Sinähän sen tiedät, että sopiiko se sulle. Osa sanoo, että saa paremman supistuksen selkään latseihin, koska tossa tulee jonkin asteen selänojennus samalla tehtyä kun soudetaan tankoa tai taljakahvaa masua kohti. Jokaiselle suhteellisen raskailla raudoilla soutaessa toi ala-asento lyö kuitenkin monelle suht kovat paineet alaselän levyille jos ei sitä keskikroppaa osaa pitää paketissa, että kandee katella miltä siellä alaselässä tuntuu. Voi tietty olla, että pitkään tuntuukin hyvältä, kunnes joku päivä napsahtaakin. Mistäs sitä ikinä tietää. IMO Musta souduissa alaselän ei ikinä pitäis päästä mitenkään helpolla, koska alaselkä sitä pakettia kuitenkin loppuviimein kannattelee pystyssä. Ihan sama vaikka sitä kuinka polttais tai se iskis paineita alaselän putkiin. Ajan kanssa se tottuu kyllä siihen ja se kehittää sitä alaselän pitokykyä siinä missä keskikroppaakin. Toki vyö auttaa souduissa paljon.
Vaikea kuvitella kuitenkaan, että tolla tekniikalla mitään hirmuisen suuria rautoja uskaltaa koluta. Ja paino edelleen sanoilla jokaiselle itselleen suurilla raudoilla. Se millä sä saat parhaiten selän oikeat halutut lihakset supistumaan ja saat sitä tuntumaa sinne minne halutaan on silloin paras tekniikka.
Ennenhän jotkut vanhat bodarit sun muut veteli noita taljoja ja soutuja aika pitkälti tolla tyylillä, mitä sulla on tossa exrs pätkässä, että selkä on mutkalla, selälle (latsit) otetaan ääriasennossa venytystä ja ja ukot silti pysyi ehjänä (kai?). Itseasiassa toi alataljan animaatio alkaa loppuasennossa muistuttaa joa ylätaljan alkuasentoa, että ihmekkös se venyttää jos liike on puoliks melkein ylätalja kiertäen alataljasouduksi. Ite en taas vois kuvitella, että esim. vetelis tällä tekniikalla raskaita soutuja millä
arska vaikkapa tekee, koska alaselän välilevyt alkaa muuten huutamaan hoosiannaa. Saa niitä latseja supisteltua selkä suoranakin, kun osaa vaan hallita selän lihaksia ja painot on oikeat ja se souduissa onkin se idea.
Toisaalta joskut sanoo, että vapaapainosoudut tangolla ei pitäiskään olla mikään tuntumaliike vaan ennempi ballistinen ja fiilistellään sitä raudan määrää ja sitä, että liike suurin piirtein näyttää siltä, mitä se näyttää ohjekirjassa, notta mistäs näitä tietää. Toiset taas saa tuntumaa selkään vaan pelkästään koneilla ja eristävillä liikkeillä, joissa kaikki kropan muu heiluminen on eristetty pois.
Kokeile mikä tuntuu sulla ja tee niin.