Antti Heikkilän TV-haastattelu!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wallace
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Voi ristus ihan oikeesti, eiköhän tän "keskustelun" voisi poistaa jo...
ÖÖöö, miksi?
Sivuuta niiden nimimerkkien tekstit, joilta et usko saavasi mitään mielenkiintoista informaatiota, näin ainakin minä teen...turha sitä on koko threadia roskiin sen takia tuupata, että jotkin kirjoitukset sattuvat henkilökohtaisesti ärsyttämään.
 
Kylläpä pisti suorastaan yököttämään kun luin tuossa päivän iltalehteä ja siittä juttua, kuinka tehokkaimmin saa laskettua kolesterolia (ja kyse oli tietenkin vain kolesterolin kokonaismäärästä, ei hyvästä ja pahasta kolesterolista). Sitä perinteistä pauhasta siitä kuinka rasvaa ei saa syödä missään nimessä paljoa, varsinkaan tyydyttynyttä, Atkins on pahasta jne. Varmaan tuolla kuitenkin myydään tietämättömille lehtiä.
 
Ajattelin jo, etten enää jaksa kirjoittaa tähän ketjuun... Mutta menköön. Pahoittelen jo etukäteen asialliselta linjalta lipeämistä, mutta täytyy sanoa, että tietyn ihmisen keskustelutyylin takia on monen monta kertaa tullut mieleen sanonta: "Don't argue with idiots. They will only drag you to their level and beat you with experience."

Sulle "DieHard" voisin suositella jatkossa seuraavanlaista: Kun luet jonkun kirjoituksen ja alat sen perusteella hetsata itseäsi kiihkoon, niin vedä siinä tilanteessa ensin muutama kerta syvään henkeä, lue teksti uudestaan, ehkä senkin jälleen vielä kerran ihan ajatuksella... ja vastaa vasta sitten.

Suosittelen aivan samaa kuin j.uhis. On aivan mahdotonta keskustella, jos vastapuoli näkee asiat aivan erilaisena kuin miten ne on kirjoitettu. Vaikka minkälaisesta ratakiskosta vääntäisi, monta kertaa toistaisi ja vaikka millä tavalla kirjottaisi ja perustelisi, asiat joko ohitetaan tai väännetään aivan muuksi kuin ne alunperin olivat. Tai ehkä vaan kirjoitan niin epäselvästi ettei asia välity tekstistä ollenkaan sellaisena kuin olen sen tarkoittanut :rolleyes:.

DieHard, nämä ovat täysin eri asioita:
- syödä 40 E% hiilareista
- vähentää hiilareiden saantia 40%.

Ja onko tullut mieleen, että suosituksiin nähden erilaisella energiaravintoainejakaumalla syöminen ei välttämättä johdu siitä että varsinaisesti välttelisi hiilareita, vaan syitä voi olla paljon muitakin. Vaikkapa urheiluharrastukset, makumieltymykset, halu saada jotakin ravintoainetta enemmän (jolloin se on pois jostakin muualta), tai tunne siitä että toisenlainen ruokavalio vaan syystä tai toisesta sopii itselle. Tai joku ihan muu peruste, mutta kaikkia syitä on turha hakea hiilareista tai niiden puutteesta. Oma syyni ei ole hiilareiden rajoittamisessa.

Et ole vieläkään esittänyt yhtäkään kunnollista lähdettä väitteellesi siitä, että ruisleivän tai kaurapuuron syönti nostaisi insuliinitasot haitallisen korkealle. Lisäksi jos syömisen terveellisyys tai järkevyys mielestäsi perustellaan jatkuvasti vain insuliinilla, niin on kai sitten perusteltua pysyä koko ajan stressaantuneena että adrenaliinitasot pysyvät korkealla ja sitä kautta insuliinitasot alempana? (Selvyyden vuoksi, minun mielestäni ei ole, mutta ehkä huomaat pointin.)

Törmäsin muuten ihan tuoreeseen ruisleipä-insuliinitutkimukseen, jossa todettiin (täysin linjassa aiemmin linkittämäni ELSA-tutkimuksen kanssa): "Rye products have previously been shown to induce comparatively low post-prandial insulin responses; irrespectively of their glycaemic indices (GI)." ... "Our study shows that endosperm and wholegrain rye products induce low acute insulinaemic responses and improved glycaemic profiles. The results also suggest that the rye products possess beneficial appetite regulating properties. Further studies are needed to identify the unknown property or bioactive component(s) responsible for these beneficial metabolic features of rye."

Viljoista. Jos PubMedistä tekee haun "whole grain" niin jostain kumman syystä ylivoimaisesti suurin osa täysjyväviljan käytön ja terveyden välisiä yhteyksiä koskevista hakutuloksista on sellaisia, joissa kuvaillaan täysjyväviljan käytön positiivisia yhteyksiä terveyteen. Kuten jo aikaisemmin sanoin, pelkkien tutkimustiivistelmien varassa ei pitäisi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää, mutta kokonaiskuvan luomiseen tuo pubmedin selaaminen käy kuitenkin ihan hyvin. Jos viljat olisivat kovinkin vaarallisia, olisi hakuosumissa varmasti paljon enemmän vaaroista kertovia tutkimustuloksia (itse en törmännyt yhteenkään).

Esim:
- Meta-analyysi: "There is a consistent, inverse association between dietary whole grains and incident cardiovascular disease in epidemiological cohort studies."
- "Concordant with previous research, whole grain intake was inversely associated with obesity, insulin resistance, inflammation and elevated fasting glucose or newly diagnosed diabetes."
-"In this large, population-based sample of African-American and white adults, whole-grain intake was associated with lower HF (heart failure) risk, whereas intake of eggs and high-fat dairy were associated with greater HF risk after adjustment for several confounders."
- "Whole grain intake is inversely associated with risk of type 2 diabetes, and this association is stronger for bran than for germ. Findings from prospective cohort studies consistently support increasing whole grain consumption for the prevention of type 2 diabetes."
-The reduction in inflammatory mortality associated with habitual whole-grain intake was larger than that previously reported for coronary heart disease and diabetes. Because a variety of phytochemicals are found in whole grains that may directly or indirectly inhibit oxidative stress, and because oxidative stress is an inevitable consequence of inflammation, we suggest that oxidative stress reduction by constituents of whole grain is a likely mechanism for the protective effect.

Suora lainaus Kuopion yliopiston Elintarvikkeiden terveysvaikutusten tutkimuskeskuksen sivuilta (lopusta löytyy myös lista tutkimuksia): "Viimeaikaiset tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että hyvien ravitsemuksellisten ominaisuuksien lisäksi täysjyväviljatuotteiden käytöllä on fysiologisesti edullisia vaikutuksia mm. glukoosi- ja kolesteroliaineenvaihduntaan, suoliston toimintaan ja suoliston mikrobikoostumukseen. Runsaan täysjyväviljatuotteiden ja kuidun, erityisesti viljakuidun, saannin on lukuisissa pitkäaikaisissa laajoissa kohorttitutkimuksissa todettu suojaavan diabeteksen puhkeamiselta, metaboliselta oireyhtymältä ja sydän- ja verisuonitaudeilta."

Rasvoista. Rasvojen käyttö liittyy terveyteen muutenkin kuin sydän- ja verisuonitautien kautta. Esimerkiksi syöpä ei mielestäni ole mikään pikkujuttu. Ravinnon rasvojen ja syöpien välisissä yhteyksissä on vielä paljon tutkittavaa, mutta ainakin minulle riittää jo se, että on saatu viitteitä runsasrasvaisen ravinnon syöpäriskiä lisäävästä vaikutuksesta.

Esim:
- "In this large prospective cohort with a wide range of intakes, dietary fat of animal origin was associated with increased pancreatic cancer risk."
-"we noted a markedly elevated risk for carcinoid tumors of the small intestine with saturated fat intake"

Ei-alkoholiperäistä rasvamaksaa on tutkittu Suomessakin viime vuosina, metaboliseen oireyhtymään liittyvä rasvamaksa on yleisin rasvamaksatyyppi. "Poikkileikkaustutkimuksissa on osoitettu, että rasvan määrä maksassa on sitä suurempi, mitä suurempi on saturoituneen rasvan osuus ruokavaliossa " "Runsasrasvainen ruokavalio (56 % energiasta rasvasta) lisäsi maksan rasvan prosenttiosuutta 35 % ja vähärasvainen (16 % energiasta rasvasta) vähensi sitä 20 % kahdessa viikossa (Westerbacka ym. 2005)". (Duodecim 2008;124(14):1625-33).

Ravinto ja terveys on paljon muutakin kuin hiilarit ja insuliini.
 
Oli se totuus siitä insuliinista mikä vaan niin siitä ei mielestäni pääse mihinkään, että leivät, perunat ja muut ovat vain niitä 'tyhjiä kaloreita'. Pelkkää massaa vaan, joka täyttää vatsan muttei tarjoa juuri mitään muita hyviä ominaisuuksia. Päästäänkin taas suosikkiaiheeseeni eli paleoon, josta toteankin että mikroravinteiden määrä tällä virallisen linjan ruokavaliolla jää huomattavasti siitä mitä se on ollut ennen (ja niidenkin mikroravinteiden suhde mitä saadaan on vääristynyt). Esimerkkinä voisin muuten todeta että vaikka koostaisi ruokavalionsa pitkälti viljoista (niinkuin suositellaan), voi silti kärsiä esimerkiksi B-vitamiinin puutoksesta vaikka viljat sisältävät B-vitamiinia :).
 
