- Liittynyt
- 23.3.2007
- Viestejä
- 38
Ei muuten pidä paikkaansa edelleenkään. Miten ihmeessä sä voit väittää, että on yksi ja sama makrojakauma mikä sopisi kaikille ?
Olkinukke...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei muuten pidä paikkaansa edelleenkään. Miten ihmeessä sä voit väittää, että on yksi ja sama makrojakauma mikä sopisi kaikille ?
mut eiks se just näitten vhh juttujen mukaan ole se tappaja, hengissä tässä vielä ollaan mut kuulemma kuollaan..Söisitte vaan tavallista ruokaa, ettekä stressaisi näistä asioista niin tolkuttomasti.
mut eiks se just näitten vhh juttujen mukaan ole se tappaja, hengissä tässä vielä ollaan mut kuulemma kuollaan..
Selailtuani tätä otsikkoa vähän löysin tälläisen missä näytetään pro-tason ukko joka vetää suht pienillä hiilareilla. Näyttää olevan Hulkin tuotantoa.
Pistää hymyilyttämään ajatus näistä esille tulleista päivittäisistä VHH-ruokailuista. Ne ovat varmaan erittäin terveellisiä ja itse tai joku muu ravintovalveutunut voisi viedä ne käytäntöön (itse en missään nimessä pysyvästi). Jos tuollaista ateriakokonaisuutta menee ehdottamaan maakuntien raaka-arskoille, niin ihmetyksen aste on kova.
Olisi naiivia väittää mitään ruokavaliota optimaaliseksi.
Jos viittaat tässä lautasmalliin, niin on naurettavaa väittää, että käytännössä elämässä edes jollain tasolla toteutettu lautasmalli pilaisi terveyden. Oletetaan siis, että nautitun energian ja elimistön kulutus on pitkällä aikajänteellä balanssissa, jota suosituksissakin koko ajan peräänkuulutetaan. Se, että suomalaisen peruskansalaisen ruokailu on edes hieman sinne päin on suuri edistysaskel.
En tiedä yhtään rajusti ylipainoista yksilöä, joka olisi säntillisellä salaatin, maitotuotteiden, vähärasvaisen lihan ja kokoviljan syönnillä terveytensä pilannut. Lievä ylipaino (tuli ylipaino rasvasta tai lihasmassasta) ei ole kansanterveydellisesti iso riskitekijä.
Tyypin 2 eli aikuistyypin diabetes on todettu yli 250 000 suomalaisella. Lisäksi on arvioitu, että ainakin 200 000 suomalaista sairastaa tietämättään kakkostyypin diabetesta.
Itsekin näen VRN:n suosituksissa petrattavaa, mutta lähtökohtaisesti siinä toteutuu helpohko käytännön toteutus ja tutkimusten mukaan kohtuullinen ravinnonsaanti. Mitä pieniinkin parannuksiin tulee, niin iso ratas kääntyy aina hitaasti.
Söisitte vaan tavallista ruokaa, ettekä stressaisi näistä asioista niin tolkuttomasti.
Niinhän se on. Ihme, että minäkin olen elämäni aikana syömilläni hiilarimäärillä hengissä.
Pakko se on uskoa että kovat on vain pahoja kun iltalehti niin sanoo.
Joo hyvin korreloi perustreenaajalle nuo IFBB pro tyyppien dieetit. Insuliinia, hcg:tä, gh:ta, testoa, igf:ää yms.. Ai niin mutta insuliini onkin hengenvaarallinen vaikka sitä ei edes piikittäisi itteensä vai mitä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009101910397585_uu.shtml Pakko se on uskoa että kovat on vain pahoja kun iltalehti niin sanoo.
Voit kyllä lukea monesta paikasta siitä kuinka hormonaalinen tasapaino on terveydelle erittäin tärkeä ja ruoka on eräs asia joka tähän vaikuttaa.
Kerro toki mikä on "hormonaalinen tasapaino" tai epätasapaino tai mistä hormoneista nyt ylipäänsä puhutaan, tuollaista sontaa lukee lähinnä luontaistuote- ja uskomuslääkepurkkien kyljessä.
Elimistö muodostaa testosteronia kolesterolista[1]. Naisilla eritys tapahtuu munasarjoissa sekä lisämunuaisissa, miehillä kiveksissä ja lisämunuaisissa.
Testosteroni saa aikaan miesten sekundaariset sukupuoliominaisuudet kuten äänen madaltumisen, lihasten kehittymisen ja karvoituksen.
Suuret määrät luontaisena tai lääkeaineellisena tekijöinä lisäävät aggressivisuutta.
