Nat_Ural sanoi:
Eri materiaaleja on tietenkin käytetty eri alueilla. Betoni on tarpeen varsinkin alueilla, joissa on suuri "sniper-uhka". Noin pitkä aiita tietenkin on suurimmalta osin teräsrakenteinen ja turvallisuus perustuu myös paljolti sensorijärjestelmiin.
Miksei tuota voi kutsua muuriksi? Varsinkin kun betoniakin on välillä mukana.
Nat_Ural sanoi:
Käytän niitä sanoja, jotka oikeaksi näen. On syytä olla hyvät perusteet, jos kiistää Israelin oikeuden suojella kansalaisiaan terrorilta. Palestiinalaisille koituvat materiaaliset haitat tuskin ovat niin laajoja, että niihin vedoten voidaan kiistää Israelin oikeus suojella kansalaisiaaan.
En myöskään kohdistanut keneenkään henkilökohtaisesti minkäänlaista rasismisyytettä. Totesin, että Israelin yksipuolinen tuomitseminen aitahankkeeseen liittyen ja väestensuojelullisten aspektien täydellinen unohtaminen on rasistista, jos ainoa vasta-argumentti ovat edellämainitut taloudelliset haitat. Palestiinalaisten oikeus omaisuuteensa ei voi kohtuudella ohittaa Israelilaisten siviilien oikeutta elämään.
En tiedä mistä löytäisin riittävät lähteen, jota uskoisit. Parempi, että googletat itse sopiviksi katsomistasi lähteistä. Wikipedian varmaan katsot ensimmäisten joukossa...
Eikö meidän koko jutun ydin ole se että yritetään hakea ratkaisua. Sä haet siltä kannalta että eristäminen aidalla on järkevä ratkaisuja siittä sitten lähteä kehittämään? Minä taas näen että ilman aitaa ja siirtokuntia ja palestiinalaisten olojen kohentamisella jne.. Israelilaiset saavat paljon paremman suojelun. Joten jos sanot että kun vastustaa aidan käyttöä se on sama kuin kiistäisi israelilaisilta suojelun se on kuin yrittäisi saada vain yhden ratkaisun toimimaan eikä muita malleja harkittaisi. Ja enkä minä vain pelkkiä israelilaisia mieti vaan myös palestiinalaisia joita on kuollut enemmänkin tässä terrorisodassa.
Nat_Ural sanoi:
Israelin syyttäminen valtioterrorista menee taas piirun verran sinne tiedonantajaan päin. Yritätkö jonkinlaista värisuoraa kohtuuttomissa ja perusteettomissa syytöksissä Israelin ja USA:n politiikkaa ja valtioita vastaan?
Minulla on parempaakin tekemistä kuin tekaista jotain paskaa hatusta. Kyllä syytän Israelin ja USA:n hallituksia valttioterrorista. Enköhän ole antanut jo ihan tarpeeksi hyvät esimerkit tässäkin threadissa Yhdysvaltojen harrastamasta valtioterrorista. Ja Israelistakin on tullut tässä threadissa aika hyvää faktaa jo miten he hoitavat asioita. Se että hallitus väittää olevansa jostain pahoillaan ei tarkoita sitä etteivätkö he valehtilisi. Eiköhän teot puhu puolestansa.
Nat_Ural sanoi:
Nämä ovat nyt sellaisia juttuja, että ne pitäisi käsitellä yksi kerrallaan. Jos haluat ottaa siirtokuntia tai Goldstein-juttuja käsittelyyn, yksilöi ne riittävän hyvin. Muuten emme pysty keskustelemaan aiheesta järkevästi.
Voin taas kaivaa jonkun tapahtuman näytille. Mutta saisit sinä kyllä ne kartat ja muut linkit esittää mitä tässä pyytelen niin pääsis pitemmälle.
Siteeraan taas Noam Chomskyä
Camp Davidissa vuonna 2000 käytyjä neuvotteluja leimaa Yhdysvaltain ja Israelin yleinen vastahakoisuus. Vallitsevan tulkinnan mukaan Clinton ja Barak tekivät "jalomielisen" tarjouksen, joka oli "avokätisyydessään" vertaansa vailla, mutta kavalat palestiinalaiset hylkäsivät sen ja valitsivat mielummin väkivallan. Väitteitä on helppo arvioda tarkastelemalla karttaa neuvotteluissa esitetyissä alueratkaisusta. Ainoatakaan karttaa ei ole esitetty amerikkalaisissa tiedotusvälineissä ja aikakauslehdissä lukuun ottamatta tutkijoiden ja toisinajattelijoiden julkaisuja. Jo ensi silmäys karttoihin osoittaa, että Clintonin ja Barakin tarjouksessa Länsiranta jaettiin käytännössä kolmeen saarekkeeseen, joita erotti toisistaan kaksi laajojen juutalaissiirtokuntien ja infrastryktuurin muodostamaa kiilaa. Kolmesta saarekkeesta oli vain osittain yhteys Itä-Jerusalemiin - palestiinalaisten kaupalliseen, kulttuuriseen ja poliittiseen keskukseen. Lisäksi kaikki kolme aluetta oli eristetty Gazasta.
Myönnettäkööön, että ehdotus oli selvä edistysaskel verrattuna silloiseen tilanteeseen, sillä Länsirannan palestiinalaiset oli hajotettu yli 200 saarekkeeseen, joista pienimmät olivat vain muutaman neliökilometrin kokoisia, ja tilanne Gazan kaistalla oli monin tavoin vielä pahempi.