Miten joitakin voi kiinnostaa näin paljo että jauhaa mooonta sivua hemmetin kuivaa txtiä:lol2: Kuhan ottaa hiilaria ja prodea urheilusuoritusten yhteydessä ja proderasvasafkoja muulloin, toki salaattia mukana, joskus ehkä täysjyväruista. Ei kai se nyt oo noin vaikeeta.
 
Oli se totuus siitä insuliinista mikä vaan niin siitä ei mielestäni pääse mihinkään, että leivät, perunat ja muut ovat vain niitä 'tyhjiä kaloreita'. Pelkkää massaa vaan, joka täyttää vatsan muttei tarjoa juuri mitään muita hyviä ominaisuuksia.

Mistä hyö vhh ihmiset otatte energian jos nyt aattelee jotain 4000 kcal päivätarvetta? Saisko ihan esimerkin sellasen päivän ruokalistasta määrineen kiitos? Siis ihan mielenkiinnosta kysyn jos nyt ajattelee ettei ruokavaliossa ole mainittuja "tyhjiä kaloreita" eli ilmeisesti leipää, perunaa, riisiä, pastaa tms ja makroravinnejakaumassa hiilarien osuus energiasta olisi vaikkapa 20% ?
 
Mistä hyö vhh ihmiset otatte energian jos nyt aattelee jotain 4000 kcal päivätarvetta? Saisko ihan esimerkin sellasen päivän ruokalistasta määrineen kiitos? Siis ihan mielenkiinnosta kysyn jos nyt ajattelee ettei ruokavaliossa ole mainittuja "tyhjiä kaloreita" eli ilmeisesti leipää, perunaa, riisiä, pastaa tms ja makroravinnejakaumassa hiilarien osuus energiasta olisi vaikkapa 20% ?

4000kcal on aika paljon, mutta meet vaan fineli sivuille ja alat koostamaan,.. kyl siellä vähä hiilarisia eväksiä löytyy,.. tai kaivele keto ketjusta kirjoittajien päivittäis evästelyjä.
 
Ajattelin jo, etten enää jaksa kirjoittaa tähän ketjuun... Mutta menköön. Pahoittelen jo etukäteen asialliselta linjalta lipeämistä, mutta täytyy sanoa, että tietyn ihmisen keskustelutyylin takia on monen monta kertaa tullut mieleen sanonta: "Don't argue with idiots. They will only drag you to their level and beat you with experience."

Sama juttu, varsinkaan kun tulkitset aina pistämäsi tutkimukset haluamastasi näkökulmasta!

DieHard, nämä ovat täysin eri asioita:
- syödä 40 E% hiilareista
- vähentää hiilareiden saantia 40%.

Kerro lisää.

Ja onko tullut mieleen, että suosituksiin nähden erilaisella energiaravintoainejakaumalla syöminen ei välttämättä johdu siitä että varsinaisesti välttelisi hiilareita, vaan syitä voi olla paljon muitakin. Vaikkapa urheiluharrastukset, makumieltymykset, halu saada jotakin ravintoainetta enemmän (jolloin se on pois jostakin muualta), tai tunne siitä että toisenlainen ruokavalio vaan syystä tai toisesta sopii itselle. Tai joku ihan muu peruste, mutta kaikkia syitä on turha hakea hiilareista tai niiden puutteesta. Oma syyni ei ole hiilareiden rajoittamisessa.

Ja samaan aikaan puolustelet täällä ravintojaukaumaa jota suositelleen kaikille ? See the problem, jos et itsekkään käytä sitä, älä myöskään puolustele sitä minään autuaana keskitienä.

Edelleenkin,

On yksinkertaisesti alettava ajatella ravintoa ei niinkään kalorilähteenä, vaan hormonien säätelyjärjestelmänä.

Et ole vieläkään esittänyt yhtäkään kunnollista lähdettä väitteellesi siitä, että ruisleivän tai kaurapuuron syönti nostaisi insuliinitasot haitallisen korkealle. Lisäksi jos syömisen terveellisyys tai järkevyys mielestäsi perustellaan jatkuvasti vain insuliinilla, niin on kai sitten perusteltua pysyä koko ajan stressaantuneena että adrenaliinitasot pysyvät korkealla ja sitä kautta insuliinitasot alempana? (Selvyyden vuoksi, minun mielestäni ei ole, mutta ehkä huomaat pointin.)

