- Liittynyt
- 31.3.2006
- Viestejä
- 4 857
Tämä rupesi kiinnostamaan. Mikä tapaus tämä oli ja kyseessä ilmeisesti käräjäoikeuden tuomio?
Kyseessä oli Työtuomioistuin joka toiminnan katosoi vääräksi, koska YT-Laki on osana TES:iä.
Ns. rangaistuskorvauksen antoi kuitenkin käräjäoikeus ja siitä on valitettu. Tuokin on muuten YT-Laissa säädetty, että sen noudattamatta jättämisestä voidaan määrätä korvauksia maksettavaksi.
Kyseisiä oikeuscaseja on käsittääkseni menossa useita eri konserneissa, joten tämä ei todennäköisesti tule jäämään ainutkertaiseksi tapaukseksi.
Lähde: http://www.paperiliitto.fi/paperiliitto/suomeksi/Ajankohtaista/2009/060209ytraflatac.htmlTiedote 06.02.2009 sanoi:6.2.2009
Työtuomioistuin on antanut tuomion UPM Raflatacille kahden vuoden takaisen yhteistoimintamenettelyn laillisuudesta. Sen mukaan UPM Raflatac rikkoi paperiteollisuuden työehtosopimuksen osana noudatettavia yt-lain säännöksiä sanoessaan irti yhdeksän työntekijää.
Työtuomioistuin tuomitsi työnantajan maksamaan jokaiselle irtisanotulle hyvityksenä kolmen kuukauden palkan, koska työnantaja laiminlöi yt-lain mukaista neuvotteluvelvoitetta. Tampereen tehtaalla käydyt yt-neuvottelut jäivät puutteellisiksi, koska Raflatac ei tiedottanut Jyväskylän yksikkönsä näköpiirissä olleista työllistämismahdollisuuksista.
Raflatac sanoi työntekijät irti Tampereen tehtaalta alkuvuodesta 2007 tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Samaan aikaan se palkkasi uusia työntekijöitä Jyväskylän tehtaalle. Työnantaja ei tarjonnut tarranvalmistajan työtä Jyväskylästä yhdellekään irtisanotuista eikä kertonut yt-neuvottelujen aikana työntekijöiden edustajille toisella paikkakunnalla avautuvista tehtävistä.
Tammikuussa Tampereen käräjäoikeus määräsi työnantajan maksamaan irtisanotuille korvauksena työsuhteen perusteettomasta päättämisestä enimmillään 20 kuukauden palkan eli yhteensä yli 400000 euroa. Työnantaja on ilmoittanut olevansa päätökseen tyytymätön.