, ei voi ohittaa eikä tyrmätä täysin, mutta ei välttämäti puremattakaan niellä kaikkea hänen sanomaansa sellaisenaan. Ja ei, en ole tyrmäämässä tuota Polin ideaa, mutta hieman tuossa haisee muukin kuin puhdas hyvän olon edistäminen. Tosin hyvin vähän olen kerinnyt tuohon biosignatureen ehtinyt tutustua, joten enpä sitä kauheasti tohdi kritisoidakaan jos en purematta kaikkea sulatakaan.

"Ja ylipäätänsä mitään mitä Poliquin sanoo ei voi ohittaa olankohautuksella, kyseessä on sen verran kova äijä näissä asioissa."
 
Lue tarkemmin. Leuan alta sitä ei voikaan hävittää millään "kikkailulla", vaan leuka ja posket on Poliquinin mukaan sellaisia paikkoja, joiden rasvan määrä riippuu lähinnä kokonais rasvaprosentista, ei niinkään yksittäisistä hormoneista. ;)

Ok, en tosiaan lukenut tarkkaan noita 12 eri kohtaa, mutta muun tekstin luin. Kärjistin ehkä hiukan.

Quote:
Toi posti ylittää nyt mun innostuksen tason. Ja mulla ei ole intressejä keskustella diabetespotilaiden kanssa, mutta hyvä vaan jos ne saa apua VHH:sta ja onnistuu nuodattamaan sitä.

On mielenkiintoista, että ilmeisesti olet valmis suosittelemaan diabetespotilaille ruokavaliota, mutta et sitten taas ole kiinnostunut siitä miten se toimii käytännössä.

En ole siinä asemassa, että suosittelisin ruokavalioita diabetespotilaille. Minusta ohitit nyt taas viestini pointin (joka ei sitten varmaan ollut kovin selkeä). Nolostuttaa laittaa se uudestaan, mutta ei tässä muutakaan voi:
"Diabetesliiton asiantuntijaryhmän vuoden alussa päivittämässä yleisessä ruokavaliosuosituksessa diabeetikkoja neuvotaan hankkimaan 45–60 prosenttia päivittäisestä energiasta runsaskuituisista, matalan glykemiaindeksin hiilihydraateista." Tähän vastasit linkkikokoelmalla, joka en jaksa kahlata läpi. Laita linkit diabetesliittoon.
 
No ei nuo Poliquinin Biosignaturen hormonijutut mitään perustietoa ole, ei noista kovinkaan paljoa löydy selkeää tutkimustietoa. Poliquinhan on tuon menetelmänsä kai luonut aika lailla itse. Hän on vuosien varrella mitannut noita rasvaprosentteja ja hormonitasoja tuhansilta asiakkailtaan ja tästä datasta tehnyt johtopäätöksiä. Siihen menee varmasti vielä vuosia ennen kuin noihin asioihin saadaan lopullista tieteellistä selvyyttä. Mutta kyllä Poliquin taitaa aika hyvin jäljillä olla.

http://www.fitnessflow.fi/artikkelit/BioSignature.pdf

Tarkennetaan nyt vielä, siis lähinnä meinasin tota "hormoonit muokkaavat muotoja"-osiota.

Mun mielestä noi on aika perustietoja kyllä.

En ole siinä asemassa, että suosittelisin ruokavalioita diabetespotilaille. Minusta ohitit nyt taas viestini pointin (joka ei sitten varmaan ollut kovin selkeä). Nolostuttaa laittaa se uudestaan, mutta ei tässä muutakaan voi:
"Diabetesliiton asiantuntijaryhmän vuoden alussa päivittämässä yleisessä ruokavaliosuosituksessa diabeetikkoja neuvotaan hankkimaan 45–60 prosenttia päivittäisestä energiasta runsaskuituisista, matalan glykemiaindeksin hiilihydraateista." Tähän vastasit linkkikokoelmalla, joka en jaksa kahlata läpi. Laita linkit diabetesliittoon.

Vastasin siihen viestiin kokoelmalla tutkimuksia jotka osoittavat, että vähemmät hiilihydraatit ovat hyväksi esim. 2-tyypin diabeetikolle. Vhh on siis parempi ratkaisu kuin tuo suositus.

Sinä taas et pistänyt yhtä ainutta tutkimusta joka tukisi sitä, että diabeetion kannattaisi syödä paljon hiilihydraatteja vähän sijasta! :)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom