- Liittynyt
- 26.1.2009
- Viestejä
- 616
Hei vastaas tohon mun visaan, niin olet taas lähempänä totuutta.
Eli mikä niitä kaikkia yhdistää!
B hiilari.
Palaan vielä asiaan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hei vastaas tohon mun visaan, niin olet taas lähempänä totuutta.
Eli mikä niitä kaikkia yhdistää!
ÖÖöö, miksi?Voi ristus ihan oikeesti, eiköhän tän "keskustelun" voisi poistaa jo...
Sulle "DieHard" voisin suositella jatkossa seuraavanlaista: Kun luet jonkun kirjoituksen ja alat sen perusteella hetsata itseäsi kiihkoon, niin vedä siinä tilanteessa ensin muutama kerta syvään henkeä, lue teksti uudestaan, ehkä senkin jälleen vielä kerran ihan ajatuksella... ja vastaa vasta sitten.
Oli se totuus siitä insuliinista mikä vaan niin siitä ei mielestäni pääse mihinkään, että leivät, perunat ja muut ovat vain niitä 'tyhjiä kaloreita'. Pelkkää massaa vaan, joka täyttää vatsan muttei tarjoa juuri mitään muita hyviä ominaisuuksia.
Mistä hyö vhh ihmiset otatte energian jos nyt aattelee jotain 4000 kcal päivätarvetta? Saisko ihan esimerkin sellasen päivän ruokalistasta määrineen kiitos? Siis ihan mielenkiinnosta kysyn jos nyt ajattelee ettei ruokavaliossa ole mainittuja "tyhjiä kaloreita" eli ilmeisesti leipää, perunaa, riisiä, pastaa tms ja makroravinnejakaumassa hiilarien osuus energiasta olisi vaikkapa 20% ?
Ajattelin jo, etten enää jaksa kirjoittaa tähän ketjuun... Mutta menköön. Pahoittelen jo etukäteen asialliselta linjalta lipeämistä, mutta täytyy sanoa, että tietyn ihmisen keskustelutyylin takia on monen monta kertaa tullut mieleen sanonta: "Don't argue with idiots. They will only drag you to their level and beat you with experience."
DieHard, nämä ovat täysin eri asioita:
- syödä 40 E% hiilareista
- vähentää hiilareiden saantia 40%.
Ja onko tullut mieleen, että suosituksiin nähden erilaisella energiaravintoainejakaumalla syöminen ei välttämättä johdu siitä että varsinaisesti välttelisi hiilareita, vaan syitä voi olla paljon muitakin. Vaikkapa urheiluharrastukset, makumieltymykset, halu saada jotakin ravintoainetta enemmän (jolloin se on pois jostakin muualta), tai tunne siitä että toisenlainen ruokavalio vaan syystä tai toisesta sopii itselle. Tai joku ihan muu peruste, mutta kaikkia syitä on turha hakea hiilareista tai niiden puutteesta. Oma syyni ei ole hiilareiden rajoittamisessa.
On yksinkertaisesti alettava ajatella ravintoa ei niinkään kalorilähteenä, vaan hormonien säätelyjärjestelmänä.
Et ole vieläkään esittänyt yhtäkään kunnollista lähdettä väitteellesi siitä, että ruisleivän tai kaurapuuron syönti nostaisi insuliinitasot haitallisen korkealle. Lisäksi jos syömisen terveellisyys tai järkevyys mielestäsi perustellaan jatkuvasti vain insuliinilla, niin on kai sitten perusteltua pysyä koko ajan stressaantuneena että adrenaliinitasot pysyvät korkealla ja sitä kautta insuliinitasot alempana? (Selvyyden vuoksi, minun mielestäni ei ole, mutta ehkä huomaat pointin.)
Törmäsin muuten ihan tuoreeseen ruisleipä-insuliinitutkimukseen, jossa todettiin (täysin linjassa aiemmin linkittämäni ELSA-tutkimuksen kanssa): "Rye products have previously been shown to induce comparatively low post-prandial insulin responses; irrespectively of their glycaemic indices (GI)." ... "Our study shows that endosperm and wholegrain rye products induce low acute insulinaemic responses and improved glycaemic profiles. The results also suggest that the rye products possess beneficial appetite regulating properties. Further studies are needed to identify the unknown property or bioactive component(s) responsible for these beneficial metabolic features of rye."
GK-arvo kertoo, miten paljon ja miten nopeasti ruoka-aine vaikuttaa verensokeriin. Mitä alhaisempi GK-arvo, sitä kevyempi glykeeminen kuorma ja sitä vakaampana verensokeri pysyy.
Viljoista. Jos PubMedistä tekee haun "whole grain" niin jostain kumman syystä ylivoimaisesti suurin osa täysjyväviljan käytön ja terveyden välisiä yhteyksiä koskevista hakutuloksista on sellaisia, joissa kuvaillaan täysjyväviljan käytön positiivisia yhteyksiä terveyteen. Kuten jo aikaisemmin sanoin, pelkkien tutkimustiivistelmien varassa ei pitäisi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää, mutta kokonaiskuvan luomiseen tuo pubmedin selaaminen käy kuitenkin ihan hyvin. Jos viljat olisivat kovinkin vaarallisia, olisi hakuosumissa varmasti paljon enemmän vaaroista kertovia tutkimustuloksia (itse en törmännyt yhteenkään).
Suora lainaus Kuopion yliopiston Elintarvikkeiden terveysvaikutusten tutkimuskeskuksen sivuilta (lopusta löytyy myös lista tutkimuksia): "Viimeaikaiset tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että hyvien ravitsemuksellisten ominaisuuksien lisäksi täysjyväviljatuotteiden käytöllä on fysiologisesti edullisia vaikutuksia mm. glukoosi- ja kolesteroliaineenvaihduntaan, suoliston toimintaan ja suoliston mikrobikoostumukseen. Runsaan täysjyväviljatuotteiden ja kuidun, erityisesti viljakuidun, saannin on lukuisissa pitkäaikaisissa laajoissa kohorttitutkimuksissa todettu suojaavan diabeteksen puhkeamiselta, metaboliselta oireyhtymältä ja sydän- ja verisuonitaudeilta."
Rasvoista. Rasvojen käyttö liittyy terveyteen muutenkin kuin sydän- ja verisuonitautien kautta. Esimerkiksi syöpä ei mielestäni ole mikään pikkujuttu. Ravinnon rasvojen ja syöpien välisissä yhteyksissä on vielä paljon tutkittavaa, mutta ainakin minulle riittää jo se, että on saatu viitteitä runsasrasvaisen ravinnon syöpäriskiä lisäävästä vaikutuksesta.
Esim:
- "In this large prospective cohort with a wide range of intakes, dietary fat of animal origin was associated with increased pancreatic cancer risk."
-"we noted a markedly elevated risk for carcinoid tumors of the small intestine with saturated fat intake"
Ei-alkoholiperäistä rasvamaksaa on tutkittu Suomessakin viime vuosina, metaboliseen oireyhtymään liittyvä rasvamaksa on yleisin rasvamaksatyyppi. "Poikkileikkaustutkimuksissa on osoitettu, että rasvan määrä maksassa on sitä suurempi, mitä suurempi on saturoituneen rasvan osuus ruokavaliossa " "Runsasrasvainen ruokavalio (56 % energiasta rasvasta) lisäsi maksan rasvan prosenttiosuutta 35 % ja vähärasvainen (16 % energiasta rasvasta) vähensi sitä 20 % kahdessa viikossa (Westerbacka ym. 2005)". (Duodecim 2008;124(14):1625-33).
Ravinto ja terveys on paljon muutakin kuin hiilarit ja insuliini.
Mistä hyö vhh ihmiset otatte energian jos nyt aattelee jotain 4000 kcal päivätarvetta? Saisko ihan esimerkin sellasen päivän ruokalistasta määrineen kiitos? Siis ihan mielenkiinnosta kysyn jos nyt ajattelee ettei ruokavaliossa ole mainittuja "tyhjiä kaloreita" eli ilmeisesti leipää, perunaa, riisiä, pastaa tms ja makroravinnejakaumassa hiilarien osuus energiasta olisi vaikkapa 20% ?
Kukaan ei kiistä, että suuri rasvan määrä hiilaripainotteisessa ruokavaliossa olisi järkevää.
Eli syödään aluksi syödään protkusta tarvittava määrä. Sitten vedetään hiilareita se mitä sietokyky kestää. Antioksidanttejakin tietysti.