Et ole vieläkään kertonut miten minä voisin todistaa yksilön verensokerinousut tutkimuksella ? Voitko sinä kenties todistaa ettei näin voisi tapahtua ? Et..

Verensokeri mittaus se näyttää. Pitääkö minun todistaa sinulle, että nopeat hiilihydraatit joihin noi molemmat kuuluu nostavat nopeasti verensokeria ?

Ja ei ei ei, insuliinihan tekee vain omaa työtään kehossa, hiilarit ovat ne jotka ovat se ongelma, koska nostavat sitä insuliinia.

Törmäsin muuten ihan tuoreeseen ruisleipä-insuliinitutkimukseen, jossa todettiin (täysin linjassa aiemmin linkittämäni ELSA-tutkimuksen kanssa): "Rye products have previously been shown to induce comparatively low post-prandial insulin responses; irrespectively of their glycaemic indices (GI)." ... "Our study shows that endosperm and wholegrain rye products induce low acute insulinaemic responses and improved glycaemic profiles. The results also suggest that the rye products possess beneficial appetite regulating properties. Further studies are needed to identify the unknown property or bioactive component(s) responsible for these beneficial metabolic features of rye."

Yep, jos nyt luin oikein niin vertaukseen käytettiin valkoista leipää ?

Tuliko jollekkin tämä tutkimus siis yllätyksenä ? Ei, tottakai näin käy.

Muutenkin kannattaa muistaa, että GI:tä tärkeämpi on GK.

GK-arvo kertoo, miten paljon ja miten nopeasti ruoka-aine vaikuttaa verensokeriin. Mitä alhaisempi GK-arvo, sitä kevyempi glykeeminen kuorma ja sitä vakaampana verensokeri pysyy.


Viljoista. Jos PubMedistä tekee haun "whole grain" niin jostain kumman syystä ylivoimaisesti suurin osa täysjyväviljan käytön ja terveyden välisiä yhteyksiä koskevista hakutuloksista on sellaisia, joissa kuvaillaan täysjyväviljan käytön positiivisia yhteyksiä terveyteen. Kuten jo aikaisemmin sanoin, pelkkien tutkimustiivistelmien varassa ei pitäisi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää, mutta kokonaiskuvan luomiseen tuo pubmedin selaaminen käy kuitenkin ihan hyvin. Jos viljat olisivat kovinkin vaarallisia, olisi hakuosumissa varmasti paljon enemmän vaaroista kertovia tutkimustuloksia (itse en törmännyt yhteenkään).

Niin, mutta mitä käytetään vertauskuvana on ratkaisevaa! :D

Käytettiinkö yhdessäkään sun tutkimuksessa vertauskuvana sitä tilannetta ettei viljoja vedetty ollenkaan vaan esim, vihanneksia niiden sijasta ?

Pistäppä esille tutkimuksia VHH:sta ja normaaliruokavaliosta niin sadaan katsella sellasia tutkimuksia, jotka meitä kiinnostaa. Noi vertaukset johonkin valkoseen leipään eivät kyllä vie asiaa yhtään eteenpäin.

Suora lainaus Kuopion yliopiston Elintarvikkeiden terveysvaikutusten tutkimuskeskuksen sivuilta (lopusta löytyy myös lista tutkimuksia): "Viimeaikaiset tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että hyvien ravitsemuksellisten ominaisuuksien lisäksi täysjyväviljatuotteiden käytöllä on fysiologisesti edullisia vaikutuksia mm. glukoosi- ja kolesteroliaineenvaihduntaan, suoliston toimintaan ja suoliston mikrobikoostumukseen. Runsaan täysjyväviljatuotteiden ja kuidun, erityisesti viljakuidun, saannin on lukuisissa pitkäaikaisissa laajoissa kohorttitutkimuksissa todettu suojaavan diabeteksen puhkeamiselta, metaboliselta oireyhtymältä ja sydän- ja verisuonitaudeilta."

Mihin verrataan ?

Rasvoista. Rasvojen käyttö liittyy terveyteen muutenkin kuin sydän- ja verisuonitautien kautta. Esimerkiksi syöpä ei mielestäni ole mikään pikkujuttu. Ravinnon rasvojen ja syöpien välisissä yhteyksissä on vielä paljon tutkittavaa, mutta ainakin minulle riittää jo se, että on saatu viitteitä runsasrasvaisen ravinnon syöpäriskiä lisäävästä vaikutuksesta.

Esim:
- "In this large prospective cohort with a wide range of intakes, dietary fat of animal origin was associated with increased pancreatic cancer risk."
-"we noted a markedly elevated risk for carcinoid tumors of the small intestine with saturated fat intake"

Taaskaan ei tietääkseni verrattu kertakaan tilannetta ihmisiin, jotka vetivät low-carb meininkejä.