Hyvin alhainen testosteronipitoisuus voi johtaa muun muassa hikoiluun tai paleluun, väsymykseen, ärtymykseen, heikentyneeseen sukupuoliviettiin, ihon kuivumiseen, lihasvoiman heikkenemiseen, karvoituksenkasvun vähenemiseen ja luiden ohenemiseen.
No tässä tapauksessa (VHH:n yhteydessä) puhumme luonnollisesti insuliinista ja glukagonista.
Tässä tulee nyt vaikka yksi esimerkki,
Testosteroni
http://fi.wikipedia.org/wiki/Testosteroni
Mä en oikeasti tajua mikä tässä voi olla niin vaikeaa ? Esimerkiksi liian alhaisista testoista on haittaa ja liian korkeistakin on haittaa.
No se on varma että ruokavalio, olipa mikä vaan, vaikuttaa esimerkiksi insuliinin, glukagonin, inkretiinin, glp-1:en ja GIP:n eritykseen. Sun tekstistä tulee sellanen kuva että terveen ihmisen pitäisi jotenkin erityisesti paneutua (vhh)ruokavalioon että "hormonaalinen tasapaino" säilyy tai että se voi järkkyä ilman mitään sen kummempaa sairautta?
:lol2: Jeps, sairauksista on haittaa, se on tiedossa. Kerro toki miten ruokavalio (vhh tai muu) edesauttaa kummassakaan noista tapauksista jos ei nyt mikään malnutritio ole kyseessä?
Jep, eihän tuossa pitäisi esimerkiksi insuliinin kohdalla olla mitään epäselvää.Eikös tuossa ole nyt vaan kyse siitä että jotkut voi katsoa että on se hormonaalinen tasapaino noiden insujen, glukagonin, teston yms. osalta on parempi VHH:lla, mitäs kummaa ja väärää siinä nyt on.
Ja jos on epäselvää miten ruokavalio voisi vaikuttaa noihin niin ehkä kannattaisi lueskella aiheesta enemmän?
Olisiko mahdollista koettaa keskittyä ketjun aiheeseen, eikä kirjoittajien henkilöön tai muuhun epäolennaiseen?onko wallace ihanaa kirjoitella uudella nickillä?
jos epäilykseni on väärässä, niin aika hyvin on kyllä omaksuttu "edeltäjän" keskustelutyyli... eli pisteet sit siitä.
Jep, eihän tuossa pitäisi esimerkiksi insuliinin kohdalla olla mitään epäselvää.
Ja testosteroninkin kohdalla homma kohtuullisen selvä, rasva ja erityisesti tyydyttynyt rasva tekee hyvää:
http://jap.physiology.org/content/vol82/issue1/images/large/japp0510902.jpeg
http://jap.physiology.org/cgi/content/full/82/1/49
Aiheeseen liittyen luettavaa:
http://drbganimalpharm.blogspot.com/2009/10/body-fat-loss-mct-oil-kicks-crpola-out.html
Niin?Tuossa tutkimuksessa proteiinin määrän kasvaessa testot tippui...?
Eri ruoka-aineilla on vaikutuksensa kehon hormonien toimintaan. Ja noilla hormoneilla on vaikutuksensa kehon koostumukseen, suorituskykyyn hyvinvointiin, terveyteen, jne. Edelleen kehotan tutustumaan vaikka Poliquinin näkemyksiin asiasta.Lisäksi ei kysymys ollu siitä etteikö ruokavaliolla eri parametrit muuttuisi vaan siitä että keho toimii ja voi hyvin melko monenlaisissa olosuhteissa jos ei ole sairauksia, obesiteettia tms ja kun energian ja ravinteiden saanti on kohdallaan. Eli ei tarvi pyristellä päästäksene johonkin ihmeen tasapainoon.
Sanoinko jossain näin?Mutta olet sitä mieltä että läskillä parantaa vaikka hypogonadismin?
Niin?
Eri ruoka-aineilla on vaikutuksensa kehon hormonien toimintaan. Ja noilla hormoneilla on vaikutuksensa kehon koostumukseen, suorituskykyyn hyvinvointiin, terveyteen, jne. Edelleen kehotan tutustumaan vaikka Poliquinin näkemyksiin asiasta.
Luitko itse tekstiä ollenkaan vai jätitkö vain sisäistämättä? Siinä sanottiin, että kolmasosa saa olla tyydyttyneitä rasvoja. Millä tapaa tämä nyt on väärää?
Äläs nyt ala moosesteleen siinä. Lähinnä tarkoitin tuota tapaa jolla kovia otsikoidaan isolla PAHOINA rasvoina. "Myrkyistä ei ole kysymys, mutta kohtuudella näitä tuotteita kannattaa syödä!" - Minulle jäi vain hyvin leimaava maku tästä, mutta sinä varmasti sisäistit sen paremmin.