Loppu täytetään rasvalla. Fineli.fi ja sieltä valitsemaan rasvanlähteitä.
Yleisimpiä ovat varmaan.
Oliivi & Kookosöljy, about 900kcal/100g
Pähkinät, about 500-600kcal/100g
Kookosmaito, about 170kcal/100g
Rasvaiset lihat&kalat
Kananmunat, about
Voi, about 725kcal/100g
Kerma.
En mä tollasta tietenkää tarkottanu vaan ihan menu että minkälaisia ruoka-annoksia tai aterioita siinä pitäs syödä vai onko tää vhh niin idioottia touhua että vedetään yksittäisiä elintarvikkeita vaan naamaan tollai että nyt 300 grammaa whey jauhoa ja litra kermaa kiitos? :wtf: Väkisinki tulee aika kuvottava fiilis jos tommosta pitää vähäkää pidempään vetää.. Mistäs kuidut ja mainitsemasi antioksidantit?
Jessus, sä oisit kyllä jokaisen verkostomarkkinoitsijan unelmalapsi.Ruotsissa nousi valtakunnallinen kohu ja oppiriita ravitsemussuosituksista sen jälkeen, kun yleislääkäri Annika Dahlqvist (s. 1948) alkoi hoitaa ylipainoisia diabetespotilaitaan ruokavaliolla, joka poikkeaa suuresti virallisista ohjeista. Käytännössä Dahlqvistin ruokavalio on vähähiilihydraattinen (VHH). Vaikka Dahlqvistin potilaat pääsivät eroon liikakiloistaan ja veriarvot paranivat, häntä syytettiin virkavirheestä ja vaadittiin lääkärinoikeuksien peruuttamista, koska Ruotsin puoskarilain mukaan terveydenhuollon ammattihenkilö ei saa antaa muuta kuin yleisesti hyväksyttyä hoitoa. Sosiaalihallitus vapautti Dahlqvistin kuitenkin syytöksistä, hänestä tuli VHH-julkkis ja VHH:n noudattaminen yleistyi Ruotsissa, Suomessa ja muualla. Suomessa Diabetes- ja Sydänliitto eivät hyväksy vieläkään VHH:ta.
http://www.biovita.fi/uusi/print.php?lang=fi&id=218&page=articles
Tarviiko sano lisää ?
Sama juttu, varsinkaan kun tulkitset aina pistämäsi tutkimukset haluamastasi näkökulmasta!
Ja samaan aikaan puolustelet täällä ravintojaukaumaa jota suositelleen kaikille ? See the problem, jos et itsekkään käytä sitä, älä myöskään puolustele sitä minään autuaana keskitienä.
Jospa nyt linkittäisit edes yhden tutkimuksen, joka liittyisi meidän keskusteluun ?
Koittaisit säkin pistää jotain oikeita tutkimuksia meidän aiheeseen.
Oletko oikeasti lukihäiriöinen tai jotain ? Luulisi sun ainakin osaavan jo lukea.
Sitäpaitsi pitäisi tietää vähän enemmän kuin, että "vaalea/tumma leipä" jos edes haluaisi laskea. Tälläisen asian ymmärtämistähän ei sinulta ilmeisesti voi vaatia ?
Kun et ymmärrä edes perusasioita.
Pauliina, siis sun kannattaa pikku hiljaa lopettaa se "fanaatikoksi" haukkuminen kun kuulut porukkaamme, eihän ole kiva itseään haukkua ?
Oikeasti, Paletaani. Tää keskustelu olis ollut HELVETISTI parempi ilman sun VITUN naurettavaa vuodatusta.
Ja mun ei tarvitse olla fanaattinen, koska mua lähinnä kiinnostaa vaan oma perse. Että jos sä ite lopettaisit sen vauhkoomises...
En jaksanut tältä sivulta mitään muuta lukea mutta tuo pisti silmään. Jos suositus olisi se n. 60% ja siitä vähennetään 40% niin jäljelle jää noin ?"Don't argue with idiots. They will only drag you to their level and beat you with experience."
DieHard, nämä ovat täysin eri asioita:
- syödä 40 E% hiilareista
- vähentää hiilareiden saantia 40%.