Kukaan ei kiistä, että suuri rasvan määrä hiilaripainotteisessa ruokavaliossa olisi järkevää.

Ei-alkoholiperäistä rasvamaksaa on tutkittu Suomessakin viime vuosina, metaboliseen oireyhtymään liittyvä rasvamaksa on yleisin rasvamaksatyyppi. "Poikkileikkaustutkimuksissa on osoitettu, että rasvan määrä maksassa on sitä suurempi, mitä suurempi on saturoituneen rasvan osuus ruokavaliossa " "Runsasrasvainen ruokavalio (56 % energiasta rasvasta) lisäsi maksan rasvan prosenttiosuutta 35 % ja vähärasvainen (16 % energiasta rasvasta) vähensi sitä 20 % kahdessa viikossa (Westerbacka ym. 2005)". (Duodecim 2008;124(14):1625-33).

Verrattiinko ihmisiin, jotka söivät vähän hiilihydraatteja ja paljon rasvaa ?

Taas yksi ihan tyhjä tutkimus meidän keskusteluun.

Ravinto ja terveys on paljon muutakin kuin hiilarit ja insuliini.

Jospa nyt linkittäisit edes yhden tutkimuksen, joka liittyisi meidän keskusteluun ?

Mä voin tehdä sen sulle heti.

Low-carb Diets Prove Better At Controlling Type 2 Diabetes
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/01/090105175326.htm

Moderately Reduced Carbohydrate Diet Keeps People Feeling Full Longer
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090611142405.htm

How High Carbohydrate Foods Can Raise Risk For Heart Problems
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090625133215.htm

Scientists Discover Why A Low GI Meal Makes You Feel Full
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/03/090317201139.htm

High Serum Insulin Levels And Risk Of Prostate Cancer
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090821163511.htm

High Insulin Level Is An Independent Risk Factor For Breast Cancer
http://www.sciencedaily.com/search/...tion=all&filename=&period=365&sort=relevance#

Insulin and cancer.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14713323

High-glycemic Index Carbohydrates Associated With Risk For Developing Type 2 Diabetes In Women
http://www.sciencedaily.com/releases/2007/11/071126162554.htm

20-year Study Finds No Association Between Low-carb Diets And Risk Of Coronary Heart Disease
http://www.sciencedaily.com/releases/2006/11/061109095850.htm

Glycemic index, postprandial glycemia, and the shape of the curve in healthy subjects: analysis of a database of more than 1000 foods
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/89/1/97

Comparison of 4 Diets of Varying Glycemic Load on Weight Loss and Cardiovascular Risk Reduction in Overweight and Obese Young Adults
http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/166/14/1466

Dietary carbohydrate intake and glycemic index in relation to cortical and nuclear lens opacities in the Age-Related Eye Disease Study
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/83/5/1177

Adolescent diet and risk of breast cancer.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14970737?dopt=Abstract

Insuliini vanhentaa uudella tavalla
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3279

Animal fats not linked to breast cancer risk
http://www.foodnavigator.com/Science-Nutrition/Animal-fats-not-linked-to-breast-cancer-risk

A reappraisal of the impact of dairy foods and milk fat on cardiovascular disease risk.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19259609

Fiber and colorectal diseases: Separating fact from fiction
http://www.wjgnet.com/1007-9327/13/4161.asp

Beneficial effects of a Paleolithic diet on cardiovascular risk factors in type 2 diabetes: a randomized cross-over pilot study
http://cardiab.com/content/8/1/35/abstract/

Rise in insulin resistance is associated with escalated telomere attrition.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15851602?dopt=Abstract

Exogenous Insulin Use and Hypertension in Adult Patients With Type 2 Diabetes Mellitus
http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/166/11/1184

Effects of dietary carbohydrate restriction vs low-fat diet on flow-mediated dilation
http://www.sciencedirect.com/scienc...serid=10&md5=a692763997c6e0315228b17fd831e7e5

Dietary Predictors of 5-Year Changes in Waist Circumference
http://www.adajournal.org/article/S0002-8223(09)00637-3/abstract

Low carbohydrate diets improve atherogenic dyslipidemia even in the absence of weight loss
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/3/1/24

Long-term effects of a very-low-carbohydrate weight loss diet compared with an isocaloric low-fat diet after 12 mo
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/90/1/23

Carbohydrate Restriction May Slow Prostate Tumor Growth
http://www.dukehealth.org/HealthLibrary/News/carbohydrate_restriction_may_slow_prostate_tumor_growth

Low-carbohydrate diet burns more excess liver fat than low-calorie diet, UT Southwestern study finds
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2009-01/usmc-ldb011609.php

Effects of a low-carbohydrate diet on glycemic control in outpatients with severe type 2 diabetes
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/6/1/21

http://www.nutritionandmetabolism.com/content/pdf/1743-7075-6-10.pdf

A low-carbohydrate, ketogenic diet to treat type 2 diabet
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/2/1/34

Effect of 6-month adherence to a very low carbohydrate diet program.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12106620

Bread and crisps in cancer risk scare
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1949413.stm

Low-carbohydrate-diet score and risk of type 2 diabetes in women
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/87/2/339?etoc

Atkins-Like Diet Cuts Epileptic Seizures
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/01/31/AR2008013101673.html

Long-term effect of varying the source or amount of dietary carbohydrate on postprandial plasma glucose, insulin, triacylglycerol, and free fatty acid concentrations in subjects with impaired glucose tolerance.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12600851

High-fat dairy food and conjugated linoleic acid intakes in relation to colorectal cancer incidence in the Swedish Mammography Cohort.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16210722?dopt=AbstractPlus

Eating Ice Cream May Boost Fertility
http://www.thecrimson.com/article.aspx?ref=517394

Milk, Dairy Fat, Dietary Calcium, and Weight Gain
http://archpedi.ama-assn.org/cgi/content/full/159/6/543

Fat may reduce allergic reactions
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/edinburgh_and_east/7925935.stm

Association of dietary ghee intake with coronary heart disease and risk factor prevalence in rural males.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9212571

Carbohydrate Restriction has a More Favorable Impact on the Metabolic Syndrome than a Low Fat Diet
http://www.springerlink.com/content/v57212m331741w24/

Carbohydrate restriction has a more favorable impact on the metabolic syndrome than a low fat diet.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19082851?dopt=Abstract

Total and HDL cholesterol and risk of stroke.
EUROSTROKE: a collaborative study among research
centres in Europe
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1765509/pdf/v056p00i19.pdf

Possible protective effect of milk, meat and fish for cerebrovascular disease mortality in Japan.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...nel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

Dietary glycemic index and load in relation to metabolic risk factors
in Japanese female farmers with traditional dietary habits1–
http://www.ajcn.org/cgi/reprint/83/5/1161

Weight Loss with a Low-Carbohydrate, Mediterranean, or Low-Fat Diet
http://content.nejm.org/cgi/content/full/359/3/229?query=TOC

Fat, protein, and meat consumption and renal cell cancer risk: a pooled analysis of 13 prospective studies.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19033572

Killer Carbs: Scientist Finds Key To Overeating As We Age
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/08/080821110113.htm

Control of blood glucose in type 2 diabetes
modification of diet composition
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/pdf/1743-7075-3-16.pdf

UNSATURATED FATTY ACIDS AND ALLOXAN
DIABETES
http://jn.nutrition.org/cgi/reprint/51/3/441.pdf

Diet treatment call for epilepsy
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7378178.stm

Forget Weight Loss--Low-Carb Diets May Be Essential to Surviving
http://www.prweb.com/releases/2008/04/prweb861444.htm

A novel interaction between dietary composition and insulin secretion: effects on weight gain in the Quebec Family Study
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/87/2/303

Food Choices and Coronary Heart Disease: A Population Based Cohort Study of Rural Swedish Men with 12 Years of Follow-up
http://www.mdpi.com/1660-4601/6/10/2626/pdf

Separate effects of reduced carbohydrate intake and weight loss on atherogenic dyslipidemia.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16685042?dopt=Abstract

Effects of dietary fatty acids and carbohydrates on the ratio of serum total to HDL cholesterol and on serum lipids and apolipoproteins: a meta-analysis of 60 controlled trials
http://www.ajcn.org/cgi/content/full/77/5/1146

Changes in Dietary Fat Intake Alter Plasma Levels of Oxidized Low-Density Lipoprotein and Lipoprotein
http://atvb.ahajournals.org/cgi/content/abstract/24/3/498

A Low-Carbohydrate, Ketogenic Diet versus a Low-Fat Diet To Treat Obesity and Hyperlipidemia: A Randomized, Controlled Trial
http://www.annals.org/cgi/search?pubdate_year=2004&volume=140&firstpage=769

The Effects of Low-Carbohydrate versus Conventional Weight Loss Diets in Severely Obese Adults: One-Year Follow-up of a Randomized Trial
http://www.annals.org/cgi/search?pubdate_year=2004&volume=140&firstpage=778

Effect of a Low-Carbohydrate Diet on Appetite, Blood Glucose Levels, and Insulin Resistance in Obese Patients with Type 2 Diabetes
http://www.annals.org/cgi/content/a...te&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT

Weight Loss and Results of Low-Carbohydrate Diets
http://www.annals.org/cgi/content/f...te&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT

Effectiveness and Safety of Low-Carbohydrate Diets
http://www.annals.org/cgi/content/f...te&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT

Insulin Plays Central Role In Aging, Brown Scientists Discover
http://www.sciencedaily.com/releases/2004/06/040603064935.htm

Siinä nyt muutama tutkimus itse aiheeseen aluksi, eli VHH:sta&insuliinista&rasvoista jne jne. Joo ja lähdekritiikkähän on taas kerran tietysti nolla ja ihan paskoja argumentteja ovat jokainen kuten yleensä! :)

Koittaisit säkin pistää jotain oikeita tutkimuksia meidän aiheeseen.
 
Mistä hyö vhh ihmiset otatte energian jos nyt aattelee jotain 4000 kcal päivätarvetta? Saisko ihan esimerkin sellasen päivän ruokalistasta määrineen kiitos? Siis ihan mielenkiinnosta kysyn jos nyt ajattelee ettei ruokavaliossa ole mainittuja "tyhjiä kaloreita" eli ilmeisesti leipää, perunaa, riisiä, pastaa tms ja makroravinnejakaumassa hiilarien osuus energiasta olisi vaikkapa 20% ?

Eli syödään aluksi syödään protkusta tarvittava määrä. Sitten vedetään hiilareita se mitä sietokyky kestää. Antioksidanttejakin tietysti.

Loppu täytetään rasvalla. Fineli.fi ja sieltä valitsemaan rasvanlähteitä.

Yleisimpiä ovat varmaan.

Oliivi & Kookosöljy, about 900kcal/100g

Pähkinät, about 500-600kcal/100g

Kookosmaito, about 170kcal/100g

Rasvaiset lihat&kalat

Kananmunat, about

Voi, about 725kcal/100g

Kerma.

Henk. koht otan kyllä edelleen suurimman osan rasvoista niistä lähteistä mitä virallinen suosituskin suosittelee eli "pehmeistä rasvoista"!


Tuli virhe edelliseen viestiin!

Kukaan ei kiistä, että suuri rasvan määrä hiilaripainotteisessa ruokavaliossa olisi järkevää.

Kukaan ei väitä, että suuri rasvan määrä hiilaripainotteisessa ruokavaliossa olisi järkevää.

Noin pitäis lukea...
 
Eli syödään aluksi syödään protkusta tarvittava määrä. Sitten vedetään hiilareita se mitä sietokyky kestää. Antioksidanttejakin tietysti.

Loppu täytetään rasvalla. Fineli.fi ja sieltä valitsemaan rasvanlähteitä.
Yleisimpiä ovat varmaan.
Oliivi & Kookosöljy, about 900kcal/100g
Pähkinät, about 500-600kcal/100g
Kookosmaito, about 170kcal/100g
Rasvaiset lihat&kalat
Kananmunat, about
Voi, about 725kcal/100g
Kerma.

En mä tollasta tietenkää tarkottanu vaan ihan menu että minkälaisia ruoka-annoksia tai aterioita siinä pitäs syödä vai onko tää vhh niin idioottia touhua että vedetään yksittäisiä elintarvikkeita vaan naamaan tollai että nyt 300 grammaa whey jauhoa ja litra kermaa kiitos? :wtf: Väkisinki tulee aika kuvottava fiilis jos tommosta pitää vähäkää pidempään vetää.. Mistäs kuidut ja mainitsemasi antioksidantit?
 
En mä tollasta tietenkää tarkottanu vaan ihan menu että minkälaisia ruoka-annoksia tai aterioita siinä pitäs syödä vai onko tää vhh niin idioottia touhua että vedetään yksittäisiä elintarvikkeita vaan naamaan tollai että nyt 300 grammaa whey jauhoa ja litra kermaa kiitos? :wtf: Väkisinki tulee aika kuvottava fiilis jos tommosta pitää vähäkää pidempään vetää.. Mistäs kuidut ja mainitsemasi antioksidantit?

No jos et tuon enempää jaksa selvitellä niin anna olla... perus kuvaukset löytyy niin monesta paikkaa että miksi tänne joku taas tuhannen kerran saman laittaisi, webbi on täynnä vhh ruokailu esimerkkejä, ota niistä joku syö hetki semmosella ja kysele sitten jos askarruttaa joku siinä. Tai lainaa/osta vaikka heikkkilän kirja, eiköhän sielläkin ihan asiallinen ruokavalio ehdotus löydy.
 
mira82, alkuun voit lähteä siitä että perunan/riisin/pastan korvaat jollakin vihreällä (kasviksella), vaikkapa parsalla :). Leivän himo on aluksi todella kova (riippuvuus), mutta elämä jatkuu ilman leipääkin :).
 
Tuo on varsin hyvä ohje ihan kenelle tahansa. Siis myös niille, jotka tykkäävät aamunsa aloittaa puurolla ja pitävät myös ruisleivästä. Tosin kyllä mä uskaltaisin hieman laajentaa tuota myös muihin kuin vihreisiin kasviksiin, esim. uunitomaatit, paistetut sipulit ja kaalet ym. maistuvat hyvin potun tilalta lisukkeena vaikkapa piffille/kalalle.

"alkuun voit lähteä siitä että perunan/riisin/pastan korvaat jollakin vihreällä (kasviksella), vaikkapa parsalla"
 
Ruotsissa nousi valtakunnallinen kohu ja oppiriita ravitsemussuosituksista sen jälkeen, kun yleislääkäri Annika Dahlqvist (s. 1948) alkoi hoitaa ylipainoisia diabetespotilaitaan ruokavaliolla, joka poikkeaa suuresti virallisista ohjeista. Käytännössä Dahlqvistin ruokavalio on vähähiilihydraattinen (VHH). Vaikka Dahlqvistin potilaat pääsivät eroon liikakiloistaan ja veriarvot paranivat, häntä syytettiin virkavirheestä ja vaadittiin lääkärinoikeuksien peruuttamista, koska Ruotsin puoskarilain mukaan terveydenhuollon ammattihenkilö ei saa antaa muuta kuin yleisesti hyväksyttyä hoitoa. Sosiaalihallitus vapautti Dahlqvistin kuitenkin syytöksistä, hänestä tuli VHH-julkkis ja VHH:n noudattaminen yleistyi Ruotsissa, Suomessa ja muualla. Suomessa Diabetes- ja Sydänliitto eivät hyväksy vieläkään VHH:ta.

http://www.biovita.fi/uusi/print.php?lang=fi&id=218&page=articles

Tarviiko sano lisää ?
Jessus, sä oisit kyllä jokaisen verkostomarkkinoitsijan unelmalapsi.
Ostithan jo sen kirjan? Tai mitä ikinä toi äijä myykään...
 
DieHard/Wallacen parhaita paloja:

Sama juttu, varsinkaan kun tulkitset aina pistämäsi tutkimukset haluamastasi näkökulmasta!

Ja samaan aikaan puolustelet täällä ravintojaukaumaa jota suositelleen kaikille ? See the problem, jos et itsekkään käytä sitä, älä myöskään puolustele sitä minään autuaana keskitienä.

Jospa nyt linkittäisit edes yhden tutkimuksen, joka liittyisi meidän keskusteluun ?

Koittaisit säkin pistää jotain oikeita tutkimuksia meidän aiheeseen.

Oletko oikeasti lukihäiriöinen tai jotain ? Luulisi sun ainakin osaavan jo lukea.

Sitäpaitsi pitäisi tietää vähän enemmän kuin, että "vaalea/tumma leipä" jos edes haluaisi laskea. Tälläisen asian ymmärtämistähän ei sinulta ilmeisesti voi vaatia ?

Kun et ymmärrä edes perusasioita.

Pauliina, siis sun kannattaa pikku hiljaa lopettaa se "fanaatikoksi" haukkuminen kun kuulut porukkaamme, eihän ole kiva itseään haukkua ?

Oikeasti, Paletaani. Tää keskustelu olis ollut HELVETISTI parempi ilman sun VITUN naurettavaa vuodatusta.

Ja mun ei tarvitse olla fanaattinen, koska mua lähinnä kiinnostaa vaan oma perse. Että jos sä ite lopettaisit sen vauhkoomises...

Ihmeellistä vittuilua ja huutelua. Siihen päälle helvetisti hymiöitä ja quote-/linkkispämmiä niin jo on äkkiä hyvä ketju pilalla. Esimerkiksi Pii kirjoittaa samasta asiasta mutta helvetin paljon fiksummin. Tässä vaiheessa kannattaa varmaan ottaa vanha kunnon ignore-nappi käyttöön, jotta nämä vhh-ketjut pysyisivät lukukelpoisena.
 
:offtopic:
Löysin vihdoin ja viimein tuon ignorenapin ja ai kun sai ketjusta huomattavasti siistimmän pelkästään yhden henkilön tuonne lisäämällä :D
 
"Don't argue with idiots. They will only drag you to their level and beat you with experience."

DieHard, nämä ovat täysin eri asioita:
- syödä 40 E% hiilareista
- vähentää hiilareiden saantia 40%.
En jaksanut tältä sivulta mitään muuta lukea mutta tuo pisti silmään. Jos suositus olisi se n. 60% ja siitä vähennetään 40% niin jäljelle jää noin ?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom